De Klaagmuur

Op deze pagina kan iedereen zijn 'ei' kwijt.
Men kan hier klagen over van alles en nog veel meer! De redactie van Hoogvliet neemt echter wel afstand van de inhoud. We zullen aanstootgevende berichten tegenhouden ( dus geen racisme, seksuele uitspattingen, en dreigingen met geweld ) .De hier vermelde klachten worden ook door het bestuur van de deelgemeente Hoogvliet gelezen. Het is daarom erg handig als we bij uw klacht het e-mail adres mogen vermelden, dit doen we automatisch, tenzij u ons aangeeft dit niet te willen. Verder mag alles! Mail: jan(apenstaartje)hoogvliet.org (even zelf intikken i.v.m. spam)

Mopperen helpt! Echt waar!


Soms gaan de hier geplaatste onderwerpen verder op het FORUM
Een ongeval zit in een Lidl hoekje 12-10-2007

Bij de nieuwe Lidl op de Lengweg is (naar mijn idee) een gevaarlijke situatie ontstaan. Als je daar met je fiets langsrijdt komen de auto's direct van het parkeerterrein de weg op rijden.
Als fietser heb je geen enkele manier om weg te komen. Aan de linkerkant word je door auto's ingehaald, en aan de rechterkant komen ze van het parkeerterrein afzetten.
Dit alles tegenover een school, waarbij ook nog eens de zebra is weggehaald en waar de wegversmalling (die er nog niet zo lang geleden was aangelegd) is verdwenen.
Mijn ervaring is, als moeder met 2 kinderen van 7 naast of voor mij fietsend, dat fietsers toch al vogelvrij zijn ten opzichte van automobilisten, maar zo wordt het wel heel erg moeilijk voor ons om veilig thuis te komen.
Margareth

Kattenbelasting 25-01-2007

Ik las net het stukje over de kattenbelasting voor aan mijn echtgenoot en uiteraard hebben wij hier even over gesproken. We hebben het er zelf ook wel eens over gehad dat het eigenlijk vreemd is dat er niet zoiets is als kattenbelasting naast de veel ontdoken hondenbelasting.
Ik kan me echt doodergeren aan de honden die het weer eens ergens anders doen dan waar de bedoeling is, en dat er een honden uitlaatstrook voor mijn deur ligt, waar mijn kind door de drollen heen moet om met zijn bootje het water op te kunnen. Dat de mensen daar de honden, ondanks de verplichting dit wel te doen, vaak nog makkelijker niet aanlijnen dan wel.
Ik kan mij dus ook voorstellen dat er genoeg mensen zijn die zich kunnen ergeren aan mijn poes die buiten loopt. Echter, wat gaat er gebeuren met de kattenbelasting? Als het ervan komt dan zal ik het zeker betalen, ik ben het met de schrijver eens dat van de hondenbelasting de kosten voor het opruimen betaald kunnen worden, maar hoe zit dat dan met kattenbelasting? Hoe gaat dat opruimen dan in zijn werk? Of kan iedereen die dan schade of last heeft van een kat daarmee naar de gemeente en krijgt hij of zij dan een vergoeding? Het opruimen van de hondendrollen kan simpelweg alleen maar gebeuren omdat een hond in het openbaar zijn eitje legt.
Ik zie het nog niet gebeuren dat men van gemeentewerken bij je in de achtertuin komt om de uitwerpselen van een kat op te ruimen.Ben toch benieuwd hoe men dat in het welbekende vaatje gaat gieten.
Daarnaast gaat het argument dat deze kattenbelasting hoger zou moeten zijn dan de hondenbelasting er bij mij niet direct in. Een kat is dan langer buiten dan een hond, maar is geen uren bezig met schijten. Daarnaast zijn er ook heel veel katten die hun behoeften ook binnen doen in een kattenbak, waarmee ik niet wil zeggen dat ze dan buiten niets meer doen. Daarnaast is wat een kat neerlegt aanzienlijk kleiner dan dat van een hond.
Nogmaals als het ervan komt zal ik het zeer zeker betalen, maar wat hou je uiteindelijk over aan dit verhaal? Het feit dat het oneerlijk is dat er geen kattenbelasting betaald word maar wel hondenbelasting.
Anoniempje
Red: Wellicht dat er dan een aanlijnplicht komt of het loslopen niet meer toestaan, dus net als een hamster gewoon binnenhouden?

Honden aan de riem 22-08-2006

Al geruime tijd is het mij bekend dat men verplicht is om een hond aangelijnd te houden. Er zijn misschien enkele uitzonderingen maar als je in de wijk looptmet een viervoeter dan is een riempje verplicht.
Helaas houdt niet iedereen zich aan de spelregels. Ik gun iedereen het plezier van een huisdier maar het wordt anders als anderen er last van hebben. Het is toch een kleine moeite om uw Bello aan de lijn te houden.

Leen
P.S: Er stond een leuk speeltoestel op een grasveld bij de Puitstraat.Het is compleet vernield.

Actie "gele voetjes" 26-05-2006

Verleden week samen met de buren gezellig naar een voetbal wedstrijd gekeken.
Het was intussen half 12 's avonds en ik was naar boven gelopen en m'n man en de buurman waren nog in de huiskamer.
Overal brandde volop licht, de achterdeur stond nog open, want de temperatuur was nog goed.
Gaat ineens de deurbel, dus we schrikken ons helemaal te pletter.....wat kan er aan de hand zijn?????
Twee agenten aan de deur, dan schrik je je helemaal rot!!!! Ouders/schoonouders zijn op vakantie, zou er wat gebeurd zijn????
Opa en Oma op leeftijd, zou daar wat mee aan de hand zijn?????
Nee, we hadden de bovenste klink van ons keukenraam nog open staan!!!!!!! De onderste zat er wel al op en op slot (zit nl een slot op).
We hadden we last kunnen krijgen van een insluiper!!!!!!

Had dat maar gedaan......2 sterke kerels in de huiskamer en 2 honden, zouden inbrekers dan binnenkomen?????
Het mooiste van het hele verhaal is dat we naar de voordeur gelokt (?) werden en dat van de schrik de achterdeur onbewaakt nog open stond?????
En vanaf de voorkant kijk je via de sterk verlichte keuken zo de huiskamer in en hadden ze ons toch kunnen zien zitten?????
Na een preek te hebben gehad van de 2 agenten, bleven we stomverbaasd en trillend van de schrik achter, nou nog maar een drankje nemen en alles
overdenken................
IS DIT ECHT DE BEDOELING VAN DE ACTIE MET DE GELE VOETJES????????????????
Waren wij op dit moment van de dag (nacht) zo onvoorzichtig dat er inbrekers zouden komen?????
Bedankt Oom en Tante Agent!!!!! Fijne Actie!!!!! p.s. Had even bij onze buurman aangebeld (die zat bij ons) en zijn slaapkamerraam stond nog helemaal open!!!!!!!!
Petra.

Noot redactie:
Bij ons viel er slechts een brief in de bus dat er ergens iets niet goed was, een geel voetje vonden we niet, nog een inbraakgevoelige situatie, alles was potdicht. En onze alarmsystemen doen anders de rest wel. Dus ergens gaan er dingen niet goed bij deze overigens niet slechte actie.

Geachte deelgemeente bestuurders 01-03-2006

Op maandagavond 27 februari 2006, heeft het volgende ongeval plaatsgevonden.
Elke maandagavond kan een ieder klaverjassen of jokeren in het clubgebouw van Buurt- en Speeltuinvereniging "Zalmplaat". Ook afgelopen maandag was dit het geval. De zaal gaat open om 19.30 uur. Om 19.45 uur komt er een persoon het gebouw binnen gerend met de vraag of er een E.H.B.O er aanwezig is. Er was iemand gevallen en lag voorover op de straat (Hoekwant). Wij er naar toe om de situatie op te nemen en om de eerste hulp te verlenen. De bejaarde vrouw was gestruikeld en op haar arm terecht gekomen. Het slachtoffer overeind geholpen en binnen op een stoel gezet om beter te kunnen vast stellen of we nog nadere acties moesten nemen. Daar de vrouw (bewoner van de "Rietplaat") klaagde over vreselijke pijn in haar boven arm hebben wij een ambulance gebeld. Het ambulance personeel vertrouwde het ook niet en hebben haar voor nader onderzoek en eventuele foto's naar het Ikazia ziekenhuis meegenomen.

Het Hoekwant is verlicht door een aantal lantarens. Een aantal jaren geleden heeft de toenmalige portefeuillehouder Mevr Cornelissen een avond bezoek gebracht aan de speeltuin. Zij was toen niet happy met de verlichting van het Hoekwant en heeft er toen werk van gemaakt dat de verlichting beter werd d.m.v. sterkere lampen. Deze lampen zijn sindsdien naar ons weten niet meer vernieuwd. Het resultaat daarvan dat het Hoekwant een schemerig en griezelig padje is geworden. Vele avond bezoeker klagen daar over. Het is toch jammer dat we met dit ongeval weer letterlijk en figuurlijk met de neus op de feiten gedrukt worden.Hoogvliet heeft veiligheid hoog in het vaandel staan, maar er moet eerst een ongeval plaatsvinden voordat men actie neemt.

Portefeuille houders, bestuurders en raadlieden van de Deelgemeente Hoogvliet zou U Citytec een opdracht kunnen geven tot het vervangen van de lampen, zodanig dat het Hoekwant weer helder verlicht is en dat onze bejaarde bezoekers weer veilig van het pad gebruik kunnen maken.

Met vriendelijke groet,
Jan Hilberding
Secretaris B.S.V. Zalmplaat
E-mail: J.hilberding@planet.nl

Op de bres voor jongerenwerkers 2 07-02-2006

Laat ik beginnen met me te introduceren zodat het verhaal te plaatsen is. Mijn naam is Henk Bongers en ik ben docent voor de cursus Recreatie Sportleider (RSL-A). Een cursus die gegeven wordt in Hoogvliet. Inmiddels heb ik in de afgelopen vijf jaar een aantal cursussen gegeven en weliswaar vooral achter de schermen ervaren wat het in Hoogvliet doet.
Ik ken de deelnemers van de huidige RSL-A en de opgeleide deelnemers van RSL-A en Tieners nemen de Leiding van de afgelopen jaren heel goed. Als je, uit echte overtuiging, kiest om met jongeren in deze opleiding aan de slag te gaan en een jaar met elkaar aan het werk bent en heel intensief contact hebt maak je veel dingen mee. Dit zijn vaak heel veel leuke momenten waar we met zijn alleen veel plezier aan beleven. Opleiden gaat alleen veel verder. Als je met ze gaat werken aan zaken als:
· leiding geven en ga als jong en onervaren maar eens voor een groep staan,
· een beroepshouding ontwikkelen,
· echt staan voor wat je zegt dat je doet
· opdrachten maken en in de praktijk uitvoeren, dan komt er meer kijken dan plezier maken. Met de jongeren voor wie het sportvak een vorm van magie heeft en als een magneet werkt zoek je telkens de grenzen op om ze echte vakmensen te laten worden. Je moet de jongeren dan telkens weer de spiegel voorhouden dat het hun keuze is om mee te doen. Je moet ze vaak hard laten ervaren dat groeien pijn doet. Dat wanneer ze hun beloftes niet nakomen ze voor Hoogvliet onbetrouwbaar worden. Dat is een prima proces dat de afgelopen jaren veel resultaat heeft opgeleverd.

