De Klaagmuur

Mopperen helpt! Echt waar!

HET E-MAILADRES VAN DE KLAAGMUUR!

PAGINA 2

Voortrekken 29-12-2003

Wat zou het toch mooi zijn als alles in onze wereld niet om geld zou draaien.Als alles en iedereen gewoon als mens gehandeld zou worden en we onze neus niet op zouden hoeven halen voor de mensen die wat minder bedeeld zijn om wat voor reden dan ook. Waarom steelt een junk? Puur alleen maar om geld. Dan kan je natuurlijk zeggen , had hij maar van de drugs af moeten blijven.Maar het waarom dat deze persoon zo diep is gezonken kennen we niet.Dat interreseerd ons ook niet.Wij kijken alleen maar in ons eigen straatje. Zolang alles in ons leven loopt zoals de maatschappij ons stuurt veroordelen wij. Maar dan maken wij een schokkende gebeurtenis mee, zoals het overlijden van een partner, werkeloos worden of bijvoorbeeld een scheiding of ernstige ziekte. Dan gaan wij toch ineens anders reageren en zien van alles de betrekkelijkheid in. Dan bestaat de mogelijkheid dat we zelf ook afglijden in de maatschappij. Dan kunnen we misschien ook niet meer deelnemen aan de gevestigde orde.
Misschien staan we dan toch niet zo sterk in onze schoenen als dat we onszelf gedacht hadden.Misschien glijden we dan wel af naar een niveau dat we altijd zo verafschuwde.Gelukkig kunnen we altijd terug vallen op vrienden of een clubje mensen die wel begrip hebben voor jouw situatie. Want er zijn gelukkig mensen die wel een hoop begrip hebben of misschien zelf ook wel moeilijk hebben gezeten en wel sterk genoeg waren om zich er overheen te zetten. Wat zou het prachtig zijn als we deze mensen of clubjes zouden koesteren. Ze zijn er wel,gelukkig.Mensen die zich belangeloos uit de naad werken om naast hun eigen pleziertjes ook anderen op de been te houden. Meestal gebeurt dit ook wel. Vaak is het erg moeilijk voor dit soort clubjes om zich te handhaven, puur alleen maar omdat zij zichzelf moeten bedruipen. Geen subsidies of geld om grote reclamecampagnes op te zetten. Zij moeten het hebben van de mond op mond reclame en de niet commerciele weekbladen.
Ook in onze regio zijn we gezegend met een aantal van deze weekbladen die werken met belastinggeld en helaas toch commerciele donaties. Een mooi voorbeeld hiervan is Weekblad Hoogvliet. Heerlijk dat er een krant bestaat die op een prima manier het regionale nieuws verspreid. Die een redacteur hebben die dag en nacht bezig is om ons van het Hoogvlietse en Pernisse nieuws voorziet.
Maar wat is het jammer dat, noodgedwongen, bepaalde groepen altijd voorrang krijgen puur omdat zij wel geld hebben om hun activiteiten als zeer belangrijk naar voren te brengen. Is dit erg? Ja, want het gaat ten koste van groeperingen die dit gewoonweg niet op kunnen brengen. Als ik de krant de afgelopen tijd lees schijnt er maar 1 partycentrum in Hoogvliet te zijn waar alles gebeurt. Is dit terecht? Nee,want er gebeurt veel meer in Hoogvliet.
Veroordeel ik hiermee de redacteur?Nee, want hij is gedwongen om hieraan toe te geven, simpelweg omdat ook hij eerst naar zijn portomonee moet kijken.
Jan sterkte.
Weer dat verdomde geld verhaal
Ferry van Orsouw

Noot van de redactie:

Tjonge jonge Fer, wat sla jij een hoop planken mis zeg.
In de eerste plaats vraag ik me af waar je nu eigenlijk aan refereert want welke berichten krijgen voorrang op wie en wat?
Weekblad Hoogvliet is juist zo (door mij een beetje gestuurd) opgezet om het nieuws van kleine organisaties gelijk te stellen met dat van grotere en bekende. We gaan er juist prat op dat een buurtbarbecue of wedstrijd hinken net zo goed de krant haalt als een Kunstkop, benefietconcert in de Flamingo of wat dan ook. Dus dat is echt larie, iedereen die ons melding maakt van een evenement, gebeuren, of achteraf verslag, krijgt ruimte, mits die er is, want dat hangt van de opmaak af. En commercie, ja natuurlijk Fer, je kunt een winkel niet openhouden zonder klanten die wat kopen, alleen kijkers (lezers) brengen niets op en zal dus het sluiten van de tent betekenen. De andere kranten doen trouwens bijna het zelfde, alleen heb ik het gevoel dat daar (en ik kan het weten) nog meer op de commercie wordt ingespeeld.(heb je daar geen klachten over?) Belastinggeld? Deze snap ik niet, want geloof me of niet, geen letter wordt betaald door belastinggelden. Weekblad Hoogvliet wordt gedrukt door een heel grote drukkerij die daardoor omzet maakt en dus belastinggeld naar de staat brengt, in plaats van krijgt. Nee Fer, juist die kleine groepen, waar ik zelf altijd een zwak voor heb zal ik juist op een leuke manier hun zegje laten doen. Ik heb het ook nog even nagekeken, jou laatste persbericht is van ver na de deadline voor de laatste krant dit jaar, dus dat kon om die reden niet mee, maar dat had je pas gemerkt op één of twee januari, dus dat zal de reden van je beklag niet zijn. Ik begrijp dat je naar Poortugaal gaat met je activiteiten, dat zal voor jullie vast een verbetering betekenen, daar kan ik niet over oordelen, maar jammer genoeg zit je dan buiten ons gebied, net als Joop Teunissen die uit Hoogvliet vertrok. Wij hebben namelijk afspraken waardoor we geen nieuws uit die regio mogen vermelden. Soms lukt het wel eens door er een wending aan te geven, maar formeel vermelden we geen nieuws van buiten Hoogvliet of Pernis.
En dan nog je laatste opmerking. De redacteur, ik dus, word nimmer gedwongen, totaal niet, ik maak het helemaal zelf uit. Het maakt voor mij ook echt niet uit of iemand nu wel of niet adverteert in de krant, nieuws is nieuws. Dat ik gedwongen zou worden vanwege de centen is nog minder waar, ik doe namelijk mijn redactiewerk voor niks! In ruil voor een periodieke donatie aan een stichting doe ik als onbetaald vrijwilliger het redactie werk.
Dus Fer, even beter het huiswerk doen en dan klagen. Klagen mag trouwens best hoor, dat hebben we allemaal wel eens nodig, daar blijf je scherp door. En geloof me, als er iemand graag wil dat alles overzichtelijk, kleinschalig en leuk voor iedereen is dan ben ik dat wel, want ook dat oude mensje dat zo graag haar drempel voor de deur weg wil hebben krijgt als het aan mij ligt haar zin. Fer, ik hoop je nog eens tegen te komen, of hier of daar, los daarvan heb ik best waardering voor wat jij doet, dansen is dan wel niet aan mij besteed, jij maakt er velen erg blij mee.
Jan

Ik wil even reageren op de "Boze vader" 08-12-2003

over het fietsachterlicht van zijn zoontje. Het is voor elke fietser dat je een goed verlichting op je fiets hebt zitten nu het lang donker blijft, kunnen de automobilisten zien dat er fietsers op de weg zijn.
Als de automobilisten kapotte verlichting hebben worden zij ook bekeurd, ik vindt het terecht dat er boetes worden uitgeschreven ook al is het maar 14 Euro, als U allang wist dat de fietsverlichting defect was had U allang het probleem kunnen verhelpen, had er ook geen bekeuring uitgeschreven hoeven te worden. En over de scooteroverlast ja daar hebben we allemaall wel last van, maar zeg nu zelf, U bent toch ook jong geweest???????????? als deze jongens en meisjes zijn hebben ze straks allemaal een auto en wie weet wat voor geluid daar uitkomt, geluidsoverlast is denk ik moeilijk tegen te houden, hoe vervelend U het ook vindt.........

anoniem

Ik begrijp de reactie van de boze en teleurgestelde vader - 08-12-2003

De tegenargumenten zijn best wel juist, echter.............
in onze prachtige buurtkranten (als ze tenminste niet in pakken tegelijk bij de papier-containers gedumpt worden (al 4x gezien en gerapporteerd aan interlanden spreigroep) heeft diverse keren gestaan dat er EERST gewaarschuwd zou worden door de politie en pas na een bepaalde datum zou er daadwerkelijk bekeurd worden. Dus ja: we zijn allemaal gewaarschuwd. Enne... met een goede verlichting wordt je in 't donker gezien en dat voorkomt ongelukken.
Dus ja lieve, boze vader.... ik voel met je mee, maar ja.. we waren toch wel op de hoogte hoor.
En de politie doet echt z'n best wel (is mijn ervaring)


Volharden 08-12-2003

Jaja hier ben ik weer effe om een reaktie te geven op een vrouw die te klagen heeft over onze eigen taptoe die jaarlijks weer georganiseerd wordt door Stichting vrienden van Hoogvliet. die ieder jaar weer werkelijk voor een spektakel zorgt. Allereerst mijn complimenten daar voor.

Ik zit al jaren lang in "muziekkorps" in Rhoon te weten Drumfanfare Volharding, we hebben ook al een aantal malen mogen deelnemen aan de zoals ze dat noemen sterrenmars door Hoogvliet om vervolgens uit te komen bij het Taptoeterrein. Om vervolgens na een korte stop akte de presance te geven op het taptoe terrein.

En ieder jaar als we niet zelf een optreden hebben of als ik niet hoeft te werken kom ik met veel plezier naar de taptoe. En iederjaar verbaas ik me erover dat er zoveel multicultureel publiek aanwezig is om te genieten van de muziekkorpsen die daar optreden. Kijk het is muziek waar je van moet houden en als je geen liefhebber bent van deze muziek dan zal je niet aanwezig zijn. Want niet iedereen heeft en dat is gelukkig maar dezelfde smaak. En als je ziet hoeveel jongeren er rondlopen en/of op de tribune zit dan sta je versteld. het is niet alleen publiek van middelbare leeftijd. teminste zo voel ik me niet ben immers pas 30 jaar.

En ik geniet iederjaar weer van het optreden van de brassband die mee doet aan de sterrenmars. Dus hoezo niet multicultureel.

Dus mensen zeur toch eens niet en denk maar zo. Er wordt iets georganiseerd in Hoogvliet en wees daar trots op en zuinig, Het is een van de weinige dingen die in Hoogvliet georganiseerd wordt.

Groetjes

J.Boer, mailto:s.straten@chello.nl

Een verwoed liefhebber van de Taptoe in Hoogvliet


Kind op de bon 30-11-2003

Het is niet te geloven…De Politie heeft tijd vrij gemaakt om fietsende kinderen te bekeuren…..
Staan al om 7.30 uur paraat om in het donker te kijken wie ze kunnen pakken,makkelijk zat natuurlijk ,een ventje van 13 jaar is een eenvoudig klusje.
Min zoon had n.l. geen voorlicht wat brande op de fiets,was mij bekend want vandaag is er al een nw.dynamo gekocht.Maar daar heeft de agent natuurlijk fff niets mee te maken,want er is wel een misdrijf gepleegd!!!! Fietsen zonder licht…wees blij dat je er van afkomt met een bekeuring.Foei!!! het was maar 14euro,ach zal iedereen zeggen wat is 14 euro?
Het mag niet natuurlijk ,maar kunnen ze niet een keer waarschuwen? NEE!!!!! BETALEN !!!! Flinke vent hoor ,zo,n agentje….
Ga liever die jongen zijn (nw)fiets zoeken die ze deze zomer gejat hebben bij het zwembad, Ga liever eens de wijken in die onveilig gemaakt worden
Ga eens iets doen wat de mensen ECHT iriteert (rondscheurende scooters e.d)
Welnee….weet je wat…we gaan kijken of er wel licht op je fiets zit(wel alleen van kinderen hoor..die durven niks te zeggen)
De volgende keer gaan we kijken of er wel een wit achter spatbord op je fiets zit.
Zo ik ben het fff kwijt,voor de rest gaat alles goed………..

een boze vader

Leuke Taptoe 30-11-2003

Hiermee wil ik graag reageren op de mevrouw die beweerd dat de taptoe niet multicultureel is. Er is al een paar jaar, elk jaar een antiliaanse brassband aanwezig. Die ook ik persoonlijk erg goed vind. U beweerd dat er aleen maar blanke mensen van middelbare leeftijd aanwezig zijn, hier ben ik het absoluut niet mee eens, ik zelf (17 jaar) geniet elk jaar weer van de optredens die op de taptoe voorbij komen en zo ken ik nog heel wat van mij leeftijds genoten. Ook mijn ouders (die ik nou niet tot middelbare leeftijd wil rekenen) genieten van de taptoe. Ik vind dat de taptoe multicultureel genoeg is, mijn opa zit in de organisatie van de taptoe al jaren en is persoonlijk verantwoordelijk voor het uitkiezen van de muziekkorpsen, hij doet zijn stinkende best om het een gevarieerd en multicultureel feest te maken en zorgt er voor dat er elk jaar minimaal 1 drumband/brassband/muziekkorps van buitenlandse afkomst bij is zodat de hele bevolkingsgroepen vertegenwoordigd zijn. Maar dit is nu eenmaal wat lastiger omdat er daar nu eenmaal minder van zijn dan de "standaard" muziekkorpsen met overwegend blanke mensen. Maar ook elk jaar valt toch weer op hoe deze allochtonen brassbands zich NIET aan de afspraken houden, en gewoon veel langer op het plein blijven dan de afspraak is. Zo maken ze het de vrienden ook niet makkelijk! Nogmaals ook ik geniet van de optredens van zowel de autochtone als allochtone korpsen/bands maar dat dit niet multicultureel genoeg is vind ik echt onzin.

Ook vertelde deze mevrouw dat de jongeren er wel zijn maar geen plaats nemen op de tribune, dit kan ik ook wel beamen maar ik vind het wel flauw dat de jongeren die er zijn bij het optreden van de antiliaanse brassband ineens naar de tribunes stuifen en als deze afgelopen is ze vervolgens nergens meer te bekennen zijn! Ik vind dat je dan toch ook voor de rest van de optredesn wel het fatsoen op kunt brengen om te blijven kijken. En dat de mensen niet ui hoogvliet komen klopt voor een gedeelt op de hoofdtribune zitten heel wat mensen die idd niet uit hoogvliet komen, dit zijn de genodigde mensen. Maar ook op de andere tribunes zitten mensen die overal vandaan komen, ik denk dat we niet moeten zeuren maar ons vereerd moeten voelen dat mensen van heinde en verre komen om de hoogvlietse taptoe te zien.

Tot slot wil ik nog een ding zeggen, een officiele taptoe (zoals je ook in bijvoorbeeld breda hebt) is bedoeld voor de muziekkorpsen die veelal te zien zijn, de overwegend autochtone korpsen. Dat de vrienden van hoogvliet hier iets extra's aan toevoegen d.m.v een brassband is alleen maar leuk.

Ik vind dat we niet zo moeten zeuren en gewoon genieten van de taptoe!

groetjes een autochtone jongere van 17 jaar die met volle teugen vd taptoe geniet!

Verkeersdrempels 30-11-2003

De drempels in wijk Tussenwater waar je maar 30 mag, heeft geen nut.......
Automobilisten rijden veel harder en zo ook de scooters!
En fietsers horen niet op de stoep te fietsen maar op de weg, dit geldt voor ouderen en jongeren..........!
Zo dat wilde ik even kwijt, ook al wordt er geen gehoor aan gegeven.........

Anoniem

Dolfijn foetsie 30-11-2003

Hallo, we hebben een speel-o-theek in Hoogvliet, wist U dat??? Nou geen Dolfijn meer, hoor! Als je hier informatie over wil inwinnen bij de Deelgemeente op vrijdag en de servicebalie is dicht krijg je leuke spontane antwoorden. Mijn vraag was welk raadslid erovergaat als er gepraat wordt over een eventuele herstart van De Dolfijn. Dit wil ik namelijk gaan proberen. Het antwoord was: Hier geef ik geen commentaar op!

Zou het een heet hangijzer zijn???? Er blijkt geen geld te zijn voor het openen van de Dolfijn, maar weet iemand mij te vertellen wat de huur van het pand kost, wat nu gesloten is, maar wel in gebruik (als u begrijpt wat ik bedoel). En dan wil ik nog niet weten wat er aan speelgoed ligt wat geheel ongebruikt lig te verstoffen.

Zijn er Hoogvlieters die met mij willen proberen hier wat van te maken. Zo zonde van dat speelgoed en hier kunnen zoveel kids zoveel plezier van hebben. Bel me maar: 010-4168863. Samen staan we vast sterker dan alleen.

Petra Vrijhof.

hoi hoi 11-11-2003

ik woon al mn hele leven in hoogvliet beetje saai gebeuren maar ja k ben nog nie zo oud dus er kan vel verandetren hoop ik. Ik woon in de wijk zalmplaat heel saai en heel stil vooral op zondag, Nou dacht de gemeente daar een tijdje geleden iets aan te doen door een jeugd honkl te plaatsen langs de metro baan aan de aveling, nou lekker doordacht maar nie heus. maar ja geen jeugd te zien bij dat hnk alleen maar stoere ouwe lullen met veel te mooie autows zow dat moestk ff kwijt en nou had k nog iets nou is hoogvlit al niet echt een boeiende plek om te wonen, te werken of naar school te gaan en dan hebben ze ook nog een vreselijk saaie site lekker hoopvol. ik wacht op de dag dak op me zelf ga en uit hoogvliet weg mag
toedeledkio noewkie@hotmail.com

Meer parkeerplaatsen - 11-11-2003
er is bijna nooit eenparkeerplaats bij hetb antonkortlandtpad klopt het dat er meer plaatsen bij komen? binnenkort.
groetjes fam. cullens . acullens@wanadoo.nl

Krantenbrand met rookontwikkeling - 07-11-2003

Lag ik daar afgelopen woensdag toch net op bed, had best wel een vermoeiende dag gehad en had tot 23.15 uur gewerkt
Was bijna in slaap gevallen en ineens kwam er een brandlucht door mijn huis. Ik jumpte me bed uit en begon uiteraard eerst bij mij zelf in huis te zoeken
Maar gelukkig God zij geprezen het was gelukkig niet bij mij. Ik snelde mij toen in mijn broek en jas en pakte mijn mobieltje en ging op onderzoek uit.

Deed mijn deur open en zag dat het portiek aardig onder de rook stond. Wat blijkt nou het geval te zijn Al weken staat er een doos met niet gelezen kranten en folders en ook belangrijke post wat dus effe niet belangrijk was in ons portiek. En ja hoor wat denk je, Deze best wel grote doos hadden ze leuk in de fik gestoken en geloof me er lag helaas en misschien ook wel weer gelukkig geen Naam en adres bij van de dader(s) Ik heb vervolgens maar effe een paar emmers water op het brandende papier gegooit, want om hiervoor onze brandweermannen uit hun slaap te halen vond ik ook zo rot voor ze. Wel heb ik onze jongens van de Politie (nou ja onze ehhhhh uit spijkenisse bedoel ik) van hun koffie en donutsen afgehaald om te laten kijken wat ze voor de zoveelste keer weer in de brand gestoken hebben. Maar toch effe hulde aan de politie want ze waren best wel snel ter plaatse. Uiteraard zou ik dit bericht niet geschreven hebben als het de eerste keer is dat er wat bij ons in de brand gestaan heeft. Een aantal weken geleden is er weleenswaar in het portiek naast ons ook al een keer een flinke brand geweest waardoor een onschuldige buurtbewoner met haar kleine knul naar het ziekenhuis vervoerd zijn vanwegen ademhalings moeilijkheden. En al een aantal keren zijn de vuilcontainers en bankstellen in de fik gestoken, zodat we een keer 3 dagen zonder radio, televisie en internet hebben gezeten. EN WAAROM.......... ik heb geen flauw idee. Misschien dat de dader dit ook eens leest en bij zichzelf even gaan nadenken wat voor ellende hij veroorzaakt in de omgeving. Wat ooit eens een gezellige buurt was is nu een doffe ellende en Woonbron Maasoevers doet die er wat aan. Nee tuurlijk niet, het gaat immers om een sloopbuurt en dan kunnen dingen zoals dit gebeuren. Maar wel klagen als je effe niets aan je tuin doet want dat kan niet in een buurt zoals Meeuwenplaat. Oja en ook nog een tip voor de buurtbewoners(die dit uiterraard lezen) van de Baarsweg, GOOI UW KRANTEN,FOLDERS EN ROMMEL NIET IN HET PORTIEK MAAR IN DE DAAR VOOR BESTEMDE AFVALBAKKEN

zo dat doet effe goed hoor effe flink klagen enne ehhh reageren op dit stukje mag hoor
met vriendelijke groet
J.Boer mailto:s.straten@chello.nl

Hobbels in het wegdek - 07-11-2003

Het verkeer op de Kapershoekseweg loopt echt de spuigaten uit.Waarom is het niet mogelijk om hier verkeersdrempels te plaatsen? Als ze hier een snelheidscontrole houden dan weten ze niet wat ze zien.Er wordt hier veel te hard gereden.Gelukkig is er tot nog toe nog niets gebeurt,maar hoe lang gaat dat duren? Moeten er echt eerst slachtoffers vallen net zoals toendertijd op de Oudelandseweg...! Nee er wordt de bewoners verteld dat drempels niet kunnen worden neergelegt omdat de RET er rijd.Volgens mij rijdt die in heel Hoogvliet en liggen er ook bijna overal drempels.En dan er is toch ook nog een mogelijkheid om bijvoorbeeld de weg te versmallen om de zoveel meters?Maar zoals ik al eerder zei er moet waarschijnlijk eerst iets gebeuren.Jammer dat het geld of de subsidies niet voor dit soort problemen wordt gebruikt.Want geloof me dit is echt nodig.

M.Moeliker (boomgaardshoek)

Noot redactie: Zodra het openbaar vervoer uit de straten verdwijnt worden ze 'veiliger' gemaakt door dorpels en hobbels te plaatsen. Dus zolang er nog bussen door uw staat scheuren mogen anderen dat ook. Overigens rijden op nog maar weinig plaatsen in Hoogvliet deze bussen, dus is inmiddels 80% van Hoogvliet onbegaanbaar geworden. In medische noodsituaties is elke seconde belangrijk, vandaar dat nu de ambulance in elke straat tientallen seconden aan tijd verliest om zo de vergrijzing tegen te gaan. Ook branden krijgen meer kans om snel uit te breiden want de brandweer doet dankzij de hobbels er ook wat langer over.

Weet u waar ik een bloedhekel aan heb? 14-10-2003

Weet u waar ik een bloedhekel aan heb? Juist, aan anonieme klagers, die de moed niet hebben om hun ongefundeerde klaagzang met hun juiste naam te ondertekenen. Willem de Meester, je zou toch beter moeten weten. Ik ga nu niet inhoudelijk in op jouw frustratie, je kan me ook gewoon bellen, zoals je vroeger altijd deed. Als je nu impliciet (en anoniem) dreigt om je te bezinnen over je lidmaatschap van een niet genoemde politieke partij, wat zegt dat dan voor die andere burgers van Hoogvliet die deze berichten lezen. Niets toch! Kom, Willem, wees een vent en maak je bekend, anders doe ik het wel. Ik heb er absoluut geen moeite mee om me zelf bekend te maken:
Hans van Helden, Fractievoorzitter van de IBP Hoogvliet, Telefoon: 010-4162614 Email:vanhelden01@planet.nl

Noot red.: Iedereen heeft op deze pagina het recht zich te verschuilen achter een andere naam. Dit kan om verschillende reden noodzakelijk zijn, wij als redactie respecteren dat. Wel zijn bij ons alle oorspronkelijke berichten qua afkomst bekend maar geven deze slechts na toestemming van de inzender vrij. J.K.

Waar hebben we deze kreet eerder gehoord? 10-10-2003

Nu lezen we van de "opvolger van ...." dat alles zakelijker moet, harder vooral. De politiek, ook in Hoogvliet dus, zit in de verrechtse hoek, want "Law and Order" moet er zijn. Ooit, zo'n vijftig jaar geleden heette dat anders, dat was toen fout. Dat is het overigens nog steeds. Als het Welzijnswerk moet worden aangepakt, moet misschien de laatste der Mohicanen wel gewoon weg. Hij die bleef strijden die hinderde. Nou ja, lezen we, er zijn andere afspraken gemaakt binnen de eigen club (CDA) en het DB is het eens met die beslissing. In hetzelfde artikel staat overigens ook weer dat Arnold wel niet terug zal komen, hij was toch aan het eind van zijn
bestuursperiode. Echter nog altijd niet aan het eind van zijn Latijn.
Arnold van de Heijde betekent voor mij nog steeds "politiek met een menselijk smoel", naar menselijke maat. Natuurlijk, in de politiek werk je ook wel eens, dan maak je fouten. De grootste fout las ik overigens vandaag in de streekpers: eigenlijk moeten we nu wel anders, want er is minder geld. Overigens hoe komt dat, denk ik dan. Zou die oude strijd om het Deelgemeentefonds daar iets mee te manken hebben? Ooit heb ik iets gelezen wat leek op een strijd die er eerder was. Rotterdam accepteerde toch nooit de "buitenpositie" van Hoogvliet? Nu ook niet, maar nu heeft het DB zich er toch wel snel bij neergelegd. Zou er daarom te weinig geld zijn. Het klinkt goed als uit de mond van een politicus gehoord wordt hoeveel er ingeleverd moet worden.
Zeker in een tijd dat iedereen inlevert, omdat wij menen dat de economie slechter is geworden. Toch zijn de reizen naar de zon in de HERFSTVAKANTIE (!) meer dan volgeboekt. Het gaat werkelijk slecht in de economie, of zijn er mensen die menen dat andere mensen een beetje korter gehouden moeten worden, gewoon weg moeten, of weer (langer!?) aan het werk (dat er overigens ook niet schijnt te zijn).
Hoe dan ook: het moet anders, ook in mijn geliefde Deelgemeente, zelfs partij doorbroken met oppositie en een coalitiepartij hand in hand! Sommigen zeggen zelfs hardop: "Het werd eens tijd!" De wisseling van de wacht dan maar versnellen. Binnen Welzijnsland zijn voldoende situaties te ontdekken die daar een beetje aan kunnen bijdragen. In de eerste plaats is er altijd wel een organisatie die niet precies doet wat de politieke machtshebber wil, die niet op tijd zijn stukken inlevert (of overigens de overheid dat wel doet!). Bovendien werkt welzijnsland immers ook en vooral naar menselijke maat. Jammer, het mag in Hoogvliet ook niet meer en ik moet toch eens gaan nadenken over mijn politieke betrokkenheid bij onze lieve deelgemeente én over mijn politiek lidmaatschap.
Alleen een partij, die naar menselijke maat werkt, die geen bedrijfsmatige aanpak, geen zakelijke instelling de boventoon wil laten voeren in een menselijke omgeving, heeft mijn stem altijd gehad. Ik hou van mensen die betrokken zijn, ik hou van mensen die op andere mensen gericht zijn en hen helpen willen, van mensen als Arnold dus!

