Calamiteitenoefening A4 Beneluxtunnel

 

 

Rijkswaterstaat en de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond houden in de nacht van donderdag 9 juni op vrijdag 10 juni een realistische calamiteitenoefening in de Beneluxtunnel (A4)

Om deze oefening te kunnen uitvoeren is het noodzakelijk de Beneluxtunnel in de nacht van 9 op 10 juni 2011 deels af te sluiten voor het verkeer. Van 00.00 uur tot 02.00 uur worden de tunnelbuizen richting Hoogvliet voor het verkeer afgesloten. Vanaf 02.00 uur zijn de tunnelbuizen richting Hoogvliet weer vrij voor het verkeer. Van 02.00 tot 04.00 uur worden de tunnelbuizen voor het verkeer afgesloten richting Vlaardingen. Vanaf 04.00 uur zijn de tunnelbuizen richting Vlaardingen weer vrij voor het verkeer. In het kader van de Wet aanvullende regels veiligheid wegtunnels (Warvw) vindt tenminste elke vier jaar per veiligheidsregio een realistische calamiteitenoefening in een wegtunnel plaats. Dit jaar gaat het om een oefening in de Beneluxtunnel. Aan de calamiteitenoefening doen de hulpverleningsdiensten van de Veiligheidregio Rotterdam-Rijnmond, KLPD en Rijkswaterstaat mee.

Opleiden, Trainen, en Oefenen
Rijkswaterstaat en de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond zien een realistische oefening als mogelijkheid om medewerkers meer kennis bij te brengen en om in gezamenlijkheid met de betrokken hulpdiensten de tunnelprocedures te oefenen en te verbeteren.

Omleidingen
Gedurende de afsluitingen geldt er een omleidingroute. Deze wordt aangegeven door gele borden langs de weg.

 

<<< terug naar voorpagina

 Free Web Counters