Dit proces is echter niet gestopt met het afronden van de RSL-A. Dit proces is alleen maar mogelijk met de steun van het hele team van Sportstimulering Hoogvliet. Zij hebben daar een belangrijke rol in.
Zij gaan in Hoogvliet in de praktijk aan de slag met al die jongeren. Ze hebben een belangrijke functie om samen met de jongeren voor alle bewoners van Hoogvliet een aanbod te realiseren op sportgebied dat niet stopt bij wijkactiviteiten. Ook onderwijs, sportverenigingen en sociaal cultureel werk mogen ze tot hun werkgebied rekenen, waarmee ze een bijdrage kunnen leveren aan bewegingsarmoede en bewegingsachterstand.

Tieners nemen de Leiding maakt jeugd enthousiast om meer te doen met bewegen. De RSL-A maakt ze daarna inzetbaar in de wijkactiviteiten. De keuze die veel van de jongeren daarna maken om een beroepsopleiding te gaan doen zorgt voor jongeren met een beroepsperspectief.
Hoogvliet loopt overigens met de formule van Sportstimulering Hoogvliet ver voor op tendensen in het land. Als opleider kom ik in het hele land. Een project zoals in Hoogvliet ben ik nog niet tegengekomen.

Het is een uniek project.
De Staatssecretaris Clemence Ross had dat heel goed door tijdens haar bezoek. Ze heeft niet voor niets de jongeren uit Hoogvliet uitgenodigd om met de minister president en afgevaardigden uit de politiek in gesprek te gaan. Als ik daarover de verslagen lees ben ik trots op deze jongeren die goed voor zichzelf kunnen opkomen. Tegelijk realiseer ik me dat het ook een nog kwetsbaar project is.
Wat hebben de medewerkers van Sportstimulering Hoogvliet voor boodschap aan de Hoogvlietse jongeren als de bezuiniging doorgaat. Ze hebben jongeren kansen geboden en om hun inzet en vertrouwen gevraagd voor een goede zaak in Hoogvliet. De jongeren hebben hun vertrouwen gegeven en er in geïnvesteerd. Ze hebben ervaren dat ze iets echt kunnen en er een gevoel van eigenwaarde voor terug gekregen. Beschadig je dit als politiek willens en wetens en ga je dus als een kudde olifanten door een porseleinkast? Ik heb daar dan maar een vraag bij: "Wie mag de brokken verzamelen en ze proberen te lijmen". Als opleider maar zeker ook als vriend van de jongeren daag ik de politiek uit achter een goede zaak te gaan staan, er voor op te komen en het in stand te houden.

Ik onderschrijf het verhaal van Riet van Oudenaarden. Ik hoop dat de beleidmakers niet alleen blijven kijken naar "die leuke blauwe shirtjes". Dat is natuurlijk een belangrijke vorm om te laten zien dat je er hard voor gewerkt hebt tijdens de opleiding en dat je er bij hoort in het team van Sportstimulering Hoogvliet. Maar Riet slaat de spijker boven op de kop als ze zegt: Haha, daar doet Hoogvliet immers al sinds jaren niet aan mee, hoor. Eigen kweek? Het is hier bijna uitgevonden!
Tot slot: Een verhaal schrijven is makkelijk maar ik wil verder gaan en bied me aan om mee te helpen om te komen tot een oplossing die voor Sportstimulering Hoogvliet de juiste mag worden.

Op de bres voor jongerenwerkers 07-02-2006

Ik wilde maar eens in de bres springen voor een groep hardwerkende en bijzonder gemotiveerde jongerenwerkers in Hoogvliet, die onder het mes van de bezuinigingen dreigen te vallen.
Hoezo landelijke tendens dat er bijna geen jongerenwerkers zijn.
Haha, daar doet Hoogvliet immers al sinds jaren niet aan mee, hoor.
Eigen kweek? Het is hier bijna uitgevonden !

Al sinds 2002 werden er bij de dienst Sportstimulering (SenR), al zo'n 60 jongeren uit Hoogvliet opgeleid, waarvan een groot aantal in de zeer bekende blauwe T-shirts of trainingspakken te vinden zijn bij school- en buurtsport activiteiten. Leuke, sportieve, enthousiaste jongeren die het goede voorbeeld krijgen en volgen. Mijn dochter is er nl. ook eentje van, vanaf haar 8e een turnster, vanaf haar 15e diploma voor "Tieners nemen de leiding" en straks met 17 jaar het diploma Recreatiesportleider A. Geen wonder dat zij enthousiast voor een mbo sportopleiding heeft gekozen.
Zonder toeters en bellen draaien Elton, Cindy, Ger en Freya onder leiding van Harrie Vendeloo de grote en kleine projecten in de wijken, sporthallen en op de pleinen.
Hulp nodig als sportvereniging? Meedenken met evenementen? Spullen nodig voor je jubileumfeest?
Je belt ze op en het komt er.
Maar nu ondanks beloftes, kernambities, succesformules, erkende deskundigheid, "eigen Hoogvlietse kweek", "hét middel voor de jongerenproblematiek" (ik lees het op het Hoogvlietse Bestuurlijk Informatie Systeem) móet er bezuinigd worden en gaat er in deze dienst Sportstimulering gesneden worden.
Jongerenwerkers die respect afdwingen bij de jeugd, gewoon door hun dáden en door wat ze waard zijn, zitten nu in onzekerheid over hun team en hun baan.
Deelgemeente, wij hadden hier al onze Eigen Hoogvlietse Aanpak en hadden geen duwtje vanuit Rotterdam of geldverslindende nieuwe projecten nodig. Is het bezoek van Staatssecretaris Ross in 2005 dan blijkbaar al zó snel vergeten?

Inwoonster Hoogvliet, vrijwilligster turnvereniging, maar vooral moeder van wellicht een toekomstige jongerenwerker.
R. van Oudenaarden

SKVR Weg uit Hoogvliet 2 23-06-2005

Met grote verbazing en teleurstelling heb ik kennis genomen van de mededeling van de SKVR dat met ingang van 1 augustus a.s. de muziekschool van de SKVR in Hoogvliet wordt gesloten en dat de leerlingen voortaan naar de Slinge (de Larenkamp) of de Dalweg moeten als zij de lessen willen voortzetten. Ook mijn dochter volgt al een aantal jaren met plezier pianolessen aan de Gebbeweg Jarenlang werd de muziekschool in Hoogvliet als een van de basisfuncties gezien binnen het kunst en cultuurbeleid.
Jarenlang werd nauw samengewerkt met de deelgemeente en werd o.a. tijdens kunstkop, maar ook via de scholen, veel promotie gemaakt voor de SKVR. Na jarenlang aan de Cloese te hebben gezeten werd met medewerking van de deelgemeente de lokaltie aan de Gebbeweg in gebruik genomen. Na de verbouwing van het gebouw aan de Gebbeweg werd mewt de toenmalige directie afspraken gemaakt voor de lange termijn.
Gezien het grote belang van het muziekonderwijs betaalde de SKVR geen echte marktprijs als huur!!
Helaas. Nieuwe tijden, nieuwe directie en vooral ook voor het Rotterdams en eigen belang!!! Voor muzieklessen bij de SKVR moet men nu extra kosten voor openbaar vervoer maken (4 zones), naast de toch al redelijke lesprijs.
Jammer dat het deeelgemeentebestuur er niet in is geslaagd om de SKVR op andere gedachten te brengen. Twee maanden geleden toen het gerucht ging is het bestuur in kennis gesteld van het gerucht en de portefeuillehouder kunst en cultuur zou er alles aan doen om de muzieklessen hier te houden. Helaas.
Voor Hoogvliet een grote aderlating op het gebied van kunst en cultuur. Misschien kan er toch nog iets van de goede samenwerking met Spijkenisse komen, door zoveel mogelijk gebruik te maken van de muziekschool aldaar.
Een teleurgestelde "amateur musicus"
Arnold van der Heijde

SKVR Weg uit Hoogvliet 1 23-06-2005

Hoogvliet, een stad op zichzelf.
Zo heb ik onze gemeente altijd ervaren.
In een stad, die weliswaar (en jammerlijk!) een deelgemeente is, hoort een goed cultuurbeleid en binnen een goed cultuurbeleid is een (eigen) muziekschool onontbeerlijk. Met verbazing, nee,. Eerder met een zekere verbittering heb ik vernomen dat de SKVR uit Hoogvliet gaat verdwijnen. Nou verwachtte ik al niet veel meer van het Rotterdamse (en in het verlengde daarvan Hoogvlietse) kunst en cultuur beleid. Onder het mom van 'bezuiniging' wordt een neo-liberalisme én centralisme doorgevoerd die zijn weerga in de laatste 20 jaar niet heeft gekend. Natuurlijk hebben centralisten (of zij die geen electoraat in de deelgemeenten konden krijgen) altijd al gepoogd alls 'in de stad te krijgen. Natuurlijk houdt de stad op bij de grens van Charlois, want daarna begint Albrandswaard. Natuurlijk zien Rotterdamse ambtenaren en bestuurders Hoogvliet nog steeds als een win-gewenst, maar dat de macht zover zou strekken maakt mij bitter. Het zijn toch de bestuurders die uitspraken - toen zij verkozen wilden worden - dichter bij de bevolking te zullen staan!. Maar zij maken een onderscheid: er bevolking én Rotterdamse bevolking. De arrogantie druipt onder het bezuinigingskleed uit! 35.000 inwoners moeten zich dan maar richten naar de stad, toch! Ongehoord én van de vorige eeuw! Rotterdamse ambtenaren, diensten en bestuurders zetten de klok maar weer eens terug. Zij laten Hoogvlietse muziekliefhebbers in de kou staan en (vele onnodige) kosten maken, zij houden geen rekening met hun wingewest, omdat dat wel wat moeilijk wordt.

Ook mis ik een vlammend protest van ons eigen bestuur. Op verschillende fronten wil ik wel meestrijden tegen de moloch, ook ken ik de verschillende (welzijns) aanslagen die worden opgelegd, ook weet ik dat de 'stad' het deelgemeentebestuur eigenlijk alleen maar lastig vindt in hun machtsstreven. Maar war is nu het protest? Waar zijn de eens zo vlammende woorden, die Hoogvliet in verschillende media kon aanslaan. Hoogvlietse bestuurders zijn strijders tegen onrecht en onrechtvaardigheid, Hoogvliets bestuur is onconventioneel en komt op voor haar belang! Maar ik hoor niets, of …………………vergis ik mij, ben ik misschien te voorbarig?

Ik hoop het, want de ontwikkeling van onze Hoogvlietse jeugd is het waard om gezien te worden! De ontwikkeling van Hoogvlietse denkbeelden veroverden eens hele werelden, laat dat dan ook nu zo zijn! Muziekbeoefenaars uit Hoogvliet hebben dezelfde rechten als die uit de Rotterdamse deelgemeenten binnen de ring en overigens niet alleen de muziekbeoefenaren,

Een verbaasde en verbitterde strijder voor Hoogvlietse rechten!

