Het Havenbedrijf komt naar Heijplaat!

 

Heijplaat is de derde locatie die het Havenbedrijf Rotterdam aandoet tijdens een uitgebreide tour door de regio.
Op maandag 14 maart, van 17.30 tot 21.00 uur, zijn de inwoners van Oud-Charlois, Heijplaat en Pernis van harte welkom in het oude directiekantoor van de RDM-campus op Heijplaat.
Voor gratis vervoer over het water is gezorgd: tussen 17.15 en 21.15 vaart de GEMINI heen en weer tussen de autosteiger aan het Charloisse Hoofd, de Dokhaven bij de RDM en de Waternetsteiger aan het Pernissehoofd.

Tijdens deze informatiemarkt draait het om uitwisseling: de medewerkers van het Havenbedrijf vertellen wat er op dit moment speelt in de haven en de bewoners van Pernis, Charlois en Heijplaat kunnen hun vragen en opmerkingen kwijt over alle mogelijke aan de haven gerelateerde onderwerpen. In een aparte presentatie doet het Havenbedrijf een aantal ideeën over de haven-van-de-toekomst uit de doeken.

Hans Smits, president directeur van het Havenbedrijf: “We organiseren deze ‘Havenbedrijf-op-tournee’-bijeenkomsten omdat we de contacten met én de mening van onze buren belangrijk vinden. Wat vinden zij van de haven en het Havenbedrijf? Wat gaat er goed, wat kan beter en welke vragen leven er?”

Deze informatiemarkt is de derde in een serie van elf. Niet voor niets is Heijplaat een van de eerste locaties die het Havenbedrijf aandoet. Charlois, Pernis en Heijplaat liggen liggen pal aan de Nieuwe Waterweg middenin het havengebied. Voor Oud-Charlois richt de informatiemarkt zich op de renovatie van de Sluisjesdijk, de bouw van Port City en de renovatieplannen voor de Waalhaven. Inwoners van Heijplaat krijgen specifiek informatie over de vernieuwingen in Heijplaat en de aanleg van een tweede toegangsweg. Voor de inwoners van Pernis zijn de onderwerpen schonere binnenvaartschepen en walstroom, veiligheid en de leefbaarheid van Pernis in relatie tot de haven. Er zijn op deze avond ook specialisten van het Havenbedrijf op het gebied van de lange termijn ontwikkeling van de haven, Maasvlakte 2 en recreatie in de haven. De bijeenkomst duurt van 17.30 tot 21.00 uur. Er is twee of drie keer een korte, identieke presentatie over de haven in 2030. Op de informatiemarkt zijn ongeveer acht specialisten van het Havenbedrijf aanwezig om alle vragen te beantwoorden. Door deze opzet kunnen bewoners op een tijdstip dat hen schikt binnenlopen. De avonden zijn géén formele inspraakbijeenkomsten over een specifiek onderwerp.

Om de bekendheid van de bijeenkomsten te vergroten wordt lokaal ‘campagne gevoerd’. Het belangrijkste onderdeel daarvan is een ansichtkaart met daarop een bewoner uit de betreffende plaats die vertelt wat hij of zij van de haven vindt en wat men zich afvraagt. De ansichtkaart wordt huis-aan-huis verspreid in de dagen voorafgaand aan de bijeenkomst.

Wie geen tijd heeft op 17 maart is van harte welkom tijdens een van de andere bijeenkomsten.
Op maandag 11 april doet het Havenbedrijf Hoogvliet aan!!

Website
Meer informatie is te vinden op www.portofrotterdam.com/optournee . Op de website is na elke bijeenkomst ook een verslag van de avond te vinden.

Informatiemarkt
Maandag 14 maart 17.30 - 21.00 Droogdok RDM
Campus Heijplaatstraat 17 (Dorpszijde) 3089 JB/JA Rotterdam of Directiekade 17 (Havenzijde) 3089 JA Rotterdam

 

<<< terug naar voorpagina

 Free Web Counters