Willem de Meester, Hoogvliet

Beste lezers van de Klaagmuur 10-10-2003

Niet met de wil om de mensen die spreken over flutjournalisten en de walgelijke Botlek2 te willen overtuigen, meen ik toch te moeten zeggen dat het hier gaat om een verslag van de deelraadsvergadering, een uitgebracht rapport over de situatie bij DSG, en uitspraken van deelraadsladen en dagelijks bestuursleden. Met andere woorden ik zie niet waar de Botlek 2 als krant een oordeel uitspreekt over het functioneren van Arnold van der Heijde.

Martin Polder

Je hebt daar zeker gelijk in Martin, een krant geeft de dingen weer zoals ze zijn als het goed is. Persoonlijk lees ik in jullie artikel geen onwaarheden, maar het is blijkens de reacties misschien nodig dat we als mediafreaken ook meer de andere kant van dingen belichten. Fouten zijn er gemaakt, fouten uitvergroten is echter iets dat we in ons durp niet graag zien gebeuren. Nogmaals; het is onjuist om de Botlek 2 aan te wijzen als schuldige, de schuldigen zijn zij die de waarde van een mens slechts zien als een wegwerpprodukt. - Jan Koopmans, redactie Weekblad Hoogvliet-Hoogvliet Digitaal.

Zeker schandelijk 08-10-2003

Ik ben het helemaal eens met alle berichten hier bij de klaagmuur over Arnold van der Heijde. Zoiets verdiend iemand niet die zich jarenlang heeft ingezet voor Hoogvliet. Het zijn zeker flutberichten en flutjournalisten die dit geschreven hebben. De collum van Jan was echt een goede collum.
Ik hoop dat de mensen van de deelgemeente nu eens nadeken met wat ze zo iemand aan doen, om zo´n bericht en reactie in de krant te laten zetten.

P.

Schandelijk! 03-10-2003

Schandelijk zoals Arnold v.d Heijde wordt neergezet in allerlei flutartikelen van flutjournalisten. Onterecht en onverdiend.
It's a bloody shame!

Yvonne de Vries
( wij deden daar niet aan mee - Jan Koopmans-red.)

Arnold wilde het beste voor Hoogvliet 26-09-2003

Mensen, laten we bij de volgende verkiezingen onze stem eens zo uitbrengen dat de verantwoordelijken die Arnold van der Heijden zo neer sabelen geen kans meer krijgen zich met het bestuur van onze woonplaats te bemoeien. Eigen falen en tekortkomingen afwimpelen op een man die altijd openstond voor een dialoog en bereid was tot compromissen is op z'n zachts gezegd politiek laakbaar en smerig. Dit riekt naar de 'bushokjes mentaliteit' , als je geen bushokjes neer zet dan worden ze niet vernield, dus eigen schuld. Als Arnold niet had bestuurd had hij nergens voor aansprakelijk geweest, maar Arnold wilde het beste voor Hoogvliet, jammer dat sommigen dat niet zien of willen zien.

H.K. Hoogvliet

Walgelijk onnadenkend 26-09-2003

Een van de meest actieve leden van het dagelijks bestuur krijgt in de meest negatieve krant van de regio een sneer om de oren. Wanorde en bestuurlijke onmacht van DSG worden in de schoenen geschoven van een man die nota bene zich altijd uit de naad heeft gewerkt om net even dat tikje 'leukheid' aan Hoogvliet toe te voegen.
Zijn enorme portefeuille gaf al aan wat hij zoals te doen had in Hoogvliet, hij deed dat jarenlang met plezier en goed.
Ik walg van de krant die het lef heeft deze man te veroordelen, nee zelfs neer te sabelen, omdat hij gewoon de piespaal moet zijn, want je moet iemand de schuld geven en men moest zo nodig in die betreffende krant de naam van zichzelf als meest negatief orgaan hoog houden.
Iemand die ziek is en ook nog zichzelf niet kan verdedigen aanvallen is voor mij walgelijk en geeft me aan dat inderdaad de Botlek meer aan zichzelf en sensatie denkt dan aan het welzijn van Hoogvliet en de mensen die zich daar voor inzetten, kortom een gebrek aan inzicht, gebrek aan nieuws en vooral gebrek aan respect en inzicht in zaken waar ze niet de moeite voor hebben genomen dit inzicht te krijgen!
Bij mij gaat er een dubbele NEE sticker op de brievenbus, nee Botlek2, jou hoef ik niet meer!

Bart uit de Meewenplaat

De kroon op je hoofd is zo simpel weg te nemen 25-09-2003

Zonder specifiek er van op de hoogte te zijn wat er zich rondom het DSG afgespeeld heeft vind ik het behoorlijk kort door de bocht om het Dagelijks Bestuurslid van onze Deelgemeente in de persoon van Arnold v.d.Heijde op een dergelijke wijze aan de kaak te stellen cq. af te kraken zoals ik in De Botlek heb mogen lezen. Persoonlijk geloof ik in de integriteit van Arnold. Vervolgens wordt hij m.i. opgescheept met een directie bij DSG die er een zooitje van maakt. Is dat zijn schuld? Volgens mij niet, omdat ik de man niet anders ken dan die heel simpel gewoon nog steeds uit gaat van uit het goede van de mens. Mogelijk een iets naief, maar toch. In een krant zo iemand te kijk zetten gaat mij duidelijk te ver. Worden daarmee alle zaken waarin hij wel positief in bijgedragen heeft in ëën klap teniet gedaan? Gelul is het enige wat ik er op kan zeggen ( dat klinkt niet erg CDA-achtig). Bij de samenstelling van het huidige dagelijks bestuur van onze Deelgemeente is Arnold wederom op zijn functie hernoemt. Ik kan daar niet anders uit begrijpen dat de periode daarvoor hij blijkbaar volledig correct aan de criteria voldeed. Tot slot wil ik stellen: Arnold ik hoop dat je met dit soort schopperij weet om te gaan en trek je niets aan van journalisten die blijkbaar alleen maar geilen ( sorry CDA) op negatieve berichtgevingen. En dan te bedenken dat ik een vervent uit huize mee gekregen PVDA man bent. Ook daar moet ik toch eens over na gaan denken, denk ik.

Kees Hageman

Gehoorgestoorde knoppenisten 20-08-2003

De schrijver van "zo dat is er uit" moet maar snel naar de Zuidpool emigreren want hier hoor je niet thuis.

Naar aanleiding van reacties op de WIMBY aktiviteiten het volgende. Mijn complimenten voor de opzet van dit spektakel. In afwachting van een herhaling volgend jaar een advies aan de organisatie. Gaarne iets kritischer t.a.v. de programmering daarvan. Rappers op laten treden met hun soms bedenkelijke teksten direkt vooraf gegaan door een optreden van een zeer enthousiaste Gospelgroep (als een verademing ervaren) met na de rappers een optreden van Idol David waarvoor heel wat kinderen en ouders waren op komen draven kan niet anders gezien worden dan een foute programmering. Ieder het zijne, maar eerst wel even nadenken graag.

Geen probleem er mee dat dit een paar centjes mag kosten, maar voor een paar centjes meer had er m.i. op een enkel optreden na, er op het kleine podium wat betere kwaliteit geboden kunnen worden.
En tot slot, al die PE-knoppenregelaars zijn volgens mij allemaal gehoorgestoord. Dit soort volume's doet absoluut geen goed aan de kwaliteit van het geluid. Al met al als opbouwende kritiek bedoeld.

K.K.H.

Beetje ouderwets 20-08-2003

Die 'the unknown' kan dat maar beter ook blijven want die komt met beweringen aan uit het jaar 0.
De gevangenis is al haast weer afgebroken, en die kwam er door de overheid, niet door Hoogvliets schuld, want die wilden hem ook niet.
En ach Spijkenisse is al enige jaren Hoogvliet voorbij geschoten, het aantal misdrijven is daar al een jaar of vier hoger dan hier. Dus wij Hoogvlieters zijn blij dat deze onbekende in Spijkenisse woont, hebben we er tenminste niet zoveel last meer van.
Gerard uit de Meeuwenplaat

Aanfluiting voor Hoogvliet 20-08-2003

Steeds meer komen er acties tegen zinloos geweld. Maar die kunnen allemaal wel inpakken als ze bij festivals zoals laatst bij Wimby figuren op het podium zetten die op oorverdovende geluidssterkte het ene na het andere schutting woord roepen, zouden ze eigenlijk wel normaal kunnen praten?
Beestachtig gewoon, als dat soort figuren de toekomst moeten gaan bepalen dan vrees ik het ergste voor de samenleving. Begrijp ook niet dat de organisatie, die niet te vinden was, niet ingreep. Weer een aanfluiting voor Hoogvliet dat juist bezig was het imago weer op te krikken, maar weer beginnen bij af.

Een Spijkse bezoeker

Bedankt wimby, maar wanneer komen wij? 20-08-2003

Het feest van Wimby afgelopen weekend was duidelijk voor de Antilianen bedoeld, geeft niet maar ik zou het ook wel leuk vinden als er nu een feest komt voor alle mensen die geen antiliaan zijn.

Mazzel, Piet uit de Westpunt.

Even een reactie op festival de Heerlijkheid. 20-08-2003

We zijn daar 1,5 uur geweest en in die 1,5 uur is mijn dochter van 5 gehersenspoeld door incestueuze rappers.
Motherfucking Shit Fuck en nog meer van die heerlijkheden werden 1,5 uur lang over ons heen gestort, ik snap best dat de rap cultuur nu eenmaal erg negatieve klanken wil uitstorten maar moet dat zo lang achter elkaar op een feest wat ook voor kinderen bedoeld schijnt te zijn.
Wellicht leuke opdracht voor een volgende keer: een rapfestival waar de raps over positieve zaken moeten gaan en waar er geen mothers gefucked hoeven te worden. Een leuke opdracht voor mij is het uit het hoofd krijgen van de motherfuckers Jo kreten bij mijn dochter.

met vriendelijke groet,
Gerard van Maurik.

AFVALBAKKEN 18-08-2003

Graag wil ik uitleg hebben waarom het al meer dan 5 jaar duurt om een 2 afvalbakken geplaatst te krijgen. Wij hebben al met verschillende instanties contact gehad zoals: Gemeentewerf, Wijkagent, Deelgemeente maar er wordt ons steeds vertelt dat ze er werk van zullen maken. Nu zijn wij (de jeugd) het spuugzat dat er voor ons nog geen prullenbak geplaatst kan worden, ons is verteld dat zo'n afvalbak heel veel geld kost Maar er kan wel veel geld uitgegeven worden aan het project WIMBY, en wij moeten ons behelpen met plastic zakken om ons vuil in te doen die wij zelf eens in de zoveel tijd legen en dat zijn we echt zat.

Groetjes van: Annelies,Kevin,Nathalie,Marcel,Ginny,Danielle,Patrick,Tom,Pim,Bianca, Vincent,Marvin,Martin,Sabina,Jolanda,Stefan,Johan,Marco,Esmee,Niels,

Dhr., Mvr. Klein
Dhr., Mvr. Van Galen
Dhr., Mvr. Van Kooten.

Zo dat is er uit. 18-08-2003

, 3 jaar geleden ben ik verhuist naar de Maaswijk in Spijkenisse, en tot op vandaag heb ik er geen spijt van. Ik ben zelfs blij om uit dat gat wat Hoogvliet heet weg ben. Wat gaat Hoogvliet achteruit, in tussenwater wordt zonder vergunning een gevangenis geplaats, moet jezelf eens proberen om zonder vergunning iets te plaatsen.... Als ik wel eens (niet vaak gelukkig) in Hoogvliet kom, en dan naar het Winkelcentrum ga, hoe kunnen ze dit een winkelcentrum noemen, dan lijkt het wel of ik in een ander land ben, zoveel kleuren en geuren die je ziet, dat was vroeger niet zo... Werkloosheidscijfer ligt ver boven het landelijk gemiddelde, leuke kostenpost voor de gemeente. Maar er is een plaats in Hoogvliet waar ik graag kom, en dat is op de oude wal een lekker surinaams broodje halen. Daar zijn ze dan wel goed in.

groet, the unknown.

Vertel mij nu eens waarom een circus zo leuk is! - 18-08-2003

Ik zal hier nooit geld voor uitgeven omdat ik het heel erg zielig vindt voor de dieren die op een hardhandige manier worden getraind om maar dat ene kunstje te laten zien aan het publiek............gewoon zielig vindt ik het! Dieren horen niet in een circus thuis. Dus mensen, denk eerst 10x na voordat U hierheen gaat, ga liever met Uw kinderen naar een pretpark.. hebben ze veel meer plezier!

L.

Dagelijks bestuur en bewoners van Hoogvliet- 18-08-2003

Het valt mij op dat er deze zomer weinig of niets aan het bestrijden van onkruid wordt gedaan. Op heel veel plaatsen in de deelgemeente heeft de groei hiervan onaangename proportie,s aangenomen. Ik bedoel dan vooral het onkruid tussen stoeptegels, langs stoepranden,op parkeerplaatsen en rond bomen.
Op veel plaatsen ziet het er niet meer uit, en is de omgeving er van verworden tot een verwaarloosde achterstandswijk. Bellen met de gemeentewerf levert niet echt een duidelijk en afdoende antwoord en resultaat op. Bewoners, u kunt natuurlijk ook zelf de schoffel en bezem ter hand nemen en uw omgeving toonbaar maken. Niemand zal u daar op aankijken, in tegendeel men heeft er meestal respekt voor dat men vrijwillig zijn woonomgeving omderhoud. Als voorbeeld noem ik het feit dat bewoners van de Reinier Kloegstraat de Aveling tussen de Overwolde en de Holwinde vrijwillig ontdoen van alle achtergelaten afval, vooral dat van het Penta college. Deze school doet er zelf zeer weinig aan om vervuiling tegen te gaan en op te ruimen.

Een optimistische en soms moedeloze bewoner van Hoogvliet.

Skeelers en Racefietsers, netzo erg!!! 18-08-2003

Opgevoerde scooters en herrie is een bron van ergernis, maar wat ik minstens zo vervelend vindt zijn skeelers die zowat het gehele brom/fietspad in beslag nemen en dankzij de walkman niet eens het claxonsignaal horen. Eveneens een bron van ergernis vind ik die racefietsers die ook het gehele brom/fietspad nodig hebben en ook nog eens erg arrogant en erg zuur uit hun ogen kijken als je claxonneert en inhaald.
Verder heb ik nog een tip voor de zondagse fietser: Rij op met name een brom/fietspad(eigenlijk overal) niet naast elkaar, zeker niet met zijn driëen of vieren, maar achter elkaar. Zo voorkom je een ongelukken en een hoop ergernis bij met name scooterrijders en racefietsers die ik aan raad om zoveel mogelijk rechts te rijden!!!

Groetjes,
Die nette halve zool van een vorig bericht :-)

Waanzin die scooters 23-07-2003

De goeden daar gelaten, want die zijn er ook, zijn de meeste scooterrijders zich amper bewust van wat ze aanrichten. Ik zag vanavond zo'n idioot op tv Rijnmond, ze denken potdorie ook nog dat ze dit zomaar allemaal kunnen doen! Arrogantie, milieuverpestend en vooral ergernis doet je bij het zien van zo'n scooter puber huiveren. Ze rijden, vaak van de centen van de ouders of bank, als geestelijk gehandicapten en denken dat de wereld van hen is. Niet dat ik geestelijk gehandicapten met hen wens te vergelijken, want die zijn vaak nog voor rede vatbaar, die scooteridioten niet of nauwelijks. Ze zien een scooter niet als vervoermiddel maar als speeltje, kan ook niet anders want ze zijn net uit de luiers. Ik denk dan ook dat het voorstel om het berijden van scooters pas toe te staan vanaf achttien jaar zeer zeker een goed plan is. Maak dan meeteen een kentekenregistratie zodat men de zware overlastbezorgers meteen kan oppakken en naar de bajes kan doorsluizen.

Piet van de wel

Even een reactie op de brommerklachten 22-07-2003

Ben zelf een scooter berijder, ik wilde weten waar de grens leg waar deze personen over spreken, want er zijn ook nog mensen die op scooters rijden en zich wel houden aan de wet, hoe houd je deze personen uit elkaar, want de persoon spreekt of het over alle scooter rijders gaat

vriendelijke groeten S te Rotterdam

Dan maar eigen rechter 22-07-2003

Het gaat zo langzamerhand een ware plaag worden die scooters en hun berijders. Bij ons in de buurt zijn mensen inmiddels bezig de handen samen te slaan om ze eigenhandig te gaan bestrijden met harde actie. De politie heeft geen tijd (wel voor parkeer bekeuringen en snelheidscontroles) dus zullen we het als burgers wel zelf moeten doen. En ik denk dat dit aardig uit de hand gaat lopen, want scooters die door deze bewoners staande worden gehouden zullen nooit meer lopen. De veiligheid van ons is in gevaar, de politie kan niets doen, dus moeten we het wel zelf gaan doen.

Per telefoon; Antoon

Autochtone bewoner kletst uit zijn nek 22-07-2003

Met verbazing las ik de klacht van de onbekende autochtoon (autochtoon = afstammeling van de oorspronkelijke bewoners). Ten eerste kan hij of zij niet goed kijken want er waren talrijke alochtonen aanwezig die het enorm naar de zin hadden. Ten tweede was er ook rekening gehouden met andere culturen, er was voor hen ook muziek en show. Ten derde zaten de tribunes natuurlijk stampvol met blanke grijsaarts, want de oorspronkelijke bevolking van Hoogvliet bestaat namelijk voor het overgrote deel uit dit soort mensen. En dan heeft de schrijver de euvele moed om oorspronkelijke Hoogvlieters geen echte Hoogvlieters te noemen en de alochtonen wel! Hoe wek je de lust op om te gaan discrimineren? Als mensen zoals deze 'autochtoon' een dergelijke instelling hebben dan ben ik bang dat er nooit van een vreedzame samenleving sprake kan zijn. Mensen zoals hij of zij houden discriminatie in stand en ontwikkelen bij de echte autochtoon wraak gevoelens en de neiging vreemdelingen met de nek aan te gaan kijken. In heel zijn of haar verhaal druipt het van de haat tegen blanken, ik begrijp daarom niet dat die schrijver hier wil blijven, er wonen namelijk veel blanken in ons land. Zelfs sinterklaas is al niet goed meer, nee wat wil die man of vrouw dan? De Nederlandse cultuur is helaas voor deze schrijver heel anders dan die van welk ander land dan ook, dat geldt trouwens voor elk land zo, het is een kwestie van aanpassen aan lands wijs. Als die schrijver tam tam wil horen in plaats van een muziekcorps dan moet hij in Zambia gaan wonen, hier is de cultuur namelijk door de eeuwen heen geworden zoals hij hoort te zijn, Nederlands. En die schrijver moppert op te weinig dingen voor de multiculturele samenleving. Alweer een leugen en een gebrek aan kunde. Hoogvliet spant namelijk de kroon als het gaat om dergelijke dingen. Hier worden overal multiculturele gebeurtenissen opgezet, van fietscursussen voor allochtonen tot complete partijen voor mensen uit alle culturen, etentjes, theeparty's en er zijn talrijke cursussen voor allochtonen, dus ook die klacht is een fantasieverhaal. Jammer dat er dus mensen zijn die klagen omdat ze zelf ergens niet te vreden mee zijn maar het doen voorkomen of iedereen het zelfde heeft. Gelukkig zijn de meeste allochtonen dik tevreden met ons land, dat blijkt ook wel uit de grote hoeveelheid die hier is komen wonen.
Paul van D

Auto's op de stoep met radio op tien 22-07-2003

geachte mensen van meeuwplaat moet er altijd zo je auto kwijt met je radio op 10 zo op de stoep tezeten daar lopen dagelijks kinderen op de stoep voor het flat en als je wat zeg er over gaaan ze dubbel zo hard weg rijden en staan dan op de weg hun banden afteslijpen en klaagt naar de politie help ook niet zijn druk bezig ???het gaat er om dat zo niet kan he of moet eerst 1 van de kinderen onder zo auto tekomen hoop het niet doe daar iets aan en bewoner van de baarsweg (zie foto)

goetjes

Scooteroffensief 22-07-2003

PvdA start offensief tegen scooters GRAAG OOK IN HOOGVLIET!!!!!!!!!!!!
ROTTERDAM - De PvdA heeft gisteren een zomeroffensief tegen overlast van scooters gelanceerd. Door scherpere controles en wetsvoorstellen voor scooterwielklemmen en onder meer kentekenregistratie, wil de partij het scooterprobleem te lijf gaan.
De PvdA kondigde dit aan op een persconferentie in het Rotterdamse stadhuis. De partij koos de havenstad omdat in de Rotterdamse deelgemeente Charlois al enige maanden een succesvol programma tegen scooterpiraten loopt. Overlast door scooters uit zich in te snel en gevaarlijk rijden en geluidsoverlast

Is dit geen perfect idee om OOK in Hoogvliet in te voeren?

Triest 22-07-2003

Op 3 juni is mijn moeder na een lang ziekbed overleden. Na alle beslommeringen en verdriet die daar bij komen kijken kwamen we tot onze teleurstelling ook achter het feit, dat we verplicht waren om ook nog eens de huur gewoon 30 dagen door te betalen waardoor je onnodig kosten moet maken, ook al kun je het huis al veel eerder leeg en klaar achter laten.
Waarschijnlijk kijkt de Woningstichting niet verder dan de huisnummers, en niet welke mensen er achter deze nummers zitten en wat de persoonlijke omstandigheden zijn, mijn moeder was zelfs al meer dan 30 jaar een huurster van de Woningstichting. Nu ik kan je wel vertellen dat een begrafenis en alles er om heen handen met geld kost, ook omdat je alles perfect wilt laten verlopen. Dan komt zo'n mededeling dat je nog even 30 dagen huur moet betalen niet echt gelegen. Ik snap best wel dat de Woningstiching geen liefdadigheidsinstelling is maar een beetje medeleven en meedenken is toch wel het minste wat je kunt verwachten, maar waarschijnlijk verwacht ik te veel.

Anja

Halve zool op scooter 22-07-2003

Zoals velen ben ik ook een scooterrijder. Ik heb een lease scooter via het werk en dat ding is helemaal standaard en is begrensd. Ook hou ik mij zoveel mogelijk aan de verkeersregels.
Een maand of wat geleden reed ik over de Kauwenaardseweg en ik werd zo de fuik in gelokt door de politie voor een scootercontrolle. Natuurlijk was alles in orde en kreeg de opmerking dat ik tot nu toe de eerste was waarvan alles in orde is. Maar dat was slechts een keer gebeurt.
Naar mijn eigen schatting is 90% van de scooters in hoogvliet niet begrensd en zelfs opgevoerd en doet de politie er te weinig aan.(lees bijna niks).
Ik ben ook jong geweest en ik weet dat als je je brommertje niet opvoerd dat je er dan niet meer bij hoort. Ik ben dus ook van mening dat ze dus ook vaker bij scholen moeten controleren en dat ook al zal het bij de puberjeugd averechts werken dat er een speciale les wordt gegeven om de gevolgen aan te tonen van het te hard laten lopen van brommers/scooters.
Verder wil ik nog ff kwijt dat de spijkernisserbrug levensgevaarlijk is voor zowel voetgangers,fietsers, en normale brommer/scooter rijders. Sommige IDIOTEN vinden het namelijk erg leuk om spook te rijden met een vaartje van naar schatting 100KM/U. Laatst reed ik vanuit Spijkenisse terug naar hoogvliet over de rechterkant van de brug(vanaf Spijkenisse gezien), de juiste kant van de weg dus en is ook nog eens eenrichtings verkeer. Kwam er een HALVE ZOOL mij tegemoet rijden met een vaartje van ruim 90KM/U. Ik kon nog net uitwijken, maar ik had wel dood kunnen zijn dankzij zo'n stoer pubertje(als een volwassen persoon dat doet is het voor mij ook een pubertje!!!). Daar moet de politie eens wat vaker op controleren, want dat is puur asociaal!!!

Gegroet, Een scooterrijder die zich wel aan de regeltjes houdt!!!

