UPC haalt TRT uit Analoog pakket

 

 

De Stichting Programmaraad Rotterdam heeft in januari 2011 haar TV en Radio advies voor de periode 1 juli 2011 tot 1 juli 2012 uitgebracht aan UPC.

Ook dit jaar is het de Programmaraad Rotterdam, weer gelukt om tot overeenstemming te komen; over een zorgvuldige en uitgewogen invulling van het basispakket, dat een zeer beperkte omvang heeft. De programmaraad kan maar voor 7 zenders bepalen welke er door gegeven moeten worden door UPC. De overige zenders die de Raad adviseert, het zogenaamde standaard pakket, zijn niet bindend voor UPC. Recentelijk is bekend geworden dat de Turkse TV zender TRT per 4 juli van de analoge kabel verdwijnt in de regio Rotterdam. De zender zal alleen nog maar digitaal doorgegeven worden door UPC.

De Programmaraad wijst erop dat zij, ondanks berichten van derden, wel degelijk TRT hebben geadviseerd. Net als afgelopen jaar is de zender opgenomen in het standaardpakket. De keuze van UPC om per 4 juli 2011 TRT niet meer analoog door te geven, is een beslissing van UPC. Zij bepaalt welke zenders uiteindelijk uit het standaard pakket analoog worden doorgegeven.

Verder heeft de Programmaraad Rotterdam voor de periode 1 juli 2011 tot 1 juli 2012, een echte verandering doorgevoerd, namelijk het bindend adviseren van Slam!TV. Tot dit advies is de Raad gekomen, door de beslissing van MTV Networks om de muziekzender TMF per april 2011 jl. van de (analoge) kabel af te halen. De pluriformiteit van het basispakket kwam hierdoor in het gedrang omdat er dan geen specifieke muziekzender meer bestaat in het wettelijke basispakket. Slam!TV heeft zich opgeworpen om het gat, dat hierdoor dreigde te ontstaan, op te vullen. Deze zender bestaat al digitaal en daarom behoort een overstap naar de analoge kabel tot de mogelijkheden. Volgens de aan de Programmaraad verstrekte informatie wil deze zender 24 uur per dag en 7 dagen in de week puur muziekclips uitzenden, zonder veel bijzaken. De doelgroep is veel breder dan in het geval van de radiozender.

Voor meer informatie over het advies 2011-2012 en de werkwijze van de programmaraad verwijzen wij naar: www. programmaraadrotterdam.nl.

 

<<< terug naar voorpagina

 Free Web Counters