Woonzorgcomplex Barbeelsingel gecertificeerd met het Keurmerk

 

In opdracht van Facility Portal heeft Dijkoraad Viavesta een woonzorgcomplex aan de Barbeelsingel te Hoogvliet gecertificeerd met het Keurmerk Brandveilig Gebouw volgens de Regeling Brandveilig Gebruik Bouwwerken. Op donderdag 28 april jongstleden heeft de feestelijke onthulling van dit Keurmerk plaatsgevonden in aanwezigheid van medewerkers en bewoners van Pameijer, Vestia, Kiwa Nederland N.V., Dijkoraad Viavesta en Facility Portal.

Om 14:30 uur werd het startsein van deze feestelijke aangelegenheid gegeven door Els van Kooten, manager Pameijer regio Hoogvliet. Zij bedankte alle aanwezigen en lichtte toe wat Pameijer op de locatie aan de Barbeelsingel precies doet. Ook zette zij collega Anja Cox, een van de begeleiders op de locatie, in het zonnetje met een groot boeket, aangezien zij zich enorm heeft ingezet en nog steeds doet voor de veiligheid van het pand.

Anthony van Kaam (Facility Portal) nam vervolgens het stokje over en vertelde hoe de brandveiligheid in het verleden meer onder de aandacht is gekomen bij Pameijer en hoe het proces wijzigde van een reactieve naar een proactieve aanpak. Jessica Klop (Facility Portal) vervolgt met wat uitleg over de rol die Facility Portal hierin heeft gespeeld. Facility Portal is een onafhankelijk advies- en projectmanagementbureau gespecialiseerd in Facility Management, bouwconsultancy en inkoop. Ook biedt zij organisaties, zoals Pameijer, ondersteuning bij het bereiken van het gewenste brandveiligheidniveau met het concept Fm Portal« Veiligheid. Tot nu toe zijn bijna tweehonderd locaties op brandveiligheid ge´nventariseerd. Deze worden naar het juiste brandveiligheidniveau gebracht en vervolgens vindt een evaluatieronde plaats om te borgen, dat dit niveau behouden blijft. En dit harde werken blijft niet onbeloond; het Keurmerk op de Barbeelsingel is de kers op taart.

Ook de eigenaar van het pand kon bij deze bijzondere gebeurtenis niet ontbreken. Monique Nijenhuis, bedrijfsdirecteur Vestia, feliciteerde Pameijer met deze geweldige prestatie. Vestia streeft ernaar de brandveiligheid van al haar panden na te gaan en op orde te brengen en houden. De samenwerking tussen eigenaar en huurder, zoals dat op de Barbeelsingel het geval is, is hierbij cruciaal.

Michel Klok sprak namens Dijkoraad Viavesta zijn felicitaties uit naar Pameijer. Het is fantastisch, dat dit Keurmerk op de Barbeelsingel behaald is en het is goed om te horen, dat zowel bij verhuurder als gebruikers een hogere mate van bewustwording rondom brandveiligheid is ontstaan, waarin ook beiden hun verantwoordelijkheid onderkennen. De jaarlijks benodigde verlenging van het certificaat zal ervoor zorgen, dat dit bewustzijn ook in stand gehouden wordt.

Na de presentaties begeeft iedereen zich naar buiten, waar Anja Cox en Joop van Dorp (cliŰntenraad) het Keurmerk Brandveilig Gebouw onthullen!

Het pand aan de Barbeelsingel voldoet hiermee aantoonbaar aan de geldende brandveiligheidseisen. Zowel eigenaren als gebruikers van gebouwen met dit keurmerk kunnen hiermee aantonen, dat zij verantwoord ondernemen en kunnen zich hiermee op een positieve manier onderscheiden. Zeker gezien het feit, dat slechts enkele organisaties in Nederland hun panden van dit Keurmerk hebben weten te voorzien.

Auteur: Jessica Klop, Facility Portal

 

<<< terug naar voorpagina

 Free Web Counters