Tussenwater zakt, ook de poorten


Het is algemeen bekend dat Tussenwater een wijk is die erg zakt en waar "keihard" door de gemeente wordt gewerkt om het op te hogen.

Er is ondertussen al zoveel ophoogzand gebruikt in Tussenwater dat de nieuwe Maasvlakte er jaloers op kan zijn.
Het vervelende is dat wel de openbare gebieden, staat en trottoirs worden opgehoogd, maar dat de achterpaden, ook wel poorten genoemd, voor rekening van de eigenaren van de woningen is. Die ophoging daarvan is echt noodzakelijk omdat het niveau verschil te groot blijkt.

Het gaat hier om het huizenblok Zuidzijdsedijk / Karvelsedijk / Hoogvlietsekerksingel. Een van de gedupeerde bewoners, Nancy IJzendoorn: ‘Nu heb ik het Oranje Fonds ingeschakeld, die gaat over burendag. Daar heb ik ons achterpad voor opgegeven voor een bijdrage, zodat wij als bewoners samen het achterpad kunnen ophogen net als de putten. We kregen van het Oranje Fonds 500 euro en zo werd afgelopen zaterdag 25 september een dag dat alles eruit ging en werd opgehoogd.’ Ook voor de kids was er wat te beleven, zo was er ondermeer een springkussen. Er is hard gewerkt en alles moest natuurlijk ook weer worden dichtgeschept, een klus die voor lang niet iedereen dagelijks werk is.
Nancy: ‘Ik blijf het gek vinden dat de gemeente het laat opknappen door de eigen bewoners. Dat we het zelf moesten doen o.k. maar het zand hadden ze best mogen leveren. Heel tussenwater is een bonk zand!’

J.K.

<<< terug naar voorpagina

 Free Web Counters
Cheap Notebooks