Zanglust geeft een bijzonder Kerstconcert

 

 

Het Chr. Gemengd Koor Zanglust uit Pernis geeft haar jaarlijkse Kerstconcert op zondagmiddag 19 december aanstaande in Hoogvliet De sfeervolle Dorpskerk in Hoogvliet staat garant voor een concert in traditionele kerststemming en met ruime gelegenheid voor het publiek om mee te zingen met de bekende kerstliederen .Dit onder de welluidende klanken van het Boloney Brasskwintet uit Hoogvliet en de bekende organist en muziekdocent Hans van Gelder uit Barendrecht.

Het koor en zijn dirigent Kees Schrijver proberen steeds weer te zoeken naar bijzondere accenten in de aloude boodschap van het Kerstverhaal. Daarom heeft het koor de medewerking van het gospelkoor Revival uit Pernis gevraagd Om samen een vijftal nummers uit te voeren Ook daarom staan er populaire werken op het programma, zoals de grote tophit van Josh Groban: You raised me up, gezongen door de bekende sopraan Annemet Lems met massale ondersteuning van Zanglust en Revival en hun bekwame pianist Hans Cok. Daarnaast voeren de koren een aantal minder bekende Christmascarols van John Rutter uit, zoals: “Angels Carol” en” Rejoice and be merry “. Alles in Engelse stijl, dus met 5 koperblazers en vol orgel. Ook de liefhebbers van Nederlandstalige kerstliederen worden niet vergeten; zo worden een aantal delen uit het bekend Kerstoratorium “een nieuw Begin” van Johan Bredewout uitgevoerd en ook een nieuw kerstlied van Dirk Zwart. Iedereen is welkom, gelovig of niet-gelovig, om deze mooie kerstmiddag mee te maken en u te laten verassen door een nieuwe vorm binnen een oude traditie.

Vorig jaar zorgde zware sneeuwval ervoor dat het concert helaas in afgeslankte vorm werd gegeven, maar dit jaar hopen we dat het weer ons gunstig gezind is, en we op een volle kerk kunnen rekenen. De aanvang van het concert is 14.30, kerk open 14.00 uur, en de toegang is gratis.


<<< terug naar voorpagina

 Free Web Counters