Dorpskerk aan de Achterweg Hoogvliet
KLIK hier voor het verhaal over de stichting


tweede Koffieconcert dit seizoen in de Dorpskerk

Russische verrassing op Koffieconcert


Het eerste concert van het seizoen, enige weken geleden, was zoals te verwachten een enorm succes. Mede door het feit dat de stichting Koffieconcerten aan het twintigste seizoen is begonnen is de toch al grote belangstelling nog verder uitgegroeid. Zoals was beloofd zullen de komende concerten telkens een beetje extra worden voorzien van verrassingen dus ook de komende op zondag 13 november heeft een speciale klank.
Het kostte wat moeite maar het is de stichting toch gelukt om wederom het Neva- Ensemble uit Sint Petersburg naar Hoogvliet te halen! Dit uit zes personen bestaande ensemble, waaronder twee sublieme sopranen, zal oorstrelende klanken doen opstijgen in het oude Dorpskerkje.
De combinatie van de sopranen met een contra- alt een countertenor een bariton en een heuse profundobas kan niet anders dan tot een unieke muzikale explosie leiden, dit mede vanwege de bevlogen vingers van Valerya Matygulina die het op de piano begeleid.
In het eerste deel van het concert, voor de pauze, brengen ze Slavische Byzantijnse kerkmuziek, muziek die velen als romantisch en uiterst devoot ervaren. Na de pauze zal men zich nog meer richten op de romantiek, maar ook op opera en de gewaardeerde Russische volksliederen.
Het beloofd dus weer een fantastisch gebeuren te worden waar naast de muziek ook het zo begeerde kopje koffie in de pauze een hoofdrol in spelen.
De concerten zijn voor zowel jong als oud een verademing en wat is er mooier dan deze klanken aan te horen in de leuke accommodatie en akoestisch perfecte Dorpskerk aan de Achterweg?
Het is belangrijk dat u een beetje op tijd komt op deze zondagmiddag want als de kerk vol is dan is hij ook echt vol.
Het concert begint om 14.00 uur maar u kunt er al een half uur van te voren in want dan zwaaien de deuren open. De koffie in de pauze zal weer keurig door de vrijwilligers worden verzorgd in de zaal naast de kerk (binnendoor bereikbaar). En zoals ondertussen een traditie is; de toegang is gratis.


In de pauze wordt koffie geschonken.

Het concert wordt gehouden in de Dorpskerk aan de Achterweg te Hoogvliet

Aanvang van het concert is: 14.00 uur (kerk open om 13.30 uur)

Toegang: gratis.