Burenhulp bij het Hofeiland samen met de jeugd

 

 

Afgelopen 9 augustus is een aan het Hofeiland een buurtactiviteit gehouden waar de jeugd haar best heeft gedaan om de relatie met de volwassene buurtbewoners te verbeteren en ook de ‘burenhulplijsten’ aan de deelraadvoorzitter Edwin Smid zijn overhandigd.
De jeugd is afgelopen juni door de deelgemeente uitgedaagd om een activiteit te organiseren waar ook volwassenen plezier aan konden beleven.
Deze taak is door de jongeren bijzonder serieus genomen en zij hebben de catering prima verzorgd.
Tijdens de activiteit hebben buurtbewoners de gelegenheid gekregen om de ‘ burenhulplijsten’ aan de deelraadvoorzitter te overhandigen.
Op deze lijsten staat aangegeven welke buren bereid zijn, in geval van nood, hulp aan elkaar te vragen en te verlenen. Dit initiatief is begin dit jaar ontstaan om duidelijk te maken dat de meeste bewoners bereid zijn de buren uit het brand te helpen, maar vaak is de drempel om hulp te vragen vrij hoog.
Bewoners van de Hofstaete hebben bovendien een AED apparaat aangeschaft en een ‘hulppost’ gecreŽerd. 14 buurtbewoners hebben een reanimatiecursus gevolgd en zijn in staat om adequaat te handelen in geval van hartstilstand. De AED apparaat is voor alle bewoners van het Hofeiland beschikbaar.
Deze activiteit is georganiseerd in het kader van de Buuraanpak van SWH Opbouwwerk, waar het stimuleren van onderlinge solidariteit en het verbeteren van de relatie tussen jong en oud centraal staan.
Voor vragen over deze activiteit en de Buurtaanpak, kunt u terecht bij Deanna Gozzi SWH Opbouwwerk tel: 06-41691949, d.gozzi@welzijnhoogvliet.nl

 

<<< terug naar voorpagina

 Free Web Counters