Rotonde Groene Kruisweg-Laning gereed

 

Feestelijke openingshandeling op vrijdag 13 mei

De rotonde van het kruispunt Groene Kruisweg-Laning is klaar. De gemeente Rotterdam heeft flink ge´nvesteerd om de Groene Kruisweg-Laning in de deelgemeente Hoogvliet in een nieuwe jas te steken. Het oude kruispunt met stoplichten is omgevormd tot een rotonde met vrijliggend fietspad. Op vrijdag 13 mei 2011 verrichten wethouder Haven, Verkeer en Regionale Economie, Jeannette Baljeu en Portefeuillehouder Ruimte, Yvonne Bekker een feestelijke openingshandeling om 15.30 uur en luiden hiermee het einde van de werkzaamheden aan de weg in.

Sinds 2009 wordt gewerkt aan het opnieuw inrichten van de weg. Naast de aanleg van een rotonde is ook ge´nvesteerd in een vrijliggend fietspad met een fietsviaduct ter hoogte van de Achterweg. Dit fietspad was de ontbrekende schakel in het regionale fietspadennet. Hiermee kunnen fietsers sneller en makkelijker naar de regiogemeente Spijkenisse fietsen en terug.

Betere doorstroming en groene entree Door de aanleg van een rotonde bij de kruising Laning wordt de doorstroming van het verkeer, vooral tijdens het spits beter, het verkeer kan in alle richtingen rijden. Dat was in de oude situatie niet mogelijk. De afgelopen weken zijn door de deelgemeente Hoogvliet ook 18 bomen geplant en is het gras in de bermen ingezaaid. De groene inrichting moet een bijdrage leveren aan het verbeteren van de buitenruimte en een aantrekkelijke uitstraling, zodat de Groene Kruisweg-Laning een groene entree wordt.

De realisatie van de rotonde en fietspad is mogelijk gemaakt door subsidie van de Stadsregio Rotterdam en het slim inzetten van onderhoudsgelden van de gemeente Rotterdam.

 

<<< terug naar voorpagina

 Free Web Counters