Excelsior Pernis aan de vooravond van bijzonder jubileum
 

 

De jeugdafdeling van Excelsior Pernis staat aan de vooravond van een groots spektakel. 2011 is namelijk het jubileumjaar voor het inmiddels succesvolle Sportweekend. De voorzitter: ‘Dit jaar wordt het Sportweekend gehouden op 2,3 en 4 juni en dat is één dag langer dan normaal. Daarnaast is er voorafgaande aan het Sportweekend een grootse feestavond die wordt verzorgd door de band ‘Tilt’ en een optreden van het bekende duo, ‘Helemaal Hollands’. Het optreden van Helemaal Hollands heeft iets extra’s voor de Pernissers. Leo en Carlo hebben voor hun professionele carrière begon regelmatig opgetreden in de kantine van Excelsior Pernis. Een weerzien met veel oude bekenden.

De 25e editie zal de geschiedenisboeken ingaan als het Sportweekend met het meest gevarieerde programma. Tevens staat er voor ons iets nieuws op het programma. Donderdag 2 juni (Hemelvaartdag) starten wij namelijk met een familiedag. Als je namelijk 25 jaar wordt moet dat met de gehele familie worden gevierd en hoe kan dat beter dan met voetbal en sport- spelonderdelen. Na het eten is er een grote muziekbingo waarbij de kinderen en ouders hun geluk gaan beproeven.’

De Sponsorloop

‘Zoals elk jaar wordt er ook dit jaar een sponsorloop gehouden. David van Dijk, speler van het 1e elftal van Excelsior Pernis maakt ons attent op walkingonadream.nl. David gaat namelijk met vijf collega docenten de Mont Ventoux fietsend beklimmen. De zes docenten van de Willem van Oranje die net als u allemaal wel eens een dierbare hebben verloren aan de verschrikkelijke ziekte "kanker". Onlangs nog verloren zij een collega. David vertelde de Sportweekendcommissie over hun initiatief en te fietsen voor walking on a dream. De jeugdafdeling van Excelsior Pernis kan dan ook niet achterblijven!
Maak dan ook de droom van Bianca waar. Op 2 juli 2010 bezocht Lance Armstrong het Erasmus MC-Daniel den Hoed. Daar had de zevenvoudig Tour-winnaar een emotionele ontmoeting met patiënten, onder wie Bianca Baijens. Bianca vertelde Lance over haar droom: meer aandacht voor de verdere ontwikkeling van hyperthermie, een nieuwe behandelvorm die voor kankerpatiënten van levensbelang is. Een maand later verloor Bianca dus de oneerlijke strijd maar zoals gezegd; haar droom leeft voort… Bianca Baijens, de oprichtster en inspirator van de missie Walking on a Dream wil haar droom verwezenlijken door voldoende geld in te zamelen voor een Hyperthermie scan in de Daniel den Hoed kliniek in Rotterdam. Een bijzonder doel waar aandacht aan moet worden besteed.

Vrijdag 3 juni zal in het teken staan van de voetbalsport. Met veel vaardigheidstesten en een clinic, gegeven door Ben Wijnstekers zullen alle facetten van het voetbal aan de orde komen. Kortom, het belooft een geweldig 25e Sportweekend te worden. Voor de organisatie is de kop eraf. Zaterdag 28 mei jl. is de feesttent opgebouwd. Met veel vrijwilligers werd dit klusje binnen een paar uurtjes geklaard. Maanden van voorbereidingen zijn er aan vooraf gegaan en alles dat besproken is zal de komende dagen in de praktijd moeten worden gebracht. Met een dosis gezonde spanning en veel vertrouwen wordt naar het 25e Sportweekend uitgekeken. De organisatie is er klaar voor!’

 

<<< terug naar voorpagina

 Free Web Counters