Arboretum Hoogvliet ontwaakt uit winterslaap

 

 

Zoals een beetje bij de winter hoort, is ook ons mooie Arboretum in Hoogvliet al een tijdje in winterslaap. Maar dat gaat veranderen, en niet alleen vanwege het voorjaar. Bestuursmatig zijn er allerlei wijzigingen geweest.
De voorzitter heeft vorig jaar wegens drukke bezigheden elders haar taak neergelegd, en ook de drijvende kracht en initiatiefneemster Jeanne van der Velden heeft haar bestuurlijke Arboretum-activiteiten op een lager pitje gezet. Het zal duidelijk zijn dat er dringend behoefte is aan nieuwe power, enthousiaste mensen die tijd hebben en deze willen stoppen in dit prachtige stukje Hoogvliet.
Groene kennis is niet nodig, liefde en energie wel!
U kunt zich als bestuurslid opgeven bij Ineke van Dort, de huidige voorzitter van Stichting Arboretum Hoogvliet. Er zijn vacatures M/V voor diverse bestuursfuncties. Zie onze website www.arboretumhoogvliet.nl.

Ook op groengebied valt er van alles te verwachten.
De deelgemeente Hoogvliet is druk bezig met een herinrichtingsplan voor de Heerlijkheid Hoogvliet, het landschapspark waar ons Arboretum deel van uitmaakt.
Een ingrijpend inrichtingsvoorstel ligt op tafel, waarbij vooral de toegang en bereikbaarheid van het Arboretum zullen worden gewijzigd. Natuurlijk mag dit niet ten koste gaan van de bestaande bomen.
Ik verwacht van onze Hoogvlietse bestuurders en hun adviseurs hierbij een groen hart Ún verstand en zie bij deze herinrichting vooral kansen voor ons Arboretum om aan een 2e inrichtingsfase te beginnen. Meer informatie: Ineke van Dort, 06-24754835 (voicemail inspreken) of email: ivandort@ xs4all.nl.

 

 

<<< terug naar voorpagina

 Free Web Counters