Hoogvlieters waren er niet 07-07-2003

Ik vraag mij al meerdere jaren wat af. Afgelopen jaar zag ik het weer. Midzomer festival en dan met name de TAPTOE. Een groots evenement. Duizenden mensen aanwezig. De tribunes zitten stamp vol. Stamp vol met wat? Veelal blanke mensen van middelbare leeftijd. Veelal niet afkomstig uit Hoogvliet. Wat zie ik verder. Veel heel veel jongeren en mensen van allochtone afkomst, dit zijn wel Hoogvlietrs want ik herken ze. Deze mensen nemen geen plaats op de tribune. De programering is dusdanig dat er voor deze Hoogvlietse bevolkingsgroep niets is. Ja er is één brassband, deze mag vanaf de Westpunt lopen naar de Binnenban. Achter deze band lopen honderden mensen die op deze manier naar het terrein worden gelokt. Op het terrein aangekomen is er voor hen dus niets meer, en staan zij doelloos achter de tribune. Wat ik mij afvraag. De deelgemeente steekt in de organisatie, De vrienden van Hoogvliet, jaarlijks veel geld. Heel veel geld. Zou een subsidiegever niet in de beschikking verplicht moeten stellen dat er een bredere programering moet komen. Een programering gericht op de Hoogvlietse bevolking. Dan wel de totale bevolking he. Ik weet van andere gesubsideerde instellingen in Hoogvliet dat die opdracht er wel is. Trouwens de organisatie van de TAPTOE is de zelfde die ook de intocht van Sinterklaas organiseerd. Ook een van oudsher duidelijk wit feest. Waarom zie ik "De vrienden van Hoogvliet" niet aanschuiven biij de meer culturele activiteiten in Hoogvliet? Vlaggenfeest? Keti Kotie? Vrienden van Hoogvliet, denk aan de inwoners van Hoogvliet en stop met het elitaire programeren zoals dat nu gebeurd. En Deelgemeente Hoogvliet. U als subsidiegever kunt via uw subsidiegelden invloed uitoefenen hierop. Neem die verantwoordelijkheid dan ook.

Een betrokken/bezorgde autochtone bewoner van Hoogvliet

Hoogvliet is Hoogvliet niet meer 07-07-2003

Mijnheer ,wij betalen voor onze trouwe viervoeter een niet gering bedrag aan hondenbelasting.
Mijn hondje heb ik altijd aan de lijn,niet omdat dat verplicht is ,maar omdat de dame anders de wel gevormde benen neemt. Dan mag ik de dame uitlaten op een stukje van enkele meters,want anders is het overlast.Nou daar begin ik dus mooi niet aan ! Als ik voor iets of iemand zoveel belasting moet betalen wil ik wel dat er wat tegenover staat ook,op zijn minst dus,lopen waar ik en mijn hond wil! niet schijten op de stoep of op plaatsen waar kinderen spelen,daar heb ik zelf ook de schurft aan en ik heb ook kids. Maar weet je waar nu eens wat aan gedaan moet worden..Katten!! ze doen overal hun behoefte,graven mijn plantjes uit,halen de vogelnesten leeg en verzieken mn hele grasveld met hun gezeik,en als ze krols zijn,2 tampons in je oren en je doet nog geen oog dicht! Dus beste Aad,maak je niet zo druk om dat remspoortje,pak de tuinslang en het leed is geleden. Er zijn wel andere dingen om je eigen druk over te maken! Wat dacht je van de criminaliteit,je auto slopen en je kinderen lastig vallen op straat.Dat vind ik nou echt een probleem,want eerlijk is eerlijk...Hoogvliet is Hoogvliet niet meer!!...
Jadie..

EHBO waar waren ze? 29-06-2003

Hierbij wil ik ook even klagen over die EHBO van hoogvliet.Ben het helemaal eens met de persoon die hier over klaagt (Martin) en ik bedoel daar dus mee dat ik ook op die bewuste tribune was en dat ik samen met hem de gevallen man omhoog hebt geheesen. En om EHBO heeft staan roepen! Die maar niet kwam.
Er werdt mijn vertelt dat de persoon van de orde diens geen portofoon had en niemand kon oproepen. Maar deze persoon deed dus ook geen verdere stappen om toch de EHBO op de tribune te krijgen. Ik denk dat de organisatie van dit spektakel ook eens aan een andere instantie moet denken om in te zetten op deze avonden dan de HOOGVLIETSE EHBO. Denk daar bij eens aan het nederlandse rode kruis die ook voor dit soort avonden beschikbaar zijn en om een HOOGVLIETSE VERENGING niet te vragen voor deze avonden daar draait deze organisatie zijn handen niet voor om dat blijkt maar weer met het niet uitnodigen van een HEUS RAS ECHTE majorette/twirl vereniging HTMP DE MARCHITO'S uit ja wel HOOGVLIET, die goed op deze avonden zou passen, maar niet uitgenodigt worden, een reden daarvoor is nog nog steeds niet duidelijk. Oke ik laat het hierbij ik hoop de de organisatie goed na gaat denken na al deze klachten die verschijnen op de klaagmuur en dat ze het volgend jaar beter doen.

Groetjes A

Ophoogbeurt in Tussenwater 23-06-2003

Wat een prachtige oplossing,die heuvels en rijbaanafscheiding op industrieterrein Gadering.
Graag had ik inplaats van dit,een ophoog beurt gezien in Tussenwater.

Ruud

EHBO niet te vinden 23-06-2003

Gisteren avond,ben ik zoals ieder jaar weer naar het midzomerfeest geweest,ik heb weer zeer genoten,lof voor alle korpsen,en de organisatie,het was weer een waar spektakel.
Maar toch moet mij een ding van het hart.
Na afloop van de taptoe,komt er op de hoofd tribune(waar ik dus zat)een man lekijk ten val,waarop ik de hulp in heb geroepen van onze Hoogvlietse EHBO vereniging,maar waar zaten die,verschillende malen werdt hun verzocht te komen,maar nee er kwamen alleen mensen die daar als orde dienst rondliepen,maar EHBO???????
Wat ik hier mee dus wil zeggen is opbouwende kritiek hoor begrijp mij goed,op zo'n groot evenement waar zoveel volk op afkomt, zelfs van uit de verre omtrek,is het toch wel heel weinig EHBO wat er rondt loopt.
Ik begreep dat er maar 4 mensen liepen,dit is wel heel weinig,natuurlijk ga je er van uit dat alles op rolletjes,zonder incidenten verloopt,maar een hulp verlener is ook maar een mens,en bij meerdere incidenten te gelijk kan die zich ook niet door de helft delen.
Organisatie nogmaals lof voor de taptoe en alles er om heen,maar misschien is het iets om over na te denken,zet op elke tribune zijde,een paar hulp verleners,en laat ook mensen achter als de tribunes leeg lopen,nu stonden de hulp verleners,achteraf gebleken bij het terein waar het vuurwerk werd ontstoken,ook een goede zaak natuurlijk,maar met het leeg lopen van de tribunes kunnen zoals ik al aan gaf ook nog ongelukjes voor doen,tribunes zijn niet verlicht,mensen willen zo snel mogelijk naar huis of richting vuurwerk terein,een mis stapje is al snel gebeurd, LAAT UW GEDACHTEN HIER EENS OVER GAAN.
Vriendelijke dank voor uw aandacht.
Martin.

Negen minuten vuurwerk 23-06-2003

Nou dat was me weer wat zeg wat een vuurwerk spektakel. Waar ik vorig jaar nog DIK een half uur met mijn opgetogen zoon in de auto heb zitten kijken naar het vuurwerk zat ik deze rit 9 minuten later weer in de auto op weg naar huis. Ik vond het wel tegenvallen hoor...erg jammer.

Bezuinigingen hakken altijd het hardst in de leuke dingen jammer, dan die achterlijke WIMBY borden door heel Hoogvliet heen, met het geld wat daaraan besteed is, had aardig wat meer vuurwerk mee de lucht in gekund denk ik zo. Maar ja we zullen het wel weer verkeerd zien wij simpele burgers....

Een teleurgestelde toeschouwer.....

Honden met darmklachten 11-06-2003

De beste vriend van een mens is de hond. En inderdaad er zitten heerlijke schatten bij, mijn klacht gaat dan ook niet over het diertje an sich maar over wat hij of zij achterlaat. De laatste tijd worden we helaas steeds vaker geconfronteerd met uitwerpselen van de geliefde trouwe viervoeters op ons trottoir. Het is waarschijnlijk al een paar keer dezelfde geweest met (naar ik vrees) ernstige darmklachten. Want het is niet zoals men subtiel omschrijft "een hoopje", nee, het lijkt meer op een spoor, zoals klein Duimpje plachtte te doen met kiezelsteentjes en broodkruimels. Met een interval van circa 20 a 30 centimeter lag er dan tot ons afgrijzen een spoor van 3 meter... Volwassen mensen kunnen mits ze behendig zijn met de hink stap sprong deze hindernis nog proberen te omzeilen, voor de kinderen echter blijkt het een onoverkomelijk obstakel te zijn. Het spoor wat in de vroege ochtend nog fier rechtop stond was in de avond platgestampt onder die kleine poezelige kindervoetjes, met alle onsmakelijke gevolgen van dien.

Deze klacht is dan ook gericht tegen de bezitter of verzorger van het dier. De leus was toch "hond in de goot"? En hier en daar zie ik ook wel eens zo'n veldje met daarbij een bordje waarop de hond is afgebeeld in bukkende houding, een zgn "uitlaatplaats"? Laten we proberen met zijn allen ons hier zo goed mogelijk aan te houden, helaas moet ik de bezitters waarschuwen de volgende keer als ze weer zo'n kadootje 1 meter voor de voordeur neerleggen ik in staat ben hem direct het kadootje te komen terugbrengen, (u zult mij dan achter u aan zien komen lopen met een plastic schepje). Het is niet de eerste keer, ik heb het iedere keer zonder te morren opgeruimd maar nu begin ik het een beetje erg zat te worden.

Aad

Hallo Lezers, (is dit een klacht? - red.) 05-06-2003

Zaterdag 31 mei 2003 rond 17:00 voltrok zich een ernstig ongeluk op de kruising Groenekruisweg/Aveling. De weg waarover ik in een eerdere klaagzang al eens heb geschreven. Ik zag een totaal opengereten gele Pontiac, in ieder geval denk ik dat het er zo eentje was er was weinig meer van over. Verder weet ik het niet, daarom hou ik van de week de berichtgevingen goed in de gaten.
Groet, Arjan

Foute winkelwagentjes 05-06-2003

Ik hoop dat de toekomstige bewoners van Tussenwater niet deze klaagmuur lezen want dan zullen ze zich wel twee keer achter hun oren krabben alvorens zij een huis gaan huren / kopen in Tussenwater. Maar ik wil graag de aandacht voor het volgende: Ik zit me al telkens te verbazen wat toch die winkelwagentjes doen op de bodem van de sloot in de wijk Tussenwater? Is dat de alternatieve manier van parkeren van deze wagentjes? Ik begint me er een beetje een te ergeren en ik wil graag iedereen oproepen de eerstvolgende die met een winkelwagentje de wijk in komt deze te volgen en vervolgens hem of haar te herinneren dat deze terug naar de winkel mag.....we laten ons toch niet kisten door die paar rotte appels in de wijk? Ik heb ze nu van alle winkels van Hoogvliet nu wel gezien, van Karwei tot Konmar en van Bas tot Lidl.....

Tom uit Tussenwater.

Hallo Klaagmuur 29-05-2003

Ik wil ook eens klagen, wij zijn nu al verscheidene keren richting Spijkenise gegaan en wel aan de Maasboulevaart wat is het daar heerlijk vertoeven voor de kinderen en iedereen. Zoals een prachtig standje en de pier die in de Maas staat. Is zo iets niet mogelijk aan onze kant dus de Hoogvliet zijde op gelijke hoogte als Spijkenisse daar waar de Metro onder de grond gaat wat zou dat heerlijk zijn ook zo wandel promenade in Hoogvliet. Op dit moment hebben wij geen zwembad of andere water mogenlijk heden.

Het lijkt ons als Hoogvlieter een heerlijk idee.
bij voorbaat dank

ps. Maak het eens bespreekbaar binnen de gemeenteraad het geld is dan in ieder geval goed besteed.

HW van Leeuwen

Achterlijke kleine klinkertjes 29-05-2003

Met veel plezier wonen we thans in Middengebied Noord, dat in een terracotta jas is gestoken. Niet langer meer tegen het naargeestige grijze zuiggesteente turen wanneer er een regenbui is gevallen. 's Avonds zowel voor als achter gezellig verlicht door een rij buitenlampen om de eventuele inbreker in de schijnwerpers te zetten ( of bij te lichten?). Nee, echt wij vinden het prachtig geworden. Heftige deuren met spiekglaasje en voorzien van superbeveiligingen, wanneer je tenminste je sleutel uit het slot haalt en overal kunststof kozijnen en dubbel beglazing. Nieuwe daken op de schuren en ook daar een beveiligde schuurdeur.
Kan je nagaan wat een waardeloos gezicht het is wanneer je dan al dat onkruid overal uit de grond ziet schieten. Wordt daar dan niets aan gedaan? Jawel hoor, af en toe eens een schrappie hier en een vegie daar. Maar ja de gemeente verwacht natuurlijk zelfwerkzaamheid van de mensen. Akkoord hoor, maar zelfs daar is niet tegen op te werken. Voor de zoveelste keer deelraad, gooi toch in plaats van die waardeloze achterlijke kleine klinkertjes waar je nauwelijks tussenkomt er gewone tegels in. Dan is dat voor een normaal mens bij te houden. Hebben jullie wel eens gedacht aan die vele ouderen die er in de benedenhuisjes wonen en de mensen die al een volle dagtaak aan hun werk hebben? Kennelijk niet... want Hoogvliet moet toch immers als de 'groene' gemeente bekend blijven?

A. Wols

Trotoir duivels 29-05-2003

Hallo ik wilde even reageren op het artikel Snelheids duivels op het asfalt! van 07-04-2003.. ( ja dat maakt dit dus een klassieke late reactie. Ik wilde de inzender van dit artikel meedelen dat drempels ook niet helpen....

Ik woon ook in de wijk tussenwater en wel aan de Hoogvlietsekerksingel en ik kan u verzekeren, als er drempels liggen dan neemt de weledelgestelde scooter berijder gewoon de stoep, want daar kun je tenminste ongehobbeld doorscheuren of er nou kinderen op de stoep spelen of niet. Ik weet nog goed dat we hier gingen wonen en zeiden tegen elkaar "goh dat is toch wel fijn he, zo'n brede stoep daar kunnen de kinderen lekker op spelen" nou niet dus ik sluit ze nog liever op in de tuin je bent je leven gewoon niet zeker en zeker niet als kind.

Alles echt ALLES gaat bij ons over de stoep!!! Fietsen Brommers Motoren noem maar op en de meeste ECHT HARD. En zelfs het smalle stukje stoep naast de grasstrook waar men honden uitlaat word hierbij niet geschuwd. En spring nou maar gewoon aan de kant als er wat aankomt, want doe je dat niet en ben je ook nog zo brutaal om daar wat van te zeggen dan word je nog bedreigd ook!!!! Je gaat je van alles in je hoofd halen om er zelf maar iets tegen te doen maar ja daar moet je ook mee oppassen want DAT mag natuurlijk niet...Ik moet wel toegeven dat sinds het fietspad aan de groene kruisweg voltooid is het wel een stukje minder is, maar het probleem blijft!!!

Ik denk dat wanneer er al iets gebeurt vanuit de gemeente dat het probleem zich alleen maar blijft verschuiven en dat wij simpele burgers het onderspit blijven delven tegen dergelijke "DUIVELS"

gegroet

Busbaan afbreken 26-05-2003

Nu de metro rechtstreeks naar Schiedam gaat, rijden er geen Connexxion bussen meer door Hoogvliet. De busbaan over de Aveling wordt dus nauwelijks gebruikt. Wat zie ik in de spits? Verkeer dat vanaf de A15 richting Groene Kruisweg of Meeuwenplaat rijdt, rijdt langzaam over de Aveling. Verkeer dat op een rotonde rechtsaf wil, bijv. de Digna Johannaweg op gaat over de busbaan. Bussen, niet van Connexxion, of taxi's nemen ook de busbaan.
Maar op de rotondes nemen ze ook voorrang. Maar ze duwen zich er gewoon voor, terwijl het verkeer op de rotonde
voorrang heeft!Waarom niet de busbaan afbreken en groen voor maken, of de Aveling helemaal 2baans maken?
Met vriendelijke groeten,
P.A. Goossens

Wie heeft er nu voorang? 17-05-2003

Op de kruising "Laning-Othelloweg-Kinheim" is er een voor fietsers gevaarlijke situatie waar nog nooit echt iets aan gedaan is. De Kinheim is een druk bereden weg omdat hierlangs de wekelijkse markt plaatsvindt; op die marktdagen (en ook op andere) is deze straat een wirwar van chaotisch fiets- en autoverkeer. In de uitloop van de Kinheim naar het kruispunt toe, verdringen de auto's de fietsers herhaaldelijk het voetpad op omdat zij geen ruimte geven aan deze fietsers. Oorzaak: het fietsgedeelte staat op deze lastig te berijden 'baksteentjes' weg niet duidelijk aangegeven; pas geheel op het einde van de weg staan de fietsers voor een eigen verkeerslicht. Het tweede en derde gevaarlijke punt op de drukbereden Kinheim is 't feit dat er een (2)parkeerplaats en de weg naar 't (3)kerkje op uitlopen, waar het blijkbaar onduidelijk is wie er voorrang heeft. De oplossing zou misschien moeten zijn dat de weg verbreed wordt met een duidelijk zichtbaar fietspad, vooral omdat er nu een heel breed bijna ongebruikt voetpad met onzichtbare parkeerstrook langs loopt.
Een andere oplossing is: automobilisten die dit lezen zouden zich bewuster kunnen voelen van het feit dat er naast hen (of van achteren naderend) ook nog fietsers op deze hellende weg rijden. Fietsers, die nu eenmaal niet zo gemakkelijk kunnen remmen, de helling af. Een hoop autobezitters schijnen niet te begrijpen dat een fietser niet kan stilstaan zonder om te vallen... Zo is het link fietsen.
Bovenstaand statement is van de GroenLinks-fractie-in-oprichting (in deelgemeente Hoogvliet is officieel nog geen GroenLinks-fractie, maar let maar eens op: over vier jaar is het zo ver!!!)
-- hartelijke groet Jolie. jolarti@wanadoo.nl

Brommers........!!!! 06-05-2003

Met meneer Theo ben ik het absoluut mee eens dat de brommers hier in Hoogvliet ontzettend veel herrie maken!!!
Ik begrijp heus wel dat dit misschien het enige is wat jonge knullen om handen hebben,, maar het geluid mag toch ook wel ietsjes minder hoor..........

Een bewoonster van Tussenwater

Vele, vele decibels te hard. 05-05-2003

Beste mensen. Ik hoop dat u er iets aan kunt doen, nee ik hoop dta u er VEEL aan kunt doen. We kennen milieunormen op het gebied van geluid.
Een bedrijf krijgt een keiharde bekeuring als deze geluidsnormen worden overschreden. Het omt zelfs voor dat een bedrijf moet worden stil gelegd omdat normen worden overschreden.
Echter ik begrijp dit echt niet, er is in heel Hoogvliet niet één brommer die aan de geluidsnormen voldoet.
Het is gewoon standaard voor onze jongelui, je telt NIET mee als je brommer niet opvalt door een knetterende knalpijp.
Vele, vele decibels te hard.
Daar moet toch wat aan te doen zijn? Dus graag controle op deze knetterende brommers.
Enne wanneer merk ik het resultaat?

Theo
(red: Volkomen mee eens!)

Afschuwelijk! 08-04-2003

Als ik de beelden van de oorlog in Irak op de TV zie dan gaan mijn haren recht overeind staan. Saddam kan dan een onmens zijn maar er worden nu wel veel onschuldige kinderen de dupe van die strijd. Maar je hoeft maar om je heen te kijken en het wemelt van de mensen die anderen beschadigen zonder dat ze het weten omdat ze in leugens van andere geloven. Mensen zouden op zich verstandiger moeten zijn en eerst dingen natrekken of ze wel kloppen.

En niet afgaan op verhalen en dan zeggen ze komt net iets te kort! Het is ongelooflijk wat een persoon kan aanrichten terwijl iedereen met lede ogen toeziet en het laat gebeuren, sucsessen verstoppen, subsidie afwimpelen, de boel sabotteren verslagen vervalsen om een ander aan het schandblok te nagelen. Meerdere mensen zijn het slachtoffer geworden van deze praktijken. En mensen waar je jaren mee werkt laten je ook genadeloos vallen!

Gelukkig geloof ik nog in de goedheid van de mensen want ik heb ontzettend veel lieve oprechte en eerlijke mensen om mijn heen die ook weten welk onrecht is geschied en steunen me om het geloof in het goede van de mens overeind te houden.

Mijn oprechte dank gaat dan ook naar die mensen uit!

Marja Lauwrier


Snelheidsduivels op het asfalt 07-04-2003

De deelgemeente leest deze berichten toch ook op de KLAAGMUUR?????????? Kunnen zij alstublieft eens een keer op het geasfalteerde weggedeelte in de wijk Tussenwater drempels aanleggen??? Deze weg wordt als een crossbaan gebruikt! Er gebeurt hiet ooit nog eens een ernstig ongeval als iedereen met een snelheid van 80 of misschien wel harder rijdt dan 100 k/m !!!!! Weten mensen niet dat er hier ook jonge spelende kinderen zomaar van de stoep af lopen of fietsen??? en dan op de straat gaan spelen? Kinderen hebben geen benul van verkeer!!!! Zij zien geen gevaar!!!!!!
Altublieft deelgemeente zorg dat de wijk Tussenwater voor elk kind en dier veilig wordt en ook voor fietsers, want als er een snelheidsduivel ons voorbij rijdt met volle vaart, mag je een kruisje op je voorhoofd doen en blij zijn dat je nog leeft!
Houden zij ook geen rekening met eenden die hier op straat lopen en huiskatten ( mijn katten komen absoluut niet buiten, dat U dat maar weet)
Mensen hebben alleen maar haast om op plaats van bestemming te komen, prima, maar pas wel Uw snelheid aan.

mblom4@chello.nl

Brommertje opvoeren 07-04-2003

Als je jong bent dan doe je dingen die niet mogen, zoals je brommertje opvoeren en zo hard mogelijk rijden en rondhangen in wijken om zo dicht bij huis te zijn !
Wat heb je liever dat de jeugd gaan rondhangen en gaat slopen of dat er jeugd is die liever hun brommertjes opvoeren en scheuren in hun eigen wijken !
En niets slopen. Want ik vind dat de jeugd te veel woord ge-bekriticeerd.
ben je zelf nooit jong geweest? ze komen vanzelf hun eigen tegen als ze een fout maken en dat is mijn mening

Een bewoner van hoogvliet

Reacties op 1 april grap 02-04-2004

Ik hoop overigens dat de 10 meter op de toren van de kerk niet zal omwaaien. Ik ben benieuwd hoeveel mensen op 1 april zijn komen kijken!!
Ha,ha
Uit de deelgemeente
Leuke grap Jan, echt iets leuks voor Hoogvliet
Uit de deelgemeente
Waar haal je het vandaan? Maar echt een waanzinnig leuke grap
Vanuit een zeer bekende organisatie
Tering Jan, je hebt er wel een heel verhaal van gemaakt zeg, maar we lagen wel blauw!
Van een andere kerk

Aprilgrap moet kunnen 01-04-2003

Wat een dom gedoe zeg van die kerk. Nu begrijp ik waarom zo weinig mensen nog naar de kerk gaan. Een beetje humor kan niet eens bij die vrome smoelen. Nou ik vind het een enorm leuke grap!

Piet van Dussen

Één april grap 01-04-2003

Het is toch eigelijk te zielig voor woorden dat een 1 april grap al vooraf moet worden ontzenuwd omdat iemand de grap niet kan waarderen. Jammer 1 april grappen maken het leven vaak even wat leuker.