Wim Burger

Even er op inhaken 07-06-2005

graag wil ik hier op inhaken: kan een aardig woordje meespreken met het verhaal van deze kolbleistraat-bewoner: wat echter mij nog meer irriteerd is dat de deelgemeente deze berichten niet of nauwelijks serieus neemt: neem alleen maar het verhaal van vorige week dat onze o zo goed presterende deelgemeente als beste jongetje van de rotterdamse klas naar voren kwam, ik denk zelf dat ze een aantal wijken zijn vergeten mee te tellen.....jammer deelgemeente! met deze goede cijfers krijgen we waarschijnlijk nog minder politie in hoogvliet......een teleurgestelde hoogvlieter......


Voor de eigenaar van spookey,s place 06-06-2005
nog even dit.
het stond misschien niet in de goede volgorde maar wat ik bedoelde over het drankgebruik. dat voor iedereen die drinkt op het plein dezelfde regels geld dus ook voor nederlanders. en met de schietpartijen bedoelde ik niet dat het altijd bij jou gebeurd dus dat even terzijde. tot slot. en over de politie en deelgemeente hebben we denk ik een andere mening

een teleurgestelde bewoner uit oudeland

Tegengas van café Spooky's Place 01-06-2005

Gaarne wil ik reageren op het klaagschrift van de verontruste bewoner uit oudeland.
Als eerste wordt gesteld dat er veel hang jongeren zijn, dit klopt inderdaad, en de deelgemeente en jawel hij bestaat de wijkagent zijn druk bezig hierin verandering te brengen. Dit is uiteraard niet eenvoudig want er moet wel naar een structurele oplossing gezocht worden en niet naar iets tijdelijks.
Tevens moet je je afvragen wat jongeren van die leeftijd te zoeken hebben midden in de nacht op een verlaten winkelcentrum.
Hier ligt tenslotte ook een opvoedkundige taak.
Wellicht is een betere voorlichting etc bij deze ouders ook nodig tenslotte is de nacht om te slapen en niet om te dwalen!
Ten tweede stelt de briefschrijver dat er veel schietpartijen hebben plaats gevonden op de wilhelm tellplaats, ook dit klopt het zijn er inmiddels drie en geen vier.
Vervolgens wordt wederom de schuld in het daar gelegen café Spooky`s Place gezocht.
Dit is in mijn ogen volledig misplaatst.
Uit onderzoek van de politie is gebleken, dat de mensen betrokken bij deze schietpartijen, niets maar dan ook niets met het café te maken hadden.
Deze mensen kwamen van elders en waren geen klanten van dit café.
Ook wordt gesteld dat er mensen alcohol consumeren op het plein terwijl dit niet is toegestaan.
Als u als verontruste bewoner eens beter kijkt dan uw neus lang is dan ziet u dat dit door vele groeperingen gedaan wordt dus ook Nederlanders.
Die de alcohol vrij kunnen verkrijgen bij de snackbars bij de sigarenboer etc.etc.etc.en als speciale service nog gekoeld ook.
Dus wederom beschuldigt u café Spooky's Place ten onrechte.
Ik als eigenaar word hier op z'n Rotterdams gezegd spuugziek van!!
Wij hebben regelmatig overleg met de gemeente en de politie over de problemen die spelen op het plein, maar er zijn mensen die constant maar blijven ouwehoeren dat AL de overlast wordt veroorzaakt door ons café of de bezoekers daarvan.
Als u uw ogen eens opende zult u misschien zien dat er meerdere horecagelegenheden zijn die uiteraard ook hun bezoekers hebben, met het daaraan gekoppelde overlast plaatje.
Ik ben het zat dat iedere keer weer ons café in een kwaad daglicht wordt gezet terwijl wij waarschijnlijk als enige op het plein zeer betrokken zijn met de orde en openbare veiligheid van het plein.
Tevens organiseren wij diverse activiteiten met als doel geld op te halen voor Hoogvliet en haar bewoners zoals de kinderboerderij.
Tevens hebben wij voor Azië ruim 3300 euro bij elkaar verzameld, door een groots dart toernooi te organiseren in de sporthal Boomgaardshoek.
Als laatste ageert u op de politie en de wijkagent.
Deze mensen hebben net als u maar twee paar handen en zijn gebonden aan de vele regels die Nederland kent.
Dit maakt hun werk er niet makkelijker op, een wijkagent wordt naar het kastje en de muur gestuurd. Tevens mag hij zich bezig houden met misschien uw echtelijke ruzie's. Het tegen de schenen aan schoppen van de mensen vind ik niet eerlijk. Ook een wijkagent kent een privé leven en heeft recht op vakantie en dergelijk.
Deze mensen zijn zeer betrokken op onze welzijn en veiligheid maar krijgen van bovenaf teveel beperkingen opgelegd om nog beter te kunnen functioneren.
Roepen om veiligheid en dergelijke heeft alleen zin als wij als bewoners er wat aan doen, en niet constant maar weer een zondebok zoeken, kijk eerst eens naar jezelf en vraag jij jezelf eens af wat jij kan doen aan de leefbaarheid in jouw wijk.

EIGENAAR CAFÉ SPOOKY'S PLACE

Oudeland weer leefbaar 26-05-2005

wij bewoners van oudeland vragen ons af is het nog veilig in hoogvliet. in een maand tijd zijn er vier schietpartijen geweest in oudeland op de wilhelmtelplaats. en een schietpartij in de botlektunnel ook door hoogvlietse jongeren. het is tegenwoordig normaal om veel overlast te veroorzaken op het winkelcentrum in oudeland. tenminste wat er nog van over is.
jongeren hangen de hele dag rond veroorzaken overlast en de wijkagent zien we zelden. spookey,s place ook op het winkelcentrum veroorzaakt veel overlast. er word gewoon alcohol gedronken terwijl er toch een alcohol verbod is. afgelopen zondag was er weer een schietpartij daar.
wat moet er nog gebeuren om dit soort taferelen in de hand te houden. lijk me simpel toch. als je regelmatig overlast veroorzaakt moet je gewoon je zaak sluiten. en jongeren die overlast veroorzaken moet je verwijderen deden de agenten vroeger ook. nu zijn de agenten hier in hoogvliet vaak watjes vroeger wist men raad met dit soort dingen.
ze zeggen dat we wijkagenten hebben vraag me af bestaan ze wel. en als ze bestaan laan ze hun werk beter doen of trek anders een blik nieuwe open. en met het verhaal dat er te weinig agenten zijn dat horen we al jaren. maar daar schieten wij niks mee op dus zorg in iedergeval dat oudeland weer leefbaar word en prettig wonen word.

een teleurgestelde bewoner uit oudeland

Kastje naar de muur 27-04-2005

Ik klaag digitaal omdat wij als bewoners aan de Dille al 4 (!) jaar bezig zijn om het stukje dijk achter onze woningen en aansluitensd op onze achtertuinen te laten onderhouden. Na vele telefoontjes en beloftes is er nog steeds niets gebeurd! Wij worden van het bekende kastje naar de muur gestuurd door de gemeente en het OBR.
GEMEENTE OF OBR DOET HIER IETS AAN!

A. van Hamburg
(Zomaar een bewoner aan de Dille)

Beste repelsteeltje 27-04-2005

Ik wil even reageren op je klagen over tufmobielen

zelf heb ik er geen nodig. maar ik heb wel een vrouw die er gebruik van moet maken. ik woon zelf niet in hoogvliet maar komt er geregeld maar om even op het onderwerp terug te komen je erg je er aan dat deze mensen met een noodgang over het winkel centrum rijden en dat ze altijd in de weg staan. maar heb je wel eens aan deze mensen gedacht?ook deze mensen vinden vaak hinder zoals mensen die met zijn allen voor een winkel ingang blijven staan ouwenhoeren over het weer en over van alles en nog wat want ook mensen die niet in zo wagentje zitten zijn hinderlijk en als ze dan er langs willen helemaal om moeten rijden om bij een winkel te komen omdat deze mensen vaak te bedonderd zijn om stap opzij te gaan.ook op andere plaatsen vinden deze mensen hinder zoals bijvoorbeeld de heuveltjes waar deze mensen over moeten steken daar staan vaak de auto's voor zodat deze mensen niet op een normalen manier kunnen oversteken en dat ze dus weer een straat verder kunnen rijden om ergens wel over te kunnen.je schrijft ook over tijdelijke wonderbaarlijke genezingen plaats vinden maar heb je wel eens nagedacht over wat deze mensen zouden kunnen hebben?
denk het niet!.want als je gebruik van deze scootmobiel maakt zoals deze dingen heten is het niet zo dat je helemaal niet kan lopen maar vaak moeillijk of niet lang kunt lopen. dus ga eerst eens nadenken over wat deze mensen kunnen hebben voor dat je dit soort uitspraken gaat doen.ook deze mensen hebben recht op de zelfde vrijheid van bewegen als u alleen op een andere manier dan u. ik ga helemaal niet zeggen dat u geen gelijk hebt als er mensen zijn die er te hard mee rijden over het winkel centrum.want ik weet dat dit gebeurt maar het zijn ook niet alle gebruikers die dat doen.
ik hoop dat u gezond bent (ik betwijffelt het eigenlijk met dit soort uitspraken) en blijft maar als u ooit iets krijgt waardoor niet meer instaat bent omzich voort te bewegen zonder hulp middelen. hoop ik dat u ook nog eens terug gaat denken over de uitspraak die u gemaakt heeft over de wonderbaarlijke genezingen en dat u ook eens de evaringen meemaakt van de hinderen die deze mensen meemaken.en als het klaagmuurtje dan nog bestaat ook u ervaring laat weten.

Mvg Hans de Jong

Tufmobielen 25-04-2005

Ik erger me aan oudere dames in bromscooters. Iedereen zeurt over fietsen en brommers op de Binnenban, maar oude dames in bromscooters (ik zie zelden mannen in bromscooters) rijden met een noodgang over een druk winkelcentrum en schijnen enorme haast te hebben, want meestal bellen ze ook nog dat ze er langs willen en of je even opzij wilt springen.
Of ze staan met z'n vijven op een kluitje met een bak koffie in de gang van de (vroegere) Konmar en vinden al die mensen die er langs willen maar lastig. Zou het de kift zijn of zo, zo van, ik zit in een karretje en ik haat mensen die lopen.
Ik weet het niet hoor. Soms vinden er ook tijdelijke wonderbaarlijke genezingen plaats. Dan staat er voor een winkel waar dit soort karretjes verboden zijn in verband met ruimtegebrek, ineens een dame op en die loopt op twee benen naar binnen. Bij Albert Heyn is niet zo veel ruimte en rijden ze gewoon met een pleuresgang door de winkel. Nee, ik vind het niet erg netjes en wilde dit even kwijt.

Repelsteeltje.

