Wordt de Plevier Europees Kampioen Schoolkorfbal?

 

Van 26 tot en met 31 oktober vinden de eindrondes van het Europees Kampioenschap Korfbal plaats in Rotterdam. In het Topsportcentrum Rotterdam en in AHOY wordt er door 16 Europese landen gestreden om de Europese titel.
De finale wordt gespeeld op zondag 31 oktober in AHOY. In aanloop naar het echte EK wordt er op woensdagmiddag 27 oktober een EK Schoolkorfbal toernooi georganiseerd voor de groepen 4 van de basisscholen. Zij strijden van 13.00-17.00 uur om de Europese titel. De kinderen worden met een bus opgehaald van school en naar de Topsporthal in Rotterdam gebracht. Er is een spetterende openingsceremonie en een opkomst met de officiŽle vlag van het land dat zij vertegenwoordigen.

Tijdens het EK Schoolkorfbaltoernooi worden er in de andere zalen al officiŽle EK wedstrijden gespeeld zodat de kinderen ook kennis kunnen maken met topkorfbal. De toegang tot het EK Schoolkorfbaltoernooi is gratis. Rotterdamse korfbalverenigingen zijn gekoppeld aan een land en een basisschool. Voor Nikantes viel de keus op ServiŽ omdat voormalig Nikantes trainer Peter van Vliet momenteel op het EK optreedt als bondscoach van ServiŽ. De sportieve basisschool de Plevier en Nikantes werken hierbij samen.
De Plevier stelde een team samen uit de kinderen van groep 4 die namens ServiŽ aan het EK Schoolkorfbal deel zal nemen. De kinderen kregen een aantal korfbal lessen van Rotterdam Sport Support. De bondscoach van ServiŽ deelde stickers uit aan 60 kinderen van de Plevier toen zij deelnamen aan het Hoogvlietse school korfbaltoernooi dat Nikantes jaarlijks organiseert. Met het echte ServiŽ speelt hij 1x tegen het grote Oranje in de voorrondes. Hiervan winnen zou een enorme stunt zijn en waarschijnlijk een standbeeld voor de coach opleveren in ServiŽ!

<<< terug naar voorpagina

 Free Web Counters