Bericht vanuit de Oudheidkamer

 

 

De Oudheidkamer Pernis is op woensdag 20 oktober extra geopend, van 10.30 tot 16.00 uur, met een speciaal programma, als onderdeel van de Dag van de Rotterdamse Geschiedenis. In de landelijke week van de Geschiedenis met als thema: Land en Water, wordt op 20 oktober, het is dan in onze regio herfstvakantie, voor de eerste keer, deze Rotterdamse dag georganiseerd, een initiatief van 15 organisaties, instellingen en musea.

Ook de Oudheidkamer Pernis zet haar beste beentje voor. Pernis is van oudsher een Vissersdorp, onze tentoonstelling: "De bun is vol" en in de Museumwoning "Haring als Zallem" geeft een beeld van de visserij en het leven toen in ons fraaie dorp. Speciaal op die dag brengen wij u terug in de tijd, door middel van het tonen van de streekdracht van het eiland IJsselmonde, waar Pernis toe behoort.

Buiten kunnen kinderen nostalgische spelletjes uitproberen: o.a. hoepelen, steltlopen, blokjeslopen, touwtje springen, diaboloŽn of wellicht klepperen. Kom ook onze puzzels oplossen! Boven is een doorlopende beamervoorstelling over de haven en polders van Pernis.

Wilt u meer, we organiseren die dag 2 rondwandelingen met gids door Pernis, langs de gedempte haven en de historische ringbebouwing. Start: vanuit de Oudheidkamer om 11.00 en om 13.00 uur, deelname is gratis.

Hebt u zeebenen?
Dan kunt u Pernis of Rotterdam ook eens op een andere manier bezoeken, monster u aan voor een boottocht met een havensleper, dit wordt georganiseerd door het Havenmuseum Rotterdam.

Vertrek vanaf Leuvehaven naar Pernis : 10.00, 12.00 en 14.00 uur

Vertrek vanaf Pernis naar Leuvehaven : 10.30, 12.30 en 14.30 uur

Tijdsduur boottocht, 30 minuten voor 12 personen. Kosten € 4,50 p.p. enkele reis. Aanmelden utrecht@ havenmuseum.nl

Meer informatie over de programma’s kunt u vinden op de website: www. rotterdam.nl/dagvanderotterdamsegeschiedenis. Graag nodigen bestuur en medewerkers u uit de Oudheidkamer Museumwoning Pernis gelegen aan de Pastoriedijk 399/401, te Pernis, op 20 oktober, te komen bezoeken. Bekijk onze site: www. oudheidkamerpernis.nl

Er is een traplift aanwezig en de toegang is gratis.

<<< terug naar voorpagina

 Free Web Counters