Dak dreef weg op tranenWellicht wat overdreven, maar afgelopen zondag gebeurde er heel veel in de Flamingo in Hoogvliet, het grote ‘Snotterfestival’ deed het gebouw op zijn vesten schudden

Koren uit alle windstreken waren neergestreken in het vrolijke gebouw en van her en der kwamen de belangstellenden om het allemaal aan te horen. Natuurlijk zat Hoogvliets eigen smartlappenkoor, ‘Tranen met Tuiten’ er ook bij, want zonder tranen valt niet te tuiten en zonder hen blijf je liever buiten. Het werd een vermakelijke middag, waar natuurlijk traantjes vloeiden, maar of die van verdriet waren of juist vreugde dan wel een heimwee gevoel naar vroeger zal voor iedereen anders zijn geweest. Ridder Kees (Hageman) had zelf de koren uitgezocht en genoot zichtbaar van deze emotionele zondagmiddag. Alles werd door de koren uit de kast getrokken en de programmering zat bomvol, ‘witjes’ waren er amper en alles verliep perfect. Zelfs de kleine zaal moest worden ingezet om ruimte te maken voor de koren die wachtten op hun beurt.

Kortom; een enorm mooie middag waar zowel jong als oud van hebben genoten, zeker voor herhaling vatbaar. Na afloop werd door de vrijwilligers van de Flamingo alles weer op orde gebracht en ook het dak werd nagekeken, het blijkt weer veilig op de muren te rusten.

Jan Koopmans
Fotografie: Aad van der Voorn
Woensdag meer in Weekblad Hoogvliet

 

<<< terug naar voorpagina

 Free Web Counters