Bewoners Westpunt besparen door energieprogramma Woonbron

 

 

Wooncorporatie Woonbron spant zich in om een CO2-reductie van 3% per jaar te realiseren. Dit gebeurt niet alleen via fysieke ingrepen in de woningvoorraad, maar vooral ook door klanten te helpen bewust met energie om te gaan. In dat kader voert de corporatie onder de noemer Energiedereen op maar liefst 15 plaatsen samen met klanten proefprojecten uit, waaronder n in de wijk Westpunt in Hoogvliet. Deze zogeheten ‘Westpunt Wint-actie’ werd op 14 maart afgesloten door een filmvertoning die enkele tientallen bewoners op de been bracht.

Informatiecentrum Hoogvliet vormde het decor voor de vertoning van de film ‘Earth’. Deze film sluit goed aan bij het duurzame karakter van het Energiedereen-programma. Enkele tientallen bewoners van Westpunt bekeken de film aandachtig op een groot scherm en maakten tussendoor een praatje met elkaar. Hoewel de opkomst lager was dan bij een eerdere actie, waren de bewoners positief. En van de bewoners: "Wat een indrukwekkende film en gezellige avond. Als mijn buurvrouw dit had geweten, was ze vast meegekomen."

Westpunt WintActies & Energiedereen

De filmvertoning was de vierde en laatste van de Westpunt Energie WinterActies. In december vorig jaar kregen bewoners van Woonbron de Westpunt BespaarBox met daarin handige producten die helpen om in huis te besparen op energiekosten. In januari van dit jaar was een nieuwjaarsborrel en Westpunt Wint! actie. Hierbij konden bewoners die gebruik maakten van de energiebesparende producten prijzen winnen. Vorige maand zijn onder meer posters met tips in portieken opgehangen. De Westpunt Energie WinterActies maakt onderdeel uit van het programma Energiedereen van Woonbron. Eind vorig jaar startte dit project. Samen met bewoners zet Woonbron zich in voor energiebesparing. Goed voor het wooncomfort, de portemonnee n het milieu. De meest succesvolle proefprojecten die Woonbron uitvoert, komen in aanmerking om in de toekomst op grotere schaal te worden uitgevoerd.

 

<<< terug naar voorpagina

 Free Web Counters