Waanzinnige mooie avond

 

De benefietavond Tribute to HansE werd afgelopen zaterdag 25 september een mateloos mooi succes

De zaal ging al vroeg open en iedereen had er zin in, de muzikanten stonden te popelen en het publiek had het leukste kleedje aan gedaan. Al vroeg op de voormiddag hadden de medewerkers van Flamingo alles op orde gebracht, de spotlights waren uitgericht, de geluidsversterking afgetrimd en de zithoekjes voor het publiek extra opgepoetst en voorzien van een leuk bloemetje. Al vroeg liep de zaal vol en de geluidstechnici warmden hun vingers en oren al voor. Meteen om 20.00 uur ging Rob Ronalds van start met een spetterend optreden, dat mede dankzij het perfecte ‘schuifwerk’ van zijn vrouwelijke partner, grandioos uit de boxen de zaal in galmde. Roel Pot presenteerde en knoopte met zijn onvervalste Rotterdamse humor de setjes aan elkaar, elke artiest kondigde hij op zijn ‘Pots’ aan en iedereen kreeg er nog meer inspiratie door.

Tranen van blijdschap
Natuurlijk stond ook deze derde Tribute to HansE weer in het teken van het goede doel. Samenloop Voor Hoop, een KWF onderdeel en de Stichting La Vida, die zich ontfermen over oude en gehandicapte dieren, kunnen weer verder met hun nobele werk en zowel Manny, de weduwe van Hans als dochter Mandy waren ontroert en gelukkig toen ze hoorden dat de beide doelen waren gehaald en dat de avond meer dan succesvol was. Manny: ‘Het was waanzinnig, er kunnen weer zoveel mensen en dieren worden geholpen, wat zou Hans trots zijn geweest op al die mensen die er hier vanavond voor gingen, ik voel een stiekeme knipoog van hem.’

Artiesten
Er waren heel veel artiesten op de been, sommigen moesten van heel ver komen en konden er eigenlijk niet eens bij zijn, maar toch hebben ze alles op alles gezet dit spektakel met hun aanwezigheid op te luisteren. Zo waren deze avond ondermeer aanwezig; Rob Zorn, Glenda Peters, Albert Cassanova, Ferdi, Ben Hendriks, Andrew Dean, Anja Winter, Frans van Wijk en natuurlijk Rob Ronalds die het grote feest opende. Tot in de late uurtjes ging het door, men kreeg er maar geen genoeg van, maar het klokje van gehoorzaamheid tikte toch de artiesten op de vingers want eens moet het weer stil zijn, maar zeg dat maar eens tegen een enthousiaste zanger of zangeres.


Avond gemist?
Natuurlijk is een avond als deze niet even in te blikken en achteraf nog eens te beleven, maar er zijn veel foto’s gemaakt en die kommen snel online en zijn dan te bekijken via de website van de Flamingo en Hoogvliet Digitaal (www. flamingo-hoogvliet.nl – www. hoogvliet.org). De HansE trofee is ontstaan na het plotseling overlijden van Hans Eindhoven, organisator, zanger, presentator en daarnaast runde hij een autobedrijf en was een van de drie Vrienden die samen met Marcellus Hoornweg en Jan Koopmans een radio programma maakte. Negen uren na de laatste opname van dit programma overleed Hans, dat heeft velen behoorlijk geschokt en er was een belangrijke promotor van vele activiteiten, vooral voor het goede doel, heengegaan. Daarom is het dubbel fijn dat elk jaar in de Flamingo een deel van zijn idealen toch nog worden gerealiseerd en zo steunt Hans postuum nog steeds het goede doel.

Jan Koopmans

Fotografie Meine/Jan Koopmans

<<< terug naar voorpagina

 Free Web Counters
Cheap Notebooks