Defibrillator post bij Hofeiland

 

Donderdag 2 december hebben 25 bewoners van het Hofeiland een voorlichting gekregen over het opzetten en beheren van een defibrillatorpost in en voor de buurt. ‘Al een paar keer is het hier mis gegaan en wellicht had een defibrillator levens kunnen redden’, aldus mevrouw Deleroi die het initiatief nam.
Dit bewonersinitiatief wordt door SWH Opbouwwerk ondersteund dat, in het kader van de vernieuwde buurtaanpak, gewerkt heeft om bewoners te sensibiliseren (ergens gevoelig voor maken) o.a. over het thema ‘onderlinge zorg’.
Na de voorlichting van Stichting Reanimatie Doordrecht/Rijnmond, hebben 15 bewoners zich aangemeld voor een reanimatiecursus en is besloten om een aanvraag bij de deelgemeente in te dienen om dit bewonersinitiatief te faciliteren. Op donderdag 9 december vindt in ‘de Kom’ een jaarafsluiting van de buurtgerichte aanpak plaats. Bewoners van het Hofeiland en Noordenbaken zullen aan elkaar en aan de deelgemeente de voorgenomen plannen voor het komend jaar over de thema’s: ‘onderlinge zorg’, ‘jeugd’ en ‘schoon en heel’ presenteren. Voor vragen over de buurtgerichte aanpak kunt u terecht bij SWH Opbouwwerk tel: 010-2832900.

J.K.

 


<<< terug naar voorpagina

 Free Web Counters