Twee Hoogvlietse kunstwerken gestolen

 

 

Op 25 augustus kwam de eerste melding binnen over de diefstal van twee kunstwerken uit de Beugstraat en Bovensim, in de wijk Zalmplaat. Het betreft het beeld ‘Man met Hert’ , waarvan de maker onbekend is en het bronzen beeld ‘De Barmhartige Samaritaan’, in 1962 gemaakt door de bekende Hoogvlietse beeldhouwer Ru de Gier.

Portefeuillehouder Yvonne Bekker is boos en verdrietig over de diefstal. “Deze kunstwerken zijn uniek en het is te gek voor woorden dat cultuurbarbaren deze werken hebben meegenomen. Ik hoop dat de beelden worden teruggevonden voordat ze zijn beschadigd of nog erger, omgesmolten. Bewoners worden opgeroepen om alert te zijn en, indien ze rond 24 of 25 augustus iets verdachts hebben gezien, hiervan melding te maken bij de politie. De deelgemeente heeft inmiddels aangifte gedaan van de diefstal.”

De deelgemeente looft een beloning van € 750 uit voor de tip die leidt naar een oplossing van de diefstal. U kunt hiervoor contact opnemen met de politie of met de deelgemeente.

Het is helaas niet de eerste keer dat er een kunstwerk is gestolen uit de buitenruimte. In 2001 verdween het bronzen Everzwijn van zijn sokkel in de Visserijgriend. Na een tip is dit beeld teruggevonden. Het Everzwijntje heeft inmiddels een nieuwe locatie gekregen bij Park Vossendijk.

<<< terug naar voorpagina

 Free Web Counters