Stichting zoekt sponsorsReeds bijna 15 jaar bestaat Hoogvliet Digitaal, de laatste tien jaar tevens als stichting. Het eerste stichtingsjaar kon men nog rekenen op een bescheiden subsidie van de deelgemeente, maar voorzitter Jan Koopmans zag er in de volgende jaren van af om de onafhankelijkheid te waarborgen.
Stichting Hoogvliet Digitaal heeft als doelstelling het positief promoten van Hoogvliet, dat is statutair vastgelegd.
Daarnaast stellen ze internet faciliteiten beschikbaar aan kleinere initiatieven, vaak compleet met onderhoud en het bijhouden van websites.
In een tijd dat Hoogvliet landelijk een slechte naam had startte Koopmans dit initiatief omdat hij vond dat Hoogvliet beter verdiende. Door deze benadering ging Hoogvliet Digitaal meteen in het diepe, er was belangstelling vanuit de media, en Koopmans moest bij radio en krant uitleg geven over het initiatief. Hierdoor ontstond er een oplopend bezoek aan de website en steeds meer mensen, waaronder ook emigranten vanuit Canada, AustraliŽ, Nieuw Zeeland en de VS vonden en vinden via deze site een stukje ‘thuis’, want ook het (regionale) nieuws kan men daar lezen.

Thans draait Hoogvliet Digitaal op een gering aantal sponsoren, dat houd hen drijvende maar niet varende.
Zo werkt Koopmans als redacteur bij Weekblad Hoogvliet onbezoldigd, omdat hij geen salaris wil maar dit liever als sponsorbijdrage in de stichting stopt. Hierdoor kan niet alleen de Stichting Hoogvliet Digitaal (SHD) voortbestaan, maar ook de kleinere initiatieven van anderen kunnen zo worden gecontinueerd. In het verleden organiseerde Hoogvliet Digitaal benefietavonden en talentenshows, de opbrengsten gingen deels naar andere goede doelen en deels naar de eigen stichting.
Door het plotseling overlijden van Hans Eindhoven, de vriend van Jan Koopmans, zijn deze laatste activiteiten wat uit beeld geraakt, Jan had er zonder Hans geen zin meer in. Toch draait Hoogvliet Digitaal nog goed, het aantal bezoekers is nog steeds groot en menigeen heeft de site als startpagina gekozen. Maar om de continuÔteit te waarborgen zijn er meer sponsors nodig.
Ook zijn er tal van nieuwe initiatieven bij de stichting in de maak.
Zo werkt men achter de schermen hard aan mooihoogvliet.nl en oud-hoogvliet.nl. Bij mooi Hoogvliet kan men vele plaatjes vinden van Hoogvliet en bij oud Hoogvliet staan historische plaatjes en dat zal binnenkort enorm worden uitgebreid door het verkrijgen van veel materiaal uit nalatenschap. Mocht u sponsor willen worden van dit mooie initiatief dan kunt u mailen naar jk@hoogvliet.org of bellen met Jan Koopmans 010 295 74 98. De website kunt u vinden op www. hoogvliet.org.

J.d.P.


<<< terug naar voorpagina

 Free Web Counters