Zet uw fiets op slot én vast!!Fietsendiefstal is één van de grote ergernissen van veel bewoners. Vooral in het voorjaar is het raak. Dan neemt het aantal aangiftes weer toe.
Om fietsendiefstal te voorkomen, houdt de politie Rotterdam-Rijnmond op donderdag 14 april een regionale fietscampagne tegen fietsdiefstal.
Op die dag zijn er verschillende fietsacties in de districten en wordt een campagnefilm gelanceerd.

Film met Martin van Waardenberg De aftrap van de campagne is de lancering van een ludieke campagnefilm met Martin van Waardenberg (bekend van de Gammareclame) in de hoofdrol. In deze film zet Martin een irritant, onredelijk mannetje neer die verwacht dat de politie zijn gestolen fiets wel even voor hem kan terugvinden. In zijn dromen komen allerlei disciplines van de politie in beeld die ingezet worden voor de opsporing van zijn fiets. Op deze ludieke manier wordt de bewoner een spiegel voorgehouden om zelf zijn verantwoordelijkheid te nemen en de fiets (met twee sloten) op slot én vast te zetten.

De campagnefilm gaat donderdag ‘live’ op Youtube, maar is alvast te bekijken op: http://www.youtube.com/watch?v=8Ym04WZ6Dvk

Fietsacties Verder zijn er donderdag in de hele regio fietsacties georganiseerd door de politie. Op diverse plekken in de districten (oa. Schiedam, Nieuwland-Waterweg-Noord, Capelle, Centrum, Goeree) kunnen bewoners hun fiets laten graveren, informatie krijgen over fietssloten, worden er zadelhoesjes, flyers en fietsbellen uitgedeeld.

Uitnodiging Er is morgen gelegenheid om aan te sluiten bij een fietsactie. Dit kan vanaf 15.00 uur tot 17.00 uur bij de Wilhelminakade, aan de voet van het Erasmusbrug. Daar komt een controleplaats waar fietsen worden gecontroleerd en fietsers worden geïnformeerd. Ook is er een rollerbank om de snelheid van scooters te meten. Op het KPN-gebouw (bij de Erasmusbrug) komt er een boodschap te staan m.b.t. fietsendiefstal.

Doel Het doel van deze campagne is het verminderen van het aantal fietsendiefstallen door de bewoner bewuster maken: als je je fiets op slot én vast zet, is de kans vele malen kleiner dat hij wordt gestolen. Oorzaak van de diefstal is vaak het gebruik van ondeugdelijke sloten en het niet goed vast zetten van de fiets. Niet alleen in de binnenstad, maar ook bij de woning of uit de berging worden vaak fietsen gestolen. Als tijdstip voor de campagne is gekozen voor het voorjaar. Dan is er sprake van een jaarlijkse hausse en worden er meer fietsen gestolen.

 

<<< terug naar voorpagina

 Free Web Counters