Niet veilig 20-04-2005

Ik wil graag iets kwijt over het vandalisme op de Kouwenaardseweg. Wij zijn al maanden bezig om een auto in deze straat weg te krijgen. Deze wagen behoort niet tot een van de bewoners. Hij behoort bij iemand uit Rotterdam Noord ofzo (volgens de politie) En wat blijkt nu, de persoon van wie de auto is zit in de gevangenis en de auto wordt dus niet weggehaald omdat (naar zeggen allemaal) die persoon geen geld heeft en de politie zegt …wie gaat dat dan betalen ?????? Wat is er nu gebeurd….afgelopen weekend is er een auto total los verklaard vanwege vandalen. Naar alle waarschijnlijkheid zijn er een paar lastige jongeren uit de bus gezet op de Kouwenaardseweg en deze hebben vermoedelijk over een auto uit de straat gelopen en op het dak gesprongen. De eigenaren zitten nu met de gebakken peren want die krijgen niets vergoed van de verzekering. Waar gaat dit heen….dus de gewone burgers mogen opdraaien voor de schade door vandalisme en de criminelen in de gevangenis hoeven hun auto niet weg te laten halen omdat het rijk geen geld hieraan aan wilt uitgeven. Wie weet dat de auto die hier staat vandaag of morgen in de brand gaat of wat dan ook. Want hij komt steeds voller met deuken te zitten. Stel je voor dat er dan ook schade aan onze auto's is of huizen. WIE BETAALD DAT DAN !!!!!!!!!
De politie hoef je ook niet te bellen want die doen gewoon niets en stadtoezicht ook niet en ook niet de wijkagent. Deze zijn al meerdere keren op de hoogte gebracht van deze auto door verschillende buurtbewoners.Volgens het boekje van de "politie" moet een auto die in slechte staat verkeerd van de openbare weg gehaald worden. Slechte staat wat is dat ? Drie lekke banden en het rubber van het raam wat los hangt ? Is dat niet slechte staat ? Hoort er dan geen brief naar de eigenaar uit te gaan en een gele sticker op de auto geplakt te worden dat de auto binnen een bepaalde tijd weggehaald dient te worden ? En is het dan niet zo dat indien die wagen niet weg is, hij weggetakeld dient te worden door de politie. Vertel mij maar wat slechte staat dan is. !!!!! Het vandalisme loopt hier de spuigaten uit. Bij onszelf was ons raampje van de auto in januari ingeslagen.wordt niet vergoed door de verzekering. In de afgelopen maanden is er drie keer een raampje v.d. auto ingeslagen van een v.d. buren ook niet vergoed.
2 jaar geleden werd ons dakraam van de auto ingeslagen met een steen wordt niet vergoed. Om 17.00 uur wordt er keihard door jongens tegen de schuttingen aan getrapt (rug tegen de muur en trappen maar) wie betaalt de schuttingen ? Om 18.00 uur hoef je ook niet meer van de Kouwenaardseweg naar Tussenwater te lopen want dan loopt er een groep van 6 jongeren te intimideren en agressief gedrag te vertonen. Dus houdt je kind en jezelf maar binnen om die tijd.
En tot overmaat van ramp zit ik op een zondagmiddag in de tuin en de deur staat open (opdat de kinderen buiten spelen) en wat gebeurt er ? Er lopen twee jongens achter door het pad en gillen keihard mijn tuin in "wat kijk je naar me Teringwijf" pure itimidatie. Over veiligheid in hoogvliet gesproken. NOU DIE IS ER NIET EN HET WORDT MET DE DAG ERGER.

M.

Even wat autosurfen 20-04-2005

Gezellig vrijdag 15 april jl. ergens een groot feest in hoogvliet. Nou lol hebben wij, die gewoon thuis waren er niet van gehad.
Op zaterdagmorgen bleek hoe gezellig het feest is geweest; 1 schuttingdeur vernield, 1 fiets ontvreemd (die op slot stond achter een afgesloten schutting).
Maar dan, daar komt ie de uitsmijter, even over het dak van onze auto gelopen/gedanst of gesprongen met als resultaat voor ons (suffe thuisblijvende burgers) een auto die total loss verklaard is. Ook de fiets blijkt niet verzekerd, duur avondje thuis en uiteraard zijn we onze mede burgers weer reuze dankbaar.
Lang leve de feestjes.
Een Hoogvlieter

Gekleurde gevel - 21-03-2005

Wij hadden een afwijzing gekregen ivm het schilderen van de gevel,Netjes een vergunning aangevraagt 7 weken later afgewezen omdat het aan de openbare weg
dan mag het niet!!!,Want iedereen moet de zelfde kleuren aanhouden,Wij zijn door verschillende wijken gereden en je ziet gewoon aan de openbare weg
geschildere gevels dat mag dan ook niet,We zijn er nog niet en over schuttingen hadden wij ook bericht gehad omdat die te hoog was hahahhaha het
is goed met ze dus terleur gestelde bewoner ik sta aan zijde met je

Ook een terleur gestelde bewoner

Ja , Sander helemaal eens, een vereniging zou niet verkeerd zijn. Mijn stem heb je.

vr, groet, medebewoner.

Mopperen helpt! Echt waar! - 13-03-2005

Hallo ik zou hierbij graag als bewoner van de oudelandse weg!! aan de andere bewoners willen vragen of wij geen vereniging op kunnen bouwen?,Als bewoners van oudeland willen we toch ook dat het oude landje netjes en veillig en leefbaar blijft?,En zeker straks met het gezeur van de keileweg opvang in onze beurt moeten wij daar hard op tegenin gaan,Politie heb je toch niks aan dan gaan we er zelf maar aan werken voor sugesties en plannen voor verbeteringen in de wijk,En voor klachten kun je uiteraard terecht bij de klaagmuur dat ik zo!! dus bewonrs laat wat van je horen eventueel op de forum van hoogvliet digitaal,
Mopperen helpt! Echt waar!
Sander

Klagen via foto's - 13-03-2005

Geen lang verhaal maar simpel wat foto's werden naar ons gezonden voor plaatsing in deze rubriek. Wellicht een soort stil protest?
Ingezonden door W.Bosman Foto1 - foto2

Oudeland vervolg 2 - 10-03-2005

HOOGVLIET WEERGALOOS NEE HOOGVLIET WAARDELOOS VOORAL HET BELEID HIER HET IS JAMMER DAT EEN WIJK ZOALS OUDELAND SNEL ACHTERUIT GAAT BIJ DE DEELGEMEENTE ZEGGEN ZE DAT DAT NIET ZO IS MAAR WIJ WETEN WEL BETER JUNKIE,S ZIJN DE ORDE VAN DE DAG DEALERS ZAT IN HOOGVLIET TOCH EN S,AVONDS KAN JE MAAR BETER BINNENBLIJVEN DAN MAAR NIET TE SPREKEN OVER HET WOONBELEID VAN MAASOEVERS DIE DOUWEN ALLES LEKKER BIJ ELKAAR ZO OOK NOU AAN DE FIDELIOLAAN DAAR KOMT EEN OPVANG VOOR VERSLAAFDE HOEREN OM HET MAAR OP ZIJN NEDERLANDS TE ZEGGEN DIE ZOGENAAMD WEER IN DEZE MAATSCHAPPIJ MOETEN KOMEN MAAR WORD ER WEL EENS AAN DE MENSEN GEVRAAGD WAT HUN ER VAN VINDEN NEE WANT WIJ ZIJN NIET BELANGRIJK ALS DE HUIZEN MAAR VERHUURD WORDEN KIJK IN DE DESDEMONASTRAAT IN EEN HUIS 10 TOT 12 JONGEREN DIE OVERLAST VERZORGEN WORD WEINIG AANGEDAAN MENSEN GAAN VERHUIZEN WAT LOGISCHE IS EN DAN DE POLITIE JA WAT MOET IK DAAR VAN ZEGGEN WEINIG VERTROUWEN ZOALS ZOVEEL MENSEN ZAG ZE VERLEDEN WEEK WEER LANGS DE AVELING AUTO,S AANHOUDEN EN CONTROLEREN MOET OOK GEBEUREN MAAR ZE ZIJN HARDER IN DE WIJKEN NODIG DAN DAAR EN DAN OVER SCHUTTINGEN ER KRIJGEN MENSEN BRIEVEN VAN DE GEMEENTE DAT HUN SCHUTTINGEN TE HOOG STAAN VOLGENS MIJ KUNNEN ZE NIET HOOG GENOEG ZIJN MET DE ELLENDE OM JE HEEN IN DEZE WIJK BIJ GEWONE WERKENDE MENSEN KOMEN ZE EROVER KLAGEN EN BIJ MENSEN DIE SCHIJT AAN OVERAL HEBBEN EN DINGEN DOEN DIE GOD VERBODEN HEB ZIJN ZE TE BANG OM AAN DE DEUR TE GAAN TRIEST TRIEST TRIEST WAAR GAAN WE HEEN IN DIT LANDEN DIT WOU IK NOU EVEN KWIJT OF ER WAT MEE GEDAAN WORD VERWACHT IK NIET ANDERS WORD MEN MOE
GROETEN
ERIK

Noot redactie: Dit is een uitzondering, dit is bijna niet in een htm pagina te proppen, uitsluitend hoofdletters. Twee maal liet Word vast vanwege het ontbreken van regelstops, een punt of een komma, het afweten. Dus geen hele teksten meer in Hoofdletters, we plaatsen het dan echt niet, de leesbaarheid is er slechter door en wij hebben er echt handen vol werk aan.

Oudeland vervolg 10-03-2005

Niks van aantrekken van wat niet mag en wel mag,Iedereen doet wel waar die zin in heeft,Alleen de onschuldige die proberen de buurt netjes te houden worden aangesproken door de ??? wat zal het zijn NIKS,En mensen die alles verzieken ontspringen de dans en daar doen ze niks aan en mogen lekker verder gaan heg te hoog schutting te hoog,Dus ja zo kan je nog wel verder gaan en persoonlijke mogen hier gewoon geplaats worden daar is de klaagmuur voor,En terleur gestelde bewoner kijkdan maar nog eens goed in de wijk er zijn nog zoveel dingen die niet mogen aan de openbareweg,We zijn er nog lang niet maak je niet dik

Een bewoner van oudeland

Hallo medebewoners van hoogvliet 08-03-2005

Ik vraag me af om er meer mensen zijn die de afgelopen week een brief hebben ontvangen van de gemeente met de mededeling dat hun schutting,cq carport of iets dergelijks te hoog is.
Mijn schutting is 30 tot 34 cm te hoog aan de voorkant en een gedeelte van de zijkant van de voortuin.
Nu heb ik zo eens rond gekeken in de wijk en ik vraag me af :Als er nu niks anders meer te doen is voor die mensen die het moeten controleren ga eens naar andere dingen kijken ,bijvoorbeeld of iemand zijn tuin bij houdt. De gemeente is mij te laks om mensen aan te spreken over bepaalde dingen.
Een stadswacht hahahahahha laat me niet lachen ze gaan eens langs bij die mensen en maken een gezellige babbel met ze maar aanspreken en consequenties vertellen ho maar mij niet gezien,denken ze dan. Wie gaat het dan doen ,bij wie kunnen we het in zijn schoenen schuiven ? Bij niemand dus want er gebeurd niks ,bijvoorbeeld bij de obronhof daar is een tuin met een partij klere zooi en speelt al 4 jaar.
VOORAL NIET AANSPREKEN DIE MENSEN EN LEKKER GATEN GAAN GEMEENTE !!!
En nu maar denken dat die mensen die hun tuin wel netjes hebben. Maar bij hun is de schutting of what ever te hoog,weet je wat ..................die mensen gaan we aanspreken doormiddel van brief. Ik zaag er in iedergeval niks af .

Grtzzz een terleurgestelde bewoner.

p.s. kijk eens wat vaker naar de fideliolaan daar rijden mensen veelste hard namelijk (zeker die klere brommers,aanpakken die lui)

Toch wel 08-03-2005

Hmmmmm, dit soort ergernissen horen hier toch juist wel thuis dacht ik zo brave borst! enne... instanties gaan niet over tuinen hoor! (dit is privaatterrein) het ligt echt aan de instelling van de mensen zelf he?? Enne aanspreken?? heeft dehalve buurt al gedaan... en nee, geen persoonlijke ergernis hoor, maar een ergenis van de buurt hier..! instanties? ja, daarom heb ik dat van die wagentjes juist gelanceerd...

