Wijkactiviteiten dankzij Oranje Fonds

 

 

Vanuit de Ouderkamer van Villa Notenkraker worden vanaf afgelopen mei activiteiten georganiseerd om de weerbaarheid en maatschappelijke participatie van bewoners te vergroten. Bij de Ouderkamer kwamen zo dagelijks twintig moeders voor opvoedingsondersteuning en de ouderconsulent, mv. Jaihi, heeft het initiatief genomen om meer met de ouders en andere wijkbewoners te doe, om de betrokkenheid met de wijk te vergroten. Hier is o.a. samengewerkt met het Opbouwwerk van Stichting Welzijn Hoogvliet, de Kansenmakelaar van Woonbron, Sport en Recreatie en Flexus Jeugd. Het Oranje Fonds heeft het initiatief van mv. Jaihi met open armen ontvangen en gefaciliteerd bij de organisatie van vele activiteiten zoals: Handvaardigheid, vormingsthemabijeenkomsten, gezonde leefstijl, gym en fietslessen, viering van multiculturele activiteiten en veel meer.

Het Oranje Fonds is het grootste, nationale fonds op sociaal gebied. Per jaar besteedt het ongeveer € 24 miljoen aan organisaties die een betrokken samenleving bevorderen in Nederland en buitenland. Door deze bijdragen ontmoeten mensen elkaar of vinden zij een nieuwe plaats in de samenleving. Het Oranje Fonds wordt o.a. gesteund door de nationale Postcode Loterij en De Lotto. De Prins van Oranje en Prinses Maxima zijn beschermpaar van het Oranje Fonds.
De activiteiten voor volwassenen bij Villa Notenkraker (Desdemonastraat 135 b) gaan door tot het eind van het schooljaar en belangstellenden kunnen zich melden bij de ouderconsulent.

 

 

<<< terug naar voorpagina

 Free Web Counters
Cheap Notebooks