Flinke verkeershinder door afsluitingen A20

 


Tussen knooppunten Kleinpolderplein en Terbregseplein

Rijkwaterstaat voert van vrijdag 30 juli 22.30 uur tot zondag 7 augustus 00.00 uur (richting Hoek van Holland) en van zondag 7 augustus 00.00 uur tot maandag 15 augustus 05.00 uur (richting Gouda) grootschalig onderhoud uit aan de A20 tussen de knooppunten Kleinpolderplein en Terbregseplein. Per rijrichting is de snelweg één week afgesloten voor het verkeer. Het verkeer moet op de omleidingsroutes, de ringwegen en andere (doorgaande) wegen, ook in Rotterdam, rekening houden met vertragingen die kunnen oplopen tot een uur. Het grootschalig onderhoud bestaat uit vernieuwen van de voegovergangen, het vervangen van het asfalt en het vervangen of repareren van de vangrail.

Omleidingsroutes

Verkeer vanuit Dordrecht/Breda richting Den Haag

- richting Den Haag via de A16, A20 en A12 of via de A16, A15, A4, A20 en A13 of vice versa.

- Richting Hoek van Holland via de A16, A15, A4 en A20 of vice versa.

Verkeer vanuit Capelle a/d IJssel/Nieuwerkerk a/d IJssel.

- Richting Den Haag via de A20 en A12 of vice versa.

- Richting Hoek van Holland via de A16, A15, A4 en A20 of vice versa.

Verkeer vanuit Utrecht richting Hoek van Holland of vice versa.

via de A12, A4 en provinciale wegen in het Westland (N222 en N223) via de A20, A16, A15, A4 en A20. Verkeer richting Rotterdam The Hague Airport - vanuit Dordrecht/Breda via de A20, A12 en N209 of vice versa- vanuit Utrecht via de A12 en N209 of vice versa. Voor het vervoer gevaarlijke stoffen is omleidingroute via de A16, A15, A4, A20 en A13 of vice versa. De omleidingroutes voor lokaal verkeer worden ter plaatse met gele borden aangegeven.

Adviesroutes

Om de omleidingsroutes in en om Rotterdam zo min mogelijk te belasten, wordt verkeer – afhankelijk van herkomst en bestemming – vroegtijdig omgeleid via adviesroutes. Van 30 juli tot 7 augustus geldt voor het verkeer vanuit Brabant richting Amsterdam een omleiding via de A2 en A27. Van 7 tot en met 15 augustus geldt deze omleiding voor het verkeer vanuit Amsterdam richting Brabant.

Alternatieve reismogelijkheden

Rijkswaterstaat stimuleert weggebruikers om tijdens de afsluitingen zoveel mogelijk gebruik te maken van alternatieve reismogelijkheden. Men kan reizen met het openbaar vervoer, de reis uitstellen, carpoolen met collega’s, thuiswerken of op flexibele tijden werken (eerder of later beginnen en eerder of later naar huis).

Openbaar vervoer met korting

Tijdens de werkzaamheden biedt Rijkswaterstaat kaarten voor het openbaar vervoer (trein en bussen/trams/metro’s van de RET) met korting aan. In de weekenden zijn dat de vanAnaarBeter-treinkaartjes en voor werkdagen in de periode van 1 augustus tot en met 12 augustus kunnen kaartjes voor de trein, tram, bus of metro naar en in Rotterdam worden besteld (minimaal vijf, maximaal tien). De vanAnaarBeter-treinkaartjes voor in de weekenden zijn te koop voor € 2,50 (retour 2e klas) bij de kaartautomaten op de NS-stations onder de knop ‘Acties/Evenementen’. De laatste informatie over het openbaar vervoer met korting en het bestellen van de kaartjes voor werkdagen is te vinden op de websites www. vanAnaarBeter.nl/RingRotterdam en www. rijkswaterstaat.nl/A20.

Meer informatie

Voor meer informatie over de werkzaamheden en afsluitingen van de A20 kunt u terecht op www.vananaarbeter.nl/ringrotterdam, www. rijkswaterstaat.nl/A20 of u kunt de werkzaamheden volgen op twitter (@A20RingRdam). Ook kunt u bellen met de landelijke (gratis) informatielijn van Rijkswaterstaat: 0800 – 8002 (ma t/m zo 06.00 uur – 22.30 uur).

 

<<< terug naar voorpagina

 Free Web Counters