Gerard

Niet zeuren maar opzeggen 25-03-2003

Goedenavond allemaal, Als je niet tevreden bent over chello, moet je niet zeuren maar gewoon je abonnement opzeggen en niet andere mensen ophitsen. Je lijkt george bush wel. Ik heb al 2 jaar chello zonder noemenswaardige problemen. Wel een snelheid an vaak boven de 200KB/s. ik ben erg tevreden. Voor de anderen adviseer ik, Niet dreigen maar doen, je bent er niet mee getrouwd!
Ronald ronald@ronaldgraafland.nl

Beste Lezers 25-03-2003

Graag wil ik mijn klacht onder de aandacht brengen van de mensen die zitting hebben in de deelgemeenteraad, ze lezen onze klachten hier toch ook? Als het kan ook nog een reactie. Okay, hier komt mijn klacht. Het stuk Groenekruisweg wat de Spijkenisserbrug afkomt en wat richting Rotterdam gaat. Mijn aandacht gaat vooral naar het stukje tussen de brug en de Aveling. Ik ervaar dit stuk weg als een karakteristiek stukje van Hoogvliet. Dit is de verbindingsweg met onze buurgemeente Spijkenisse. Echt als ik eroverheen rijd de Oude-maas onder me ziet en links en recht mooi uitzicht heb dan geniet ik van mijn woonplaats. Lopend is het nog mooier, en ja, de shell op de achtergrond ervaar ik ook als een vast punt in mijn leven. Die twee shellpijpen hebben voor mij een bijna regilieuze betekenis. Het zijn voor mij de twin-towers van Hoogvliet, ben ik de enige die dit zo ziet? hehe, nog steeds geen klacht. Maar hier komt ie. Er rijden hier in de buurt zogenaamde straatracers, dat zijn jongens van rond de 20 die het nodig vinden om hun mannelijkheid te uiten in het opvoeren van hun auto, grotendeels afkomstig uit Spijkenisse, maar ook Hoogvliet kent zulke helden. Dit gedrag is ook al te zien bij hun jongere jongens met hun brommer, ook daarover wil ik klagen. Terug op die straatracers, ze rijden hard, maken veel herrie en houden zich niet aan de verkeersregels. Is niet nodig hoor, een stoere vent bepaalt zijn eigen regels toch?
Mijn klacht is eigenlijk. Waarom komen er geen flitspalen, radarcontroles, verkeershinderende middelen, een oplossing om de overlast die ik (en waarschijnlijk velen met mij) hebben. Tevens een agent met goede oren die de verboden uitlaten er precies uitpikt en in beslag neemt. Tjonge ik ben wel een oude zeur zeg. Maar echt, ik heb er niet zo'n last van maar als er snachts, rond 1 a 2 uur zo'n stoere bink ff met ruim 100 km/u de brug komt afzetten met zijn opengesneden uitlaat dan schrikken er toch gasten wakker, en das niet aardig toch? Zijn die de volgende dag weer sjacherijnig door een onderbroken rem-slaap. Geïrriteerd lopen die door Hoogvliet heen, steken met hun gedrag weer anderen aan, die ook weer een rot-humeur.
Trouwens, ik baal als een stekker van het hele verkeersplan van Hoogvliet. Kom er eens lekker bijstaan in de file om 6:30 op de aveling! Of ben jij er zo eentje die in een taxi over de onbegruikte busbaan rijdt? Wat volgens mij niet eens mag. Of wel? Ditzelfde natuurlijk over de busbaan richting de brug, je ziet het.... er is flink wat mis.
En oja, vorige week was er weer een waarschijnlijk dodelijk ongeluk op de Brug, ik heb er niks van gezien gelezen. Ook in Spijkenisse niks in de media. Is dit een geheim ongeluk geweest waar niemand iets over mag weten? Maar van elke militair die nu in Irak een sneetje oploopt zie je fotoos en achtergronden, graag zie ik hier een verklaring voor.
Groeten,
Arjan
mailto:arjan@ko.mine.nu

Halve zolen met 80 per uur 21-03-2003

Beste lezers,
liever klagen we niet maar dit moet me toch echt even van het hart. Sinds 4 jaar wonen we in Tussenwater, tot volle tevredenheid mag ik wel zeggen. Voor de auto's hebben we in Tussenwater verkeersdrempels aangelegd om de snelheid voor de auto's enigzins naar beneden te halen. Prima, maar wat doen we aan die opgeschoten jeugd die met hun scheurijzers door Tussenwater heen jakkeren ?Wij wonen op de Lokkertsemolenweg en we houden ons hart vast als we zijn met welke bloedstollende snelheden de scooters over de fietsracebaan scheuren. Deze jongens moeten dit natuurlijk zelf weten maar we zijn bang dat dit een keer falikant fout gaat. Ik hoop dat de politie hier eens iets gaat doen het is niet normaal meer. We schatten dat die halve zolen zeker 80 kilometer per uur halen. Wanneer worden deze gasten eens van de weg afgehaald. Het is trouwens niet normaal wat voor een herrie die scooters maken. Een verontruste bewoner van de Lokkertsemolenweg.

Beste Roteb medewerkers 21-03-2003

Heel heel hartelijk dank voor de prachtige inzet van een gemotiveerde Roteb ploeg op donderdag avond (20 maart 2003)
Ik waardeer dit zeer en wens mijn waardering dan ook publiekelijk uit te spreken!!
Wat was er aan de hand?
Donderdag avond rond 19.00 zag ik op de Baarsweg bij het flat wat recent is afgebroken een enorme hoop afval: takken, kapotte fietsen, stenen, pallets
enz. enz. Er waren al kinderen aan het spelen op deze afvalberg, met het gevaar dat de afval alle kanten uit verspreid zou woden, alsook het risico dat alles in de fik gestoken zou worden, wat een risico zou vormen voor het aangrenzende kerkgebouw.
Ik nam me voor de volgende dag direct de poilitie of de Roteb te bellen met het vriendelijke verzoek deze afvalberg op te ruimen.
Ongeveer een uurtje later kwam ik weer langs en zag tot mijn verbazing dat er zo'n grote Roteb vuilniswagen stond.
Ik er naar toe. Er waren twee Roteb medewerkers onverstoorbaar bezig de afvalberg in de grote vuilniswagen te gooien. Een voorman / chef / teamleider had de leiding. Ik sprak de beste man aan. Het was iemand van buitelandse afkomst (Pakistan denk ik), een correct geklede Roteb medewerker, keurig in het pak, die mij uitermate vriendelijk en beschaafd te woord stond. Op mijn vraag wat er aan de hand was, gaf hij als antwoord: "Mijnheer in de buurt is een soort opzomeractie gehouden, en de mensen in de buurt hebben kennelijk hun kelders leeggehaald en de boel hier neergegooid. We halen het nu op omdat er een risico van brandstichting is" Ik heb de keurige Roteb chef/ voorman hartelijk bedankt. Volgens mij zijn er in totaal 3 grote vuilniswagens nodig geweest om op dit late uur de boel op te ruimen.
Dus: Beste Roteb mensen: HEEL HARTELIJK DANK voor jullie inzet om Hoogvliet schoon te houden. Hulde !
tevens stel ik voor om naast het klaagmuurtje nu OOK een HULDE-GALERIJ in te
richten waar dankbare, tevreden Hoogvlieters hun dank kwijt kunnen.

Doen?

Hum.....Tsja, eigenlijk een prachtig idee. We nemen het in overweging en staan er wel positief tegenover.
Wel te hopen dat daar dan net zoveel berichten op binnenkomen dan op deze klaagmuur, want anders is het zo somber.
Jan.

Vuurwerk naar eenden 21-03-2003

Hier in de wijk Hoogvliet Tussenwater woont een RANDDEBIEL die vanochtend om precies te zijn om 06.50 een rotje ( vuurwerk) gooide naar eenden hier in de singel. Deze eenden kwaakten alleen maar omdat het paringstijd is. Toevallig stond ik hiernaar te kijken ( ik was mijn honden aan het uitlaten) en stond hier ongeveer 9 meter vandaan! Deze persoon gooide GERICHT naar de eenden! Als U last heeft van eenden die s'ochtends vroeg geluid maken kunt U beter een hutje op de hei bewonen!!!!!
Dit is echt A-SOCIAAL gedrag van mensen!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Een echte dierenhater want anders doe je dit niet!!!!
een bewoonster van Tussenwater

Klungels 21-03-2003

Sinds upc bArd van de kabel heeft gegooid en dus het monopoly heeft is het een puinhoop, ik heb dan ook al twee jaar geleden afscheid
genomen van die klungels.
Zeg je abo bij upc op wegens wanprestatie en neem een adsl abo, voor € 35.= p/m een supersnelle verbinding, zoek even want er zijn
momenteel genoeg aanbiedingen.
Adsl snelheid heb je alleen, dus altijd even snel, met de kabel moet je de snelheid delen met medegebruikers in je wijk.
Kijk b.v. even bij bellen.com
gr. Jan

(niet Jan van HD hoor)

Junken en verf? 21-03-2003

Na enige jaren uit Hoogvliet weggeweest te zijn woon ik sinds een half jaar weer op mijn (toch) wel geliefde stek.Op de plek waar ik voorheen woonde werd de buurt geteisterd door menig junk.Daarom ben ik zo verbaasd dat ik hier op de Klaagmuur iets las dat er bepaalde junken auto's vernielen met verf.Volgens mij vernielen junken alleen auto's als er iets uit te halen valt. Die zijn echt niet bezig met spuitbussen op "ZUURVERDIENDE" CARREN. Die willen scoren en meer niet. De hele verdachtmaking vind ik ook echt belachelijk. Namen noemen en beschrijvingen van personen. Trouwens als ik denk wie die Jadie is, weet ik dat het over een ander haar auto gaat. Ik kan u vertellen dat die dame in questie nooit ene spat gewerkt heeft.
Dus die zuurverdiende auto hebben u en ik van onze belasting centen betaald. Dat wilde ik dus even kwijt. Oh ja...... dat wilde ik ook even kwijt. Die knul van "De Binnenban" mag mijn karretje inleveren hoor. Anders moet hij weer iets "vernielen" om aan zijn shot te komen.
Stijn.

Tsjonge jonge wat heb je zuurpruimen zeg. 12-03-2003

Die mevrouw Astrid kan lijkt me beter in Amsterdam gaan wonen, daar kankeren ze ook op alles.
Ze klaagt over de wijk waar ze zelf, naar ik aanneem, vrijwillig is gaan wonen dat er geen dikke bomen staan en dat er van alles ontbreekt.
Ik denk dat die mevrouw dat van te voren wel wist, want vaak ga je toch eerst even kijken naar je woning voordat je een huur of koopcontract afsluit.
Daarnaast kun je geen dikke bomen verwachten in een wijk van een paar jaar oud, je moppert toch ook niet op je kleuters dat ze nog geen baardhaar hebben?
Als bewoner van Tussenwater stoor ik me er aan dat iemand zo maar, min of meer als feit, gaat roepen dat alles zo slecht is hier, terwijl wij het net als onze buren het best naar de zin hebben.
Natuurlijk zijn er dingen voor verbetering vatbaar, maar noem me eens een wijk, plaats of land waar dat niet het geval is?
Als je speelgoed van kinderen niet in je tuin wilt hebben dan moet je of een schutting van 10 meter hoog plaatsen of op de veertiende verdieping van een flatgebouw gaan wonen, maar niet in een kinderrijke woonwijk.
Het lijkt me dat je geen vrienden maakt als je kinderspeelgoed weggooit en zo bekrompen doet.
Ik ben echt van mening dat sommige mensen er alles aan doen om de sfeer en het welzijn in hun omgeving te verpesten, naar mijn gevoel is Astrid er een van, ze kan toch maar beter naar een hutje op de grote stille, kinderloze heide gaan zoeken.
Hans

AntiKlaag Upc/Chello 10-03-2003

Beste lezers,

Hierbij niet een klaagmail maar een antiklaagmail, ik klaag namelijk op de mensen die klagen over Chello/Upc en computers in het algemeen. Ik heb al sinds het begin van de mogelijkheid om kabel te nemen de beschikking over deze fantastische manier van internetten. Over de jaren heen kan ik alleen maar zeggen dat ik zeer tevreden ben. Misschien (zeker) ben ik geen gemiddelde gebruiker van computers en daarom niet relevant om een oordeel te geven. Voor mij geld dat ik een internet beschikbaarheid heb van meer dan 99,99% over een jaar genomen(24 uur per dag), de downloadsnelheid is ook topie, normaal gesproken is dat rond de 150 KB/s, let wel dit is 1536 kbit/s oftewel 1,5 Mb/s

Verder nooit problemen met betalen. En ja, ook ik heb natuurlijk wel eens een storing gehad. Nouw dan ga ik niet gelijk bellen met Chello hoor, via wat snelle trucjes weet ik altijd precies waar het probleem zit, en als het mijn inziens te lang gaat duren dan ga ik bellen, dat is maar 1 keer nodig geweest en toen hoorde ik een bandje dat er in mijn postcode gebied een probleem was die ze zo snel als mogelijk was zouden oplossen, wat inderdaad ook het geval was. En in de tussentijd internette ik via mijn oude ISDN, ook goed maar beetje duur en langzaam.

Het kan altijd beter met Chello cq. UPC echt!, maar om nu met z'n allen een actie op touw te zetten om Chello aan te pakken, tjemig. Doe het lekker zelf met wat technische kennis (van een goede buur, vriend, broer, zoon, kennis) enzo. Probeer niet als computerleek je frustraties te uiten jegens Chello of tegen te computer in het algemeen, als je er niks van snap leg je er dan maar bij neer dat je de technische ontwikkeling niet kan volgen en je maar bij een normale hobby zoals kantklossen, pottenbakken of iets dergelijks moet gaan neerleggen. Hou het simpel.... en wil je toch graag gebruik maken van wat technische apparaten zorg er dan echt voor dat je een persoonlijke helpdesk in de buurt heb...hierboven al aangegeven, die zal je vrijblijvend, ontspannend, relativerend, en rustgevend van informatie en oplossingen kunnen voorzien. Vergeet echter niet deze mans/vrouws-persoon te bedanken :-) En verder, ken je zo'n persoon niet.... mail mij maar....

Groeten, Arjan

Geachte heren E.den Toom en Chris de Boden. 07-03-2003

(En natuurlijk álle andere mensen die problemen met Chello hebben.)

Ook ik wordt dood- en doodziek van UPC cq Chello.!!!!!!!!! Ik woon ook in Hoogvliet, en heb nu sinds ongeveer augustus 2001 internet via Chello met een modem van Chello. En ik moet eerlijk zeggen dat ik vanaf het begin al niet tevreden was. Trage verbinding, vaak helemaal geen internet. Maar de laatste maanden is het helemaal pet, telkens traag en als je dan de helpdesk belt (wat geld kost), krijg je een bandje te horen met de boodschap dat er weer ergens een probleem is. Omdat de verbinding zo raar was, ben ik nu de afgelopen drie weken ben ik begonnen met de downloadtest en uploadtest op de Chello website onder support en dan UPC test service te doen.
Want het is nu zo erg dat ie er bijna een kwartier (en soms zelfs langer) over doet om verbinding te maken of om een pagina te openen. Het is gewoon je reinste waanzin.! Maar ik ben dus met die tests begonnen en hij geeft dus al al die tijd aan bij de downloadtest dat de verbinding 'zeer laag' is. Ik heb in de afgelopen drie weken waarschijnlijk 7 uurtjes een goede internet verbinding gehad. De uploadtest daar begint ie nog niet eens aan, omdat de verbinding zo traag is. Maar als je dus die downloadtest doet staat er dat je dat meerdere malen per dag moet doen op verschillende tijdstippen. En als de verbinding dan zo traag bleef dat ik dan de helpdesk moet bellen. Ok zo gezegd zo gedaan, (Ik kreeg deze keer geen bandje, maar zowaar een persoon.) die
stelde mij enkele vragen om vast te kunnen stellen waar het probleem
aan kon liggen.Of ik een virusscanner of firewall op mijn computer heb,
nee dus. Toen moest ik nogmaals de testen doen en dan daarna nog eens
terug bellen. Ik belde nogmaals en toen kreeg ik er ééntje (een zogenaamde helpdesk medewerker) aan de lijn die zei dat ik maar even de stekker uit de modem moest trekken en een minuut moest wachten, de stekker er weer in doen en computer opnieuw opstarten.Heb ik gedaan toen is de verbinding een uurtje misschien sneller geweest, maar daarna was het weer gewoon klote. Dat is nu anderhalve week geleden en sinds die tijd is ie ongeveer weer twee uurtjes goed geweest en voor de rest weer gewoon volgens de tests 'zeer laag'. En daar betaal je dan zogenaamd voor.En niet weinig ook.! Maar ook als je op de Chello site kijkt bij support en dan UPC test service, is de verbinding in Rotterdam (waar ook wij dus onder vallen) altijd goed, maar als je dan verder kijkt bij support en dan netwerkstatus staan daar zoveel storingen bij dat is gewoon niet normaal. Ik heb trouwens wel iets beters te doen dan heel de dag tests uit te voeren, aan de telefoon te hangen met Chello en m'n modem elke keer opnieuw te activeren. Trouwens hoor ik ook van bekenden van mij dat ze allerlei problemen met Chello hebben, en niet alleen in Rotterdam.Trouwens kan je op de Chello support site, Chello Quickfix downloaden om zo eventueel de problemen zelf op te lossen. Ik zou het niet doen want bij ons werdt de computer trager.

Ik roep dus álle mensen die op http://www.hoogvliet.org komen op,om met z'n allen een oplossing te bedenken om Chello aan te pakken.!!!

Met vriendelijke groet Astrid BindervoetVeel borden in Hoogvliet. 07-03-2003

Er gebeurt veel in Hoogvliet. Er gaat ook veel gebeuren. Er staat veel te koop; Er staat veel te huur; Men gaat veel bouwen; Ook in Pernis. Te pas en te onpas worden er reusachtige borden geplaatst. Aannemers en Makelaars zijn maar wat trots om te laten zien wat er komt of gaat gebeuren. En eerlijk gezegd zou ik het ook wel leuk vinden als mn eigen naam op een groot bord stond. Maar wordt Hoogvliet er nou fraaier van. De Gadering staat vol met borden van wat men van plan is of was. Van mij mag het een onsje minder. Beetje spaarzaam omgaan met dit soort zaken hoor! Alleen als er echt wat
staat te gebeuren heeft het enige waarde.
Willem Ravestein

Nooit geen nieuwbouwwijk meer 28-02-2003

Ik ben een bewoonsters van de wijk Tussenwater. Twee en een half jaar geleden zijn wij hier komen wonen, met ons doel veel jonge mensen te leren kennen in een jonge nieuwe wijk. Dat hoor je toch altijd als je gaat verhuizen, Joh Leuk, nieuw huis, leuke jonge mensen.........jonge mensen wonen er inderdaad en ook wat ouderen.
Maar hiervan is niets van waar........althans wij merken er helamaal niets van dat er veel contact onderling met de buren is. Jammer, dit is niet wat wij ervan verwacht hadden. Ja hebt wel contact met de buren als ze gereedschap nodig hebben want mijn man is timmerman, dus die weten zij altijd te vinden als er wat kapotgaat!!!!!!!! Dan ben je opeens een goede buur!!!!!!!!!!!! Ziekelijk toch!!!!!!!!
Wat mankeren mensen toch, gedag zeggen is er ook niet bij, dat kost blijkbaar teveel. En als er perongeluk speelgoed in je tuin ligt van een ander ( wij hebben geen kinderen) ga ik niet vragen aan de buurt van wie dat is, ik gooi dat in de vuilnisbak.
Nou buurvrouw was daar heel boos over, het speelgoedje was van haar ( een badmintonshuttle).
Sinds die tijd negeert ze mij. Ook best hoor, wij leven ons eigen leven,maar op deze manier hadden wij nooit verwacht dat dit zo zou zijn.
Ook heeft een hond in onze tuin geplast toe wij er net woonden ( buren hadden verderop een hond, geeft niks ik heb er ook 2) heb ik ook wat van gezegd, nou dat heb ik geweten, want ik werd gelijk bedreigd!
Wat was ik ben zeg............. Dus vanaf het begin zijn de contacten hier erg stroef. Ik denk ook niet dat er hierin verandering in komt na 2 en een half jaar.
geef mij maar een wijk waar heel veel oudere mensen wonen
( in zo'n wijk hebben wij gewoond in Hoogvliet) dat geeft ons een veel prettiger leefgevoel dan veel jongere mensen die zich blijkbaar meer voelen dan wij, waar het aan ligt mag joost weten. Maar van ons hoeft een nieuwbouwwijk nooit meer!!!!!!!!!!!!!!!
een bewoonster van wijk tussenwater.......superbitch@chello.nl

Geachte mede Hoogvlieters 25-02-2003

Ook verast met een bekeuring tijdens grootscheepse vangwedstrijd van onze stedelijke verkeerspolitie.!!
Dan komt dat nog als u van de Botlekweg via de slagbomen van de rijkswaterstaat , (staan open t.b.v. bereikbaarheid noordwestgedeelte Vondelingenweg) Nieuw Engeland in wil rijden , het is niet toegestaan om linksaf , dan wel rechtsaf als u van de vondelingenweg komt richting Herikweg wilt rijden .
Nee als Hoogvlieter kan of mag je nergens rijden ,zeker niet binnen Hoogvliet.
Omdat er van die geitenharen sokken figuren rondlopen die kennelijk de verkeersdienst borden kan laten plaatsen niet rekening houdende dat alleen Hoogvlieters deze welkome mogelijkheid in hun woonplaats gebruiken om op een normale wijze ,(niet via de spijkenisser file op de aveling) hun woning kunnen bereiken misgunnen.
Dan heb ik ook wel wat te klagen ,waarom gebruiken metrobezoekers onze parkeer plaatsen in de straat en niet die achter het medisch centrum . ik bedoel maar zo heeft iedereen wel wat , voorlopig heb ik deze verkeermaatregel nergens terug kunnen vinden in de persberichten van onze deelraad.

J. Houtman

Parkeren metro Pernis 25-02-2003

De metro is een goede zaak voor pernis maar er is een ding wat m.i erg tegenvalt en dat is het parkeren. waarom zo/n klein parkeerterrein gemaakt? er is een heel grote ruimte die nu niet benut word waardoor er misschien nog meer mensen de auto laten staan als zij een goede parkeerplaats konden vinden
wverhey1@chello.nl

Hallo medemensen uit Hoogvliet 14-01-2003

Regelmatig zie ik dat automobilisten hun afval deponeren in een vuilcontainer voor onze flat. Er staan er twee dicht bij de weg, even stoppen kofferbak open. En soms zijn ze al zo brutaal dat wanneer de bak vol is, het er gewoon naast te zetten.
Uiteindelijk heb je dan een hele vieze hoekjes, waar je dan als bewoner fijn je auto tussen mag parkeren. Op Othelloweg zijn al zo'n stuk of 3 auto's afgebrand, waaronder die van ons. Oorzaak: zak met huisvuil onder de auto, kranten erbij en zo aangestoken. In plaats dat die koekkebakker die (mosgroene) busjes van de Hyundidealer (Wilhelm Tellhof) in de hens steekt. Dat mocht helaas niet zo zijn.
Als laatste kan ik vermelden dat "Nel onze flatkat" in een busje kan schuilen, wanneer het erg koud wordt ligt ze prinsheerlijk in het mosgroene hyundibusje.
Nou hierbij de groeten van de Waterwacht.
waterwacht@msn.com

Beste mensen 14-01-2003

Ook ik wil even mijn "EI" kwijt betreffende aangeboden diensten door UPC i.s.m Chello. Al 3 maanden in de internetverbinding via de zogeheten kabelverbinding,uiterst TRIEST Zelfs een 2400 baud modem is sneller dan de aangeboden kabelverbinding die UPC & Chello aanbieden.Wel 47,95 € betalen p/mnd dat nota bene in JANUARI al verhoogd gaat worden naar 50 €, Een verhoging van een product wat dus in waarde alleen maar achteruitgaat,misschien snap ik het niet helemaal,maar iets stijgt toch zeker alleen maar als er verbetering in zit. Wanneer je dan met je gsm naar een "helpdesk" belt wordt je er niets wijzer van alleen maar ARMER want 43 € verbellen om te horen te krijgen dat ze ermee bezig zijn is uiterst triest. Ik roep dan ook iedere chello/upc gebruiker op om z´n stem te laten horen zodat de heren eens maatregelen gaan nemen betreffende "een onder de maat aangeboden produkt" waar men in januari wel 50 € voor moet gaan betalen

E.den Toom

Gezellig 14-01-2003
Hoogvliet is gezellig, maar teveel criminaliteit

Franciscus

Waarom alles zo traag? 14-01-2003

Kan iemand mij uitleggen waarom de plannen, om van Hoogvliet een echte stad te maken, zo enorm traag gaan?
Overal worden er woningen tegen de vlakte gegooid, maar er komt voorlopig niets voor terug. Waar moeten die Hoogvlieters in de tussentijd blijven? Of maar hopen dat ze elders gaan wonen en niet meer terugkeren naar Hoogvliet? Daarbij lopen de voorzieningen ook nog achter in Hoogvliet en worden de plannen wel achter de bureaus in de deelgemeentesecretarie gemaakt, maar er wordt geen overleg gevoerd met de ondernemers van Hoogvliet. Waar blijft b.v dat grote sportpark aan de Venkelweg? Al jaren plannen maken(al vanaf 1997) maar in 2003 wordt er nog niets gerealiseerd. Wanneer dan wel? Over 2 jaar, 5 jaar, 10 jaar? Willen de politici van Hoogvliet eens wakker worden en niet alleen in verkiezingstijd? En geen smoesjes dat het niet van "Rotterdam" mag, of dat de Coolsingel niet snel is met plannen goedkeuren. Polititci in de deelgemeente: Jullie besturen een middelgrote stad. DOE DAT DAN OOK. Zorg voor voorzieningen en woningen in een rap tempo en laat je inwoners en de middenstand niet in de kou staan.
Ik ben dit epistel begonnen met de vraag om uitleg over de trage gang van zaken. Bij nader inzien ben ik helemaal niet geïinteresseerd in wat voor uitleg dan ook.
GA AAN HET WERK en vergeet de uitleg dan maar.

Gert

Scheurende scooters ( rijwiel met hulpmotor) 26-11-2002

Graag wil ik even mijn ei kwijt over die zogenaamde scooters die onze straten onveilig maken. Het gebeurd zeer regelmatig dat op de nieuwe wetering de scooters over het voetpad scheuren, als dit nu met gematigde snelheid gebeurde alla, maar nee die vlieger gaat niet op, de bestuurders van deze snelheidsmonsters rijden met hun helm half op hun hoofd (..) voor mijn gevoel zonder uitlaat (..) met een gangetje van zo'n circa 60 km/u over het voetpad..... Het is wachten op het eerste ongeluk...

Ja wat moet je daar tegen doen, politie bellen? Als je die belt komen ze een uur later even door de straat en zijn dan weer weg. Bestuurders aanhouden? Ja wil nog langer in tussenwater wonen met hele ramen....

