'Kom in de Kas' of het gemaal

 

 

Gemaal en rioolwaterzuivering van Hollandse Delta open tijdens 'Kom in de Kas'

De rioolwaterzuivering in Hellevoetsluis en gemaal De Bosschen in Oud-Beijerland zijn zaterdag 2 april open voor het publiek. Waterschap Hollandse Delta stelt de gebouwen open tijdens 'Kom in de Kas'.

De rioolwaterzuivering in Hellevoetsluis reinigt het afvalwater van mensen en bedrijven uit Hellevoetsluis, Tinte, Brielle, Oudenhoorn, Nieuwenhoorn en Vierpolders. Per uur stroomt er ongeveer 1.400.000 liter vuil water naar binnen. Na een grote schoonmaakbeurt wordt het water geloosd op het Kanaal van Voorne. Zaterdag 2 april is iedereen tussen 10.00 en 16.00 uur welkom op de zuivering aan de Carrouselweg op het industrieterrein Kikkersbloem. Personeel van het waterschap organiseert er rondleidingen en geeft uitleg hoe Hollandse Delta het afvalwater schoonmaakt.

Gemaal De Bosschen aan de Goidschalxoordsedijk in Heinenoord is een van de hoofdgemalen in de Hoeksche Waard die de waterhuishouding op het eiland regelt. Tussen 10 en 16 uur kunt u kennismaken met verschillende aspecten van het waterschapswerk. De rattenvangers van het waterschap laten zien hoe zij hun werk uitvoeren. Ook is er een presentatiewand over de dijkversterkingen die Hollandse Delta uitvoert. Rondom het gemaal staan verschillende machines uitgestald. Verder heeft het waterschap een noodpomp opgesteld.

'Kom in de Kas' is het jaarlijkse publieksevenement van de Nederlandse glastuinbouw. Bij mooi weer kan het erg druk worden op de smalle dijken. Het is dan lastig om auto's te parkeren. Kom daarom zo veel mogelijk op de fiets.

 

<<< terug naar voorpagina

 Free Web Counters