Harde aanpak criminaliteit metrostation Zalmplaat loont

 

Deelgemeente hanteert zero tolerance beleid

De deelgemeente Hoogvliet maakt korte metten met de overlast en criminaliteit van groepen jongeren rond het metrostation Zalmplaat en de Lampreibuurt. Een aantal jongeren heeft maandenlang grote overlast en vernielingen rond het metrostation, bij buurtcentrum de Kom, winkelcentrum In de Fuik en rondom de Lengweg, veroorzaakt.

Het bestuur van de deelgemeente Hoogvliet heeft samen met de politie, Stadstoezicht, RET en het jongerenwerk de afgelopen maanden stevig ingezet op het bestrijden van deze overlast. Met goede resultaten. Speciaal hiertoe is een actieplan opgezet waarin van juni t/m september een groot pakket aan maatregelen is opgenomen. De criminaliteit wordt inmiddels stevig aangepakt.

Lik op stuk
De deelgemeente heeft samen met haar partners gewerkt aan het veiliger maken van de buitenruimte in de buurt van het metrostation Zalmplaat en de Lampreibuurt. Ook is tegelijkertijd een lik-op-stukbeleid gehanteerd. "Criminaliteit en overlast is iets dat we niet meer tolereren. De boodschap aan deze jongeren is: Je komt er niet mee weg. Raddraaiers en vandalen wordt de rekening gepresenteerd", zegt Edwin Smid, voorzitter van de deelgemeente Hoogvliet. "We doen er alles aan om jongeren die voor overlast zorgen, zelf voor het herstellen van de schade op te laten draaien".

De politie is vaker zichtbaar op straat aanwezig en reageert alert op meldingen uit het gebied en daarbuiten. De deelgemeente houdt dus ook goed in de gaten of jongeren in andere gebieden voor overlast zorgen. Er wordt repressief opgetreden tegen verstoringen van de openbare orde, overlast en intimiderend gedrag.

Stevige maatregelen
Om ook de woonomgeving veilig te maken zijn in de buitenruimte ingrepen gedaan. Zo is kapotte verlichting rond het metrostation en de Stek hersteld en komt er meer cameratoezicht rond het metrostation om de veiligheid van bewoners en reizigers te verbeteren. De jongerenwoningen aan de Stek die als hangplek gebruikt werden door overlastgevende jeugd, zijn afgebroken. Deze woningen hadden een aanzuigende werking op groepen die voor overlast zorgden.

 

<<< terug naar voorpagina

 Free Web Counters