Winkelcentrum Oude Wal krijgt pluim


 

Het was een vrolijk gebeuren vorige week vrijdag in Winkelcentrum Oude Wal waar voor de tweede maal de ster Veilig Ondernemen werd uitgereikt

Ooit was de Oude Wal zo’n beetje het centrum van het groeiende Hoogvliet, de bussen uit de regio hadden er hun eind- en beginpunt en de winkels floreerden er goed bij. Maar dat bleef niet zo en het winkelcentrum verloor veel van zijn elan en bleef maar amper de verpaupering voor. Gelukkig berustten de ondernemers en de klanten er niet in en stroopten de mouwen op om hun winkelcentrum weer terug in de race te brengen. De winkeliersvereniging liet het er niet bij zitten en organiseerde leuke dingen om het plein de vrolijkheid weer terug te schenken. Renovaties en verbeteringen vonden er plaats en de Oude Wal werd weer een gezellig trefpunt voor iedereen.

Eerste ster
Een aantal jaren geleden resulteerde de inspanningen van de ondernemers in het verkrijgen van de allereerste Veiligheidster in onze regio. De Oude Wal kon trots zijn op zichzelf, de ster was een beloning voor het doorzettingsvermogen en gaf tevens aan dat het winkelcentrum voldoet aan een aantal belangrijke eisen.
Dat er continu´teit is op de Oude Wal als het gaat om wilskracht en veiligheid blijkt wet uit het feit dat vorige week vrijdag 1 oktober voor de tweede maal de ster Veilig Ondernemen Oude Wal werd uitgereikt.

Tweede ster
De uitreiking van de tweede ster vond plaats in de sfeervolle winkel van Wim Middendorp, de voorzitter van de Winkeliersvereniging. De samenwerkende partijen waren hierbij aanwezig, zoals; de ondernemers, deelgemeente, politie, Stadstoezicht, Roteb, Gemeentewerken en de brandweer. Winkeliers en bezoekers- klanten kunnen dus rekenen op een veilig leef- winkel en werkklimaat, de ster staat niet alleen voor een gecontateerd feit maar geeft ook de betrokkenen de spirit om te blijven werken aan Veilig Ondernemen op de Oude Wal.
Overigens kreeg enige weken geleden Winkelcentrum Wilhelm Tell ook al een ster, voor hen was het de eerste.

Jan Koopmans
Fotografie: Aad van der Voorn

<<< terug naar voorpagina

 Free Web Counters