Help Scouting Hoogvliet uit de brand!

 

 

In de nacht van woensdag 27 op donderdag 28 april is er ingebroken in het gebouw van Scouting Hoogvliet en vervolgens is er brand gesticht.

Rond 23.15 werd de brand ontdekt door een vader van een van de scoutingleden die in de buurt zijn hond aan het uitlaten was, deze belde meteen de brandweer en bestuursleden. Binnen korte tijd waren veel vrijwilligers van de scoutinggroep geïnformeerd. De brandweerkorpsen van Hoogvliet/Rotterdam Rijnmond, alsmede de politie waren snel aanwezig op de rampplek. Hiervoor is men hen erg dankbaar.

Het bestuur: ‘Ter plaatse bleek de brand dusdanig groot te zijn dat wij niet anders konden dan treurig toekijken dat voor de tweede keer in de geschiedenis van onze groep ons gebouw in vlammen op gaat. Wij kunnen ons nauwelijks voorstellen dat mensen tot een dergelijke daad in staat zijn. Het houten gebouw moeten wij waarschijnlijk als verloren beschouwen. Dat is iets wat pijn doet bij alle mensen die veel tijd in Scouting steken. Immers, in het gebouw lagen vele mooie herinneringen aan gebeurtenissen en personen. Daar komt bij dat wij niet als enige het slachtoffer zijn van deze laffe daad. Ons mooie gebouw werd vaak verhuurd aan andere scoutinggroepen. Hierdoor missen wij niet alleen belangrijke inkomsten. De huurders moeten op zoek naar een andere kamplocatie. Er zal de komende tijd hard gewerkt om de draad weer op te pakken. Daarnaast kijken wij natuurlijk hoe het verder moet met onze huisvesting. Via onze website willen wij u op de hoogte houden van de laatste ontwikkelingen. Tot slot kunt u daar ook informatie vinden over hoe u wellicht hulp kunt bieden of de pijn kunt verzachten. Giften kunt u overmaken op onze ING bankrekning 648398 en gestort worden, ten name van Stichting Scouting Hoogvliet o.v.v. Scouting Hoogvliet uit de brand! De website kunt u vinden bij: www. botlektroep.nl.’


Inmiddels is de vermoedelijke dader aangehouden, een jongeman van 23 jaar. Al snel bleek dat de brand niet ‘natuurlijk’ was ontstaan, er werden ook braaksporen gevonden. Door oplettendheid en snel handelen van de politie heeft men al tijdens de brand de verdachte kunnen arresteren.
Het is te hopen en wellicht ook wenselijk, dat de Scouting Hoogvliet weer snel op hun stekkie een nieuw onderkomen heeft want het vormde een gezellig baken in de omgeving, menig wandelaar liep er even langs. In deze bosrijke omgeving hoort deze groep thuis, scouts en natuur zijn immers één.
Jan Koopmans

Fotografie Aad van der Voorn- binnenfoto: scouting Hoogvliet

 

<<< terug naar voorpagina

 Free Web Counters