Kortom: Waarom worden er voor auto's grote verkeersdrempels neergelegd maar scooters kunnen bijna altijd voluit (lees: met opgevoerde scooters voluit) door de straten gaan?

Kan hier is aandacht aan gegeven worden?

Een bezorgde bewoner van de nieuwe wetering.....


Parkeren Tussenwater 26-11-2002

De parkeerproblemen in Tussenwater zijn allang bekend bij alle instanties, maar er gebeurd gewoonweg niets.
Als je 's avonds na 19:00 uur thuiskomt op m.n. de noord- en zuidzijdsedijk, dan is parkeren domweg onmogelijk, en moet je uitwijken naar een andere straat, hetgeen weer niet zo netjes staat naar de bewoners aldaar.

Ik wil niet zeggen dat het probleem makkelijk op te lossen is, maar er zou een begin gemaakt kunnen worden met het maken van parkeervakken middels witte strepen. Nu is het nog steeds zo dat er op een strook 3 auto's geparkeerd staan, die bij een beetje normaal parkeren ruimte zou bieden aan 4 auto's.

GEMEENTE : NEEM NU EENS EEN KEER AKTIE, DIT KAN ZO NIET LANGER !!!

Een bewoner van Tussenwater


Nieuwe Metro 22-11-2002

Dagelijks reis ik met de metro naar m'n werk in de stad. Ik moet op het Marconiplein zijn en reis vanaf station Tussenwater. Da's dus handig met de nieuwe Benelux- ofwel Calandlijn. Een tijdwinst van zeker 15 min. In een enkel geval is dat, naar de praktijk uitwijst, ook zo maar tot dusverre heb ik toch minimaal geprofiteerd van die tijdwinst.
Om maar te zwijgen van de ergernis als je moet wachten op station Marconiplein en je ziet dan de ene na de andere metro aankomen met bestemming Schiedam Centrum. Na 2/3 metro's zal er toch wel één komen waarop staat Spijkenisse. Welnee, nummer 4 en ook nummer 5 vermeldt nog steeds Schiedam Centrum. Pas na zo'n 15 min. komt nummer 6 en die gaat... jawel naar Spijkenisse. Gelukkig kan ik met veel duwen nog een staanplaats bemachtigen want zitten is er natuurlijk niet bij in een overvol, verkort metro-voertuig ( 2 rijtuigen).
Ik heb m'n frustraties geuit bij de bestuurster van de 4e metro die richting Schiedam Centrum reed maar haar antwoord luidde..."ik weet het meneer, het is een zooitje maar ik kan er ook niets aan doen". Daar moet ik het dan voorlopig maar mee doen. Hopen op betere tijden, een betere dienstregeling en misschien langere metrostellen zodat ik af en toe toch ook een keer kan zitten.
En toen afgelopen dinsdag 13 november de metro door een storing in de ochtendspits helemaal niet reed over de Benelux lijn dacht ik wel te horen te krijgen wat er loos was maar wat er uit de geluidsinstallatie kwam was niet te verstaan en mensen van de RET hielden zich waarschijnlijk schuil, bang als zij waren voor de ladingen kritiek die zij zouden krijgen.
Er ligt nog veel werk te doen voor de RET buiten het i) intoduceren van onoverzichtelijke tijdentabellen bij tramhaltes waaraan heel wat rekenwerk te pas komt om er achter te komen wanneer de volgende tram komt ii) invoering van tourniquets op alle nieuwe stations die nog niet werken, iii) dynamische reisinformatieborden met informatie waar je niet van op aan kunt, iv) de bouw van een nieuw hoofdkantoor en v) een nieuwe outfit voor alle RET medewerkers. Hopelijk wordt er ook nog eens gedacht aan mijn welzijn als passagier !

Mvg

Jan van Antwerpen


UPC 'liefhebber' 08-10-2002

Allereerst hoop ik dat UPC dit ook leest want ik ben het zat!!!

Al een lagere poos is de chello verbinding ver beneden peil. Normaal is een snelheid tussen de 100 en 180KBytes/sec in, de laatste tijd mag ik blij zijn als ik 30Kbytes/sec haal. En s'avonds is het helemaal niet vooruit te branden. Ik als zeer ervaren pc gebruiker weet dat het niet aan mijn pc kan liggen en alle bekabeling zit ook juist aangesloten. De "zeer deskundige(not)" helpdesk schuift de schuld af aan de klant zoals gewoonlijk, maar een bezoekje op de upc testserver leert dat in zowat heel hoogvliet het internet via chello ver beneden peil is.
Ik betaal ?47,95 per maand en ik mag toch wel verwachten dat ik waar krijgt voor dat geld, maar vaak surft het met een 56k modem nog sneller. Als dat zo door gaat zeg ik die zooi op en stap ik over op ADSL.
Zijn hier soms meer chello klanten die de dupe zijn van een brakke service zowel qua snelheid als qua helpdesk in Hoogvliet???
Als er meer gedupeerden zijn, doen die "Uiterst Proffesionele Centenpikkers(UPC)" er misschien nog wat aan, maar heb nog nauwelijks goede hoop.
Groetjes,
Chris de Boden forumparadijs@forumparadijs.com


Wie stuurt er een brief!!!! 08-10-2002

Is er geen mogelijkheid om een klacht in te dienen ergens? De groene kruisweg en de wijken zijn inderdaad bezaaid met drempels. Iemand ook dat nog gezien twee weken geleden? Ging over zieke buschauffeurs, deze hadden soms last van de drempels als ze 40 keer per dag over zon drempel rijden.
Zoals Willem al zei: Wie vraagt er om al die drempels?Drempels in woonwijken om de vaart er uit te halen ten behoeve van spelende kinderen kan iedereen begrijpen. Lijkt wel of ze proberen de mensen weg te houden uit Hoogvliet.
nog een citaat: Als het verkeerslicht nu op groen staat, moet je niet doorrijden maar volledig in de remmen en hopen dat het verkeer achter je dat ook op tijd doet.
Wie herkent dat niet? Veel ergenis bij medeweggebruikers is ook snel te ontdekken. Veiligheid is natuurlijk heel belangrijk. Maar isoleren is niet de oplossing!!! Misschien iets voor Over de balk, Ook dat nog? Wie stuurt er een brief!!!!
P van Willigen pdvwilligen@wanadoo.nl


Boomgaardshoek foto's 08-10-2002

ik heb maar 1 klacht!!!!! Waarom geen foto's van Boomgaardshoek? Word het niet gezien als volwaardige wijk ofzo? Is er iets mis met de wijk? Graag ook fotos daarvan dank uwel
P van Willigen pdvwilligen@wanadoo.nl


Hallo Allemaal. 30-09-2002

Sinds een flink aantal weken wordt de wijk oudeland getergd door toenemend vandalisme aan auto,s.Iedere nacht worden er wel een paar te grazen genomen,ruiten in geslagen,boel overhoop gehaald,en sinds kort(paar nachten)wordt er ook met verf op je zuurverdiende car gespoten.
Dus hebben wij besloten om maar om de beurt nachtjes te gaan posten,met een flinke knuppel uiteraard,nu is mijn vraag aan jullie,zijn er in andere wijken ook van deze grapjassen actief?en zo ja,weet iemand iets meer van de daders?
Hier worden namen genoemd van 2 man en een kale junk,die regelmatig op de binneban vertoeft,gekleed in een roodwitte jas! 1 van de anderen is gepakt door een eigenaar van een auto en overgedragen aan de politie,
De laatste van de ,,heren,,een zekere rini,die ook regelmatig te bewonderen valt op de binneban waar hij zo vriendelijk aan de mensen vraagt of hij het karretje mag wegbrengen,zodat hij weer een brood kan kopen.Deze drie,,heren,,operen graag gezamelijk,oh ja! de heer b loopt al zo,n drie maanden met zijn voet in het gips.Bij deze;U bent gewaarschuwd,als U deze ,,heren ziet,hou ze in de peiling! (ze houden U ook in de peiling) groetjes...Jadie Rietveld. wrietveld1@chello.nl


Veel inbraken 29-09-2002

ik vind dat er laaste tijd te veel word ingebroken ook dus bij mij op heersdijk ik vind dat gemente moet ingripen om meer politie te kunnen laten rijden dus meer politie snacht als overdag om dat er teveel gebeurd anders gaan we weer van voren aan beginnen in hoogvliet dus ik vind dat we moet waken over ons eigenspullen anders gaan we zelf wat doen en dan krijgen we eigen recht en dat is niet goed voor recht in eigen hand dus ik hoop dat gemeente daar aan denkt ik hoop dat jullie daar over na denkt voor dat het telaat is. jwijngaarden@planet.nl


Geen asfalt maar karresporen! 09-09-2002

Wie vraagt er om al die drempels? Hoogvliet is niet meer op een behoorlijke manier uit te rijden. Drempels in woonwijken om de vaart er uit te halen ten behoeve van spelende kinderen kan iedereen begrijpen. Maar wat is nu de situatie in Hoogvliet. Alle wegen die maar enigszins doorgang moeten geven in Hoogvliet hebben we voorzien van rotondes (Aveling) en flink versmald. Als je 's-morgens via de Shell de randweg wil bereiken richting Rotterdam, moet je veel geduld hebben. Het verkeer stroopt zich aan alle kanten op. Richting Spijkenisse is op dat tijdstip eenrichtingsverkeer. Dan maar over de Gadering zult u zeggen.
De Gadering kent geen verkeersdrempels. Nee de Gadering zit vol met putten en bulten. Drempels zijn hier niet nodig. Bovendien zijn ze al weer enkele maanden bezig om op de Vondelingweg iets leuks met beton te doen. Gevolg: file voor het viaduct en beperkte toegang. Dan maar over de Groene Kruisweg naar Rotterdam.
Nadat door Albrandswaard de wegen achter het Metroviaduct zijn vol gelegd met drempels en andere hinderlijke objecten, vlucht iedereen naar de Groene Kruisweg. Helaas, u moet het niet meer doen. De provincie heeft nu besloten om alle kruispunten op deze doorgaande weg te voorzien van drempels. Logisch de uitvalsweg, die toch al vol staat met flitspalen en stoplichten, stroomde te veel door. Als het verkeerslicht nu op groen staat, moet je niet doorrijden maar volledig in de remmen en hopen dat het verkeer achter je dat ook op tijd doet. Als er vroeger een dergelijke bult in de weg zat, werd die snel weggehaald. Hier
niet. Hier moet iedereen, ook op een doorgaande weg, door elkaar geschud worden. De reistijd Hoogvliet-ANWB-station bij Rhoon is in de ochtend nu 20 minuten!
Als je eenmaal in Hoogvliet bent, mag je er kennelijk niet meer uit. Ik pleit voor een integraal verkeersbeleid op West-IJsselmonde en vraag me werkelijk af waarom we nog wegen volgooien met asfalt als we er toch drempels in leggen. Waarom niet gewoon een karrespor naar en van Hoogvliet? Veel goedkoper en het zelfde effect!

Willem Ravestein


Redactie: Willem, zelden was ik het zo met iemand eens! Denk daarbij ook nog eens aan het, helaas zoveelste spoedtransport van een ambulance, en je maag rolt om. Daarnaast is het ook nog eens zo dat 'wij als gebruikers en betalers' het recht hebben op een goede weg, we betalen grof voor de aanleg van een berijdbare weg met onze wegenbelasting. Hier zou ook de warenwet eens naar moeten kijken want nu krijgen we een 'karrespoor' voor onze dure eurotjes.


Meer duidelijkheid graag 06-09-2002

Februari 2002: Zwembad de Papegaai brand af en de politiek is er als de kippen bij om te roepen dat Hoogvliet niet zonder zwembad kan en dat er alles aan gedaan zal worden om zo snel mogelijk Hoogvliet weer aan een zwembad te helpen.

Dit alles, volgens mij, om zoveel mogelijk zieltjes te winnen voor de aanstaande gemeenteraadsverkiezingen in maart 2002.

Want zoals nu blijkt (september 2002), is er een half jaar na dato nog steeds geen besluit genomen betreffende het zwembad.

Althans, dat is wat de burger weet, want van enige communicatie richting burger is geen sprake. Terwijl de politiek toch open zou moeten zijn.

Iedereen die nu langs de resten van het zwembad loopt zou toch zeggen, dak erop en water erin en zwemmen maar, want zo beschadigd ziet het er allemaal niet uit. Al besef ik wel dat er ook in de machinekamer wel het één en ander kapot zal zijn.

Als de politiek nu nog langer met een beslissing wacht zal dit, mijns inziens, leiden tot een enorme kapitaalsvernietiging. Want het hoeft maar even goed te vriezen en de kuip van het zwembad kan als verloren beschouwd worden, terwijl deze volgens de berichten rond het zwembad nog steeds heel is. En de kuip is nou net een onderdeel van een zwembad dat zeer duur is.

Daarom langs deze weg een oproep aan de politiek. Laat de burger wat weten en laat ze niet, zoals nu het geval is, gevoed worden met geruchten en berichten (van andere medebelanghebbenden). Maar treed eens naar buiten, want ik heb zelfs al geprobeerd om contact te krijgen met jullie, maar dan laten jullie ook niets horen.

Jan Smalheer
Redactie: we sturen dit door aan de deelgemeente bestuurders.


Snelheid 50 op Groene Kruisweg 06-09-2002

Geachte dames en heren,
Ik werd van de week verrast met een bekeuring vooor te hard rijden op de
Groene Kruisweg.
Ik ben bekeurd voor overschrijding van de snelheid van 9km Euro 28,00 ik
reed 59km/uur dit heeft op 7 augusteus plaatsgevonden.
Het viel me later op (ook doordat ik een collega sprak) dat de borden van
80km zijn weggehaald en dat het kennelijk nu de hele Groene Kruisweg 50km
is.
Kunt u zekerheid verschaffen, want bij elke kruising staat nu een 50km
bord, het blijft dus voor mensen die niet een publikatie hebben gezien dat
je er tussen 80km/u mag rijden.
Graag indien dit nog niet is gedaan uitsluitsel geven en bekendmaking in de
huis aan huis bladen wat er is veranderd, of heeft de gemeente geld te
kort?
Met vriendelijke groet,
Peter Schmeitz

Redactie: Niet een publikatie maar een verkeersbord is bindend. Als NA een kruising een bord staat, geldt dat tot aan de volgende kruising, tenzij anders wordt aangegeven. Wijzigingen in verkeersregels staan daar waar het verkeer is, langs de weg dus.


Wilhelm Tellplaats komkommers 06-08-2002

Het valt toe te juichen dat het Winkelcentrum Wilhelm Tellplaats aktiviteiten ontplooit. Maar dat dit centrum zou voorzien in alle behoefte is verre van waar.
Voor vele winkeliers is het daar letterlijk en figuurlijk komkommertijd maar dan in de negatieve zin.
Want waar blijft de supermarkt. Deelgemeente voorkom dat de huidige winkeliers straks uit pure armoede hun zaak moeten sluiten en vervolgens weer een wijk-winkelcentrum verpauperd.

Kees Hageman


Bezorgers 11-07-2002

Huis aan huisbezorging folders en weekbladen zoals De Botlek, Delta en Weekblad Hoogvlet is werkelijk een ramp.
Soms maanden ontvang je één van de vermelde bladen niet. Met eigen ogen regelmatig geconstateerd dat grote hoeveelheden pakken folders door jongelui in papiercontainers gedumpt worden. Ik snap echt niet dat daar niet op gecontroleerd wordt. Onbenut papier valt ook onder millieuvervuiling.
Controle door verantwoordelijke verspreiders en maar ook door adverteerders zou eens opgepakt moeten worden.
En de bezorgers vooral laten merken dat er controle is. Niet bezorgd? Geen geld !!!! Ook al is het dan maar een schamele vergoeding.

Kees Hageman


Parkeerkaart 10-07-2002

Ondanks het feit dat er een gigantisch parkeerterrein ligt naast het metrostation Hoogvliet vindt men het blijkbaar makkelijker om de auto te parkeren in de woonwijk gelegen bij het metrostation.
En de parkeergelegenheid is daar al strikt onvoldoende.
Ik stel voor, de bewoners aldaar een parkeerkaart per familie te verstrekken zodat deze bewoners ook gewoon hun wagentje kwijt kunnen. Geen parkeerkaart ? Op de bon dus !
In Spijkenisse kent men dit systeem ook nabij het winkelcentrum en dat werkt prima.
Doe er eens wat mee Deelgemeente.

Kees Hageman


Graag wil ik aandacht vragen voor het volgende. 30-06-2002

Op de Boomgaardshoekseweg en Cromme Meth zijn twee scholen gevestigd, maar het is niet de bedoeling dat deze straten geheel worden bevolkt door ouders die hun kinderen op komen halen (er zijn netjes stoepen aangebracht waarop de ouders kunnen wachten).
Ik woon op de Dorpsstraat en moet dus vaak over de Boomgaardhoekseweg en Cromme Meth naar de hoofdweg met mijn auto, dit wordt mij vaak onmogelijk gemaakt door ouders van de kinderen die op een van de scholen zitten.
Ze blijven gewoon op de weg (rijbaan) staan te praten of lopen in grootte hordes naast elkaar naar de scholen toe zonder rekening te houden dat ik er ook rijdt (dus vooral niet opzij gaan of van de rijbaan afgaan hoor).
Wij bestuurders houden er echt wel rekening mee dat er kinderen lopen en rijden er echt niet als gekken (dit is ook onmogelijk door de aangebrachte verkeersheuvels)
En Ouders houdt er ook eens rekening mee als U uw kind ophaald met de auto dat U de auto niet overal zomaar neergooid, dit levert zeer gevaarlijke situatie op.
Wij zijn er tenslotte allemaal bij gebaad om een veilige en normale woonwijk te creeeren.
DUS OUDERS DOE OOK EENS NORMAAL EN GEEF HET GOEDE VOORBEELD!!!!!!!!!!!!
M.v.D micbar72@hotmail.com


Vrachtwagens verzieken oud straatje 30-06-2002

Wij wonen op het oude dijkje (Dorpsstraat) en merken dat er steeds meer overlast komt van vrachtwagens (die verboden zijn op de dijk) en auto's (rijden vaak tegen het verkeer in). Het is niet normaal dat deze voertuigen zonder controle nog op de dijk worden toegelaten. Het is een eenrichtingsdijk dus het is ook de bedoeling dat de auto's alleen vanaf de groene kruisweg de dijk op rijden en niet vanaf de cromme meth. En vrachtwagenchauffeurs realiseer dat onze dijk en woningen (bouwjaar 1890) door jullie sneller verzakken.
Michel van D


Spelende kinderen.........30-06-2002

Ik zie overal in Hoogvliet speeltoestellen, leuke pleintjes e.d., leuk natuurlijk, als je daar in de buurt woont. Ik woon nu zelf met mijn gezin, vrouw en 2 kinderen, 10 jaar in de Curcumastraat (Westpunt). In 1999 zijn er nieuwe koop woningen gebouwd en daarna is de infrastructuur aangepakt, nieuwe trotoirs, grasveldje en ook een plein voor de kinderen. Over dit plein gaat dit verhaal.
Al meer dan 1.5 jaar zijn wij (mensen van de koop - en huur woningen) bezig om aan die plek wat te laten doen. Iedere keer komt er wel iemand kijken, van de gemeente, of de uitvoerder etc., maar er gebeurd HELEMAAL NIETS. Het plein is door een architect ontwikkeld, (tegelijk met de nieuwe woningen), en bestaat uit een gedeeltelijk muurtje (half om het plein) en geel grind, waar inmiddels het gras en het onkuid uitgroeit !!!, ook het afval, takken, bladeren etc. hoopt zich lekker op, ondanks dat wij (de buurt) het regelmatig zelf schoonmaken, terwijl er altijd mensen liepen van de plantsoenen dienst ??, die de omgeving wel schoon hielden, want wij hebben ze al een hele tijd niet meer gezien, kan je nagaan hoeveel aandacht er wordt aan besteed.
Halvewege het plein staat een "telefoon huisje", dat regematig scheef zakt en dat dan weer wordt recht gezet (pleintje omgespit), en ook als er een telefoon storing is wordt het pleintje ook weer "open" gegooit, en dat blijft soms een paar dagen open liggen, wat ook nog eens gevaarlijk is voor de kinderen. Als het dan weer wordt dichtgemaakt, blijven er kuilen achter, want het wordt niet geëgaliseert, en het maar een beetje regent komen deze vol te staan met water,
met als gevolg dat de kinderen er voorlopig (soms dagen) niet op kunnen spelen, omdat er geen water afvoer is. Aan het plein zelf mag niets veranderd worden, bijvoorbeeld, bestraten of afvalteren, want de architect heeft zo beslist, maar wij (onze kinderen), zitten met de gebakken peren, of liever gezegt, natte voeten. Misschien komt er na het plaatsen (ik hoop het tenminste) van dit beklag, een reactie van de gemeente of een andere instantie, die er wat aan gaan doen.
Met vriendelijke groeten,
Fred Riepsaame


Ik wil even reageren op J.v.G. van 26-05-2002. 26-06-2002

Martin je krijg van mij helemaal gelijk. Ik denk dat die heer of mevr J.V.G nooit zoiets heeft meegemaakt. Zal ik u eens vertellen dat zoiets bij ons in 9 maanden tijd is voorgevallen 2x.
Als er weer iets voorvalt (hoop het van niet ) Dan zal ik beslist niet naar Spijkenisse gaan.

Mijn man werd met hartklachten naar huisgestuurd (dat werd het ziekenhuis dus). Anderen dag moest hij dagen aan de monitor voor het hart.
Maar beslist niet in Spijkenisse he.
In maart valt mijn man van de trap, of we maar even langs wilde komen, nee hij kan niet op zijn been staan, toch maar komen ( huisartsen centum nu ). Met veel moeite daar naar toe gegaan, even kijken, leg er maar ijs op, en als het morgen niet over is naar je huisarts gaan, hij had geen pijn maar kon er niet opstaan.
Moet er geen foto van gemaakt worden, nee hoor niet nodig.
Terug naar huis en toen begon de pijn. Weer gebeld diverse keren door verbonden. En maar aan dat toestel hangen en wachten, uiteidelijk na veel gevloek en getier zouden ze wel een arts sturen en die kwam.
En ja hoor gebroken dat been. In het gips en 3 maanden niet lopen, onnodig veel pijn gehad. Ik wens dat niemand toe. Heer of mevr J.V.G.ik hoop voor u dat je nooit zoiets mee hoeft te maken. Of je voor een pijn in de buik komt of voor een snotneus ,je moet iedereen serieus nemen.

Door zulke gevallen die u uitlaat kan ik heel boos worden.

T.W


Waarom, 25-06-2002
Kan ik niet meer op een redelijke manier een huis huren,en ook nog tegen een redelijke huur. Je word doodgegooid met koopwoningen. En wanneer krijg ik mijn nederlandse gulden terug met de daaraan gerelateerde prijzen. groetjes w.j.fitsch


Ik wil even reageren op Martin van 26-05-2002. 25-06-2002

Naar mijn weten is het de bedoeling van week-end artsen dat je daar terecht kunt met ernstige gevallen. Wat ik hier lees is volgens mij geen ernstig geval. Als je nl. al een week hebt rondgelopen zonder naar je eigen huisarts te gaan en dan ineens wel in het week-end de hulp moet inroepen van de dienstdoende arts kan ik de assistent geen ongelijk geven. Dit soort klachten kunnen ook wel wachten tot na het week-end, je had ook eerder naar de eigen huisarts kunnen gaan.

Ik ben ook niet blij met de regeling zoals 'ie er nu is. We moeten nu naar Sijkenisse in de avond-uren en de week-enden.

J.v.G.


Weekend Artsen Hulp. 26-05-2002

Nog nooit heb ik weekend artsen hulp nodig gehad in de nieuwe vorm.

Vroeger was het ook al pet als je een arts nodig had in het weekend,maar het is er met de nieuwe situatie al niet veel beter opgeworden.

Ja je bent nu echt in de aap gelogeerd als je een arts nodig hebt in het weekend.

Ze schijnen tegenwoordig door de telefoon te kunnen zien wat je mankeert en ook te kunnen vertellen wat je maar moet doen.

Mijn dochter was een week geleden door haar enkel gegaan,op zich nog niet zo erg geval,maar na een week zag het er nog niet goed uit,ze kon amper lopen en stierf het af van de pijn,,je vraagt dan of je even langs mag komen om er naar te laten kijken,welnee gewoon rust houden wordt er gezegd,en gaat maandag maar naar je eigen huisarts.

Ja was het nog maar een arts die je dat verteld door de telefoon,nee het zijn assistenten die de diagnose stellen,ze gaan even overleggen met een arts,en later belt de arts terug kom morgen maar even langs.

Welnu de andere dag bel je weer om te vragen hoelaat je dan terecht kan,welnee weer wordt er een diagnose door de telefoon gegeven dat je rust moet houden,maar hier vraag ik niet om.

Uit eindelijk is vrouw lief maar met dochter naar de huisartsenpoli van het zuiderziekenhuis(MCRZ)geweest.

Hoe moet dit eigenlijk wel niet gaan als je op apen gapen licht,wordt er dan ook een diagnose gegeven,gaat maandag maar naar je eigen huisarts.

Schande vindt ik dit,ik heb er geen goed woord voor en dat wou ik maar even kwijt.

Martin


Hallo iedereen 10-04-2002

Ik wilde via deze weg even mijn ongenoegen laten blijken over de slechte staan van fietspaden in het algemeen en van 1 in het bijzonder.

