Informatieavonden Leefbaarheidsmonitor van start

 

Ook dit jaar is er onder ongeveer 4500 Hoogvlieters een onderzoek gehouden naar de leefbaarheid in alle wijken van Hoogvliet. Uit de uitkomsten is gebleken dat Hoogvliet stabiel is gebleven ten opzichte van het eerdere onderzoek in 2009. De Hoogvlieters geven hun woonplaats gemiddeld een 7 voor leefbaarheid.
Al sinds 2001 voert de Deelgemeente, samen met de corporaties Woonbron Hoogvliet en Vestia Hoogvliet Rotterdam, iedere twee jaar een groot onderzoek uit om de gevolgen van de herstructurering te kunnen meten.

Representatief
Ruim 4500 Hoogvlieters, samen representatief voor alle bevolkingsgroepen en wijken van Hoogvliet, ontvangen een vragenlijst. In de Leefbaarheidsmonitor beoordelen de Hoogvlieters hun eigen situatie, waarbij de systematiek ervoor zorgt dat de uitkomsten een voorspellingswaarde van maar liefst 95% hebben. Het resultaat is een reeks cijfers die per wijk een heel betrouwbaar beeld geven van hoe de Hoogvlieters zelf de leefbaarheid in hun wijk ervaren. Alles bij elkaar opgeteld levert dit het cijfer voor heel Hoogvliet op. Het zijn gemiddelden, individuele ervaringen kunnen heel anders zijn. Bovendien zeggen deze algemene cijfers vaak niet alles over de achtergrond van de scores.

Informatieavonden per wijk
Om de cijfers als het ware ‘ingekleurd’ te krijgen, diepgang te geven, worden tijdens een aantal wijkavonden de resultaten van het onderzoek gepresenteerd en vinden gesprekken met bewoners plaats om hun meningen en reacties op de resultaten te horen. Bezoekers van de avonden dingen mee naar een mooie prijs. Zij moeten hiervoor de flyer meenemen die binnenkort huis aan huis wordt verspreid.

Overzicht informatieavonden Leefbaarheidsmonitor 2011:

Alle informatieavonden zijn van 20.00 tot 21.30 uur, inloop 19.30 uur.

Centrum - Middengebied
Maandag 12 september
De Kulk, Klenke 7

Tussenwater - Boomgaardshoek
Donderdag 15 september
MFC Boomgaardshoek, Akkerwinde 1

Westpunt – Nieuw Engeland
Maandag 19 september
Doorstroom, Foeliestraat 16,

Oudeland
Maandag 26 september
Villa Notenkraker, Desdemonastraat 135B

Avond Meeuwenplaat
Maandag 3 oktober
SWH de Kom, Lengweg 23

Zalmplaat
Donderdag 6 oktober
Andries de Vlerk School, Aalreep 22-24

 

 

 

<<< terug naar voorpagina

 Free Web Counters