David is gezond aangetroffen in een trein bij Deurne
update

 

Na een lange dag van spanning over de verblijfplaats en de toestand van het vermiste jongetje David Bale uit Spijkenisse, kwam om kwart over elf 's avonds het verlossende woord,........hij is terecht en ongedeerd.
De vermissing werd gemeld door de vader. David had om kwart over twaalf uit school moeten komen voor de lunch, maar was niet op komen dagen.
Nadat de vermissing bij de politie was gemeld, is de recherche van het district de Eilanden met man en macht op zoek gegaan naar de 9-jarige jongen.
Kort na de melding is een SMS Alert uitgegaan in de omgeving van Spijkenisse, werden alle politie-eenheden in het district en in de regio in kennis gesteld en is er een signalement verspreid. Ook chauffeurs van de RET en Connexxion werden in kennis gesteld en hen werd verzocht uit te kijken naar het ventje.

Door koppels politie-agenten van het wijkteam werd een buurtonderszoek ingesteld en mogelijke looproutes van David werden uitgelopen. Ook personeel van Cameratoezicht was gericht op zoek gegaan naar de jongen.
Ondertussen werden, in nauw overleg met de ouders en de school, alle mogelijke scenario's bekeken en onderzocht. Tegelijk werd er in vele media aandacht besteed aan de vermissing, via opsporingsberichten op de regionale- en nationale televisie en radio. Ook werd gebruik gemaakt van kabeltelevisie, internetsites (oa van de politie en de site van 'vermiste personen' van de KLPD) en is er veel gebruik gemaakt van Twitter. Zowel door de politie zelf als door vele burgers.

Diezelfde burgers hebben overigens ook spontaan aangeboden om te helpen. Zo kwamen er bij het bureau Spijkenisse bewoners van die plaats die aanboden mee te zoeken en heeft een EHBO-vereniging uit Hekelingen hetzelfde gedaan. Van deze hulp is dankbaar gebruik gemaakt.
In de loop van de avond is het middel Amber Alert ingezet.
Daar zijn verschillende tips op binnen gekomen die alle zijn onderzocht. Een daarvan was dat David in een trein was gestapt.
Om ongeveer elf uur zag de conducteur van een trein naar Deurne een jongetje die zat te slapen. Hij vertrouwde het niet en riep de hulp in van twee collega's van de spoorwegpolitie. Deze herkenden de jongen van het Amber Alert en zodoende kon enkele uren later David worden herenigd met zijn dolgelukkige ouders en familie.

Wat de beweegredenenen van David zijn geweest en waar hij gedurende zijn vermissing heeft uitgehangen, is nog niet duidelijk.
Als hij tot rust is gekomen zal de recherche met hem spreken om zijn verhaal aan te horen.

 

 

<<< terug naar voorpagina

 Free Web Counters
Cheap Notebooks