DES trapt jubileumjaar af met spetterend Nieuwjaarsconcert

 

 

Muziekvereniging Door Eendracht Sterk (DES) uit Hoogvliet heeft afgelopen zaterdag haar honderdjarig jubileumjaar in stijl geopend. Zij gaven een feestelijk nieuwjaarsconcert in een volle Antwoordkerk. Een goed gevuld programma met dansmuziek zorgde voor een leuke en sfeervolle avond.

Samen met vier dansparen van dansschool De Werker uit Brielle verwende DES het publiek met muziek van onder andere Johan Straus, Thomas Doss, en Shostakovich. Het concert was voor het orkest de eerste uit een reeks speciaal voor het honderdjarig bestaan georganiseerde activiteiten. Daarnaast gaf het orkest voor het eerst acte de presence in splinternieuwe concertkleding.

Het was een zeer geslaagde avond en ik ben blij dat DES van zich laat horen," aldus voorzitter van de Deelgemeente Hoogvliet Edwin Smid. "Als zevenjarige jongen bezocht ik met mijn moeder de kerstdienst waar DES ook speelde. Toen was ik al zeer onder de indruk. Ik weet nog goed dat ik na de dienst trompetterend met mijn lippen de kerk uitliep. Nu, ongeveer 43 jaar later ben ik als Deelgemeente voorzitter enorm trots dat Hoogvliet over zo een professioneel orkest beschikt. Muziek is een belangrijk onderdeel van onze deelgemeente op het gebied cultuur, ontspanning en ontwikkeling. Daarom is het belangrijk dat DES veel van zich laat horen en Hoogvliet blijft voorzien van mooie klanken."

Programma jubileumjaar DES

Voor 26 maart staat er een renie op het programma voor leden en oud leden waar het jubileum boek wordt overhandigd aan een aantal mensen die een bijzondere band met DES hebben. Het jaarlijkse voorjaarsconcert tovert DES in 2011 om tot een groot Jubileumconcert in de Heerlijkheid in Hoogvliet met verschillende solisten. In september is er een Play-Inn waar muzikanten van DES en andere verenigingen een op n dag ingestudeerd concert geven. En als passende afsluiting van het jubileumjaar geeft DES in december een sfeervol kerstconcert met het koor Rejoice.

DES roept familie, vrienden, buren en vooral mensen uit Hoogvliet en omgeving op om samen met DES dit heugelijke jaar te vieren. Meer informatie over het jubileumjaar is te vinden op: www.deshoogvliet.nl

 

<<< terug naar voorpagina

 Free Web Counters
Cheap Notebooks