Het fietspad vanaf de Venkelweg en langs het Ruigeplaatbos de Herikweg zo onder de Spijkenissebrug door langs Meeuwenplaat en Zalmplaat is op sommige plaatsen nauwelijks te berijden, ik heb om de 3 weken een lekke band alleen door dat fietspad, dan zou je zeggen dan gebruik je dat fietspad toch niet, maar ten eerste is het een stuk korter en ten tweede een stuk veiliger en op zich een mooie route, het wordt ook veel gebruikt door kinderen/jongeren die vanaf de Westpunt en Spijkenisse naar een school op de Zalmplaat gaan.

Op sommige plaatsen zitten er vreselijke bobbels in het wegdek en op andere plaatsen belachelijke putten, het stuk voor het Ruigeplaatbos is zelfs al een stuk afgezet met borden, en deze situatie is echt al jaren zo, het is notabene een toeristisch fietspad van de ANWB, als de overheid zo graag wil dat de mensen de fiets meer gaan gebruiken laten ze dan ook eens de fietspaden goed beheren zou ik denken.

Ik denk niet dat ik de enige ben die er zo over denkt en die ervaring heeft dus hopelijk doet de overheid/deelgemeente er eens iets aan.

Groeten

Leendert de Jeu


Parkeerprobleem.10-04-2002

Na meerdere berichten uit Boomgaardshoek nu ook een parkeerprobleem uit een andere wijk . Als je in de Ruitwagen op de Zalmplaat kijkt is het thuiskomen na 22,00 uur ook een probleem in die zin om de auto te parkeren.
Daar er gezinnen wonen waarvan de kinderen ook groot geworden zijn, is alleen een goede zaak, en dat deze mensen net als ik een auto gaan aanschaffen is in mijn ogen de gezondste zaak van de wereld,maar dat er geen parkeerplaatsen bij komen is nu juist het probleem. Er zijn gezinnen , en dat zijn er hier in de buurt heel veel ,waar twee en zelfs drie auto"s bij horen en deze moeten uiteraard geparkeerd worden.
Zou het dan niet zo moeten zijn dat er van de deelgemeente uit niet iets gedaan wordt aan het parkeerprobleem.want dit is ook een taak van het deelgemeentebestuur.
Misschien een oplossing:
Tussen de Ruitwagen en de metrolijn ligt een braakliggend terrein alwaar weelderig de viervoeters uitgelaten worden en voor de rest heeft dit grasveld geen nut.Dit zelfde geld voor het Trapveld tussen Ruitwagen en Treknet..
Vol met stront zodat er geen een kind ook maar aan denkt om hier te gaan voetballen.
Maak hier parkeerplaatsen van en er is een groot prbleem opgelost.

Jan M.


Flat nijd 10-04-2002

Beste mensen,Hoogvliet wil een nieuw stadshart,nu willen ze achter de konmar kantoor panden gaan bouwen .

Wij wonen in een flat en heb uitzicht op de groene kruisweg en een grasveld GENOEG TE BELEVEN dus.Maar als die panden er komen zitten wij tegen grijze gebouwen aan te kijken.Dat ishet eerste PUNT , tweede punt is het parkeren.

de situatie is nu zo: je komt uit je werk en er is geen parkeerplaats ,want de winkeliers staan er tot in de avond ,want de konmar is tot 20.00 open.dus wij zetten onze auto eerst op de grote parkeerplaats en als de winkeliers weg zijn moeten wij bijna naar beneden rennen voor een plek. En dan nog niet te spreken over de donderdag als er markt is en in de toekomst als het is volgebouwd met kantoorpanden.De deelgemeente weet het mooi te vertellen,die zullen wel in een vrijstaand huis wonen met een garage ofzo.HIER MOETEN WIJ BEWONERS VAN HET APPIE HEIN FLAT TEGEN IN GAAN !!!!!!!!!
p.klerk@chello.nl


Bestelbusjes in woonwijken 23-03-2002

Het is zo, de wijkagent die komt kontroleren , zo stond in de krant . Ik woon ook in de Boomgaardshoek en weet je ook wij hebben een auto Nu is het bij ons het geval bij een aantal huizen hadden ze een parkeerplaats in de tuin Dat was bekent dat stond op de tekening , toen we het kochten . Diversen van die kopers hebben het bij hun tuin getrokken ,en de auto gewoon buiten geparkeerd , geef niets moeten ze zelf weten
Nu zijn er door de jaren ook veel van de bewoners die van hun baas een bestelbus mee naar huis mogen nemen. Met die gevolgen dat er op de stoepen geparkeerd word Is de oplossing niet gemakkelijk, volgens mij wel alle werkauto,s op parkeerterrein plaatsen meestal is het zo dat diegene die met een busje naar huis komen ,ook nog een auto soms 2 auto.s voor de deur hebben staan Nu hebben wij maar een klein autootje ,zelf dat kunnen we niet kwijt maar meneer de wijkagent zegt gewoon ,dan parkeer je maar ergens anders waar wel plaats is . Maar er is geen plaats ,,,,,, dus lijkt de oplossing mij het metrostation parkeren voor de werk bussen of busjes
P.S er staan soms meer bestel auto.s dan gewone luxe auto,s
Tonnie


Ziek van prentloos vertrekken 12-03-2002

Doodziek word ik ervan van al die auto's die overal in Boomgaardshoek worden neergepletterd. Wat was ik blij met het bericht in de krant dat deze foutparkeerders aangepakt zouden worden en een bekeuring zouden krijgen.
Vol verwachting zag ik een politiewagen aankomen en kijken naar twee verkeerd geparkeerde auto's. Groot was mijn verbazing toen ze gewoon doorreden en geen enkele actie ondernamen. Als er toch geen actie wordt ondernomen kunnen ze beter ook geen bericht in de krant plaatsen.

Petra


Beste Heer van Korte 09-03-2002

'Naar mijn inziens is de integratie van Oudeland bewoners in het scharnier het gevolg van de heer Elemans'beleid daar Hoogvliet moet bouwen en vernieuwen en dat terwijl de wijk Tussenwater is afgeleverd ware het een vuilnisbelt.Mijn auto is een standaard Seat(niet verlaagd)en heb al in de eerste 7 maanden een schade aan de auto gehad onder vreemde omstandigheden,dus lijkt enig zicht op je voertuig niet te veel gevraagd.Mijn hond(een hele snelle)wordt achter op het fietspad uitgelaten,maar sávonds laat om de sloot vanwege ontbrekende verlichting.Ook al is het bij U voor de deur,zoals U aan het parkeren refereerde,betaal ik ook wegenbelasting voor mijn hond dus hier is Uw commentaar ook niet echt sterk.

Over mijn stemgedrag laat ik mij niet uit,maar sinds Elemans,is Hoogvliet landelijk koploper met de aanwas van een prachtig exotisch eiland.

Het landelijke besluit aangaande drempels is dusdanig dat er met 20 a 30 km p/u overheen gereden kan worden,maar als je door Oudeland(waar ik vandaan kom)rijdt merk je dat dit geenzins het geval is.
Ruud Mink


Korte naar andere locatie? 09-03-2002

Iedereen die wel eens op een woensdagavond in de buurt van het zwembad/sportcomplex komt en daar de geparkeerde auto's ziet, weet dat er inderdaad een probleem is qua parkeren. Echter de briefschrijver die suggereert dat deze problemen komen door het zwembad alleen heeft het helemaal mis. Want als gebruiker van het zwembad weet ik zeker dat er op woensdag geen grote activiteiten plaatsvonden in het zwembad, maar dat het des te drukker was bij "De Korte". Dus om nu te suggereren dat door het verplaatsen van het zwembad de oplossing gevonden is gaat een beetje korte door de bocht.

Ook op zondagen als er een vaantoernooi is in het sportcentrum de Korte is het parkeren een probleem.

Het lijkt mij dus eerder verstandiger om het sportcentrum van de familie de Korte te verplaatsen naar een nieuwe lokatie en het vernieuwde zwembad met een goede overzichtelijke parkeerplaats (met plaats voor de wagens van ook de bewoners) op dezelfde plaats te herbouwen.

Misschien is dit een veel betere oplossing, als dat het zwembad maar in een donkere hoek geplaatst moet worden.

Dan kan iedereen die bij de Korte sport en toch nog verdeelt is over gymzalen in Hoogvliet (met ook overlast voor de bewoners) op een centrale plaats gaan sporten en kan de familie de Korte eindelijk zijn lang gewenste uitbreiding realiseren.

Ik als zwemmer en met mij nog 600 leden van de zwemvereniging, en ook de scholen van Hoogvliet met hun schoolzwemmen kunnen dan gewoon naar een veilige centrale plaats in Hoogvliet blijven gaan.

Jan Smalheer


Reactie op Tussenwater klacht 07-03-2002

Graag wil ik even reageren op die meneer Ruud uit Tussenwater.
Getuige zijn geschrift en ,,kort door de bocht'' denkwijze vrees ik dat hij nauwelijks weet waar hij het over heeft, een Fortuyn stemmer wellicht?
Ten eerste moet hij over winkelwagentjes niet klagen bij de door hem als veroorzaker aangewezen Elemans, maar bij de slechtgemanierde inwoners van die wijk daar in Tussenwater. En als ze dan ook nog blijven staan in het weekend, dan is mogelijk een belletje naar de supermarkt effectiever dan hier klagen.
Verlichting etc worden door overheden die aangestuurd worden door Rotterdam geregeld, de deelgemeente kan slechts adviseren en doet dat overigens ook. Trouwens naar mijn gevoel laat dus die Ruud zijn hond ook al liever bij een ander voor de deur uit.
Over dat een autohandelaar in de wijk autos te koop aan biedt is alweer iets voor de veroorzaker, die handelaar dus. En die stoepen zoals heer Ruud ze noemt, ach een landelijke beslissing kun je in Hoogvliet niet ontduiken he? Meneer Ruud is dus heel erg voorzichtig met zijn auto, misschien zachtjes rijden? Heus dat helpt hoor, of koop anders een echte auto die normaal op de wielen staat. Gelukkig kunnen anderen dat wel en zullen dus hun wagen moeten parkeren op plaatsen waar dat kan he. En dat mag ook want daar betalen ze ook heel behoorlijk voor met de huidige wegenbelasting. Ja en als het niet anders kan dan moet dat parkeren daar waar plaats is en dat kan best bij een ander voor de deur zijn. Trouwens in de toekomst zullen het aantal autos per gezin wel omhoog gaan naar gemiddeld 3 want kleine kinderen worden groot, ook in Tussenwater.
Maar die Ruud heeft waarschijnlijk liever dat iedereen zijn auto elders zet zodat hij eenvoudig, zonder al te veel te moeten doen, zijn auto lekker voor zijn huis kan zetten, want parkeren is wellicht niet zijn sterkste punt?
En Elemans? Ach, dat was nou net de man die Hoogvliet heeft gemaakt wat het is, een stuk leefbaarder dan vroeger, dat zeer zeker! Maar ach weet een nachtblinde hondenbezitter met een te lage auto veel.

Fred van Korte


Über Fortuyn in "lokzak"? 07-03-2002

Bent u ook zo benieuwd wat de heer Fortuyn van plan is met Rotterdam ?
Met zijn kreten als de burger moet zich weer veilig voelen op straat, gaat hij op iedere hoek van de straat iemand in uniform zetten ? De criminelen vragen of ze aub willen stoppen ?
Een Zero-tolerance beleid zoals de burgemeester van New York enkele jaren geleden afkondigde, en dan maar een groepje jongeren dat ergens in een winkelcentrum voor overlast zorgt een kogel door het hoofd schieten ?
De moskees sluiten ? Want die zijn als we hem mogen geloven een broeiplaats van terroristische aktiviteiten. En wat te denken van de uitspraak dat mensen met kanker niet in de wao zouden mogen komen, dat is toch te raar om waar te zijn, het is geen beroepsgerelateerde ziekte ok, enkele beroepen uitgezonderd, maar heeft niet iedereen dezelfde rechten in Nederland ?
Dus ook recht op wao, waar onze voorouders niet voor niks voor hebben gevochten, of mogen we maar niet ziek meer worden, net of we zelf er voor zouden kiezen om ziek te worden. En hoe verder met de stadsvernieuwing ? Met name de plannen voor Hoogvliet ? Ik zie het somber in voor de burgers van Rotterdam als meneer Fortyun zijn plannen gaat uitvoeren.
En met wie gaat hij die plannen uitvoeren, 17 zetels betekent dat er ook 17 deskundige mensen nodig zijn om de stad goed te besturen, en ik neem niet aan dat bij die 17 personen een stadgenoot met een Turkse, Marokkaanse, Antilliaanse, Surinaamse, Chinese enz enz achtergrond is, een goede afspiegeling van de bevolking van Rotterdam dus, maar niet heus.
Hopelijk worden we op tijd wakker voor de verkiezingen van mei.

Gelukkig zijn we als burgers van Rotterdam nog wel zo verstandig geweest om niet te veel stemmen te geven aan de stadspartij, want een partij waarvan de fractievoorzitter, de heer Kneepkens, het plan oppert om met lokvuilniszakken mensen uit te lokken hun vuilniszak op straat te zetten en ze dan te bekeuren is te belachelijk voor woorden, vroeger had Henk Spaan een programma op televisie met als item iemand die iets doms had gedaan of gezegd. en hij besloot toen met, vuilnisman mag deze zak ook mee ?
Deze heer Kneepkens had bij uitstek hiervoor in aanmerking gekomen, en als de vuilnisman dan toch bezig is kan hij die zak van een Fortuyn ook gelijk meenemen.

Leendert de Jeu

Zelden was de redactie het zo eens met een "klager"
Jan.


Wijkonderhoudsploegen. 07-03-2002

Vaak, nee, héél vaak zie je van die lui lopen die de hele dag maar rondhangen met van die felle oranje pakken aan en een bezem en schep in hun hand.

Ergert U ook zo vaak aan deze hangwerklieden? Ik wel namelijk!
Als ze nu eens wat meer zouden doen?
Ik zie ze altijd maar rondhangen bij scholen en peuterspeelzalen en met elkaar kletsen, maar vegen? Ho maar! Ze doen wel 2 dagen over een pleintje dat iemand in 1 dag kan aanvegen, en deze mannen zijn vaak met z'n vieren. Als ze het nu ook nog eens heel goed zouden aanvegen dan zou daar nog wat voor te zeggen zijn. Maar een pleintje aan de Kaar op Zalmplaat zit al sinds de jaarwisseling nog met de resten van het vuurwerk en dan zijn ze toch al 2 komen vegen.

Door wie worden die mensen eigenlijk betaald? Vast en zeker door de gemeenschap. Is er dan helemaal niemand die deze groep mensen hoeft te controleren?

Als ik zo lang zou doen over een dergelijke klus, dan zou mijn chef daar wat van zeggen en dan zal ik toch verantwoording over moeten afleggen.
Gelukkig vallen de mannen niet zo op door hun kleding, en je vraagt je toch af wat onze bestuurders van ons Hoogvliet hieraan doen. Zij zitten toch ook niet te slapen achter hun bureau, en komen toch ook wel eens buiten? Hebben geen van onze bestuurders dan in de gaten dat hier een groep mensen geld op zit te maken van onze gemeenschap?

F.Okkerse


Wat van ver komt is lekker..... 05-03-2002

Kent u dat gezegde ook??? Het kan ook mooier zijn en leuker Zo denkt men geloof ik bij de vrienden van Hoogvliet ook!
Met namen als het gaat om grote evenementen als het midzomerspektakel,de Taptoe. Over het geheel verder niks geen aanmerkingen, ik mag er altijd graag naar toe gaan, ik smul er van en vindt het heerlijk. Kan ook niet anders,ik ben jaren lang muzikant geweest bij onze buren in RHoon,Drumfanfare Volharding,ook altijd Taptoe's gelopen heerlijk was dat.
Maar dat doe ik al een tijd niet meer,toch zit ik nog steeds in dat verenigings leven, ja het bloed blijft kriebelen,ik mag nu in een Majorette vereniging mee besturen. Een Hoogvlietse vereniging,ja zeker!

Leest u dit eens goed,Hoogvliet heeft ook een Majorette/Twirl vereniging.
Ja en ik heb het al eens eerder mede gedeeld, wij willen ook wel eens mee doen aan de Taptoe, maar ach ja ze kennen ons bij de vrienden volgens mij nog steeds niet, Ondanks de pagina grote kranten stukken, die onze Jan Koopmans plaatste, waar voor onze dank. Het haalt volgens mij niks uit, Het zit er dit jaar waarschijnlijk niet voor HTMP"De Marchito's".

Ach ja,een geluk dat we nog ieder jaar ons eigen grote evenement hebben,Het Hoogvliets KNFM DRUMA FESTIVAL in sporthal Hoogvliet. Kent nu nog niemand, HTMP "de Marchito's"?

Ja dat krijg je er nou van,als je je neus in het Verweggistan steekt,dan weet je ook niet dat Hoogvliet het heeft,ook als het om verenigingen gaat.

Ik wens alle muziekverenigingen(VOLHARDING RHOON, DE FEDERATIEBAND DEN HAAG) waar van ik al weet dat ze zijn uit genodigd, veel plezier, ik kom zeker kijken. Want wat van ver komt, vindt ik toch wel mooi, leuk en lekker.
groeten Martin Boer (HTMP"De Marchito's"Hoogvliet) mtboer@chello.nl


Geachte jonge dame. 05-03-2002

Ik heb u klacht gelezen over paardenvijgen (Zo als wij ze hier in Canada noemen road apples)
U klaagt over dergelijke,maar u moet zich natuurlijk well realizeren dat het een zeer waarde vol product is vooral in het oogpunt van een agrarian
Dit product kan verzameld worden door u en terzijner tijd op u grasmat worden uitgestrooid en ingereekt en u zal ondervinden dat u er een zeer donker groene grasmat van overhoudt en dat zeer aangenaam is voor een ieder die er oog voor heeft.
Want iedere donkere wolk heeft een zilvere rand.
Martijn and Cornelis Cornelis zoon den Boer.
Canada AB.
(oud Hoogvlieters -red.)


Scharnier 03-03-2002

Sinds de bewoning van het Scharnier lijkt het wel een Bas v/d Heiden,er staan meer winkelwagentjes als bij Bas voor de deur.Ook het parkeren van 2e auto's bij een ander voor z'n deur en het hele weekend laten staan is knap irritant.

Tevens zou het geen overbodige luxe zijn om verlichting te hebben op het fiets/wandelpad te hebben om Tussenwater heen zodat hondenbezitters ook sávonds daar heen kunnen en zo de overlast in de wijk te verminderen.

Graag zie ik ook dat de autohandelaar van de Gadering(woonachtig Tussenwater)zijn auto's daar te koop zet en niet hier in de wijk.Nu nog het feit dat ik doodziek ben van de STOEPEN in Hoogvliet(verkeersdrempels)waar ik mijn auto op kapot rijdt. En ik ben zeer verheugd dat Elemans er mee stopt!!

Ruud

Tussenwater


Brand en parkeerellende-2 20-02-2002

Wat jammer dat er nog steeds mensen zijn die schijnbaar alleen oog hebben voor hun parkeerprobleem (heilige koe liefst in de voortuin) en de brand in de papegaai daarbij aangrijpen om hier een oplossing voor te vinden. Er tegelijk aan voorbijgaand dat heel veel zwemmers door deze brand ernstig gedupeerd zijn geraakt.

Voor alle zwemmers is het te hopen dat er een weloverwogen keus wordt gemaakt als het gaat over herbouw of nieuwbouw van de Papegaai. Er moet vooral naar gestreefd worden dat er snel weer in Hoogvliet gezwommen kan worden en dat het zwembad ook voor kinderen, zowel overdag als 's avonds op een eenvoudige en veilige manier bereikbaar is. Een plek in het bos lijkt mij daartoe niet geschikt.

Ruud Schouten


Paardenvijgen in de wijk 20-02-2002

Hoogvliet is voor mij altijd een fijne plaats geweest om te wonen. In 1960 ben ik er op de Westpunt komen wonen en heb daar nooit spijt van gehad. De afgelopen jaren heeft de Deelgemeente er alles aan gedaan om de leefbaarheid in Hoogvliet zo goed mogelijk te garanderen. Alle problemen zijn aangepakt van drugsoverlast inbraakpreventie tot hondenpoep.
Wat mij de laatste tijd steeds meer ergert is de overlast van paardepoep op het trottoir. Er zijn een aantal gebruikers van de manege in het Ruigeplaatbos die het kennelijk stoer vinden om met hun paard de woonwijk in te gaan en ik vraag mij af met wat voor reden. Het kan toch niet zo zijn dat een paard zich beter op zijn gemak voelt tussen de huizen dan in het bos.
De hoeveelheden paardenpoep die zij achter zich laten is vele malen meer dan van 5 honden die tegelijkertijd hun behoefte doen. Deze laatste groep doet het voor een gedeelte althans nog in de goot of in de struiken (als hun baasje er moeite voor doet).
De paarden laten een heel spoor van poep echter midden op het trottoir achter. De bereiders van deze dieren verblikken of verblozen hier niet van. Ik hoop dat de deelgemeente een trottoir verbod voor paarden in zal stellen daar waar dit nodig is en ook deze overlast binnenkort tot het verleden behoort.
Met vriendelijke groet
G.Oprel-Koelstra


Brand en parkeerellende 19-02-2002

Hierbij wil ik graag even nogmaals de aandacht vragen over het parkeerprobleem aan de Middenbaan Zuid t.h.v van het sportcomplex.
Ik vind het nog steeds van de gekke dat er nog steeds geen goede oplossing is gevonden van het steeds groter wordende parkeerprobleem betreffende de bezoekers van het zwembad/sportcomplex.
Als de brand bij de "pappagaai"om 17:00 was uitgebroken dan hadden we echt een groot probleem gehad er had geen enkele brandweerauto bij het pand kunnen komen omdat het daar altijd helemaal volstaat met auto`s maar dan ook echt vol.
Misschien kunnen we er nu eens een goede oplossing voor vinden want het is toch eigenlijk te gek om zo druk bezocht sportcomplex op deze locatie te laten staan.
Dit is misschien een eerste stap om in versnelde vaart een groot sportcentrum te gaan bouwen aan de herikweg nabij het ruigenplaatbos (zoals de plannen daar al voor zijn) waar veel meer ruimte en parkeer mogelijkheden zijn.
Want u moet toch met mij eens zijn dat de ellende niet te overzien was als er de normale aantal auto`s geparkeerd stonden en de brandweer niet snel genoeg erbij konden komen.ik wil u toch dringend verzoeken hier toch eens nader na te kijken .

Rob Kooij


CIRCUIT ENDENHOUT. 12-12-2001

Hierbij wil ik graag de deelgemeente bedanken voor het ongemoeid laten van het circuit Endenhout. Al het verkeer uit de zijstraten heeft geen voorrang meer, dus er kan eindelijk voluit gereden worden. En voor de mensen die over willen steken naar de andere kant van het circuit,is er een optie,wachten tot de race is afgelopen.
Ook een vooruitgang is ,het niet plaatsen van zebrapaden of stoplichten,dit houd de bestuurders alleen maar op,en moeten hun snelheid temperen.
Ik zie in heel Hoogvliet verkeersdrempels , versmallingen, rotondes , stoplichten enz verschijnen ( alles voor de veiligheid ?? ) Het is alleen niet te hopen dat er iets van deze veiligheidsnormen toegepast gaat worden op de Endenhout,want het zou de snelheid van de
coureurs alleen maar verminderen. Er worden nu toch wel topsnelheden gehaald van 120/km/u
Ook ben ik er wel content mee dat er bijna geen Politie (Post)meer in Hoogvliet is ,want deze zouden de coureurs alleen maar hinderen.

Deelgemeente Bedankt.??????????????????????????

theoverbeek@hotmail.com


De Marchito's willen ook wel eens........20-11-2001

Via deze weg,willen wij ons nog eens voorstellen,wij zijn HTMP "De Marchito's".
Wij zijn het Hoogvlietse Twirl en Majorette Peloton,ja u leest het goed een Hoogvlietse vereniging.
Wij timmeren al ruim 8 jaar aan de weg,om erkenning te krijgen in Hoogvliet.
Tot zekere hoogte is dat al aardig gelukt,wij zijn dan ook een graag geziene gast,op o.a.het Kunstkop Festival,Sport Promotie dagen in Hoogvliet,ook ons eigen Hoogvlietse DruMa Festival is een groot succes en wordt ook aangemoedigd door onze Deelgemeente.
Ook mede door de bovengenoemde activiteiten,groeit ons leden bestand nog steeds,waar we natuurlijk blij mee zijn.
Waar we alleen nog niet zo blij mee zijn is de erkenning van Hoogvlietse instanties,wij wijzen maar even de vinger naar Stichting Vrienden van Hoogvliet.
Waarom zult u zeggen,welnu wij proberen al jaren om mee te mogen doen aan het altijd zo schitterende Midzomer spektakel,de TAPTOE van Hoogvliet,maar helaas de Vrienden van Hoogvliet zijn niet thuis.
Even zo proberen wij mee te mogen lopen met de jaarlijks terugkerende Sint Nicolaas intocht,ook hier weer houdt men niet thuis.
Jawel eerlijk wezen,we hebben een paar maal contact gehad met de Vriendjes,ze beloven een hoop,ook om terug te bellen,maar wanneer........................
Hier Balen wij dus verschrikkelijk van,wij willen graag ons gezicht laten zien hier in Hoogvliet,ook op andere activiteiten dus,maar we worden nog steeds niet overal erkend.
HOOGVLIET HEEFT HET,WIJ OOK,en dat wilden wij maar even kwijt.

