Er werd geschiedenis geschreven

 


Een knalfeest in een bomvolle zaal, vijftig jaar ‘Ramona’ en Flamingo werd een icoon aan de wand voor velen

Vijftig jaar geleden kregen een paar jochies de kans om iets van het leven te maken, Ruud en Riem de Wolf namen een nummer op dat wereldwijd een groot succes werd en in Hoogvliet begonnen wat jochies, waaronder Kees Hageman, een soosje, dat uiteindelijk de Flamingo werd. De resultaten van deze voltreffers kwamen samen afgelopen zaterdag 9 oktober in, hoe kan het anders, party- ‘cultuurcentrum’ Flamingo.

De zaal was bomvol, want natuurlijk wilden zoveel mogelijk mensen ‘hun’ Blue Diamond zien, maar ook de andere artiesten die gezamenlijk deze avond tot een uniek gebeuren maakten. De bekende band ‘Of Course’ hield niet alleen de zaal bezig maar ook de artiesten die met hen optraden. De dansvloer bleef permanent in gebruik en de aloude dansen, zoals ondermeer rock and roll, kregen weer voet aan en van de grond. Ook Rosy Pereira, de zangeres met enorm veel pit en een stem die door je heen gaat, bracht mensen terug naar hun nostalgisch muzikaal verleden maar bracht ze ook weer terug met eigentijdse klanken.

Het was een avond om nooit meer te vergeten, velen hadden video of fotocamera’s meegebracht om het gebeuren te vereeuwigen. Muzikaal gezien een knaller en ook met de sfeer was alles prima in orde, net als met de catering, die zorgde voor heerlijke oriŽntaalse lekkernijen.
Over de achtronden van deze avond en artiesten leest u meer
>>.

tekst/foto’s; Jan Koopmans

 

 

<<< terug naar voorpagina

 Free Web Counters