Kunst bij bestuurder

 

Leerlingen van het Einstein lyceum geven kunst in bruikleen

De expositie van werk van leerlingen van het Einstein lyceum in Hoogvliet is weer afgelopen. In het Informatiecentrum hing van 26 april tot 26 mei een selectie van het werk van leerlingen die tekenen als examenvak hebben.

Ingeborg Hoogveld p.l.v. voorzitter van het dagelijks bestuur van de deelgemeente Hoogvliet was tijdens de opening, die zij heeft verricht, zo onder de indruk van het hoge niveau, dat zij voorstelde een jaar lang drie kunstwerken op haar werkkamer een plek te geven. Op de hierbij geplaatste foto is de overdracht van het werk te zien. De rector van het Einstein lyceum, Louis Jongejans, complimenteerde de leerlingen met hun werken. Ingeborg benadrukte nog het plezier wat zij beleefd bij het bekijken van de veelzijdige kunstwerken.
De schilderingen zijn van Timothy Huizinga en Kseniya Otmakhova beiden uit 6 vwo en GabriŽlle Verbeeke uit 5 havo. Alle drie de kunstwerken stralen kracht uit en getuigd van een persoonlijke visie.

Bij GabriŽlle was de documentaire, vertoond tijdens de les kunstbeschouwing(tekenen) over het werk van Nikki de St. Phalle, de inspiratiebron welke haar aanzette tot het ontwikkelen van een geheel eigen vrouwenfiguur: groot, elegant en decoratief.

Kseniya heeft het onderwerp grenzen van macht en rechtspraak op een geheel eigen wijze in een drieluik verbeeld. Timothy heeft juist een heel andere insteek, hij benadert het eeuwenoude thema van het sprookje op een speelse, humoristische wijze. De school is trots op de kwalitatief hoge prestaties die deze leerlingen geleverd hebben tijdens de tekenlessen. De Kamer van Ingeborg Hoogveld is met de gekozen kunstwerken een stuk aantrekkelijker voor haarzelf en een ieder die haar hier bezoekt. Ook wenst zij de leerlingen veel succes toe met hun verdere studiekeuze.

 

<<< terug naar voorpagina

 Free Web Counters