Gezondheid om de hoek

 Sinds 1 april 2000 is op de Marthalaan 16 in Hoogvliet het Paramedisch Centrum Hoogvliet gevestigd, het centrum voor fysio- en manuele therapie en inmiddels heel veel meer

Wat ooit begon als twee kleine praktijken is inmiddels uitgegroeid tot een van de meest vooraanstaande paramedische centra in onze regio. De fysiotherapeuten van het eerste uur zijn voor het grootste deel nog altijd werkzaam binnen het Paramedisch Centrum Hoogvliet en er zijn ook al veel nieuwe gezichten bij gekomen.

Van het CuraÁaoplein komen Peter Gronsveld en Jeroen Molinger, van de Binnenban komen Roy Durenkamp en Patrick de Held. Allen vormen de basis van het therapeutenteam van het eerste uur op de huidige locatie.

Zij worden inmiddels bijgestaan door vele nieuwe collega’s, waarvan de meesten ook een eigen specialisatie hebben. Een deel van deze nieuwe aanwinsten voor het centrum zijn al langer bekende gezichten binnen Hoogvliet, zoals Monique Veltman, onze bekkenfysiotherapeute. Verder is er ook een hoop vers bloed bijgekomen, zoals je dat mag noemen. Jonge mensen die gekozen zijn uit de besten van de opleiding. Ook zij verwerven door middel van specialisaties in de manuele therapie, sportfysiotherapie, maar ook manuele lymfedrainage een plaats binnen ons team. Het team is gegroeid van een fusie van twee praktijken naar een hechte groep collega’s, die het gehele paramedische veld bedient.

Zo is er binnen het centrum, dat gevestigd is onder hetzelfde dak als het Achmea Health Centre, de mogelijkheid verschillende revalidatietrajecten te volgen. Dit biedt de bevolking van Hoogvliet de mogelijkheid dit dichter bij huis te doen dan bijvoorbeeld in het ziekenhuis. Het revalidatietraject Herstel en Balans draait volop, een programma voor kankerpatienten, maar ook Fitkids, een sportief traject voor kinderen die sporten onder begeleiding van een kinderfysiotherapeut. Er is op dit moment een (sport)diŽtiste, Jeannette Brookman, werkzaam in ons centrum. Zij begeleidt mensen, die af willen vallen of bijvoorbeeld begeleiding nodig hebben bij voeding COPD, diabetes of andere chronische ziektes. Zij verzorgt ook een module in het traject Herstel&Balans.

Binnen het PMCH zijn we er trots op dat we een goede relatie onderhouden met de huisartsen in de regio en natuurlijk met de ziekenhuizen en specialisten. Dit gebeurt door geplande regelmatige bijeenkomsten. Ook geven onze therapeuten geregeld lezingen en cursussen aan zorginstellingen en opleidingen door heel Nederland. Wist u bijvoorbeeld, dat de samenwerking met een sportcentrum zoals PMCH die onderhoudt met het Achmea Health Centre als voorbeeld dient voor paramedische centra door heel Nederland. Regelmatig krijgen we collegae uit het land op bezoek Ook wij leren natuurlijk nog altijd bij door eens bij een ander in de keuken te kijken.

De samenwerking met het Achmea Health Centre biedt u bovendien de unieke mogelijkheid lekker te sporten terwijl de therapeut een oogje in het zeil houdt, er is een nauw overleg met de instructeurs van het Health Centre en we lopen natuurlijk regelmatig door de fitnessruimtes. Ook werken er deskundigen op het gebied van voeding, bekkenfysiotherapie, mental coaching en bijvoorbeeld therapeuten die zich gespecialiseerd hebben in begeleiding van mensen met chronische ziekten als diabetes en COPD.

Er wordt hard gewerkt om alle opleidingen van de therapeuten up to date te houden. Wist u bijvoorbeeld dat binnenkort alle therapeuten verplicht hun mastergraad moeten hebben? Dit betekend dat u binnen het PMCH altijd verzekerd bent van zorg die voldoet aan de hoogste norm en nieuwste bevinden binnen de vakgebieden. Het is zoals onze collega Roy Durenkamp graag zegt; wij zijn graag het beste jongetje van de klas!!

Als u graag nog eens wat meer wilt weten over het Paramedisch Centrum Hoogvliet, of over de verschillende therapieŽn en mogelijkheden onder ons dak, kijkt dan eens op onze website www.pmch.nl of neem gerust telefonisch contact op, telefoonnummer 010-2632320. Onze secretaresse zal u graag informeren over de mogelijkheden. Een afspraak maken kan natuurlijk ook.

<<< terug naar voorpagina

 Free Web Counters