Hou je haaks hoor, maak je niet druk over hetgeen een ander hier ter sprake brengt , dit is alleen maar opbouwend en ter verbetering van bedoeld! en zeg nou zelf...dit forum heet toch niet voor niets "De Klaag muur" ????

Ciao...groeten van de oudelandse weg!

Persoonlijke ergernis niet hier 23-02-2005

Ik zou willen klagen over de klager van de Oudelandseweg. Ik denk dat dit soort klachten niet hier thuis horen. Hij zou eens kunnen proberen om de mensen zelf eens aan te spreken. En wat betreft het onderhoud van hun tuin. Klaag daarover bij de instanties, die daar verantwoordelijk voor zijn. En willen die niet luisteren, dan zal er vast wel ergens een beroepsmogelijkheid zijn. Gebruik die dan eens in plaats van je persoonlijke ergenissen als klacht te deponeren op deze site.

Een trouwe lezer van de klaagmuur.

Reactie en klacht 21-02-2005

Na mijn klaaglied op 29 november 2004, over de straatraces en overlast op de parkeerplats oudelandseweg (bij de begraafplaats) en omgeving Gadering, wilde ik even laten weten dat dit, nu enkele maanden later, vrijwel niet meer voorgekomen is. Ik heb het idee dat voorgaande door de politie in ogenschouw genomen is en hierop actie ondernomen is. Dus wil ik een hulde toeschrijven aan de politie Hoogvliet! Hartelijk dank.

Verder gaat het redelijk in de Fideliobuurt. Af- en toe denderen er nogwel eens trucks over de Oudelandseweg (ondanks de verbodsborden).

Enkele bewoners van Orpheopad (6-kamerwoningen) dumpen week in en week uit, hun winkelwagentje in het stukje gras dat voor het blok woningen is gelegen. Ik woon hier nu 5 jaar, en elke week geschied dit ritueel opnieuw. Men heeft onder andere bij Lidl op de Binnenban een volle winkelwagen(soms ook 2 wagens!) boodschappen gehaald, men komt aan bij de woning aan het Orpheopad, laad de boodschappen over in de woning, en gooien vervolgens 1 of 2 winkelwagentjes in het grasperk vlak tegenover de woningen. Dit gaat week in, week uit, zo, al zo'n 5 jaar lang!! Ook de tuin van de betreffende woning ziet er niet uit, aan de heg wordt nooit wat gedaan en er is geregeld veel (grof)afval in de tuin. Een echt aso-gezin dus, die het totaal niet interesseert hoe hun woonomgeving er uit ziet... Mijn motto: breng die winkelwagens netjes terug!! en hou je tuin een beetje bij! Verder zou ik willen zeggen; bekeuren die figuren!! Zij moeten het maar eens leren dat je niet alles zomaar ongelimiteerd kunt doen! Het ritueel met de wagentjes vindt wekeliks plaats op meestal vrijdag of zaterdag... betreft het blok 6-kamerwoningen gelegen tussen de oudelandseweg en de Nibulungenhof, betreffende woning ligt aan het Orpheopad (zijde Nibulungenhof).. Vriendelijke groeten,

bewoner Oudelandseweg

Fietsen op de stoep 2 14-01-2005

Hier nog een die wilt klagen over het fietsen op de stoep!!!
Bij mij op de Zalmplaat is het precies hetzelfde. Tegenwoordig schijnt het heel gewoon te zijn om op de stoep te rijden.En als je zelf een beetje breeduit met je kinderen loopt krijg je meteen de wind van voren en rijden ze de vouwen uit je broek. We hebben hier toch wijkagenten? Ik zie ze trouwens nooit hoor, maar kunnen die agenten daar niet eens opletten?

Gr. J.

Fietsen op de stoep 10-01-2005

Hallo, ik wilde even klagen over de mensen die op de Kapershoekseweg over de stoep fietsen. Daar ze er zelf niet eens wonen maar toch in plaats van op de straat gewoon lekker over de stoep fietsen met de gevolgen dat als je de tuin uit komt iedere keer voor je flikker word gereden. En als je er wat van zegt word je nog gek aangekeken ook. Het word tijd dat de politie daar eens wat aan gaat doen. Kijk kleine kinderen oke maar volwassenen dat word gewoon nu te gek. Ook enkele buren hebben al eens een keer tegen me aangreden maar denken van, ach het is de buurman dus die vind het niet zo erg, maar het word wel vervelend ze moeten tenslotte het goede voorbeeld geven dacht ik
gr Pedro.

Overlast Meeuwenplaat 03-12-2004

Hallo, ik wil niet onnodig klagen, maar wil het volgende punt hier toch even weergeven.

Mijn schoonouders wonen in de Brasemstraat (Meeuwenplaat) en het gebeurd dat zij herhaaldelijk geconfronteerd worden met diverse vormen van overlast. Ik ga nu een opsomming geven van gepasseerde zaken in de afgelopen paar jaar.

Per toeveal ontdekt: gaatjes in de kunststofkozijnen (ramen), dit zijn inbraakpogingen van de zogenaamde gaatjesboorder die een poos actief is geweest en trachtte zich zo toegang tot de woning te verschaffen.. (gelukkig had hij iets misgeboord waardoor hij het slot mechanisme niet kon ontgrendelen..2).Geregeld graffity op de zijgevel van de woning (gelukkig al enkele keren verwijderd daarna).. 3). inbraken in schuren bij meerdere woningen brasemstraat; 4). dumpingen van afval door oa. buurtbewoners in de bossages aan de achterzijde van de Brasemstraat..5). Overlast van onder invloed zijnde jongeren die s'avonds / s'nachts laat in het weekend via het veld achter de Brasemstraat door het tussenpad lopen en op het zijraam op de zijgevel rammen of veel lawaai veroorzaken.. en zo kan ik nog wel even doorgaan.. Mijn vriendelijke doch dringende vraag aan de politie Hoogvliet is: kan er hier meer gepost worden? Ik heb voor mijn schoonouders de achtertuin reeds afgesloten door een flink hek te plaatsen. (vanwege de schuurinbraken)

Mijn schoonmoeder kan zulk soort zaken niet hebben, zij is nl. terminaal kankerpatient, vandaar... Ik hoop dat er wat aan deze situatiie gedaan kan worden, zowel vanuit de politie als Maasoevers...

Brullende auto's en piepende banden 29-11-2004

Hallo, Ik wil hier even reageren naar aanleiding van een straatrace die plaatsvond in de nacht van zaterdag op zondag (27/28-11-2004). ik ben een bewoner van de Oudelandseweg, op hiervoor genoemde datum omstreeks 4:30 uur tot omstreeks 06:00 uur werd onze nachtrust ruw verstoord door brullende auto's en piepende banden! dit racen gebeurd namelijk op laatste stukje oudelandseweg ter hoogte van het oudelandsepark (het stukje weg naast terrein met zand waar binnenkort gebouwd gaat worden).
Ik is zeeeeeeer hinderlijk (en gevaarlijk) en dit is niet de eerste keer. verleden jaar om deze tijd deed dit femomeen zich ook constant voor in de weekenden. Ook in en om het bedrijventerrein Gadering (in de omgeving van Karwei, etc) vinden deze races plaats. Op de parkeerplaats voor de begraafplaats "oudeland' staan ook geregeld in het weekend (s'nachts) enkele personenauto's met mannen die heel de nacht tot de ochtend in de auto drugs roken en bier drinken. Dit was ook weer afgelopen zaterdagnacht (27/28-11) het geval. Tevens gooit men maar voor het gemak ook de bierblijkjes uit de auto. Omstreeks 5:40 uur rijdt men dan (zwaar onder invloed) weer weg...!
Verleden jaar omstreeks deze tijd deed zich dit ook steeds in de weekenden snachts voor...Schijnbaar herhaald deze elende zich nu weer!! Ik wil danook de politie Hoogvliet vriendelijk maar dringend verzoeken hier s'nachts actie op te ondernemen.
Verleden jaar heeft de politie nav meldingen hier ook actie op ondernomen, wat uiteindelijk geholpen heeft toen. Nu begint dit liedje weer van vooraf aan...Help!!

vr. groet, bewoner Oudeland.

Woonbeleid Hoogvliet 20-11-2004

Mijn ouders wonen al vanaf september 1959 op de Meeuwenplaat . Zij willen, nu ze op de leeftijd van 70 jaar zijn gekomen en nog niet in aanmerking komen voor een verzoringstehuis (gelukkig) graag een huis in een van de nieuwbouw flats zoals op de Meeuwenplaatof Zalmplaat die nog gebouwd moeten worden.
Bij Maasoevers waar ze 33 jaar een woning hebben gehuurd krijgen ze te horen u komt niet in aanmerking omdat ze sinds 12 jaar een woning bij Vestia huren.
Bij Vestia krijgen ze horen dat ze maar in de woningkrant moeten kijken en dan reageren als een van de flats die nog gebouwd moeten worden aangeboden worden dus iemand uit b.v. Delft, Rotterdam heeft evenveel kans.
Kan iemand mij misschien vertellen wat zij nu het beste kunnen ondernemen .
Met vriendelijke groet:
Mevr. Klein-Konings.

Hoe veilig is Hoogvliet? 28-10-2004

Hoe veilig is Hoogvliet eigenlijk en wat word er gedaan tegen alle overlast ? Worden er maatregelen getroffen ? Door een ziekte en autoongeluk kan ik moeilijk lange stukken lopen. Ik woon nu sinds 2 jaar in Hoogvliet in de wijk Tussenwater. In het begin heel blij, ik was in een mooi huis en in een mooie wijk terechtgekomen. Na een paar maanden merkten wij dat de poort van onze tuin was opengebroken, er was alleen een jerrycan benzine weg. Een paar weken daarna, de motor van mijn partner stond voor de deur, gesloopt, ben je niet voor verzekerd. Een week daarna, mijn brommer bij metro Hoogvliet gestolen. Toen na het autoongeluk kon ik niet meer brommerrijden, een fiets aangeschaft, een paar weken, hij stond op slot bij Metro Tussenwater, weer gestolen toen ik uit de metro kwam. Toen maar een goedkope fiets gekocht, ik ben er echt afhankelijk van. Gisteravond wij waren gewoon thuis, mijn partner zat achter computer, ik lag in bed, slaapkamer grenst aan achtertuin, raam stond open. Mijn partner loopt naar beneden, schuurdeur open, alle fietsen weg, om 21.00 s avond, terwijl je gewoon thuis bent. Ik vind het steeds onveiliger worden in Hoogvliet, moet ik nu maar binnenblijven en geen fiets meer aanschaffen. Dit allemaal in een tijdsbestek van 1 jaar.

