Lezers schrijven

 

Paniek in de nieuwbouw Park van Oeden

Van een aantal toekomstige bewoners van het nog deels in aanbouw zijnde Park van Oeden kregen we een heftige reactie op een plan dat reeds in de uitvoerende fase schijnt te verkeren.

Hoewel men expliciet aangeeft niets tegen te hebben op integratie van mensen die een geestelijke of gedragsstoornis hebben, vinden de betreffende eigenaren van de toekomstige koopwoningen dit een stap te ver gaan. Namens de betrokken bewoners vertellen Purdey Penders en Adri Geurts, toekomstige bewoners (type rotsvlinder bouwfase 2) van de nieuwbouwwijk in Hoogvliet geheten Park van Oeden, bestaande uit drie bouwfases gerealiseerd door BAM woningbouw, het volgende:

De wijk en Hoogvliet zijn ons en alle bewoners en toekomstige bewoners tijdens de aankoopgesprekken met VBW makelaars te Hoogvliet (i.o.v. projectontwikkelaar Woonbron Kristal) voorgeschoteld en verkocht als een dynamische, kind(rijke)vriendelijke wijk, voor Hoogvliet als zodanig, een nieuw elan! fantastisch woongenot aan de Oude Maas. Maar... op 15 september jl. kregen wij een brief door de deur geschoven van Woonbron uit name van directeur Erwin Zuilenburg, met de mededeling: op 22 september 2010 jl. heeft de deelgemeente Hoogvliet, Woonbron Kristal, een info avond belegd voor de bewoners waarin ze vergevorderde plannen hebben ontvouwd om 4 woningen uit een blok van 10 woningen (waar inmiddels 3 van bewoond zijn) te verkopen en faciliteren aan zorginstelling Kwadrant - Auriga voor het faciliteren van 16 licht verstandelijk gehandicapten met ernstige gedragsproblemen met een IQ tussen de 40 en 80, van de categorie 4 (dus op een na zwaarste categorie , van 5 mogelijke categorieŽn) onberekenbare pubers tussen de 14 en 20 jaar! En dat in een woonwijk met kinderen, zonder dat er ooit een woord over gesproken is, en op dit moment gesproken word met potentiŽle kopers en prospect. De plannen zijn zeer vergevorderd. Dus hebben zij (nieuwe kopers) net als wij geen keuze meer, om zelf te beslissen of we er tussen willen wonen, spelen, vertoeven (zonder dat wij trouwens iets tegen gehandicapten hebben maar dit zijn onberekenbare pubers met gedragsproblemen, die nu ook niet in een woonwijk gevestigd zijn maar op de Kassteelweg in Oud IJsselmonde)’

<<< terug naar voorpagina

 Free Web Counters