Groetjes namens de leden
Martin Boer(Bestuur)

mtboer@chello.nl


Ik heb de brief gelezen en ik wil even wat kwijt. 31-10-2001

In haar brief schrijft mevrouw Vrijhof dat er in de wijk Tussenwater niets is van Halloween ofzo....Dat klopt Toevallig heb ik ik geloof een jaar of twee geleden een brief geschreven aan het bewonersplatform van Tussenwater met daarin het idee om eens te kijken of we Sintemaarten konden opzetten iedere 11 november gaan de kinderen dan met een lampionnetje en een hoofd vol liedjes én een tas voor snoepjes de huizen langs.... Als reactie kreeg ik hierop van de heer Chris Mahn dat dit geen goed idee zou zijn gezien het feit dat dit met het geloof zou worden geasocieerd tevens opperde de heer Mahn dat het wel leuk zou zijn om een Halloween festijn op te zetten

Ik heb daar tot op heden nog niets van gemerkt !!!!!!!!

Leuk om een idee van een ander op te pakken en er iets anders van te maken helemaal niet erg,

MAAR DOE ER DAN OOK IETS MEE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Mocht het erop lijken dat ik nu iemand aanwijs als schuldige van de problemen rondom het verhaal van mevrouw Vrijhof DAT IS ABSOLUUT NIET MIJN INTENTIE maar ik vond het een leuk moment om hierover NA 2 JAAR toch nog even mijn GAL te spuwen .........

Met vriendelijke groet Elisa van der Sterren.

Redactie: Sint Maarten is net als de kerstviering, de Pasen, Pinksteren en dergelijke uit het geloof voortgekomen. Als men het principe huldigt geen christelijke feesten te erkennen dan moet men ook geen gebruik maken van de vrije dagen die dit soort feesten veroorzaakt. Hiermee bedoelen wij te zeggen dat als je uit principe niet het ene christelijke feest wilt vieren, je dan niet wel andere feesten van gelijke strekking hoort te beleven. Ook Halloween is overigens uit het geloof ontsproten.


Halloween, wij houden het voor gezien. 31-10-2001

In alle plaatselijke kranten stond een leuk stukje: Halloween in Meeuwenplaat.
Leuk voor mijn zoontje van 5 en het buurmeisje van 9, dachten wij. Nou dus niet...........
Om te beginnen konden de kinderen vanmiddag(woensdag) gaan knutselen in de Kom.
Daar waren dus veel te veel kinderen, hier was niet op gerekend. Ze hebben snel een zaal extra opengemaakt en tafels en stoelen neergezet. Het zag er erg leuk uit. Totdat we de kinderen om 15.30 uur op gingen halen. Het was zo druk dat er geen overzicht meer was. Je denkt je kind daar veilig onder toezicht naar toe te brengen, maar door de chaos was er geen zicht meer op en liep mijn 5 jarig zoontje al buiten voordat ik kwam (15.25 uur). Hij had het niet zo erg naar zijn zin gehad. Er waren een paar meisjes die naast hem zaten die zonodig het leuk vonden om alles wat hij maakte kapot te maken. Zeer kinderachtig. Zeker ook teweinig begeleiding in mijn ogen, om dit dus in de gaten te houden. Hier kan de begeleiding die aanwezig was niets aan doen, want die moesten nu 2 zalen in de gaten houden en niet zoals blijkbaar gepland 1 zaaltje.

Vanavond togen wij met ons buurmeisje naar winkelcentrum Meeuwenpunt om mee te doen aan de Halloween-optocht. Wat een debakel !!!!!!!! Er stonden groepjes van begeleiders die allen een lijstje hadden van adressen waar de kinderen aan mochten bellen. De ouders van een groot aantal kinderen hadden hun kroost zowaar gewoon gedropt. De groep waarin wij meeliepen was veel te groot en er was geen overzicht. Helaas gingen de kinderen in het wilde weg zomaar aanbellen bij ieder huis. Deed daar een vriendelijke oude dame de deur open had ze gelijkt zeker 20 / 30 kinderen die zich verdrongen om een snoepje. Dat is nog niet zo erg, maar deze kinderen(natuurlijk zonder ouders) renden dan gelijk naar binnen. De mensen die dit meemaakten zijn naar mijn mening gelijk genezen van Halloween. Als ouders hun kinderen zomaar meegeven aan toch goede begeleidsters, laten deze ouders dan ook de kinderen normen en waarden bij zich hebben. WAT EEN ONGEHOORZAAM STELLETJE TUIG !!!!!!

Zelfs de begeleidsters liepen met hun handen in hun haar. Wat doe je als je 20 van die ...... meekrijgt en geeneen luisterd als je wat zegt.
Tevens liep het binnen 10 minuten zo uit de hand dat mijn zoontje ineens weg was. Ik gelijk zoeken, natuurlijk!!!!!!
Hadden een stelletje hem gewoon mee om de hoek van een flat getrokken en hem inelkaar geslagen. Weet je waarom ???????
Voor z'n snoepjes en omdat hij die niet af wilde geven kreeg hij een zet zodat hij op de grond lag en een flinke trap in z'n buik na.
Wat waren ze er mee opgeschoten...........geen snoep, dit gaf hij niet af.

Aanspreken ging niet dat heb ik geprobeerd. Een grote bek kon ik krijgen, want de een pikte het niet dat zijn zusje een grote mond had gehad ( omdat mijn zoontje blijkbaar niet zo netjes zei dat hij z'n snoep niet in wilde leveren), de ander gooide hem dan maar op de grond, waarop mijn zoontje zich probeerde te verweren, en de volgende (een meisje van ongeveer 12 jaar)pikte niet dat hij daar wat van zei en vond het nodig om hem nog even flink te trappen.

De begeleidster van de groep wilde de kinderen terug naar de Kom sturen, maar ons feest was al over. Hij kreeg van deze begeleidster nog wel een lekkere hand snoep, maar deze kon ook niets doen dan aankijken.

WAAROM VOEDEN OUDERS HUN KIDS NIET GEWOON OP !!!!!!!!!!

Mijn zoontje haalt ook weleens rottigheid uit, maar het op deze manier omgaan met elkaar tolereer ik absoluut niet. Tevens vond ik toch dat er wel wat schorte aan de organisatie. Wij waren om 18.30 uur aanwezig en om 19.00 uur alweer thuis. Gelukkig dankzij wat buren hebben de kinderen nog wel Halloween gevierd, zij het in beperkte vorm.

En omdat wij in Tussenwater wonen en al niks hebben hier voor de kinderen, ga je naar andere wijken voor de buurthuizen en clubgebouwen. Het wordt nu toch eens tijd dat ook Tussenwater wat krijgt of dat er ook dit soort dingen hier georganiseerd gaan worden. Ik weet ook wel dat er een hoop vrijwilligers voor nodig zijn en die heb je meestal te kort, maar zet een paar beroepskrachten neer en de vrijwilligers die je dan hebt en dan wordt het heus wel wat. Ik vind dit echt een taak voor de Deelgemeente.

Groetjes,
P. Vrijhof


Normen en waarden : Het Goede Voorbeeld! 29-10-2001

Vanmiddag, 29 oktober 2001 om 16.10 uur, was ik getuige van een 'goed' voorbeeld.
Ik stond te wachten met mijn fiets voor het rode stoplicht op de kruising GroeneKruisweg / Kouwenaardseweg.
Opeens zie ik een politieauto uit de wijk Tussenwater komen en de Groenekruisweg oversteken.
Nu moet ik wel opmerken dat de stoplichten het verkeer uit deze zijwegen tegenwoordig minutenlang kunnen doen
ophouden.
Nou, daar hadden onze dienders wel wat op gevonden! Stel je voor, waarom zou je wachten ?
Het is veel eenvoudiger om door het 'rode' stoplicht heen te rijden en gewoon brutaalweg de Groenekruisweg
over te steken!
Mijn advies aan deze 'domme dienders' is dan ook: als je geen tijd hebt, kun je maar beter geen haast
hebben.
Goed voorbeeld doet goed volgen. Immers, indien dit noodzakelijk geweest was, hadden zij daar ook de middelen voor.
Met vriendelijke groeten,
Cor van Bodegom.
e-mail : cavb_2000@yahoo.com


Dat asociale parkeergedrag 23-10-2001

Al 5 jaar wonen wij met zeer veel plezier in de mooie nieuwbouwwijk Tussenwater. Het is een gezellige, kinderrijke wijk, met veel groen, kortom een wijk naar ons hart!! Enkele jaren geleden is er in onze wijk veel geklaagd over het uitlaten van honden op de grasstrookjes voor de deuren in de wijk.
Is ook niet fris en heel begrijpelijk dat de bewoners langs deze stroken gingen klagen................ het ging zelfs zover dat in ons wijkblad werd opgeroepen foto's te maken als men hondenbezitters betrapte die hun hond nog uitlieten op deze groen stroken!!!
Later werden er speciale plaatsen in de wijk aangewezen, waar men de hond uit kon laten en ook wij maken daar als hondenbezitter gebruik van. Een prima oplossing, voor een groot probleem....................... Maar de laatste maanden ergeren WIJ, als bewoners van de NOORDZIJDSEDIJK ons enorm aan het asociale parkeergedrag van vele AUTO-bezitters!!!
De groenstroken die dus enkele jaren geleden als hondenuitlaatplaats gebruikt werden en waar zoveel commentaar op was, worden de laatste maanden als parkeerplaats voor LUIE automobilisten gebruikt...................... iets waar wij ons nog veel meer aan ergeren dan de hondenpoep van destijds!!!!! Die hondenpoep
maakte de groenstroken niet kapot, maar de autobanden van de op het groen geparkeerde auto's VERZIEKEN het groen wél!!!! Lantarenpalen worden scheef gereden,
evenals bomen en dit is toch ONAANVAARDBAAR?????? Op de tussenstukjes tussen de parkeervakken (de doorgang tussen de huizen) worden vaak bezet door twee auto's!!
Op een nacht kwam mijn man om 2 uur 's nachts thuis en aangezien er werkelijk nergens parkeerplaats was voor onze auto (óók niet in de aangrenzende straten) besloot mijn man dus voor 1 keertje óók deel te nemen aan het asociale parkeergedrag........ Toen hij mij dit 's nachts vertelde was ik eigenlijk heel boos op hem, temeer omdat wij ons al zeer geruime tijd liepen te ergeren aan al die auto's op de stoep.............................. De volgende morgen, toen mijn man in zijn auto wilde stappen, ontdekte hij op zijn vooruit............................ een heuse, originele gele bon van oom agent..................... uitgeschreven om om ½ 4 's nachts...................!!!
Kosten van de bon: Fl.
90,00!!!!
Dat mijn man deze bon kreeg, zeer terecht! Maar waarom alléén WIJ????? Nooit zien we 's avonds of 's nachts politie door onze wijk rijden, behalve dan die bewuste nacht(!!), terwijl er aardig wat bonnen te schrijven zouden zijn!!!! Ik zou wensen, dat de wijkagent of iemand die deze klacht leest en er iets mee zou kunnen er wat aan kán doen, want het wordt echt steeds asocialer!!!
De lantarenpaal op het tussenstuk op de Noordzijdsedijk tussen de nummers 17 en 19 staat al maanden helemaal scheef, doordat er iemand tegenaan gereden is, door de ENECO is er een sticker opgeplakt dat dit gemeld is, maar er wordt helemaal niets aan gedaan!!! Bewoners van Tussenwater, waar zijn we nou allemaal mee bezig!!!????? STOP nou allemaal met dit asociale gedrag en laat onze wijk nou niet verpauperen, jullie moeten het toch met ons eens zijn dat het geen gezicht is??????
Twee hele boze bewoners van de noordzijdsedijk.
yvonne.schulz@wanadoo.nl


Trekschuiten, koetsen en karren 19-10-2001

Nederland is al maanden in de ban van Maxima. Mag van mij hoor. Ik vind het allemaal aardig en best. We worden in de media overladen met foto's en filmbeelden. Wat opvalt dat elke stad of dorp zich uitslooft. En weet u hoe we dat doen in Nederland. We zoeken een oud vervoermiddel op, poetsen dat op en zetten het paar er in en karren ze door de regio. Trekschuiten; koetsen; boerenkarren, overal zijn ze in en op gestopt! Maxima krijgt zo een leuk beeld van onze samenleving en van haar toekomst in Nederland: Rondgesleept worden op antiekvoertuig om zo te kijk te staan als kermisattractie voor een ieder. Na afloop verplicht vriendelijk zijn voor iedereen. De gemeente Rotterdam maakt het helemaal prachtig! Deze stad, die voortvarendheid; vernieuwingsdrang en futurisme hoog in het vandel heeft staan, heeft het gevonden. In de ruim 40 jaar dat ik leef, heb ik in mn stad nog nooit een paardentram gezien. Maar we hebben er echt een nog hoor! Rotterdam presenteerde zich met de paardentram. De carnavalsoptocht van Maxima en W.A. zal nog wel even duren. Zouden deze mensen zich serieus genomen voelen? Ben benieuwd welke gemeente een antieke bolderkar, tijdig weet op te knappen!
Willem Ravestein


Racebaan "Max" 19-10-2001

De Max Havelaarweg is uitgegroeid tot racebaan. Na de asfaltering van een aantal jaren geleden is de berijdbaarheid aanzienlijk verbeterd. Hetgeen leidt tot snelheidswedstrijden van brommers maar vooral ook tot automobilisten die op dit stukje weg proberen 80 km/u proberen te halen met alle gevolgen voor de verkeersveiligheid vandien. De automobilisten worden extra aangemoedigd door het feit dat de weg een voorrangsweg is geworden sinds mei dit jaar. Mijn dringend verzoek aan de deelgemeente is om snelheidsbeperkende maatregelen te nemen.
bij voorbaat dank,
Eric van der Ster


Er dreigt gevaar

Er is een oorlog uitgebroken waarbij veel onschuldige slachtoffers zullen vallen. De gevolgen zijn gewoon nog niet te overzien. En waar gáát het allemaal om?

Geloof? Jawel! Politiek? Dat zeker!

Al sinds er mensen op de wereld zijn hebben we hier mee te maken. En het gekke is dat je ermee leert leven. Als je tenminste kunt blijven leven. Want... er dreigt gevaar. Veel dichter bij huis dan je denkt en veel sneller dan je denkt.

Je hoeft alleen maar ziek te worden. Oh, ik weet wel dat de medische wetenschap heel ver is. Veel dodelijke ziektes van pakweg 10 jaar geleden zijn nu te behandelen en/of genezen. Dat is toch geweldig? Alleen moeten er wel mensen/artsen zijn om dit uit te kunnen voeren. Iedereen is wel bekend met de ellenlange wachtlijsten, met de ellenlange wachttijden omdat er maar één arts is op de ellenlange rij patienten. Schandalig! En waar gáát het allemaal om? Geloof? Nee! Politiek? Dat zeker!

Die besluit dat er eens flink bezuinigd moet worden op de gezondheidszorg. Want er is een groot tekort. Tekort? Je betaalt je groen en geel aan premies, belastingen en weet ik wat niet meer. En je betaalt graag, want je hebt dan toch maar mooi de garantie dat er goed voor je wordt gezorgd. Want zeg nou zelf, je leven is toch zeker meer waard dan geld. Dat is toch zo, mensen van de politiek? Mevrouw de Koningin?

Of toch niet? Nou, naar mijn mening, en ik weet zeker naar mening van (helaas té) veel mensen niet! Ik ga u een voorbeeld geven waarna ik tot deze conclusie gekomen ben.

Het is zaterdagmiddag rond de klok van twee uur. Een klein ventje van18 maanden, altijd vrolijk, altijd lachen, wordt een beetje hangerig. Nou, dat kan. Hij is bezig met tandjes en kiesjes en omdat hij heeft besloten om deze laat, maar wel allemaal achter elkaar te krijgen, is hij de afgelopen 2 maanden wel vaker een dagje hangerig. Dus kijk je in zijn mondje (met alle gevaar van dien) en ziet niets nieuws. Integendeel, er kan niets meer bij. Dus is er iets anders, maar wat? Misschien één of andere kinderziekte? Hij heeft een vriendinnetje van bijna 4 (die naar de peuterspeelzaal gaat) waar hij dagelijks mee speelt dus dat zou kunnen. Even aankijken maar. Je probeert hem af te leiden en gaat met hem spelen op het grote bed, want dat vind hij altijd prachtig. Hij gebruikt zijn moeder dan als duikplank en duikt vanaf haar buik zo de kussens in. Groot feest dus. Maar vandaag niet. Hij blijft tegen mama aanhangen, beetje huilerig, beetje jammerend en valt uiteindelijk in slaap. Bij moeders gaat er een alarmbelletje af. Er is iets mis, dit is niets voor mijn kind. Hij ligt te zweten als een otter maar voelt niet warm aan. Integendeel, zijn koppie is drijfnat maar koud. Hij wordt wakker en ma besluit zijn temperatuur op te nemen en doet zijn luier af.

Ze schrikt zich helemaal rot want z'n (we moeten het netjes houden) schaamstreek was opgezwollen tot het formaat volwassen man. Hier was duidelijk iets goed mis! Een dokter bellen dus. Het is inmiddels zaterdagavond half acht. Mama krijgt via een bandje van haar eigen huisarts een telefoonnummer van de dienstdoende weekend-arts in Hoogvliet. En het is ook een nummer van Hoogvliet want het begint met 010-416.

Dus zij neemt aan dat ze dan een arts of tenminste een assistent(e) in Hoogvliet aan de lijn krijgt. Dat was dus niet zo. Als je het opgekregen telefoonnummer belt, kom je terecht bij één centraal punt dat is gevestigd in Eindhoven. (dit vernam zij later)

Gelukkig, weer een bandje en na het bekende verhaal -toets 1-, toets 2-, enz. (je zal een hartaanval hebben) heeft ze iemand aan de lijn. Ze vertelt het verhaal en krijgt te horen dat ze zo snel mogelijk door de dienstdoende dokter gebeld zal worden. Dus wachten. Het ventje ligt er totaal apathisch bij, af en toe gaan zijn oogjes open en kijkt hij verdwaasd rond. Net zoals iemand die stoned is kijkt hij uit zijn oogjes. Na een half uur gaat de telefoon. Het is dus inmiddels kwart over acht. Gelukkig, een dokter. Moeders vertelt weer het verhaal en de arts zegt haar dat ze direct moet komen.

Opgelucht, maar inmiddels op van de zenuwen geeft zij aan de persoon die hen zal brengen het adres door en hangt op. Laan der Vrijheid. Wat? Waar? Nooit van gehoord. Terugbellen dus maar. Dokter, sorry maar waar is dat? Wat zegt u? In Zaandam? Maar ik woon in Hoogvliet. Wat? Waar? Nooit van gehoord.

Weer bellen naar het nummer 416....... Weer hetzelfde bandje met -toets 1- toets 2- enz. Oh, sorry mevrouw dan is er iets fout gegaan, wat is er aan de hand? (blabla weer het verhaal) Ik ga nu direct een arts in Hoogvliet bellen. Het is zaterdagavond kwart voor negen. Telefoon. Gelukkig, een dokter. Moeders (inmiddels met afgekloven nagels) vertelt weer het verhaal en de dokter zegt dat we om 22.00 uur naar de praktijk kunnen komen. Om 22.00 uur? Met dit kind? Dokter, weet u wel hoe hij erbij ligt? Ja, sorry hoor, maar ik heb meer patienten en ik moet keuzes maken. U kunt zich voorstellen hoe dit klinkt. Om te horen dat de KEUZE niet op jouw kind is gevallen.

De oma van het ventje had intussen al geopperd om het kind op te pakken en naar het dichtstbijzijnde ziekenhuis te brengen. Maar dat kan tegenwoordig ook al niet meer. Zonder belletje of briefje van de dokter wordt je gewoon teruggestuurd naar de huisarts. Schandalig. Dus dan toch maar weer wachten. Om 21.50 uur in de auto, naar de dokter. (later vernamen wij dat de arts intussen al weer teruggebeld had om te zeggen dat we nog maar even moesten wachten daar zij nóg een patient tussendoor had gekregen, maar helaas voor de dokter (en de patient) waren we al onderweg)

Na nog geen 100 meter rijden kwam de hele maaginhoud van 't ventje er uit. Moeder, kind en de auto, alles zat onder. Het kind was totaal van de wereld. Aangekomen bij de praktijk, niemand aanwezig. Gesloten - bellen - niets. Woede, machteloosheid, paniek. Kind onder de smerigheid, rillen, huilen. Wat nu? Politie bellen? 112 bellen?

Gelukkig daar kwam de dokter aan. Sorry, sorry, druk, druk,druk.

Naar binnen, kind uitkleden en onderzoeken. Ja, dat wordt ziekenhuis, ik ga direct bellen. Dokter wat heeft hij dan? Een liesbreuk. Dat dacht ik al aan de klachten te horen maar ik moest het eerst zelf zien. (aldus de dokter) Zijn darmpjes zijn door de opening gegaan en zitten bekneld. U moet direct naar het ziekenhuis want het ziet er naar uit dat het kereltje veel pijn gaat krijgen. Nee Dr. Breugink (of zoiets). Dit kind hééft al heel veel pijn. Zo erg dat hij gewoon bewusteloos was. Letterlijk.

En dezepijn had hij al uren. En als uw keus wél op hem gevallen was, had hij al uren van deze pijn afgeweest. En dat is bewezen ook. Om 22.30 uur waren moeder,vader,oma en kind in het ziekenhuis. Na tien minuten kwam er een arts. De darmpjes moesten weer teruggeduwd worden en dat gaat even zeer doen. Het ventje geeft een gil en huilt. (wat een vreselijk en heerlijk gevoel gaf want er was al uren geen geluid meer uitgekomen) Zo, al klaar. Hij is weer stil en ligt lekker tegen mama aan. Even bijkomen. Na twee minuten wil hij eindelijk na bijna 10 uur van zijn moeders schoot af. Er staat een doos met lego waar hij mee gaat zitten spelen, heel even maar, dan gaat hij er mee gooien, want dat is natuurlijk véél leuker. Uren had hij apathisch gelegen van de pijn en nu, binnen twee minuten, lag hij dubbel van het lachen. Dit had allemaal voorkomen kunnen worden, als er meer medische hulp was geweest in plaats van 1 arts op zoveel duizenden inwoners!

Met het ventje gaat het gelukkig weer goed, al moet hij binnenkort wel geopereerd worden. Maar je moet er toch niet aan denken dat je 's avonds, of nog erger, in het weekend iets levensbedreigends overkomt waarbij die éne arts je zou kunnen redden.

Als de keus tenminste op jou valt. Ik bedoel maar: "Er dreigt gevaar".

Een heel bezorgde oma.
cpothuizen@hotmail.com


Kunstkoppen

Zaterdag 9 september 2001 was het jaarlijkse Kunstkop-festival weer. Hierbij
heb ik vrijwillig het geluid gedaan voor het Demonstratie-podium. Over deze
dag heb ik in totaal drie klachten.

1e Klacht
Begin augustus heb ik met één van de organisatoren de afspraak gemaakt dat ik op woensdag 6 september bij S.W.H. de Kom langs zou komen om de PA (mengtafel, eindversterker, speakers en tussenliggende kabels) te testen voor het Kunstkop-festival. Daar aangekomen kwam ik tot de ontdekking dat plan B in werking was getreden. Plan B hield in dat niet de PA, maar de zangversterker gebruikt zou worden voor het versterken van de presentatrice, een cd-speler, een cassettedek, een gitaar versterker en een basversterker. Toen ik wist te overtuigen dat een zanginstallatie niet voldoende is om goed geluid uit het geheel te krijgen (mede dankzij de defecten aan dit apparaat), werd weer teruggeschakeld naar plan A (de PA dus).
Toen, na enig zoeken naar waar de PA opgeslagen zou moeten zijn, de sleutel van het desbetreffende hok niet toerijkend was (omdat deze alleen in het bezit zijn van de leidinggevende en de conciërge, die beiden niet in het pand aanwezig waren) brak er enigszins paniek uit. Plan B werd voor de tweede maal deze avond uit de kast getrokken. O.k. de zanginstallatie zal het zijn...
Echter, halverwege de dag ontstond er een breuk in de kabel richting de linker speaker (waarschijnlijk heeft deze er al ingezeten, maar vormde er nog contact de eerste helft van de dag). Vanaf dat moment was het geluid niet veel soeps. Wat eigenlijk vreemd is, omdat er nog een rechter speaker aangesloten was die het geluid wel goed zou moeten reproduceren. Hiervoor kunnen, naar mijn idee, maar twee oorzaken voor zijn:
1) Aangezien het te doffe geluid, zou het wel eens de tweeter (hogen tonen speaker in de box) kunnen zijn die toevallig in die box ook defect was;
2) Het zou kunnen zijn dat de defecte kabel een kortsluiting maakte, waardoor het signaal van de rechter box werd geabsorbeerd.
Er waren een heleboel teleurgestelde mensen, voornamelijk kinderen die al zolang naar hun optreden hadden uitgekeken en daarvoor waarschijnlijk lang hadden gerepeteerd. Ik denk niet dat die volgend jaar nog terugkomen.

Mijn punt is: Ik ben degene die op die dag voor Jan met de korte achternaam stond. Ik word er op aangekeken dat het geluid slecht is. Er wordt van mij verwacht dat ik het oplos. Maar met de defecte spullen van de stichting KAN ik het niet oplossen.

2e Klacht
Op de dag in kwestie kreeg iedere vrijwilliger een aantal consumptiebonnen. Omdat ik het (zie klacht 1) deze dag zo druk heb gehad, heb ik voor vijf uur maar één consumptie kunnen nuttigen. Enfin, klaar met het werk, om kwart over vijf had ik trek in een glas cola. Aangekomen bij de tent waar
vrijwilligers consumpties konden halen, werd mij een drankje geweigerd (Mark Troost overkwam precies hetzelfde)! Onder het mom van: "Ik mag niets meer schenken.". Dit was voor mij deze dag de druppel die de emmer deed overlopen.

