Politie chat met jongeren over loverboys

 

 

De politie gaat online in gesprek met jongeren

De eerste chat vanuit de jongerenwebsite vraaghetdepolitie.nl vindt plaats op maandag 29 augustus van 15.30 uur tot 17.00 uur. Het thema is loverboys. Maurice, internetrechercheur van politie Rotterdam-Rijmond en projectleider van de proeftuin loverboys, gaat in gesprek met jongeren over dit thema. Hij neemt plaats achter de chat om alle vragen over loverboys te beantwoorden.

Het thema loverboys De politie hoopt op deze manier het gesprek aan te gaan met jongeren, omdat blijkt dat twaalf- tot en met zestienjarigen veel vragen hebben over dit onderwerp. Maurice is gespecialiseerd in zaken rondom loverboys en biedt jongeren die iets willen weten het juiste antwoord en geeft tips en advies. Maurice vindt het van groot belang dat de politie voldoende energie en aandacht aan het thema besteedt. Maurice: “We willen graag direct contact met slachtoffers, met mensen die denken dat iemand in hun omgeving een slachtoffer is en met mensen die meer over het onderwerp willen weten. Deze chat geeft iedereen de kans.”
Anoniem en privé chatten Middels de chat kunnen jongeren op een laagdrempelige en anonieme manier in contact komen met de politie. Bovendien bestaat de mogelijkheid om een privégesprek met de specialist in kwestie aan te gaan. Een privéchat is anoniem en onzichtbaar voor andere chattende jongeren.

Toekomst van de politiechat Via vraaghetdepolitie.nl zal de politie regelmatig chatsessies over diverse veiligheidsthema’s organiseren. Telkens staat er een andere politiespecialist aan het roer om in gesprek te gaan en vragen te beantwoorden. Meer informatie over de chat is te vinden op www.vraaghetdepolitie.nl.

 

<<< terug naar voorpagina

 Free Web Counters