Veerdienst Botlek – Vlaardingen gaat varen

 

Gratis met het Botlek Spitsveer naar je werk

Vanaf maandag 3 oktober 2011 gaat er een Spitsveer varen tussen de Botlek en Vlaardingen!
In eerste instantie als vaarexperiment voor een periode van twee maanden. Doelgroep zijn de werknemers van bedrijven die zo makkelijk met de fiets of scooter naar hun werk in de haven reizen. Zij vermijden zo de verkeersdrukte van de A15 en de Beneluxtunnel. Het spitsveer vaart 7 dagen per week tijdens de spitsuren. Het spitsveer is gratis te gebruiken op vertoon van een geldige bedrijfspas. Rederij Aqualiner voert de veerverbinding uit in opdracht van De Verkeersonderneming.

Verkorte fietsafstand
Gerbrand Schutten van Aqualiner: “Werkt u in de Botlek en woont u aan de overkant, zoals Vlaardingen of Schiedam, dan is deze snelle oversteek een ideale verbinding. U verkort hiermee immers de fietsafstand naar uw werk en uw fiets, brommer of scooter kan gratis mee aan boord. Andersom is het ook een handige verbinding, werkt u in Vlaardingen en woont u in bijvoorbeeld Spijkenisse of Voorne-Putten dan komt het Spitsveer ook van pas. Voor werknemers is vervoer gratis. Recreatieve reizigers kopen een kaartje”.

Dienstregeling
Het spitsveer gaat 7 dagen per week varen van 06.30 uur tot 09.30 uur en ’s middags van 15.00 uur tot 17.30 uur. Het spitsveer start vanaf de Maasboulevard in Vlaardingen (Halte Waternetsteiger) en vaart dan via de halte Vondelingenplaat naar het einde van de Oude Maasweg (Halte Geulhaven) om vervolgens weer naar Vlaardingen terug te keren. Het Botlek Spitsveer wordt gevaren met het schip “Drechtsteden 1” van rederij Aqualiner en biedt plaats aan 70 passagiers en 50 fietsen. Aan boord is een toilet beschikbaar. Aqualiner is bekend van de snelle veerdienst Rotterdam Heijplaat.

Gebruikersonderzoek
Tijdens en na het vaarexperiment, waarvoor ook een gebruikersonderzoek zal worden uitgevoerd, wordt gekeken of er onder de gebruikers en bij het bedrijfsleven voldoende belangstelling bestaat om de veerdienst permanent voort te zetten. Ondernemers zal worden gevraagd hoe zij kunnen bijdragen aan de veerverbinding. Dat kan door sponsoring en afname van abonnementen.

Belangstelling Spitsveer
Wilt u meer informatie of heeft u belangstelling om voor uw medewerkers of om als ondernemer op welke manier dan ook deel te nemen of gebruik te gaan maken van het Botlek Spitveer, neemt u dan contact op met Rederij Aqualiner, telefoon 010 -240 3260 of e-mail spitsveer@aqualiner.nl . Op de website: www.verkeersonderneming.nl/spitsveer treft u meer informatie aan.

<<< terug naar voorpagina

 Free Web Counters