Straf van twintig jaar gevangenisstraf voor doodsteken man definitief


 

De Hoge Raad verwerpt het cassatieberoep tegen de uitspraak van het hof in Den Haag waarin een man is veroordeeld voor de moord op een man in Hoogvliet.
De man wordt ervan verdacht op 9 maart 2009 in Hoogvliet een man opzettelijk en met voorbedachte raad met meerdere messteken om het leven te hebben gebracht. De verdachte ging samen met twee andere mannen bij het slachtoffer aan de Viskorfstraat verhaal halen over een vermeend voorval tussen het slachtoffer en twee vrouwen. In de woning aangekomen sloeg één van de mannen het slachtoffer met een meegebrachte honkbalknuppel waarna de verdachte op het slachtoffer instak met een door hem meegebracht mes. Het slachtoffer overleed diezelfde nacht in het ziekenhuis als gevolg van zijn steekwonden.
Het hof Den Haag heeft verdachte op 22 juni 2010 veroordeeld tot een gevangenisstraf van twintig jaar. Het hof acht bewezen dat de verdachte de man opzettelijk en met voorbedachte raad om het leven heeft gebracht

De Hoge Raad verwerpt op 26 april 2011 het cassatieberoep.
Gevolgen van deze uitspraak: De door het hof uitgesproken veroordeling van de verdachte tot een gevangenisstraf van twintig jaar is hiermee definitief geworden.

 

<<< terug naar voorpagina

 Free Web Counters