Snelheidscontroles in Oudeland

 

Vandaag dinsdag 30 augustus, voert de politie ingelaste snelheidscontroles uit in de wijk Oudeland. Er vinden twee controles plaats waarvan een om 8.00 uur aan de Othelloweg en om 9.00 uur aan de Troubadourlaan.

Aan de controles is tevens een ludieke actie verbonden waarbij kinderen van de basisschool de Notenkraker smileys zullen uitdelen aan weggebruikers. Groen, voor bestuurders die zich aan de regels houden en oranje voor overtreders. De snelheidsacties zijn onderdeel van het project Buurt Bestuurt waarbij wijkbewoners elke drie maanden kunnen aangeven welke problemen in hun wijk met voorrang aangepakt moeten worden.

Over Buurt Bestuurt Hoogvliet heeft sinds dit jaar twee burgerpanels, een in Oudeland en een burgerpanel voor Zalmplaat en Meeuwenplaat. Doel van het project is om de veiligheid, het veiligheidsgevoel en de leefbaarheid in de wijken te verbeteren. Dat doet de deelgemeente Hoogvliet samen met een panel van bewoners: het Burgerpanel. Aan het project werken ook de politie, Stadstoezicht en Gemeentewerken mee. De leden van het panel denken mee, signaleren problemen en geven informatie door aan andere bewoners in de wijk. Om de drie maanden is er een bijeenkomst met het panel, de deelgemeente, Stadstoezicht en politie. De panelleden kiezen dan samen drie belangrijke zaken uit die aangepakt moeten worden.

 

<<< terug naar voorpagina

 Free Web Counters