Telescopenavond bij Sterrenwacht

 

Ook dit jaar organiseert de sterrenwacht weer een telescopen avond op vrijdagavond 22 oktober vanaf 20.00. Op deze avond gaan wij uw telescoop of telescoopwens onder de loep nemen. Deze avond zullen er een verscheidenheid aan telescopen te zien zijn en wordt u wegwijs gemaakt door onze enthousiaste leden in de wonderen wereld van het leren observeren. Welke vergroting, filters, optiek, besturing, collimatie zijn voorbeelden van vragen waarmee u terecht kunt. Jupiter en maan staat prachtig aan de sterrenhemel om als voorbeeld te fungeren.

Elke dinsdagavond in november zal aansluitend hierop ook een beginnerscursus sterrenkunde plaatsvinden. Interesse, aanmelden of lid worden ? Stuur uw vraag op naar penningmeester@ sterrenwachtspijkenisse.nl of kom langs op vrijdagavond bij de sterrenwacht aan de rand van het park te waterland aan de Libelleveen. Elke vrijdagavond open voor publiek.

Nacht van de Nacht

Ook dit jaar op 30 oktober participeert de sterrenwacht Tweelingen in samenwerking met het WNF in de Nacht van de Nacht waarin de wondere wereld en schoonheid van de donkere nacht centraal staat. Zij ondersteunen daarmee het idee dat gemeentes en bedrijven permanent beleid gaan voeren waarbij duisternis voorop staat. Niet alleen levert dat een energiebesparing op, het is ook beter voor mens en dier. Onze leefomgeving is hedendaags onder andere vervuild met straatvervuiling, reclamezuilen, verlichte kassen en industrielicht. Dit heeft als gevolg dat het ritme van dieren wordt verstoord. Vogels gaan bijvoorbeeld eerder nesten maken en de sterrenhemel is vrijwel onzichtbaar. Wist u dat u bij een volkomen heldere donkere nacht op het blote nog wel 2500 sterren te zien zijn? Nu mogen we ons soms gelukkig prijzen met 50 zichtbare sterren. Gemeente Spijkenisse ondersteunt de actie door de verlichting rondom de sterrenwacht te dimmen. De WNF en de sterrenwacht hebben voor jong en oud presentaties, spelletjes, observeren door diverse telescopen en nog veel meer. Entree is deze avond gratis en begint vanaf 19:00.

 

 

 

<<< terug naar voorpagina

 











Free Web Counters