Francis de Vries

Reageren 28-10-2004

Aangezien dat ik aantal keren berichten neer had gezet op jullie site de klaagmuur wou ik toch graag reageren,Graag een hulde aan die persoon die
toch eindelijk er door mocht komen met de klachten i.v.m. vracht verkeer door de OUDELANDSEWEG,Meerdere mensen en bewoners lopen al maanden klagen voor dat probleem en inderdaad je krijg op den duur scheurvorming en wie gaat dat betalen,Wij hebben dit huis gekocht aan de oudelandseweg en
helemaal op nieuw opgebouwdt en denk je lekker rustig wonen hier dus niet.
Al aantal malen gebelt naar de DEELGEMEENTE EN DE ZOGENAAMDE LAKSE POLITIE hier in hoogvliet en wat hoor je dan moet u maar foto,s maken van de kentekens ik ben bedondert,
En het wordt tijd dat het aangepakt wordt en dat het afgelopen is en gauw ook, Wel overal voor betalen balastingen dit zus en zo maar er gebeurt niks dat noemen ze schijt aan de bewoners hebben en aan de mensen er last van hebben,
Nou jan hoop dat je dit bericht er bij zet want dit is gewoon een probleem en die man heeft groot gelijk,
Mvg bewoner van Hoogvliet Oudeland

Sluipverkeer en vrachtwagens door de wijk Oudeland... 19-10-2004

Hallo, ik ben een bewoner van de wijk Oudeland waar zich dagelijks veel sluipverkeer voordoet (vooral in de spitstijden). Vooral vanaf de Aveling over de Oudelandseweg en vanaf de toeleidende wegen vanaf het bedrijvengebied naast Oudeland/Tussenwater dat steevast daar vandaan via Oudelandseweg, Toscaweg, Fideliolaan de wijk door scheurt. Er vormen zich daardoor bijna dagelijks verkersopstoppingen c.q. files in de woonwijk Oudeland en wel tot aan het eind van de Othelloweg. Het is vaak zo erg dat de zelfs de RET bussen vaststaan. Ik ben van mening dat hiertegen maatregelen genomen moeten worden. Het veroorzaakt puur overlast, je schoolgaande kinderen kunnen niet veilig oversteken of zich bijvoorbeeld op de fiets bewegen. Ook zelf ervaar ik dit, bijvoorbeeld op de fiets door de wijk rond de eerder genoemde spitstijden betekent heel erg uitkijken, bovendien is het vaak zo druk met autoverkeer, bijvoorbeeld het stukje toscaweg tot aan de fideliolaan dat je er als fietser of voetganger gewoon geen gelegenheid krijgt om b.v. normaal over te steken of af te slaan..

Ook rijdt er te veel vrachtverkeer door de wijk, vooral via de Oudelandseweg, maar ook via de Fideliolaan. Op de Oudelandseweg zijn er, ik dacht zo'n 2 jaar geleden al verkeersdrempels en verbodsborden voor vrachtwagens geplaatst. hier waren wij als bewoners erg blij mee. Wat ik hier desondanks wil aangeven is dat er, zij het in iets mindere mate, nog steeds veel vrachtverkeer over de Oudelandseweg rijdt. Je hele huis staat te denderen, ook maakt het behoorlijk wat lawaai door het motorgeluid en harde geluiden van metaal op metaal (rammelende metalen bakken van bepaalde vracht- en bedrijfwagens) doordat zij over de drempels en het klinkerwegdek denderen. Ondanks isolatieglas in de vensters, schrik je er geregeld gewoon wakker van s' nachts of s'ochtends heel vroeg. Mijn vraag is dan ook kunnnen er geen voorzieningen getroffen worden dat die vrachtwagens er qua breedte niet meer door kunnen? Het lijkt mij overigens ook niet bevorderlijk voor de woningen in bouwtechnisch opzicht die gewoon letterlijk staan te schudden wanneer er weer een truck voorbij dendert. Als je in bed ligt op zo'n moment voel je letterlijk beweging c.q. het hele huis schudden. Als dit maar lang genoeg doorgaat kan dit zelfs scheurvorming tot gevolg hebben..(huizen 40 jaar oud) wat bij de meeste woningen hier v.w.b. de binnen(steun)muren ook het geval is.. Wordt hier voldoende rekening mee gehouden? Naar onze mening niet, als er na jaren problemen ontstaan kun je het als huiseigenaar dan maar uitzoeken, terwijl er dan materiele schade is ontstaan door anderen en door het ontbreken van afdoende verkeersmaatregelen/aanpassingen.

groeten,

LvdD

Kuilen en gaten 19-10-2004

Kan er niet eens wat gedaan worden aan de bestrating in en rond om de kulk op zomige plaatse is de stoep erg scheef en zit vol kuilen en gaten Dat is erg hinderlijk voor de invalide wagens en rollators

Met vriendelijke groet Ria

Eet een Schotse Hooglander 11-10-2004

Wat schetst mijn verbazing als ik mijn weekelijkse krantjes binnen krijg en ik er een open sla, toevallig was dit de botlek 2.
stichting Ark laat het overschot aan hooglanders slachten om het vlees te verkopen als wildernisvlees!
Als ik bij de Aldi boodschappen doe zie ik al heel wat vleessoorten liggen, zoals rund, big konijn en hert en vis maar nu moeten de mensen ook nog eens
hooglander eten!!
Voor het geval dat u niet weet wat schotse hooglanders zijn, het die mooie lieve dieren die aan het grazen zijn in het ruigebos. en omdat de kudde te
groot zou zijn ( natuurlijk als je mannetjes en vrouwtjes houd krijg je kinderen, schijnbaar heeft de Ark daar niet over nagedacht ) zullen er een
paar moeten verdwijnen. Mensen laat dit niet waar zijn, schrijf, bel of mail de ark op http://stichtingark.nl en laat merken dat hoogvlieters geen
hooglanders geslacht willen hebben!!!
Naam bekend bij redactie

Reactie stoplicht ellende 04-10-2004

Graag wil ik u wijzen op het feit dat het geen stoplichten zijn!. Anders zou je voor groen ook moeten stoppen.
Het zijn namelijk verkeerslichten. Begin eerst naar u zelf te kijken voor u gaat klagen (file verkeerslicht). De verkeerslichten staan er niet voor niets.
deze verkeerslichten staan voor ieders veiligheid. dus ook voor u en wu kinderen.
Als deze er niet stonden zouden er weer meer doden in het verkeer zijn. zo ook in hoogvliet. zal je kind dan zijn!!!
Als u haast heeft ga dan lopen of neem de fiets. Is ook gezonder en krijg je minder stresssszzzzzssssss.
Groeten Jan zonder de Pet

Stoplicht ellende 17-09-2004

Ik wilde mijn irritatie en zorg uitspreken over de stoplichten hoek Tijmweg/Aveling.Irritatie omdat ik niet vanaf de Tijmweg naar de
Meeuwenplaat kan als de Spijkernisse brug openstaat ,want dan gaat het licht n.l niet op groen voor rechtsafslaand verkeer!Irritatie en zorg ook omdat mijn kinderen haast de Tijmweg niet over kunnen steken naar school s'morgens omdat sluipverkeer vanuit Spijkenisse via de tijmweg door de wijk Westpunt scheuren.Zet daar dan ook de stoplichten niet meer op groen s'morgens tussen 8.00 -8.45! (dus linksaf vanaf de Aveling de Tijmweg op)Wat er ook gebeurdt ,ik maak mezelf er ook wel eens schuldig aan door pure frustratie,is dat er zodra het lampje file brand toch door gereden wordt.Gevaarlijk,ik weet het,maar dan moet het bestuur maar beter de consequenties willen overzien van gemaakte besluiten.m.vr.gr.ellen giljam.

ellen_g_64@hotmail.com

Hoe veilig is Hoogvliet ?

Hoe veilig is Hoogvliet ? Ik begin nu langzamerhand een heel onveilig gevoel te krijgen. Twee jaar geleden ben ik in Tussenwater komen wonen, dolblij, mooi huis, een mooie wijk. Na een tijdje met plezier hier te hebben gewoond kwamen wij erachter dat de tuindeur geforceerd was, alleen een jerrycan met benzine was weg, dat is nog te overzien. Een week later, de motor van mijn partner stond voor de deur geparkeerd, gesloopt, een hoop kosten, niet verzekerd, het is vandalisme. Dan begin je al een onveilig gevoel te krijgen. Een week erna mijn brommer geparkeerd bij metro Hoogvliet, ik kwam uit de metro weg brommer. Daarna een autoongeval gekregen, waardoor ik niet meer kon brommerrijden en afhankelijk ben van mijn fiets om buiten te komen, lopen gaat alleen in kleine stukjes. Mijn fiets gepakt, even met de metro, op slot gezet bij Metro Tussewater, zelfde verhaal, fiets weg. Een nieuw fiets gekocht, dolblij, ik
had weer vervoer.
Gisteravond, wij waren gewoon thuis, mij partner achter computer, ik lag in bed, slaapkamer grenst aan achtertuin, raam wagenwijd open. Om 21.30 mijn partner loopt naar beneden, schuurdeur opengebroken, fiets van ons allebei weg. Dit allemaal in een tijdsbestek van 1 jaar. Dit laatste geeft mij wel
een erg onveilig gevoel, je bent gewoon thuis en het gebeurd. Volgens de politie die wij gewaarschuwd hadden, gebeurd dit zo vaak de laatste tijd. Dus mijn vraag, word er wel iets aan veiligheid gedaan in Hoogvliet, survellanten enz. ?

F de Vries

Verkeerslichten staken

Op de aveling, vlak voor resp. na Mc-Donalds, zijn nog niet zoveel jaar geleden verkeerslichten geplaats om het doorgaande verkeer ervan te weerhouden door Hoogvliet te racen.
Bijkomend voordeel, en niet geheel onbelangrijk, was, dat de schoolkinderen vanuit de wijken Nieuw Engeland, Oude Wal en Digna Johanna-polder op een redelijke manier over de Aveling kunnen oversteken. Slechts af en toe rijd er nog een onbenul door rood, maar over het algemeen genomen was de oversteek sinds kort redelijk veilig. Maar helaas, sinds de scholen weer begonnen zijn, werken de verkeerslichten niet meer.
Uit ervaring blijkt dat stoppen voor voetgangers (overstekenden) op deze plek in zijn geheel niet gebeurt. Afgelopen zondag is er helaas WEER een aanrijding geweest. En onze kinderen gebruiken de oversteekplaats alweer sinds drie weken. En ja, ik breng ze nog steeds zelf weg. Maar op enig moment mogen kinderen toch ook zelfstandig worden?
KAN HIER NU IETS AAN GEDAAN WORDEN AUB?

Een ongeruste moeder !

