Buurtstudio Hoogvliet geopend

 


Op donderdag 21 april vond de officiŽle opening plaats van de Buurtstudio op de Meeuwenplaat in Hoogvliet. Vertegenwoordigers van Vestia Rotterdam Hoogvliet, Woonbron en de Deelgemeente gaven samen met een groot aantal vrijwilligers uit de buurt de aftrap voor tal van activiteiten die de buurtbewoners zelf organiseren. Begeleiding vindt plaats door medewerkers van Stichting Cleo-Patria. Alle partijen hebben de samenwerkingsovereenkomst ondertekend.

In februari is de buurtstudio al gestart. Vrouwen en mannen van alle culturen zijn van harte welkom. Mensen kunnen met elkaar kennismaken, maar het is vooral de bedoeling dat ze samen activiteiten en cursussen organiseren. En het is enthousiast ontvangen in de wijk. Met elkaar hebben de bewoners het gebouw ingericht en ook zijn er al diverse bijeenkomsten georganiseerd.

De betrokken partners die de Buurtstudio mogelijk hebben gemaakt, zetten zich in voor de leefbaarheid in deze wijk. Eigen verantwoording en zelfredzaamheid staan bij dit project voorop. Sommige mensen leven in een sociaal isolement en de Buurtstudio stimuleert dat mensen actief worden in de maatschappij. De Buurtstudio is een initiatief van de Stichting Cleo-Patria en als vrouwenstudio in Rotterdam inmiddels een bekend begrip. Er zijn zes van deze ontmoetingsplekken in Rotterdam. De Buurtstudio in Hoogvliet is gevestigd aan de Lampreistraat in de Meeuwenplaat in Hoogvliet. De naam is even kleurrijk als de vrijwilligers: Regenboog.

 

<<< terug naar voorpagina

 Free Web Counters