Groots Koninginnedagfeest in Pernis

 

Zoals elk jaar wordt Koninginnedag in Pernis groots gevierd. Verschillende optochten, tal van festiviteiten in het dorp en een overladen programma rondom de muziektent op het Arie den Arendplein.
Ook onze senioren in Verzorgingshuis Het Havenlicht worden niet vergeten.
Zij krijgen bezoek van Nico de Verhalenman en worden door de "Werkgroep Koninginnedag Pernis" getrakteerd op oranjegebak en een alcoholische versnapering om een toast op de Koningin uit te brengen.
Bij de muziektent is de hele dag van alles te doen, verschillende demonstraties en optredens waarbij The Covergirls speciale aandacht verdienen. Daarnaast de kinderspelen, de Rabobank ballonnenwedstrijd waarbij Rabobank directeur Karim El-Khetabi de ballonnen op zal laten, de aanwezigheid van de brandweer met spuitspelletjes en nog veel meer.
Toneelvereniging De Schouwspelers komt langs, Tjiko de ballonnenclown en Muziekvereniging OBK met een oranjeconcert.
Eigenlijk teveel om op te noemen.
Als klap op de vuurpijl krijgt het Pernisse Koninginnedagfeest ook nog bezoek van burgemeester Ahmed Aboutaleb.
Om 12.45 uur zal hij de 1e prijzen van de optocht uitreiken en daarna brengt hij een bezoek op het grasveld aan de Boonstraat aan de schaapshonden demonstratie van Tony Strijk uit Strijen en Paul Kok uit Pernis.
Met hun Schotse bordercollies en een kleine kudde Drentse heideschapen gaan zij de burgemeester en het ongetwijfeld talrijke publiek laten zien wat zo’n bordercollie allemaal kan.
Tot slot van het feest begint om 18.00 uur de playbackwedstrijd waarbij Pernisse talenten voor een groot publiek hun kunsten laten zien.
De organisatie van het hele feest berust weer bij de "Werkgroep Koninginnedag Pernis", een achttal overenthousiaste vrijwilligers.
Meer info en het complete programma vindt u op www. koninginnedagpernis.nl.

 

 

 

 

<<< terug naar voorpagina

 Free Web Counters