Verkeersschool Clarien XL gaat er voor

 

De rijschool met het hoogste slagingspercentage en met vele opleidingsvormen voor iedereen, geeft opnieuw gas en gaat met een nog breder programma de toekomst in

Eerder las u in deze krant al over deze verkeersschool, die in de Gadering haar domicilie heeft. Maar er zijn inmiddels wat mooie dingen bijgekomen die deze school nog wat meer mogelijkheden geeft. Zo is er een flitsende mogelijkheid voor de brommerliefhebbers, eigenlijk noemen we die tegenwoordig liever scooters omdat ze daar het meest op lijken.

Marcel van de verkeersschool: ‘Sinds maart van dit jaar is het praktijkexamen voor de bromfiets ingevoerd. Wij hebben direct ge´nvesteerd in 5 splinternieuwe Kymco scooters en hebben de afgelopen maanden al meer dan 100 16-jarigen aan het felbegeerde scooterrijbewijs geholpen.’

Hoog slagingspercentage
Dat is een prachtig resultaat want menig rijschool haalt dat aantal in zo’n korte tijd niet. Toch heeft het hoge slagingspercentage ook nadelen voor de verkeersschool, de kandidaten slagen snel en hierdoor heeft de verkeersschool nog wat energie over en dus is een nieuwe aanwas van kandidaten wel wenselijk. Gelukkig heeft Clarien XL meer dan alleen brommerrijbewijzen in hun pakket. Jarenlang zijn ze toonaangevend op het gebied van de opleiding voor het autorijbewijs, en ook daar heeft men een hoger slagingspercentage dan gemiddeld.
Marcel: ‘We hebben een hoog slagingspercentage ook voor de auto, waar in Spijkenisse 46-50% normaal is, zitten wij met de auto op 56-60%. In Barendrecht zelfs op 66-70%.’ Dat is, ook landelijk, bijzonder hoog.

Ook bijzondere opleidingen
Clarien XL is niet alleen gespecialiseerd in de klassieke rijopleidingen, waarbij tevens een prachtig theorielokaal beschikbaar is, maar gaat veel verder. ‘Wij bieden autorijlessen aan in zowel automaat als schakelauto, de automaat heeft aanpassingen voor mensen met een beperking. Hierdoor kunnen wij rijlessen bieden aan mensen die een been of arm (of beide) missen. Uniek is ook dat onze Verkeersschool rijlessen geeft aan doven en slechthorenden. Verkeersschool Clarien XL is ook geselecteerd door het CBR en Visio om mensen met een visuele beperking rijles te laten volgen met een speciale lens. Naast onze versnelde rijopleidingen hebben wij ook instructeurs die cursussen hebben gevolgd om om te gaan met faalangst leerlingen. Ook speciale trainingen om te lessen met bijvoorbeeld autisme of ADHD zit in het bagagepakket van onze instructeurs. ’ Aldus Marcel.

Ook met de theoriecursus is men uniek, niet alleen hun eigen leerlingen maar ook leerlingen van andere rijscholen zijn welkom op deze cursus. Het is daarom dat Verkeersschool Clarien sinds enige tijd de toevoeging XL aan hun naam heeft toegevoegd.

Verkeersschool Clarien XL vindt u aan de Klompenmakerstraat 37A, (Gadering) Hoogvliet, telefoonnummer 06- 50 555 000 of kijk op: www. clarien.nl.

J.K.

 

 

<<< terug naar voorpagina

 Free Web Counters