Jan Vayne en Martin Mans in Pernis

 

 

Op 21 mei geven klaviervirtuozen Jan Vayne en Martin Mans een concert in de Nederlands Hervormde Kerk te Pernis. De virtuozen spelen van populair tot klassiek. Bekende werken als Toccata van BoŽllmann, Music, Second Waltz en You Raise me Up komen voorbij, maar ook indrukwekkende improvisaties over het Ruwhoutenkruis, ’t is Middernacht en het bekende U zij de Glorie spelen zij op meesterlijke wijze. Een afwisselend programma met de fanatieke improvisators op een bijzondere locatie in het oude vissersdorp.

Vorig jaar vierden Jan Vayne en Martin Mans hun lustrum als de klaviervirtuozen. De zanger Junior Anzola levert ook dit jaar een prachtige bijdrage aan dit feestelijke concert. Jan Vayne woont in Zwolle en speelt al vanaf vijfjarige piano. Hij volgde een opleiding piano en kerkorgel aan het conservatorium in Zwolle en improviseerde er toen al fanatiek op los, vaak tegen de zin van zijn docenten in. Zijn improvisaties zijn een ontmoeting tussen klassiek en populair, een voorliefde die hij deelt met organist Martin Mans. Ook Mans heeft door de jaren heen een eigen improvisatiestijl ontwikkelt, waarin deze stijlen samenkomen.

Het concert begint om 20.00 uur aan de Ring 1 te Pernis. De toegang bedraagt € 17,50 en voor kinderen €7,50. Wie reserveert via www.martinmans.nl of belt naar de reserveerlijn 06-52281279 profiteert van een reserveringskorting ŗ €2,50 per persoon.

 

<<< terug naar voorpagina

 Free Web Counters