SamenLoop voor Hoop met de leukste nacht van uw leven

 


 

 

Het mooie goede doel en hoop

SamenLoop voor Hoop met de leukste nacht van uw leven

Nog een paar nachtjes slapen en dan is het zover, de derde versie van de SamenLoop voor Hoop Hoogvliet gaat van start. Hoewel het een puur Hoogvliet gebeuren is hebben ook initiatieven uit de regio aangehaakt om samen niet alleen twee mooie dagen en een nacht te hebben maar ook vooral te strijden tegen kanker, de meest gehate ziekte. Vorig jaar vond het festijn plaats bij voetbal vereniging Meeuwenplaat en bracht een mooie geldsom op voor het KWF, die hiermee de kanker bestrijd. Dit jaar zal alles plaatsvinden op het terrein van voetbalvereniging Rijnmond Hoogvliet Sport en duurt 24 uur, van zaterdag 21 mei 15.00 uur tot zondag 22 mei 15.00 uur.

Teams
Er zijn diverse teams die de strijd aangaan en permanent in beweging blijven. Niet alleen met wandelen of rondjes rennen maar met talrijke bezigheden en onder het genot van muziek, acties, bijzondere momenten en vooral veel plezier komen de deelnemers en bezoekers tot twee prachtige dagen, ook de optredende artiesten en het samen beleven van de emoties horen er bij. Teamleden wandelen om de beurt rondjes over een parcours. Er dient te allen tijde een teamlid aan het lopen te zijn. De andere teamleden kunnen genieten van de enorm leuke activiteiten, optredens van artiesten en braderie op het terrein.

Survivors
De SamenLoop gaat de hele nacht door. De teamleden die niet aan het lopen zijn, kunnen uitrusten, eten of in de tenten slapen die op het terrein zijn opgezet. Het evenement is de ideale manier om een weekend met vrienden, familie of collega’s door te brengen met daarbij het gevoel iets te kunnen betekenen voor de vele mensen die door kanker getroffen zijn.

Als het donker wordt begint het meest indrukwekkende onderdeel van de SamenLoop: de Kaarsenceremonie. Speciale boodschappen worden op zakken geschreven ter nagedachtenis of ter ere van dierbaren die kanker hebben of hebben gehad. In de zakken zitten kaarsen die allemaal rondom het parcours worden geplaatst en de hele nacht door blijven branden. De SamenLoop is ook bedoeld om Survivors (zij die kanker hebben overleefd en zij die de strijd nog aan het voeren zijn) in het zonnetje te zetten. ‘Het gaat er vooral ook om dat we met z’n allen de strijd tegen kanker aangaan door zoveel mogelijk geld in te zamelen voor wetenschappelijk onderzoek in de hoop dat we deze te vaak nog slopende ziekte die 1 op de 3 mensen treft in de toekomst ooit de baas zullen worden, en er geen SamenLoop meer nodig is.’
Meer weten? Neem dan contact op met John Loeff,voorzitter SamenLoop voor Hoop,tel: 0629196675,emailjohnloeff@ hotmail.com
Sophie de Jong, vice- voorzitter, tel: 0624946404, email: samenloop.hoogvliet@ gmail.com. Ook kunt u voor meer informatie kijken op het internet bij http:// hoogvliet.samenloopvoorhoop.nl.

Jan Koopmans

 

<<< terug naar voorpagina

 Free Web Counters