Bekroond voor gastvrijheid

 

Snackcorner Nieuwveld is samen met 95 andere horecabedrijven opgenomen in ‘Welkom’, dé gastvrijheidgids van Nederland.

Deze nieuwe gids, die op 1 november voor het eerst is gepresenteerd door Guido van Woerkom, hoofddirecteur van de ANWB, is een initiatief van het Gastvrijheidsgilde. Met Welkom wil dit gilde de gastvrijheid in de Nederlandse horeca een positieve impuls geven. Anders dan andere horecagidsen is Welkom puur gericht op de kwaliteit van de verleende gastvrijheid.

Patrick Nieuwveld is bijzonder trots op de vermelding in de gids. "We vinden het erg belangrijk dat onze gasten zich welkom voelen in ons bedrijf en dat ze attent worden verzorgd. En ook dat we aandacht besteden aan het afscheid van onze gasten, een vaak ondergeschoven kindje. We zijn bezocht door een ‘mysteryguest’, die ons beoordeeld heeft op alle facetten die met ons gastheerschap hebben te maken. Van de website, de manier waarop we onze gasten welkom heten, hoe we de gasten behandelen tijdens het verblijf in ons bedrijf tot en met het afrekenen en hoe we onze gasten uitwuiven. Je krijgt alleen een bekroning als het ook allemaal klopt. Het leuke van deze gids is dat het nu eens niet een afrekenmethode is maar een bekroning."

Ton Ververs, voorzitter van het Gastvrijheidsgilde: "De Nederlandse horeca heeft zo langzamerhand in binnen- en buitenland een goede naam opgebouwd op het gebied van eten, drinken en overnachten. Ons gilde vindt dat op het gebied van gastvrijheid en service nog best verbeteringen mogelijk zijn en ook noodzakelijk zijn. Met goede gastvrijheid kun je je als bedrijf onderscheiden. Juist daarom zijn we op de gedachte gekomen een gids uit te brengen met bekroningen voor perfect gastvrije horecabedrijven, die daarmee een voorbeeldfunctie hebben en daarnaast gezien kunnen worden als ambassadeurs van professionele gastvrijheid."

In Welkom wordt per bedrijf een korte beschrijving gegeven van de ontvangst, het verblijf en het afscheid in de vermelde horecabedrijven. In de gids zijn allerlei typen horecabedrijven opgenomen, cafés, cafetaria’s, restaurants en hotels. De bedoeling is dat de bekroonde bedrijven boegbeelden van super gastvrijheid zijn en blijven. De bedrijven zijn te herkennen aan een muurschild. Welkom zal jaarlijks verschijnen.

J.K.

 


 

<<< terug naar voorpagina

 Free Web Counters