Close to Him stopt

 


Na ongeveer 20 jaar heeft de gospelgroep Close to Him besloten om ermee te stoppen

Het was een moeilijk besluit maar uiteindelijk waren alle leden het er mee eens. En van de zangeressen is in blijde verwachting en heeft samen met haar man, die ook lid is van de groep, besloten om al haar tijd en energie in de opvoeding van hun eerste kindje te steken en dat besluit respecteren de andere groepsleden natuurlijk.

‘Zonder hen zou de groep zo klein worden dat het niet zinvol zou zijn om daar mee door te gaan. De optredens, die na de vakantie gepland stonden zijn afgezegd.’

Het begon zo’n twintig jaar geleden dat er een koor werd opgericht met de naam The Lords Creation in de Pinkstergemeente Hoogvliet en bestond uit zo’n 40 a 45 personen. In de loop der jaren werd door diverse omstandigheden het koor steeds kleiner. Uiteindelijk bleef er een kleine groep over en besloot men de naam te veranderen in Close to Him. Nu bestaat de groep uit 6 personen, allemaal leden uit n gezin.

‘We gingen optreden in gevangenissen, bijvoorbeeld in de gevangenis in Scheveningen, Noordsingel en de Stadsgevangenis Hoogvliet en zo nog veel meer detentiehuizen. Ook werden we gevraagd voor koffieconcerten in de Oliphant en de Dorpskerk en de opening van de Heerlijkheid. Ook werkten we mee aan het project Wimby, waar ook een dvd van werd gemaakt. Zo’n drie jaar geleden besloten we om te stoppen met het zingen in gevangenissen want dat gaf toch geen bevrediging en gingen we ons richten op bejaardenhuizen en kerken. Een nieuwe wereld ging er voor ons open, we zagen dat de oudere mensen het heerlijk vonden om herkenbare geestelijke liederen te horen en zongen dat graag mee.’ Aldus de woordvoerster.

Er staan nog twee optredens gepland op 14 en 16 april en in onze gemeente op 24 april. Het einde is dus in zicht. ‘We hebben het al die jaren met plezier gedaan, maar aan alles komt een eind. Bij deze wil ik een ieder die zich al die jaren heeft ingezet bedanken’, F.Diepenbroek, namens Close to Him.


J.d.P.

 

<<< terug naar voorpagina

 Free Web Counters