3e Klacht
Deze klacht betreft niet alleen mij, maar alle gedupeerden die naar het avondspektakel heen waren gekomen.
's Avonds kwam de band Twarres optreden en daarna zou een lasershow zijn. Ik kan het echter niet begrijpen dat zo'n groot evenement in zo'n kleine tent werd gehouden. U snapt toch wel dat als een bekende eendagsvlieg als Twarres én een lasershow gehouden wordt, dat half Hoogvliet hier op af komt. Dan is het toch niet verantwoord tegenover uw bezoekers om een tent te huren waar deze mensen niet allemaal in kunnen.
Het is trouwens belachelijk dat er vrijwilligers zijn geweest, die de hele dag hebben meegeholpen, die de toegang tot de tent werd ontzegd omdat het te
druk zou zijn.

Met vriendelijke groet,
Martin Simmons


Beste meneer Janprive 19-09-2001

ik heb vandaag weer eens de site bezocht en tot mijn verbazing is er nog steeds geen ene foto van de wijk Oudeland te zien? Of mogen die er niet op van de Deelgemeente inverband met de verpaupering,die niet in de rest van het land of Hoogvliet gezien mag worden!

Een bewoner van OUDELAND.

Redactie: Alweer zo'n compliment, maar dan anders. In de eerste plaats zetten we op onze site wat WIJ bepalen, en dus heeft de deelgemeente geen enkele bemoeienis met de inhoud van deze site. Dat is door alle partijen ook voldoende duidelijk overeengekomen. En in de tweede plaats is het puur toeval dat Oudeland nog geen fotoserie heeft, maar er zijn meerdere wijken nog niet aan de beurt gekomen.
Dan hebben we enige tijd geleden ook de rommel in Hoogvliet als eens de revue laten passeren, dus we hebben wel oog voor de minder leuke dingen. En daarnaast zijn we een fotoserie aan het voorbereiden die van HEEL Hoogvliet de beide kanten zal laten zien, dus van de ,,rotte kiezen'' maar ook de opbloeiende nieuwbouw en renovatie. Verder heb ik (misschien ) leuk nieuws voor deze briefschrijver. We zijn van plan binnenkort de wijken in de gaan om foto's te maken van deze gebieden zoals ze thans zijn. Hierbij wil ik de schrijver van deze brief uitnodigen om mee te gaan om ons in Oudeland de weg te wijzen. Jan.


Groennijd 16-09-2001

Reeds jaren schrap ik mij automatisch een rugramp vanwege het feit dat om de paar weken, het met kleine baksteentjes op hun zijde gelegen openbare voetpad langs onze voortuin, aan de Stormshoek, overwoekerd wordt door onkruid van diverse soorten. Aangezien er vandaag de dag voor je het weet een schip van Greenpeace (een stichting die best ik een warm hart toedraag) in je voorportaal gemeerd ligt. Die je eventuele giftige bestrijdingsmiddelen met een ketting rond je hals hangt, begeef ik me dus met gebogen hoofd regelmatig naar mijn schuurtje teneinde de schoffel of de schrapper maar weer ter hand te nemen.
Maar met de jaren, ik ben inmiddels 55, wordt deze gang steeds moeizamer, de moed zakt steeds lager en de bloeddruk stijgt steeds hoger. Af en toe wat verdiensten voor de fysiotherapeutische lieden van Gronsveld & Co en een tabletje atenolol van 100mg houden me aan de gang.
Eigenlijk ben ik het gewoon beu. Eens in de zoveel tijd wordt er wel eens een 'oranjepakkie' gesignaleerd, maar het kost grote moeite het verschil tussen de steentjes te zien voor hun komst en na hun vertrek. Ok, Ik weet dat het rotwerk is, maar ik heb dan meestal al een dagtaak achter de rug als ik mijn schamele botten weer moet buigen.
De meeste van de uitvoerende gemeentedienst zien er toch aanmerkelijk jonger uit, maar denken waarschijnlijk hetzelfde als ik.. de spuit erover, maar ja als ik eerlijk ben stuit dat ook tegen mijn borst. In elk geval is het een grote ergernis. Ik snap gewoon niet waarom wij als enige in de wijk behept zijn met die kleine 'kl...'steentjes. Het stuk ter hoogte van dokter Smit ziet er wel redelijk uit, maar het tussenpaadje onder de pergola's, die verdorie voor elk mens langer dan 1 meter 90 al te laag zijn en nota bene van de gemeente zijn, is een grote ellende!!!! Ik stop er in elk geval mee.
Mijn buurvrouw is toch ook half in de 70 en die kan je toch ook moeilijk dat bij laten houden. Zij heeft met name de gemeente aangeschreven en kreeg de belofte op die en die datum komen ze... Ja, ja ik heb ze wel zien lopen en horen zingen, maar het is vechten tegen de bierkaai blijkbaar. Het resultaat was gewoon nihil, althans .. in het voornoemde tussenpad. Over de te lage pergola's is door mijn vorige buren al geklaagd, vader en zoon waren bijna twee meter en stootten verscheidenmalen met hun kop luid vloekend tegen de dwarsliggers.
Nou ja ben ik toch nog een vrij gelukkig mens met mijn 1m74. Dan hebben we aan de achterkant van ons huis ook nog zulke fijne parkeerplaatsjes met een boom en een stukje trottoir om die boom, zodanig gelegd dat een auto net op de parkeerplaats kan staan en zodoende mijn tuinuitgang verspert. Guttogut daar is over nagedacht hoor en ik vertik het toch om mijn tuinuitgang aan het einde van de tuin te maken zodat ik gelijk op de middenstraat sta, want daar is natuurlijk GEEN stoepje gemaakt, terwijl aan de overzijde een straatje ligt dat wel 5 meter lang is van deur tot openbare straat.
Jonge, jonge en die plannen zijn toch allemaal goed gekeurd, nietwaar? Gemeente haal dat straatje rond die boom nou eens gewoon weg en verbreed die parkeerplaatsen een halve meter. Kunnen mijn vrouw en ik ook eens met de fiets naar buiten zonder over de tuin te lopen en de over de heg te springen. Hoeven we de containers ook niet meer strategisch voor ons poortje te zetten en telkens tegen 'vreemde' parkeerders te soebatten voor wat leefruimte. Maar ach wat klets ik nou, Opzoomeren en een bloembakkie aan de pergola's, dat lost toch ALLES op.
Harry Wols.


Parkeerproblemen 10-09-2001

Graag willen wij even klagen over het steeds groter wordende parkeer probleem aan de Middenbaan -Zuid .Het gaat hier dan over de overlast van het parkeren t.b.v "de papagaai".

Het is dus onmogelijk om hier te parkeren als je van je werk af kom om 17:00 en dan blijft zo tot 22:30.En wat ook zo bedroevend is dat de mensen die hun auto`s parkeren naast andere auto`s totaal niet uit kijken of ze met hun deur tegen iemand anders zijn auto aan komen.Wij zien dit dus elke avond wel een paar keer gebeuren met als gevolg een deuk of kras op je wagen en de dader is gevlogen het is zelfs al een aantal malen voor gekomen dat met achteruit rijden auto`s behoorlijk worden geraakt en de veroorzaker weg rijd of er niets gebeurt is dit is dus echt NIET MEER NORMAAL !!!(en als je er iets van zegt dan kan je een grote mond krijgen)

Wij hebben in het verleden contact met de deelgemeente hierover gehad en gevraagd of er geen mogelijkheid was om wat extra parkeer plaatsen (evt.parkeren met een vergunning of iets dergelijks) .Na een tijd werd er inderdaad iets gedaan er zijn toch wel 6 parkeerplaatsen bij gekomen (veel te weinig dus terwijl er veel meer mogelijk is). Maar er zijn inmiddels veel meer bezoekers van de "papagaai" bij gekomen die met de auto komen het heeft dus totaal geen nut gehad.Wij snappen ook niet dat er geen nieuw complex word neer gezet op een gunstige plek want een sportcomplex met z`n grote naam "DE KORTE"wat dus extra veel bezoekers trekt zou toch een veel grotere ruimte moeten hebben.Wij hopen dat er met de herinrichting van de groenekruisweg enz. nu ook eens iets aan dit steeds groter wordende probleem word gedaan.

De bewoners van de Middenbaan Zuid
kooij.r@planet.nl


Hondenpoep (reactie) 10-09-2001

Dat vind ik nou geouwehoer, het geouwehoer van Daphne over hondenpoep, we betalen ZAT hondenbelasting, het wordt tijd dat de katten - bezitters ens gaan betalen, dan heb ik het nog niet eens over de dunne stront, over uitgegraven plantjes, de onnoemelijke zeiklucht en ga zo maar door, sorry hoor, ik heb geen hekel aan dieren, integendeel ik heb ze liever als mensen vaak, maar dat geouwehoer over hondenpoep moet maar eens afgelopen zijn. Veeg eerst uw eigen kont maar eens af. Bovendien kunnen met mensen met katten er gerust een stuk of zes houden, terwijl mensen die meer dan 2 honden hebben kennelbelasting betalen, wij betalen genoeg om de poep op te laten ruimen. Nu nog de kattenliefhebbers........
piet01@planet.nl


Wijkvervuiling 10-09-2001

Hierbij wil ik ff mijn gal spuwen over de aannemer van het scharnier. Sinds dat deze beste firma bezig is, is het bij ons in de straat ene grote puinzooi. Aangezien al die fijne jongens die daar werken hun etenswaar en werkmateriaal in een open container of gewoon maar op straat deponeren waait het dus lekker bij ons in de voortuinen. Ik heb dit zooitje nu al een keer of 3 operaapt bij elkaar telkens een vuilniszak vol, maar dat heeft dus totaal geen nut want de volgende dag ligt er weer een zak. Mischien iets voor de gemeent om eens een kijkje te komen nemen en het mischien eens op wil ruimen of desnoods de desbetreffende aannemer nogmaals te willen vertellen of een boete wil opleggen. Het zijn al van die geweldige groenstroken in de straat (maar niet heus) laat staan als er ook nog eens vuilnis bij ligt.
GA ZO DOOR IN EEN NIEUWE WIJK ALS VUILSTORT
BEDANKT
mdingemans@chello.nl


"Godslaster" 10-09-2001

Hi beste klaagzanglezers,

Hierbij wil ik even klagen over de zgn. gewetenswroeters die ik afgelopen zaterdag op het winkelcentrum heb gezien en luidkeels heb gehoord. Let wel, ik ben zelf nogal spiritueel aangelegd, geloof in een God en leven in het hiernamaals maar zoals onze " vrienden" het woord verkondigen doet mijns inziens meer goed dan kwaad. Mij irriteerde het namelijk mateloos en ik denk dat meer mensen hetzelfde voelden.
Waarschijnlijk heeft u wel door over wie ik het heb hierboven, over dat groepje mensen dat tegenover de Konmar met een overgemoduleerde geluidsinstallatie het Woord van God aan het verkondigen waren. De gebeurde op zodanige wijze dat bij mij de nekharen gingen rijzen. Het eerste wat ik me afvroeg, moet je voor zoiets een vergunning hebben? En zoja, staat daar dan ik beschreven waar ze mogen staan en hoe hard het geluid mag zijn, en moet de tekst van te voren worden ingeleverd? Geen idee eigenlijk, maar ik krijg op een dag zeer veel info binnen, namelijk via Radio, Tv, Internet...en bij alle informatie stromen kan ik zelf besluiten of ik het wil opnemen of niet. Dit kon ik niet toen ik over het winkelcentrum liep, zomaar even m'n oren uitzetten is lastig, ook omdat ik deze ook gebruik om veilig te kunnen lopen. Hersens uitzetten dan zodat de woordenstroom niet tot mijn bewustzijn doordringt? Das ook geen optie voor mijn, die techniek kan ik alleen maar toepassen als ik lig te maffen tussen de klamme lappen :-)) Natuurlijk kon ik ook gewoon weggaan, maar dat gaat mij net iets te ver. Het kunstkopfestival is toch geen Christelijke bijeenkomst? Ik kwam om te winkelen en een beetje Kunst te pikken meer wil ik niet!!!!!.

pffff das eruit,
Amen,
Groeten , ArjanWaterweg 10-09-2001

Beste mensen van het bestuur en gemeentelijke organen,

Afgelopen dinsdag werden wij (een aantal bewoners) geconfronteerd met een zinloos geweld gevoel. Wat bleek........ er word hard gewerkt aan een mooie grote vijver (dit wisten we al), maar de werklui aldaar zeiden dat de vis, die intussen opgesloten zat in ongeveer 100 meter sloot, niet verwijderd zou worden. Wij direct aan de slag, omdat het waterpeil (door het leegpompen) al erg hard aan het zakken was. Diverse dierenvrienden hebben direct met allerlei instanties gebeld (waaronder ik ook). De boel moest stoppen en eerst de vis eruit.Binnen een half uur was alles geregeld. Er kwam zelfs iemand van de gemeentewerf, Dhr. Vermeulen.

Deze kon ons snel geruststellen, want de volgende morgen om 06.00 uur zou er een professioneel bedrijf komen om de vis eruit te halen. Dit moest nou eenmaal met een laag waterpeil. Wij allen zeer tevreden en de volgende morgen om 06.15 uur zat ik al op de hoogvlietsekerksingel bij een vriendin koffie te drinken om te kijken of alles inderdaad gebeurde zoals belooft was. Dit was gelukkig ook het geval.

'Wij zijn ook een ieder heel erg dankbaar hiervoor, vooral dhr. Vermeulen. Wat schertst mijn verbazing........vanavond hoorde ik dat deze meneer van hogerhand op de vingers is getikt. Men was gek geworden van aale telefoontjes en hij had blijkbaar anders moeten handelen.

WIJ VINDEN DAT DHR. VERMEULEN JUIST PERFECT HEEFT GEHANDELD !!!!!!!!!!!!!!!!!

Er was ons ook gezegd dat 80 procent van de vissen gered kon worden.Dit is in onze ogen een hoop. Vanavond heb ik met 2 buurmannen en een hoop publiek en ......de hulp van de buurtkinderen, tot op de bovenbenen in die gore bagger gestaan om nog een aantal achtergebleven vissen te redden. Er waren namelijk nog wat forse jongens achtergebleven. Alles is er nog niet uit, maar dat redt je ook niet.

Iedereen BEDANKT !!!! (behalve de meneer die het zo nodig vond om zijn personeel af te kraken)
marin.vrijhof@12move.nl


"Als-wij-maar-kiet-spelen beleid" 17-08-2001

Bij deze wil ik mijn beklag indienen over het feit dat er in Hoogvliet (bijna) geen uitgaansgelegenheid is voor de jeugd die zich interesseert in rock of metal muziek.

De enige plaats in Hoogvliet is "Stichting Popcollectief the Note". Maar zij zitten ook al in de verbouwingsplannen van de heer Elemans. Dus over enkele jaren moet deze studio verhuizen (tegen een veel hogere huur dan nu). Deze studio gaat uit van een "Als-wij-maar-kiet-spelen beleid". Dat is dan niet meer te halen, dus… dat the Note!

De volgende plek is "SWH de Kom". Hier ben ik al 7, ik herhaal zeven, jaar vrijwilliger bij de Poppresentaties. Sinds twee jaar is er geen poppresentatie meer geweest, omdat de organisator ziek was en nu voorzitter is van de hangclub bij metrostation Hoogvliet. Enfin, nu nog in een hoop bureaucratisch gezeur met de Stichting Welzijn Hoogvliet ben ik van plan, samen met nog iemand, deze avond weer voortzetten (gelukkig)…

Conclusie:
Hans Elemans; De "niet-beurgelijke-jeugd" voelt zich benadeeld. Deze jongeren zijn NIET de jeugd die (zoals de ex-bezoekers van SWH de Kom uit 1999/2000 [de schietpartijen en alle andere herrie die daar was]). Met deze groep ontstaan (helaas: HAAST) geen problemen.

Met vriendelijke groet,
Martin Simmons
(Voorzitter in spe "Stichting Popcollectief the Note" en Nieuwe organisator van de Poppresentatie in "SWH de Kom"


Heeft Hoogvliet zijn energie rekening niet betaalt??? 13-08-2001

Hallo allemaal, Kom ik daar afgelopen donderdag terug van een weekje vakantie zie ik dat op de Baarsweg bijna alle straatverlichting niet brand. Ik dachtbij mezelf nou ja dat zal zo wel weer aan gaan want het gebeurt regelmatig dat er een storing in een of andere cenrale is. Maar ja nu is het al weer maandag en als ik vanuit mijn raampje kijk zie ik dat de verlichting het nog steeds niet doet.
Zelfs het pad naar de Spijkenissebrug is niet verlicht en ook de verlichting van het voetbalveld doen het niet
Rara hoe kan dit?? Heeft dhr Elemans en zijn consorten de energie rekening wel betaalt??? Ik betwijfel dit ten zeerste. Las ik niet eens in de krant dat het dagelijkse bestuur, politie en andere instanties het onveilige gevoel van de hoogvlieters aan wil pakken?? Dan moeten ze vooral op hele donkere en afgelegen plaatsen Nota bene in een "sloopwijk" de straat verlichting uit laten.

KOM OP DAGELIJKS BESTUUR DOE HIER EENS WAT AAN. Zorg dat de straat verlichting in de wijk het doen en zorg er ook eens voor dat het politiebureau 24 uur per dag open is!!!!! doe wat voor je burgers laat de hoogvlietse bevolking niet in de steek

Vr groeten

J.F.C. Boer

jboer6@chello.nl


Katertje meegenomen? 09-08-2001

Hier wil ik graag even klagen over de vermissing van de poes van mijn dochter.
De zwarte ongecastreerde kater kwam nooit uit de tuin. elke avond ging hij daar even een luchtje scheppen. zo ook die laatste keer, nu zo'n 6 weken geleden. alleen deze keer kwam hij niet meer naar binnen, hij was ineensSPOORLOOS.
Daar het een erg lief beest is, kon hij door iedereen zo opgepakt worden. Iemand heeft hem dus schijnbaar de tuin uitgeroepen en vervolgens meegenomen want na al die weken is er nog geen spoor van hem gevonden en dat is toch wel heel erg vreemd. Temeer daar het om een echte huiskat gaat en niet om
een zwerver.
Mocht iemand iets gehoord of gezien hebben dat er iemand ineens een zwarte kater heeft van 7 maanden, laat het a.u.b. even weten, het gezin is
ontroostbaar.
Uw informatie wordt met discretie behandeld en kunt u kwijt op tel. nr. 010-4161961 alvast bedankt al u wilt helpen, want een huisdier meenemen wat niet van jou is, bezorgd een ander heel veel verdriet. zoiets doe je een mens toch niet aan? Misschien is hij ter goeder trouw meegenomen, we moeten natuurlijk het voordeel van de twijfel gunnen. maar help a.u.b. dit katertje bij de eigenaren terug te bezorgen in Tussenwater. (Zie ook ,,Prikbord'')


Politiebureau 28-07-2001

Hallo allemaal,

Deze week zat ik de krant te lezen en wat denk je wat er in stond, dat ze in de nacht van zaterdag op zondag bij het politiebureau scooters van de binnenplaats gestolen hebben

Dit is toch schandalig en te gek voor woorden? Dat er flink bezuinigd wordt door sávonds en snachts het politie bureau te sluiten en ons burgers van hoogvliet aan ons lot over te laten met agenten van zuidplein als je ze nodig hebt.

Waar zijn de vertrouwde gezichten van de zoveel agenten die we hier hebben ( hadden) nu is er bij het politie bureau ingebroken waar wordt er de volgende keer een roof gepleegt bij u bij mij? Laten we met zijn alle er voor zorgen dat het politiebureau sávonds en snachts ook weer te bereiken valt.

Laten we de gemeente Rotterdam en de deelgemeente Hoogvliet er van overtuigen dat er in de avond en nachtelijke uren het zo geheten blauw op straat aanwezig moet zijn voor ons hoogvlieters

Met vriendelijke groet

J.F.C. Boer

jboer6@chello.nl


Ouders voedt uw kinderen op! 25-06-2001

Er is momenteel een golf van vernielingen en vandalisme in Hoogvliet. Op veel plaatsen is in Hoogvliet is heden weer graffity te vinden. Iets waar ik van dacht dat dat eindelijk uitgeroeid was in Hoogvliet. Muren, oversteekpaden en verkeersborden moeten er aan geloven.

Daarnaast wordt er door 'de jeugd', in het openbaar, een hoop alcohol geconsumeerd. (Ik heb altijd in de veronderstelling geleefd dat alcoholconsumptie in het openbaar niet toegestaan is, maar dit is volgens de politie een onwaarheid.). Dit leidt tot baldadig gedrag, vernielingen en geluidsoverlast in de nachtelijke uurtjes.

Waarom nou mijn boosheid? Antwoord hierop is heel simpel: In de nacht van 23 op 24 juni zijn bij 6 auto's in mijn straat de banden lekgestoken, waaronder die van mijn eigen auto. Wat heeft deze laffe daad nou voor zin. Waar moet het heen als je niet eens meer je auto voor de deur kan zetten zonder dat deze gesloopt wordt? Eén oplossing mijns inziens:
OUDERS VOEDT UW KINDEREN OP!!!

Een verontruste Hoogvlieter
ymjspek@chello.nl


Ik word hier zo moe van! 25-06-2001

Heeft u dat nou ook? Zo'n ontevreden gevoel over het 'achterstallig' onderhoud van de woningstichting? Eindelijk ben je na drie jaar aan de beurt voor een vernieuwde keuken en/of douche. Als je geluk hebt tenminste. Want ik heb in de roddelgangen gehoord dat het geld alweer op is??

Over de troep en stof die bij deze verbouwing vrij komt zul je mij niet horen. Dat hoort bij verbouwingen zullen we maar zeggen. Maar dat je dan een hele dag zit te wachten totdat iemand eens langs komt om een vensterbank te plaatsen, vraag ik me toch af wie de planning heeft gemaakt. Ja, zo duurt het nog wel even voordat het allemaal klaar is. Alhoewel klaar. In april is dus onze keuken verbouwd. We hadden wat extra spullen aangevraagd. Zoals een verlengd aanrechtblad en keukenkastje. Inmiddels hebben we het keukenblad al na 7 weken mogen ontvangen!!! Ja, echt waar. Snel he? We wachten nu nog steeds op een extra keukenkastje. Welke maand leven we nu? Mmm, ik zie op de kalender 23 juni 2001 staan. Nou wat een bofkonten zijn we toch dat we van de woningstichting afhankelijk zijn ! Er staan nog steeds ingepakte dozen in huis, klaar om in nieuwe kasten gezet te worden. Moeten ze wel komen natuurlijk.

Tevens vraag ik mij af wanneer de eindcontrole komt. Tot op heden heb ik niemand gezien. Er is bij een controle tussendoor geconstateerd dat een tegel in de douche vervangen moet worden daar deze gescheurd is. Weet je, ik heb zo'n donkerbruin vermoeden dat dat NOOIT gaat gebeuren. "Niemand geeft iets door, dus niemand weet ervan" beleid? Ik word hier zo moe van!

Hilly's Art
http://www.geocities.com/hilly_67


,,Sportieve dames'' 25-06-2001

Omdat er +/- 3 keer in de week 's avonds in 't Prisma dansles wordt gegeven en al die sportieve huismoeders zo sportief zijn dat ze allemaal met de auto moeten komen, is er 's avonds als je uit je werk komt geen parkeer plek meer voor je eigen deur.Dit komt mede doordat die vrouwen in een hele kleine stadsauto rijden,maar het gevoel hebben dat die auto 10 meter lang is. En als ik en mijn mede bewoners onze auto dan aan de overkant gedeeltelijk op de stoep zetten dan word er om 4 uur 's nachts een parkeer bon op je voouit gedaan. Terwijl er in dit gedeelte van de Nieuwe Wetering geen parkeer verbod is aan deze kant van de weg. Dus moeders en meisjes denk ook een aan de bewoners voordat je je auto parkeert. Of kom op de fiets, dat is wel zo sportief.

Michel bezemer
bezemer.amber@12move.nl


Hallo allemaal. 04-06-2001

Even wil ik langs deze weg uw aandacht vragen voor het volgende:Nu ik door heel Hoogvliet de verkeersdrempels letterlijk uit de grond gestampt zie worden,vraag ik mijzelf af wanner de Ruitwagen waar ondergetekende woont aangepakt wordt met deze middellen.

Daar ik in de Ruitwagen aan een speelplaats woon,en deze speelplaats dagelijks gebruikt wordt door heel veel kinderen(Er wonen n.l.heel veel kinderen hier in de buurt) is het m.i.wachten op het eerste ongeluk met al dan niet vreselijke gevolgen.

Wat is er n.l aan de hand,er wordt veel te hard gereden en zodoende zijn de kleine kinderen in dit deel van de straat vogelvrij wat niet kan en niet mag.

Eerdere correspondentie met de deelgemeente heeft een brief opgeleverd waarin uitgelegd werd dat wij ons wel moesten realiseren dat een bol welke er op de Binneban op een feestelijke manier en met veel Tam Tam neergelgd en geschilderd werden wel F 1000,00 gld kostten.

Maar,moet er dan eerst een kind verongelukken wil er hier in onze kinderrijke straat iets gebeuren ????

Ik vind dit vreemd en met mij heel veel verontruste ouders,want het kan en mag toch niet zo zijn dat er overal snelheidsvertragende middellen uitgevoerd worden en hier niet??

Jan Mangelaars
j.mangelaars@quicknet.nlDe oudere klachten hebben we verwijderd. Klachten blijven voortaan +/- 6 maanden staan


©2000 Hoogvliet Digitaal