De allerlaatste spullen

 


Het ziet er nog steeds gezellig uit en niets wijst op de sluiting op 1 april aanstaande, toch zal die dag de deur van de Spullen en Klussendienst niet meer opengaan

Ietwat gelaten helpen de vrijwilligers de klanten, alsof er niets aan de hand is blijft alles net als voorheen gewoon functioneren. Toch is het einde van dit mooie initiatief nabij. 26 jaar geleden begon de Stichting Spullen en Klussendienst met haar activiteiten, jarenlang hebben arm en rijk daar hun spulletjes voor een prikkie kunnen bekomen.
Er is nog veel te koop in het pand aan de Max Havelaarweg 50, een voormalig schoolgebouw.
Of het de economische recessie is of wat anders is niet duidelijk, maar de omzet dekt niet meer de kosten en door het toenemen van die kosten kan de stichting het hoofd vrijwel niet meer boven water houden.
Merkwaardig in een tijd waarin je zou verwachten dan men steeds vaker op koopjes aast, want nergens kan men zo goedkoop een leuke inboedel of snufje op de kop tikken als juist bij de Spullen en Klussendienst.
Wellicht had men door kunnen gaan met wat extra subsidie of een tegemoetkoming in de kosten, maar helaas, dat zat er kennelijk niet meer in. Tot 1 april kan men nog terecht, voor van alles, van broodtrommel tot bankstel en van cd tot pollepel en zelfs de bus, daarna alleen nog in de gewone winkel, jammer..

Jan Koopmans
Fotografie: Aad van der Voorn

 

 

<<< terug naar voorpagina

 Free Web Counters