Kantine vv Meeuwenplaat 01-06-2004

jaren geleden zijn er koeien met gouden horens beloofd door j.cornelissen onder toeziend oog van bestuursleden van de knvb alles zou goed komen met zo,n gezonde verreniging nieuw complex -nieuwe kantine,en div andere dingen.
nou zijn ze eindelijk wat aan het doen na jaren en hangt er een schets in de kantine ,nog geen tekeningen van de nieuwe kantine en ook geen bouwplannen,we horen alleen maar vage dingen via een persoon van de vv.meeuwenplaat. je leest er niks over in de streekbladen terwijl de gemeente toch wel weten wat er allemaal gaat gebeuren.de kantine krijgt alleen maar allerstallig onderhoud en de motivatie gaat er bij de oudere ook een beetje uit als je niet weet waar je aantoe bent ,of komt het dat er bij ons in het bestuur geen mensen zijn die in het bestuur van de deelgemeente heeft gezeten en minder de weg weten want soms kan er bij andere verenigingen veel meer en sneller

afz f.pothuizen

Hoogvlieters geloven niet in sprookjes 01-06-2004

Tot voor een paar jaar ben ik een trouw PVDA kiezer geweest. De laatste jaren ben ik echter niet meer zo rood als vroeger. Als de afgelopen weken de
krant lees dan denk dat ik een goede keuze heb gemaakt om niet meer op de PVDA te stemmen. Lees ik in de krant dat deze partij in Hoogvliet wakker gekust moet worden. Hebben ze daar toch echt zitten slapen! En wat nou Landelijke politiek. Laat de PVDA dan eens vertellen wat er in Hoogvliet aan schort? Niet veel toch? De laatste jaren hebben ze daar niet veel aangedaan dus. Maar overigens, het gaat zonder de PVDA de laatste jaren wel stukken beter.
Ik wordt helemaal kriegelig als ik in de krant lees dat de PVDA een nieuwe voorzitter krijgt die zegt: we gaan fractieleden de wijk in sturen en we gaan folders en rozen uitdelen? Die jongens die gekozen zijn moeten nog gestuurd worden? het moet toch niet gekker worden. Andere Partijen in Hoogvliet doen al jaren niets anders. En als of een hoogvlieter zich laat paaien met een roos? Wij hebben een nieuwe visie zegt mevrouw van Gelder. Wat is die visie dan? Later lees ik weer dat de visie nog gecreëerd moet worden met als basis natuurlijk wel de landelijke visie van de PVDA. Als er deelraad verkiezingen zijn kies ik voor Hoogvliet en niet voor een partij die zijn oren naar een landelijke partij laat hangen. Dan kies ik voor Hoogvliet. Overigens heb ik mw van Gelder nooit eerder op het PVDA toneel gezien. Volgens mij heb ik iets gemist, maar ook mevrouw van Gelder. Moet ik dit zien als een voortijdige campagnestunt? Maar goed. Zo te lezen gaat de PVDA op de oude voet verder. Veel gespin,..weinig wol!
Als Doornroosje wakker gekust worden! Beste PVDA Hoogvliet,..Hoogvlieters geloven niet in sprookjes.

R.S. uit Hoogvliet

Bedankt aso's van Hoogvliet voor het verpesten van het uitzicht 21-05-2004

Aan de rand van het grote parkeerterrein bij metostation Hoogvliet staan 2 ondergrondse glascontainers, 2 bovengrondse kleding en textielcontainers, 2 ondergrondse en 2 bovengrondse papiercontainers. Geen containers voor huishoudelijk en restafval.
Wat doet dus een deel van de asociale bewoners van Hoogvliet die zich zelf flink vinden en misschien ok wel van buiten Hoogvliet. Die flikkeren hun tuinafval, ledikant, verpakking van koelkast en/of wasmachine, tuinset, melk en yogurtpakken, deksels van glazen potten, labels van kleding, vistuig, cartonnen dozen, zeeppoederverpakking, meubelen, schuttingplanken, kippenbotten, pizzarestanten, verfblikken, plastic tassen, reclamefolders, lege emmers, piepschuim verpakkingen, kattebakgrind en nog veel meer tussen bovengenoemde containers. Natuurlijk zonder het achterlaten van een naam en adres.
Dit is asociaal met een hoofdletter A.
Iedereen in Hoogvliet heeft de gelegenheid om zijn huisvuil en grofvuil op een legale manier en gratis in te leveren.
Flatbewoners in de onder en bovengrondse vuilcontainers in de nabijheid van hun woning en bewoners van eensgezinswoningen in de door de Roteb gratis bschikbaar gestelde minicontainers en biobakken.
Bovendien is er in de Steenhouwerstraat 39 in Hoogvliet een milieubrengstation waar men 6 dagen per week, ook weer gratis, zijn grof vuil, tuinafval en wat dies meer zij in kan leveren.
Men kan zelfs op afspraak onder telefoonnummer 4161427 grof vuil en dergelijke thuis op laten halen. Ook dat is gratis.
Toch zijn er dus lieden die overal lak aan hebben en hun eigen regeltjes maken en daar naar handelen.
Als men eens wist hoeveel miljoen euro de Roteb, deelgemeente en stadstoezicht uitgeven aan een heel en schoon Hoogvliet en hoeveel mensen zich mateloos ergeren aan onder andere het gedrag van bovengenoemde ..............! De genoemde containers staan op zichtafstand van omliggende woningen.
Bedankt aso's van Hoogvliet voor het verpesten van het uitzicht.
Tot twee keer toe hebben buurtbewoners de afgelopen weken de troep opgeruimd en vervoerd naar de plaatsen waar het thuis hoort.
Lekkere klus, met je handen in andermans troep. indien u zich herkent in het bovengenoemde, reageer dan even, maar wel met naam en adres natuurlijk.
Dan bent u pas echt flink.

Sociale buurtbewoners.

hallo hoogvlieters - 13-05-2004

naast curaçao plein liggen parkeer boxen in een hoekje weg gestopt er is bijna geen verlichting en er word vaak heel vaak wat gedronken en als ze de flessen mee nemen oké maar als ze er mee gaan gooien en alles achter laten kunnen wij het weer op ruimen en met onze kinderen naar de dokter om dat ze in het glas zijn gevallen of doktertje zijn gaan spellen met naalden met drugs er in. de politie doet er bijna niks aan ter wel ze wel kleine kinderen gaan bekeuren om dat ze op de stoep fietsen. en nog voor iedereen die zitten te zeuren over de scooters. als jullie nu 18 waren hadden jullie het ook gedaan. maar ja die jeugd van tegen wording krijg weer de schuld. veel plezier en veel groetjes

de lijken rijders.

Lekker he? Zo'n brede singel om verkoeling in te zoeken? 26-04-2004

Ja dat is het inderdaad...menig kind vind het dan ook heerlijk om aan de Hoogvlietsekerksingel in de wijk tussenwater met een bootje het water op te gaan...echter dit kan wellicht straks niet meer zonder gevaar...

Er zitten namelijk, zoals de laatste jaren steeds het geval is, twee zwanen met een nest...nu zijn die zwanen niet het probleem maar een bepaalde groep jongeren die het leuk vinden om de zwanen te treiteren...leuk joh met een hele groep ballen in het water gooien erin springen om ze eruit te halen en ze er vervolgens gewoon weer in te gooien en water spetteren naar de zwaan... Ergens snap ik dat nog wel ook, zeker als je er zelf als puber het gevaar niet van in ziet en niet onder wil doen voor je vriendjes...het is hartstikke stoer man hoe dichterbij hoe mooier en als die zwaan dan nog gaat blazen en je kunt op tijd weg komen. Nou, dan ben je het wel natuurlijk...

Maar wat nou als dit je niet lukt? Denk daar eens over na? Vandaag hoorde ik op de radio dat er meerdere jongeren zijn die het leuk vinden om zwanen te pesten...echt leuk, zeker als je weet dat één van die jongeren nu in het ziekenhuis ligt met nog onbekend letsel... Als je erbij hoort in het nieuws dat de persoon in kwestie schrok toen de zwaan boos werd en uit zijn bootje viel en door de schroef van zijn eigen bootje geraakt werd, kun je je daar wellicht een aardige voorstelling bij maken...

Veel jongeren kijken niet verder dan of het al dan niet stoer is...en hebben GEEN idee hoe sterk zo'n zwaan eigenlijk wel niet is...wat ie kan aanrichten met zijn of haar vleugels... Deze zwanen hebben een nest...de waakzaamheid zal dus alleen nog maar toenemen...als de eieren straks uitgekomen zijn en ze dus daadwerkelijk jongen hebben, is het echt oppassen geblazen...

Het probleem is dat de kinderen die helemaal geen kwaad in de zin hebben en echt alleen maar met een bootje willen varen omdat dat leuk is dit niet meer kunnen doen omdat de zwaam overal kwaad in gaat zien... Toch denk ik weer als ik dit verhaal teruglees, is dit niet een stukje opvoeding? Of liever gezegd GEMISTE opvoeding? Hou me ten goede hoor mijn kinderen puberen nog niet en wie weet krijg ik daar ook heel wat mee te stellen...maar je hoort geen dieren te pesten tenminste, dat is wat mij geleerd is vroeger...

Het is niet nodig mensen, geniet van de natuur je krijgt het helemaal voor niets verpest het dan niet...ook niet door het treiteren van dieren...

E.van der Sterren

Verkeerde kant fietsen 16-04-2004

Waar ik nu eens over wil klagen is dat ik me dood erger aan de mensen, zowel jong als oud, die aan de verkeerde kant van de weg fietsen als zij gebruik maken van het fietspad naast de Aveling. Het gevolg is dat je steeds met tegenliggers te maken hebt als je zelf aan de goede kant rijdt en dat leverd natuurlijk levensgevaarlijke situaties op ( je mag het fietspad niet eens in beide richtingen gebruiken dit mag alleen vanaf de rotonde aan de Speerreep on de wijk Zalmplaat). Deze mensen zijn waarschijnlijk ook vergeten dat ze op deze manier ook de rotondes verkeert naderen en dat je als automobilisthet gevaar loopt om een fietser die zich niet an de regels houd onder je auto te krijgen. Ik hoop van ganse dat de hier nu eens iets gaan doen wat als je er zelf een opmerking over maakt (en ik ben zelf een fietser) dat wordt je aan gekeken met een blik van...
Janita


Ze doen hun best 15-04-2004

Nou ik wil even een kort bericht sturen op alle mensen die klachten hebben op de politie in Hoogvliet, Als je kind bekeurd is voor het fietsen op de stoep of als je een bekeuring gehad hebt voor het rijden zonder licht moet je niet klagen, je kan het ook zo zien: De politie moet ergens beginnen, Ze kunnen niet altijd de grote dingen aanpakken, Daar hebben we de zogenoemde DHV voor en ik vind dat die mensen hun best doen om alles veilig te maken in Hoogvliet. Als je kijkt hoe het 5 jaar geleden was.

Groetjes Theo

Wijk onderhoud 15-04-2004

Enige dagen geleden werd onze straat ontsierd door hekken met borden.
Daar op die borden stond te lezen WIJK ONDERHOUD.
Maar wat schetst mijn verbazing,er werd totaal niks gedaan,nou ja een pleintje verderop daar heeft men met veel pijn en moeite wat onkruid kunnen vinden tussen de te tegels en verwijderd en een plein achter mij daar heeft men wat zand onder enkele tegels geschoven terwijl je je nek blijft breken over de rest van de tegels die schuin omhoog of naar beneden steken,die horen zeker niet bij het onderhoud.
En jawel hoor tot zover maar het WIJKONDERHOUD,ruim de hekken maar weer weg.
Wat een onzin allemaal,dat WIJKONDERHOUD,onze wijk ziet er nog steeds uit zoals voor de zogenaamde onderhouds werkzaamheden.
Wat een goedkope stunt van de gemeente.
EN WANNEER KOMEN DE ECHTE ONDERHOUDS WERKZAAMHEDEN NU!!!!
Martin Boer

Buttbouter 07-04-2004

Beeld McCarthy nog steeds welkom in Hoogvliet : ik zet er mijn vraagtekens bij.
En niet alleen ik, velen Hoogvlieters met mij. Ik overdrijf niet als ik zeg dat ik werkelijk
niet een persoon in mijn omgeving ken, die het beeld verwelkomt.

Waar woont het dagelijks bestuur van de deelgemeente Hoogvliet eigenlijk ?
Waarschijnlijk ergens op een eiland in de oude Maas. Zet daar dan lekker dat beeld neer.
Ik weet dat over smaak niet te twisten valt, maar om nu het gehele jaar door tegen een
kerstman met een But-plug in zijn hand aan te moeten kijken,nee, daar beank ik toch voor.

