Hij is er!

 

 

Het heeft even geduurd maar eindelijk is Sint Nicolaas in Hoogvliet aan wat gestapt. Het was nog een heel geren voor de bejaarde heilige om van Pernis naar Hoogvliet en andersom te schrijden om de kinderen te verblijden met een korps pieten.
Gelukkig stond mevrouw Joke van der Sluijs, van de Stichting Vrienden van Hoogvliet, klaar aan de wal om de goedheiligman een warm welkom te heten. Koud was het best wel, maar de sint kon het hebben want deze had een mijter aangeschaft met centrale verwarming. Voor de pieten een drukke dag, want langs de kade en op de brug stonden enorm veel kinderen die een piet de hand wilde drukken.
De sint wuifde naar iedereen en natuurlijk was er muziek. Stoomboot nummer 8 ging weer weg, want er moesten nog heel veel pakjes worden bezorgt, want wie doet dat anders?
De sint en zijn gevolg vertrokken naar de deelgemeentesecretarie waar burgermeester Edwin de oude, maar vrolijke man opving en verwelkomde in het mooie Hoogvliet.
Een wandeling over het Winkelcentrum Hoogvliet volgde en direct daarna vertrok de sint naar Sporthal Hoogvliet, om daar met de pieten en vooral heel veel kinderen, een groot feest te vieren. Natuurlijk werd het een pietenketel in de sporthal, de gekste fratsen werden uitgehaald door de zwartgekleurde medewerkers van de heilige Nicolaas.
Hoewel de Vrienden van Hoogvliet net te horen hadden gekregen dat de subsidie op de intocht der heiligen komt te vervallen, mocht het de pret voor deze keer nog niet drukken. Hoogvlietse kinderen mogen nu van de sint hun schoentje zetten, dat kan bij de cv, de achterdeur, bij het bed, of als je die nog hebt, de schoorsteen.
Wel laat de sint weten dat het kan gebeuren dat je niks in het schoentje aantreft.
Dat komt dan omdat er dit keer minder centjes zijn en niet omdat de sint niet om je geeft. Maar misschien is het volgend jaar wel beter hoor, want piet Mark en zijn medewerkers zullen het niet lang gedogen dat niet iedereen blij is.
Zie de maan schijnt door de kale bomen.

Jan Koopmans
Fotografie: Aad van der Voorn

 

<<< terug naar voorpagina

 Free Web Counters