Stichting Koffieconcerten 25 jaar

 

 

Op zondag 9 oktober start het nieuwe seizoen van de Stichting Koffieconcerten. In de optiek van de voorzitter van de stichting wordt dat een bijzonder seizoen. De Stichting viert in het seizoen 2010-2011 haar 25 jarig bestaan. Een mijlpaal in Hoogvliet waar de Stichting Koffieconcerten, zij het bescheiden, bij wil stil staan

Het begon 25 jaar geleden in de Dorpskerk in Hoogvliet. Een paar enthousiaste Hoogvlieters begonnen daar met het organiseren van koffieconcerten. In die beginjaren was het nog improviseren. Zo kwam de koffie tijdens de pauze in grote ketels uit de Meeuwenhof en werd de koffie, ook toen al met een koekje uitgedeeld door betrokken vrijwilligers.

In die tijd was het mogelijk om grote artiesten uit te nodigen. Zo werd de piano die ongeveer 25 jaar geleden werd aangeschaft ingewijd door niemand minder dan Louis van Dijk. Dat was destijds nog op te brengen.

In Hoogvliet werkte de stichting in het verleden mee aan grote evenementen. Weet u het nog de Taptoe, de Ko-Orkestrale en een grote concertreis van een Hoogvliets gelegenheidskoor naar Oostenrijk.

Kijkend naar de toekomst dan heeft voorzitter van de Stichting Koffieconcerten daar gemengde gevoelens bij. Enthousiast is hij over de samenwerking met het Kerkbestuur en de Aanbouw dat uitstekend is. De combinatie kerk en Aanbouw maakt het organiseren van concerten tot een groot plezier. De stichting zelf werkt vanuit een strakke en goede organisatie waardoor zowel publiek als de artiesten met veel plezier en waardering naar Hoogvliet komen. Last but not least de bezoekers, waarvan er velen tot de vaste kern behoren, blijven de stichting trouw en zorgen er voor dat de concerten goed bezocht worden.

Met gemengde gevoelens kijkt de voorzitter naar het voortbestaan van de stichting. Het bestuur ontving voor de zomervakantie bericht van de deelgemeente Hoogvliet waarin deze meldde dat met ingang van het jaar 2012 de subsidie, in het kader van de bezuinigingen volledig wegvalt. Dat betekent dat een belangrijk bron van inkomsten niet meer beschikbaar is waardoor de stichting genoodzaakt wordt om naar een nieuwe inkomstenbron op zoek te gaan. En, zo voorspelt de voorzitter, dat zal niet meevallen. Het ontbreekt de stichting aan menskracht om "de boer" op te gaan om sponsors en donateurs te werven. Daarnaast merkt de stichting bij haar bestaande sponsors en donateurs dat ook daar de financiŽle rek er uit is.

Als het niet lukt om binnen een korte periode de financiŽle perikelen op te lossen sluit de voorzitter het niet uit dat dit het einde van de stichting koffieconcerten gaat betekenen. Door het verantwoorde financiŽle beleid van de afgelopen jaren is de stichting in staat een beperkte periode de financiŽle achteruitgang op te vangen en heeft de stichting ruimte om naar een andere oplossing te zoeken. Ook vind er op korte termijn overleg met de deelgemeente plaats om te bezien wat er nog wel voor mogelijkheden zijn om subsidie aan te vragen.

Al met al het verjaardagsfeestje van de Stichting Koffieconcerten Hoogvliet met leuke, goede en bijzondere concerten in het vooruitzicht. Maar ook een feestje met op de achtergrond de zorg voor het voortbestaan van de Stichting Koffieconcerten.

Fotografie: Aad van der Voorn

<<< terug naar voorpagina

 Free Web Counters
Cheap Notebooks