Misschien hebben we daar gelijk ook de oplossing voor het probleem. Kerstmannen zie je alleen
rond kerst. Laat de buttbouter zich dan ook alleen op deze dag zichtbaar zijn. 26 december.
27 december moet hij natuurlijk wel weer weg zijn !!!!

Mvg John van der Linden

Bruggetje foetsie 30-03-2004

waarom moet nu alle paden in meeuwplaat stuk gaan nu hebt ik gelezen dat het brugetje
op de koolvisweg naar de stoplichten ook gesloopt word moeten we maar hellemaal om
lopen en fietsen de voetpad daar is al heel slecht door de sloop en de nieuw bouw maar
word er dan nog aan de achterblijvens gedacht die hier nog moeten wonen
ik hoop het wel en dat we en goeden weg naar het winkel krijgen want hier is er nog
steets geen winkel bij gekomen en zijn dus genoot zaak om naar de binnenbaan tegaan
maar zo gaat dat niet

en achter blijver uit meeuwplaat

Wat fijn dat het weer lente gaat worden dit weekend! 17-03-2004

Gaan we allemaal de binnen en buitenboel op knappen, komt door het lenteweer.......
Maar beste mensen met de nadruk op de buitenboel opknappen, en dan heb ik het over de tuin ophogen ..?
Als U zand over heeft wilt U dit dan (als het niet te veel moeite is) niet bij de singel hier in de wijk Tussenwater dumpen, maar zo vriendelijk zou willen zijn om er eventueel een bordje bij te zetten met een tekst erbij b.v GRATIS AFTEHALEN?? als U zand over heeft? Of breng het naar de ROTEB, kleine moeite, het is toch niet zo heel ver rijden??? We willen allemaal een mooie en schone wijk hebben begin dan bij jezelf en dump het tuinafval niet zomaar bij de singel, dit vindt ik echt ASO-GEDRAG!!!!!!!!!!!!!
Fijne lente...........

wijkbewoonster Tussenwater

Kan er nou echt niets gedaan worden aan het fietsen op de stoep? 17-03-2004

Afgelopen week was het dan eindelijk een keer zover... We kwamen met ons gezin thuis van een bezoekje aan de Binnenban en parkeerde onze auto aan de Hoogvlietsekerksingel alwaal wij wonen... We stappen uit mijn man pakt een doos met booschappen uit de achterbak en toen gebeurde het... Mijn kinderen lopen op de stoep richting onze tuin en daar kwam ze, een opgeschoten tiener op een fiets...ze kon nog maar net op tijd remmen maar reed daarbij wel bijna onze 5 jarige dochter aan...
Het gevolg was een toch wel redelijk ordinaire scheldpartij waarin ik, hoewel ik toch echt rustig begon, haar duidelijk probeerde te maken dat ze ook op de straat kon gaan fietsen... Ik was haar moeder niet....Nee dat klopt wellicht dat ze in dat geval WEL wat opvoeding had genoten! Eenmaal binnen volgde nog een heftige discussie met mijn echtgenoot; ik had me niet zo moeten laten gaan. Sorry hoor zei ik tegen hem, maar als het mijn kinderen aangaat dan vecht ik met alles wat ik in me heb...en IK ben niet begonnen met schreeuwen.
Maar goed wellicht dan de volgende keer toch maar iemand van zijn of haar fiets aftrappen, kunnen ze hun fiets laten liggen en aangifte gaan doen bij de politie...laat maar komen. Wat moeten we hier nu mee? Ik weet heel goed dat het niet alleen in mijn straat maar overal in de wijk een probleem is.
Afgelopen zomer zijn wij weggeweest met een vouwwagen die heeft enige tijd daarna nog op de stoep voor ons huis gestaan. Toen één of meerdere van onze buurtbewoners dat ding blijkbaar zat was is er een vriendelijke wijkagent bij ons aan de deur geweest met de vraag of we hem wilde verwijderen want hij MOCHT daar niet staan. Ik vertelde de man dat er wel meer dingen niet MOCHTEN en dat daar ook niets aan gedaan word. Hij keek mij vragend aan en vroeg waar ik het over had. Wat dacht u van fietsen op de stoep?
Eigenlijk vond ik onze vouwwagen prima staan waar hij stond, zo was het namelijk een aardig breekpunt in de crossroute van menig fietser en brommer/scooter rijder... Hij had daar toch wel enigszins begrip voor maar verzocht ons desalniettemin toch de vouwwagen te verwijderen. Hij beloofde ons plechtig dat ze echt meer zouden gaan doen aan het fietsprobleem in de wijk.
Het enige verschil wat ik heb opgemerkt is dat er met regelmaat twee mensen van, wat ik vermoed, veilig op straat voorbijwandelen druk in gesprek...dat is toch fijn zeg, nu kan ik eindelijk mijn kinderen veilig loslaten op de stoep...NIET DUS...
Onze vouwwagen is al geruime tijd WEG echter het fietsprobleem IS ER NOG... Waar gaat het naartoe? Hoe moet een simpele burger netjes blijven doen wat van hem verwacht wordt als een dergelijke wijkagent valse beloftes maakt? Vandaag of morgen word er daadwerkelijk het heft in eigen hand genomen en dan? Wat gebeurd er dan? Mijn kinderen spelen op de stoep en veel...maar is het veilig? NEE ABSOLUUT NIET! Moet ik ze opsluiten in de tuin? Omdat een grote groep "brave burgers" zich niet aan verkeersregels houdt? Dat was ik toch niet van plan.
Dus nogmaals de vraag:
KAN ER NOU ECHT NIETS GEDAAN WORDEN AAN HET FIETSEN OP DE STOEP?
Met Groet, een HELE boze moeder.


Asociale scooterrijders 27-01-2004

De knetterende scooters beginnen weer te komen, met stoere jongens die met minachting van ALLE regels door
ons lieve Hoogvliet scheuren.
Ze maken zich schuldig aan: ENORME geluidsoverlast, VEEL te hard rijden. ZONDER helm, VERKEERSREGELS zijn voor hen niet van toepassing!!
Ze zijn heer en meester op de weg en wee degene die ook maar één strooitje in de weg legt!
Goede politie van Hoogvliet ontfermt u zich eens over onze ASOCIALE scooterrijders!!! U kunt het!
En laat het ASO project niet zo maar in het water vallen met het naderende mooie weer!

Alvast hartelijk dank en succes met het vangen!!!!

Kruising vrijhouden graag! - 27-01-2004

Ik wilde even iets kwijt. Vlak voor de verkeerslichten Kinheim/Laning is een (kruispunt) uit/inrit die naar de huizen aan de Henk Milliusstraat en Jan van der Burghstraat gaat. Als automobilisten voor de verkeerslichten Kinheim/Laning richting oudeland of rechtsaf Groene Kruisweg moeten wachten, blokkeren ze zeer regelmatig de auto's die de wijk in of uit willen. We hebben toch allemaal bij onze autorijlessen geleerd dat we kruispunten vrij moeten laten.
Wat nu als er een ziekenauto of zo uit/in moet.? Dus mensen aub laat dit kruispunt vrij. Het is vreselijk irritant en men blokkeert zo wel het doorgaande verkeer.
Als men links af wilt, vanuit de wijk moet men maar wachten tot de verkeerslichten op groen geweest zijn en er geen auto's meer staan terwijl men eigenlijk gewoon door kon rijden. Dus nogmaals AUB LAAT HET KRUISPUNT VRIJ!!!!!
Bedankt alvast.
Els Melgert Woonachtig in deze wijk.

Reactie op het stuk van Ferry van Orsouw - 19-01-2004

Wij zijn zo'n kleine vereniging uit Hoogvliet (HTMP "De Marchito's"). Ook wij hebben het moeilijk om tegen de gevestigde orde op te boksen. Wij bestaan ondertussen al tien jaar en nog komen er geen optredens of vragen vanuit het Hoogvlietse. Dit is best frustrerend om mee te maken, om telkens weer een vereniging uit het land te zien lopen, terwijl wij veel dichter bij het vuur zitten, maar ja het is gewoon niet anders. Men mag ons niet, of weet ik veel wat voor redenen er zijn.

M A A R :
Wij zijn zeer blij met een krant als het Weekblad Hoogvliet en zeker met zo'n persoon als Jan Koopmans als redacteur. Als er weer eens iets belangrijks gebeurd is in de vereniging (uiteenlopend van een leuk optreden tot een plaatsing voor de Nederlandse Kampioenschappen majorette en twirl, het maakt niet uit wat), dan doet Jan er alles aan om het toch te plaatsen, vaak nog met foto en al.
Dit doet hij al vele jaren voor ons, en dit heeft helemaal niets te maken met geld of sponsoren. Helaas is het heden ten dagen zeer moeilijk om sponsoren te vinden voor de kleinere verenigingen om hun vereniging wat extra's te kunnen geven.
Wij zijn daarom ook zeer blij met zo'n man (met zijn krant) die juist die kleine dingen mogelijk maakt.

Kortom,
Jan, vooral altijd zo doorgaan en geef de kleine verenigingen op deze manier hun broodnodige (h)erkenning.

Paul Ketting
secretaris HTMP "De Marchito's"

Noot redactie: Inmiddels hebben Ferry en ik er een heel gesprek over gehad en alles bleek op een misverstand te berusten. De samenwerking mag je dus gewoon prima noemen. Omdat het slordig staat het bericht daar over te verwijderen heb ik het laten staan. Gelukkig geef jij me aanleiding om dit alsnog hier recht te zetten. (ik bedoel dus tussen Ferry en mij)
Jan.
Overigens nodig ik graag, vooral de kleinere, verenigingen uit me persberichtjes te sturen als er iets te melden is, al is het maar iets kleins.

Beste mede Hoogvlieters 19-01-2004

Ja wel,daar gaan we weer,we gaan weer eens lekker zitten klagen over hoe multicultureel onze goed georganiseerde, en goed bezochte Taptoe wel of niet is. De Taptoe is inmiddels al weer ruim een half jaar geleden geweest,maar we blijven klagen. Als bestuurslid van onze eigen Hoogvlietse vereniging HTMP"De Marchito's en een zeer grote liefhebber van dit soort evenementen,wordt ik hier een beetje moedeloos van.
En om maar even onder ons te spreken,beste mede hoogvlieters,als we nou eens goed willen klagen,klaag dan eens over het feit,waarom dat HTMP"De Marchito's"jullie eigen Hoogvlietse Majorette twirl Peloton,ieder jaar weer de grote afwezigen zijn.
Juist naast Verenigingen als DES en de Drumband uit Hoogvliet,behoren verenigingen als de onze ook tot de ingredienten van een goed georganiseerde Taptoe als deze,en zeker als het om verenigingen gaat binnen de eigen gemeente grens.
Dus als we wat klagen willen hebben ,Klaag daar dan eens over. Oja nog een tip,als u goed wil klagen,doe het dan ook eens bij de organisatie van de Taptoe,u weet wel De Vrienden.............
Martin Boer. mtboer@chello.nl

Zie voor oudere klachten: KLAAGMUUR 2


De oudere klachten hebben we naar pagina 2 verhuist. Klachten blijven voortaan +/- 6 maanden staan


©2005 Hoogvliet Digitaal